Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Αλεξάνδρα Λ.


Recommended Posts

Προφανώς δεν αναφέρθηκε γιατί δεν είχε κάνεις τότε την συγκεκριμένη απορία. Πρώτη διδάξας ήταν οι Μινωικές στη γραμμή του Ηρακλείου που ταξιδεύουν με δυο μηχανές και μετά τα ταχύπλοα σε περίπτωση βλάβης μιας μηχανής να ταξιδεύουν με τρεις μηχανές, αλλά όχι με λιγότερες από τρεις

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Για να ταξιδέψει ένα πλοίο με τρεις μηχανές ενώ έχει τέσσερις, μπορεί να συμβεί μόνο όταν το πλοίο έχει πιστοποιηθεί να ταξιδεύει με 3 μηχανές από τις αρμόδιες αρχές (είτε είναι ταχύπλοο είτε συμβατικό).

Πιστοποίηση από τις αρμόδιες αρχές ή από τον νηογνώμονα του πλοίου? Προσωπικά θα έλεγα (χωρίς και να το γνωρίζω) οτι ο νηογνώμονας του κάθε πλοίου είναι αρμόδιος να πιστοποιήσει εάν το (οποιοδήποτε) πλοίο παραμένει αξιόπλοο με 2 ή 3 μηχανές.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα μαθαινουμε οτι για να διαπιστωθει μια βλαβη σε ενα πλοιο πρεπει πρωτα οι απλοι επιβατες/πολιτες να 'ξυπνησουν' τις λιμενικες αρχες.Διαφορετικα στο κλιμα διαλυσης που επιρατει σε ολους τους τομεις του κρατικου μηχανισμου,οποιοδηποτε πλοιο μπορει να κυκλοφορει στο Αιγαιο με μια μηχανη,με ρηγμα,με ελλειπη σωστικα και κανεις να μην λεει τιποτα B)

Στη Λήμνο όμως, επικρατεί αναστάτωση και κυρίως από την πλευρά των φορέων του νησιού, που προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα την επίλυση του ακτοπλοϊκού. Οι φορείς υποστηρίζουν ότι το πλοίο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, παρουσίαζε μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχε ακυρώσει και δύο δρομολόγια του.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, έχει ζητήσει συνάντηση με τη νέα Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ υποστηρίζει ότι το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου θα λυθεί μόνο όταν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με μετατροπή των συμβάσεων, κάτι που έχουν υποσχεθεί οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Για τη νέα βλάβη στο πλοίο «Aqua Maria», ο Δήμαρχος Λήμνου μιλώντας στο «Ε», υποστήριξε: «Είχαμε απευθύνει ερώτημα στο Λιμεναρχείο Μύρινας γιατί το πλοίο παρουσίαζε μεγάλες καθυστερήσεις. Εκείνο που μας προξενεί εντύπωση είναι η ανακοίνωση της εταιρείας ότι η βλάβη παρουσιάστηκε κατά τους χειρισμούς του στο λιμάνι της Μύρινας. Ζητάμε να μάθουμε τι συμβαίνει. Θα πρέπει τάχιστα να κινηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός και δεν θα πρέπει να παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών. Όταν απευθυνθήκαμε στο Γενικό Γραμματέα Λιμένων, κ. Λίτινα, για τις καθυστερήσεις, μας είπε ότι οι εταιρείες κάνουν οικονομία στα καύσιμα. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος».

http://www.emprosnet.gr

Link to comment
Share on other sites

Λόγω της βλάβης και των επικείμενων απεργιών της ΠΝΟ...προσωρινά εκτός δρομολογίων. Από βδομάδα τα νεώτερα...για το πλοίο και τα δρομολόγια.

Πάντως δεν θα με εξέπλητε εάν την άλλη βδομάδα έβλεπα πάλι τον Ταξιάρχη στη γραμμή.

Δελτίο Τύπου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA 16.03.2012

Η NEL LINES S.A. ανακοινώνει την προσωρινή διακοπή, λόγω μηχανικής βλάβης, του πλοίου της Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA στα δρομολόγια Λαύριο – Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και Λαύριο – Ψαρά – Μεστά.

Με δεδομένη την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για επαναλαμβανόμενες – κυλιόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για αποκατάσταση της βλάβης το ταχύτερο δυνατόν.

Για την ακριβή ημερομηνία επανέναρξης των ανωτέρω δρομολογίων, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας την επόμενη εβδομάδα, αναλόγως της πορείας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αφού προφανώς βρήκαν χρήματα για καύσιμα και το δρομολόγιο θα γίνονταν μετά τον ανεφοδιασμό, σειρά είχε η βλάβη "σε βοηθητικό μηχάνημα" του μηχανοστασίου.

 

9/10/2013 00:00:01
Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA

Σήμερα Τετάρτη 09/10/2013 παρουσιάστηκε δυσλειτουργία σε βοηθητικό μηχάνημα του μηχανοστασίου του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA.
 Για την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου από Λαύριο προς Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

nel.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.

 

 

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» στο Λαύριο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ότι στο Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» δεν λειτουργούσε η αντλία ψύξης των ηλεκτρογεννητριών, η κύρια αντλία πυρκαγιάς του πλοίου καθώς και το σύστημα απόρριψης ελαιωδών καταλοίπων σεντινών μηχανοστασίου.

Το «ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή.

Άμεσα επιβιβάστηκαν επί του πλοίου επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσαν τα καταγγελλόμενα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου  μέχρι την οριστική αποκατάσταση των παρατηρήσεων του και τη προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 
Link to comment
Share on other sites

".....από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία"  "όπου διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα" εμένα αυτά μου μεταφράζονται σε πολλά προβλήματα εταιρείας, προσωπικού κλπ κλπ γιατί επιβάτης δεν έκανε την καταγγελία (που στην τελικά αυτόν αφορά σαν πελάτη), που να το δει ότι έχει βλάβη "το σύστημα απόρριψης ελαιωδών καταλοίπων σεντινών μηχανοστασίου" από μέσα έγινε η δουλειά και είμαι περίεργος αν υπάρχει και μάλλον αν θα επιβληθεί ποινή στην εταιρεία για τις βλάβες που δεν είχαν δηλώσει και ποιος τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο.

Link to comment
Share on other sites

Για να μη σου πώ οτι μπορεί να είναι και από τα γραφεία τα ίδια της εταιρείας το σκηνικό !!!!Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνoι απλά!!!Ήθελα να 'ξερα κυκλοφορούν ακόμα κοστουμάτοι και πουράτοι ;)  στα λιμάνια παίζωντάς το ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΣ και ξερόλες περι ΟΛΩΝ των θεμάτων :P  ;) ?????

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

Το είχαν που το είχαν στη μπούκα οι Λημνιοι, αντε τωρα να το αφήσουν να ξαναδέσει στη Μύρινα κατόπιν όλων αυτών. Στο μεταξύ, το νησί ειναι ακτοπλοικά αποκλεισμένο από χθες μέχρι νεοτέρας.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μού κάνει εντύπωση πως όλο το καλοκαίρι το πλοίο τα΄βγαλε πέρα μιά χαρά και τώρα ξαφνικά πέφτουν οι βλάβες σάν το χαλάζι....

 

Αλήθεια,άν ένα βαπόρι βγάζη τόσες πολλές βλάβες σε τόσο λίγο διάστημα,δέν υφίσταται κυρώσεις η εταιρία του;

Link to comment
Share on other sites

Τα προβλήματα παραμένουν και το πλοίο δεν θα κάνει ούτε το σημερινό δρομολόγιο. Μ'αυτά και μ'αυτά η Λήμνος θα έχει 1 βδομάδα να δει βαπόρι από το Λαύριο (και βλέπουμε).

 

11/10/2013

Ανεκτέλεστα δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA 11/10-13/10

Λόγω μη αποκατάστασης του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε τη Τετάρτη 09/10/2013 στο πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA, το δρομολόγιο της Παρασκευής 11/10/2013 από Λαύριο προς Ψαρά - Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και το δρομολόγιο της Κυριακής 13/10/2013 από Καβάλα προς Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Ψαρά – Λαύριο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

nel.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Δεδομενου πως ουτε το european ταξιδευει, ισως μια προσωρινη λύση θα ήταν επέκταση του αποψινού δρομολογιίου του Ν.ΧΙΟΣ από Μυτιλήνη προς Μύρινα το Σάββατο το πρωί.

Link to comment
Share on other sites

Τα προβλήματα παραμένουν και το πλοίο δεν θα κάνει ούτε το σημερινό δρομολόγιο. Μ'αυτά και μ'αυτά η Λήμνος θα έχει 1 βδομάδα να δει βαπόρι από το Λαύριο (και βλέπουμε).

Βρε παιδιά, να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας???

 

Τo Aqua Maria τους φταίει τώρα όταν πολυδιαφημισμένα, αξιόλογα, δοκιμασμένα καράβια (σε άλλες εταιρείες) εξευτελίζονται όταν τα αναλαμβάνει η ΝΕΛ??????????????

 

"ΦΟΡΤΣΑ ΑΝΕΜΕ", που θα έλεγε και ο παλαιότερος, εκλεκτός καπετάνιος σου, ο Βασίλης Πασχάλης, ...για όποιον κατάλαβε.

Link to comment
Share on other sites

ο ανεμος εχει ομως στην πλατη του και δυο χρονια παροπλισμου με προοπτικη aliaga, ενα σοβαρο ατυχημα και καποια χρονια στην ΑΝΕΝ, οπου δεν ελαμψε με την παρουσια του (βλαβες, πυρκαγια στην τσιμινιερα και πολλα αλλα)

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ σε τίποτα! Η ΑΝΕΚ φέρθηκε με αισχρό τρόπο στο πλοίο αυτό. Άκουσε και κάποιο που ήταν από τα πρώτα στελέχη της ΑΝΕΝ.

Με αυτά που λες ενισχύεις την αγανάκτηση μου για το γεγονός ότι ...άφησαν στην τύχη του τον "ΑΝΕΜΟ" ενώ παράληλα κατάφεραν να εξευτελίσουν πλοία πολύ νεώτερα, και τα οποία διέπρεψαν υπό την διαχείριση άλλων εταιρειών. Το τελευταίο πιστεύω ότι αποτελεί το μεγαλυτερο όνειδος για αυτούς που ρεζιλεψαν πλοία της STRINZIS LINEs ή το MILENIUM.

Edited by Neptune
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη του Μυρτιδιωτισσα στον Άγιο Κωνσταντίνο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ  “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Π. 9465, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, ότι διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη (ηλεκτρονική δυσλειτουργία) στο πρωραίο απωθητή του πλοίου (bow thruster).

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι δέκα επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πηγή: ΥΕΝ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ακυβερνητο συμφωνα με τον ΣΚΑΙ μολις τωρα σκευδουν για βοηθεια 3-4 μποφωρ......Ο αδυμανος κρικος που ειχα γραψει αλλα περασε στο ντουκου

Edited by miko mission
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...