Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καλημέρα απο τη ηροικη Κάσο. Περιμένω το Πρεβελης για Σητεία αλλά μόλις μας ανακοίνωσε το Λιμενικό ότι το πλοίο είναι σταματημένο στο Διαφανι με βλάβη, και έχει μίνιμουμ 3 ώρες καθυστέρηση. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; να βουτήξω και να πάω κολυμπώντας;

Link to comment
Share on other sites

Οφείλουμε τελικά να ζητήσουμε συγνώμη από το ΥΕΝ/ΛΣ για τις ανακρίβειες που είπαμε παραπάνω περί πιθανού προβλήματος κλπ. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, πολύ καλά έκαναν και δεν έβγαλαν ανακοίνωση από τη στιγμή που δεν υφίσταται συμβάν. Σήμερα βέβαια με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά, ήταν απίκο συνεργείο δυτών που τυχαία πέρναγε από κεί, και βούτηξαν να βγάλουν κανένα σφουγγάρι και κανένα στρείδι κολλημένο στο πλοίο :rolleyes:. Πέρα από την πλάκα, κάποιο συμβάν είχε το πλοίο αφού και δύτης υπήρχε, και άνθρωπος επάνω στον προσκρουστήρα που κοίταγε το πλοίο και έπαιρνε σημειώσεις αλλά και το πλήρωμα συνέχεια κοίταγε πρύμα δεξιά. Και πρίν την αναχώρηση μαζεύτηκαν όλοι πρύμα αριστερά για λίγη ώρα και κοιτούσαν συγκεκριμένο σημείο. Πιθανολογώ πως το πλοίο έχει κάποιο CoC(Condition of Class) κι ότι σήμερα έγινε κάποια εκτίμηση του προβλήματος ώστε τη Δευτέρα να γίνει επισκευή.

Link to comment
Share on other sites

Πάνω κάτω όπως τα λες Nick, τελικά κι εκεί ήταν κάβος/σύρματα στην αριστερή προπέλα. Έγινε λέει έλεγχος στην Κάρπαθο από μη πιστοποιημένο δύτη και πήρε χαρτί μέχρι τις 21/08, όπου όφειλε να γίνει επιθεώρηση με δύτη και υπό τις οδηγίες του νηογνώμονα.

prevelis_diafani_melisses.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο εδεσε παλι στο dock3  σημερα αλλα αυτο γινεται επειδη περνει πετρελαια απο φορτηγα στο πλαι για να μην καθυστερει την φορτωσει του ενω στον αι διονυση θαβεπρεπε να μπουν μεσα!κατα αλλα γινοβται εργασιες στην δεξια αγκυρα του με τη βοηθεια βαρκας κ στα αξονικα του εχουν πεσει δυτες

Link to comment
Share on other sites

Όπως ακριβώς τα είπε ο προλαλήσας, εγώ απλά να συμπληρώσω πως κατά τις 1950 βγήκε και ο δύτης ο οποίος χειριζόταν ένα μικρό σβουράκι. Δεν ξέρω από τέτοια αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως έτριβε τη λαμαρίνα με σβουράκι, να έτριβε την προπέλα? Δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάρπαθο

Quote

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν.Ρεθ. 06, ότι κατά την διαδικασία άπαρσης αγκυρών κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα, κόπηκε η δεξιά άγκυρα με αποτέλεσμα την απώλειά της. 
Το πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από Ρὀδο για Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Σητεία, Ανάφη, Θήρα, Μήλο, Πειραιά, προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό. 
Κατόπιν προσκόμισης του ανωτέρω βεβαιωτικού, ήρθη ο απόπλους του πλοίου για έναν μεμονωμένο πλου μέχρι λιμένα Πειραιά και το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του με  21 επιβάτες, 63 άτομα πλήρωμα, 8 ΙΧ και 14 Φ/Γ.      
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, ενώ η άγκυρα ανασύρθηκε με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη.

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...