Jump to content
Shipfriends

Rigel I (IMO 7224459)


Recommended Posts

 

Rigel Main Particulars /Rigel Βασικά Χαρακτηριστικά :

Name / Όνομα: Rigel

Previous Known Names (year) / Προηγούμενα ονόματα (έτος): Bore I(1973-1980), Skandia(1981-1983), Stena Baltica(1983) Ilich(1983-1996), Anastasia V(1996), Windward Pride(1997), Baltic Kristina(1997-2007), Atlas 1(2007), Badis (2007)

IMO Number: 7224459

LOA / Μέγιστο Μήκος: 127,80 m

Breadth / Πλάτος: 22,05 m

Gross tonnage / Μεικτό εκτόπισμα: 8528 tons

Year Build / ΄Ετος ναυπήγησης: 1973

Yard/Country /Ναυπηγείο/Χώρα: Wartsila, Finnland

Engines (Maker and Capacity) /Μηχανές (Μάρκα και Ισχύς): 2 X Wartsila Sulzer 10298 13240KW

Service Speed / Υπηρεσιακή Ταχύτητα: 15,5 Knots

Rebuild / Μεγάλες Ανακατασκευές: 1997-2007

Operator/Διαχειριστής: Ventouris Ferries

Previous Owners / Προηγούμενοι πλοιοκτήτες: Siljia Lines, Baltic Line, Comarit

Current route / Παρούσα Δρομολόγηση: Bari-Durres

____________________________

(1973, ex-Bore I, Skandia, Stena Baltica, Ilich, Anastasia V, Windward Pride, Baltic Kristina, Atlas 1, Badis, Rigel)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Οπως μας ενημερωνει και εδω ο Λευτερης η VENTOURIS FERRIES προχωρησε στην αγορα ενος πλοιου για την γραμμη της Αλβανιας.
Προκειται για αυτο εδω εχει περασει 5 ετες σπεσιαλ περυσι και ειναι περασμενο Στοκχολμη. Εχει 4 μηχανες και το καλοκαιρι εκανε ταξιδια ναυλωμενο στο Γιβραλταρ με ταχυτητα 18,8-19,5. Μεσα στην επομενη βδομαδα το παραλαμβανει ο Αντωνης Κοντζιλας με Α μηχανικο το Γιωργο Βελεντζα και θα ερθει στην Ηγουμενιτσα μαλλον για βαψιματα μαζεματακια και ξεκινημα. Αντε καλοριζικο. Για τιμη δε μαθαμε τιποτα

 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Είναι το καράβι που λέγαμαι εδω .

Κρίνοντας από τα 35 χρονάκια του, θα τύχει της μεταχείρησης που είχε το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ. 2-3 σεζόν ξεζούμισμα και μετά αναχώρηση για Ινδία.

Στα νιάτα του ήταν όμορφο πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Αρα Neptune ενας φιλος που το πετυχε εν πλω στις 20 Σεπτεμβριου να ανεβαινει το στενο της Τζιας μαλλον το αποθανατισε στην φαση επιστροφης του στην Τουρκια μετα το περας της ναυλωσης του.

Ιδου

post-740-128326969499_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πάντως είναι πολύ όμορφο βαποράκι κι από ότι μαθαίνω και εσωτερικά στέκεται πολύ καλά.

Αν όπως λέει ο Neptune έχει περάσει Στοχόλμη και πέρυσι το 5ετές(οπότε θα πέσανε λεφτά) πιστεύω ότι δεν θα μας μείνει μόνο 2-3 χρόνια αλλά παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ενας λαθρομεταναστης που συνεληφθη απο φουσκωτο του λιμενικου μου ειπε οτι ειδε εξω απο τη Λημνο το Rigel να κατεβαινει με κατευθυνση νοτια. Ανεβηκε και στο site της εταιριας οποτε μαλλον ολοκληρωθηκε η παραλαβη.

RIGEL.jpg

Link to comment
Share on other sites

Περασε το Σουνιο περασε και το Σαν Τζωρτζη χωρις να σταματησει η να ανηφορησει. Υπολογιζοντας τα μιλια και την ταχυτητα του (σσ 17,2 κομβους) αυριο βραδυ αναμενεται στην Ηγουμενιτσα εκτος και αν παει κατευθειαν Μπαρι :( αλλα μαλλον αυτη η περιπτωση δε συγκεντρωνει αρκετες πιθανοτητες.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα η παραπανω φωτογραφια εκτος απο ενα προχειρο μονταζ ητανε και προφητικη. Το πλοιο συντομα θα βαφτει μπλε :D. Και δε μας εφτανε αυτο. Θα το ακολουθησουν και τα υπολοιπα της εταιριας.

Ενα ακομα ασπρο καστρο επεσε. :P

Link to comment
Share on other sites

Για να παρουμε και λιγο ματι το βαπορι στο παλιο λιμανι της Ηγουμενιτσας.

Τα τρεξιματα απο τα παραθυρα φυγανε και σιγα σιγα το κοκκινο γινεται μπλε ;) αντι για ασπρο

post-23-128326970416_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νετα οι μπογιες. Οτι βαψαμε βαψαμε. Στις 8 του μηνού (τουτουνού του μηνού) θα παει στο Μπαρι για επιθεωρηση απο τους Ιταλους και ξεκιναει δρομολογια Μπαρι-Δυρραχιο. Σε βαρος του Αθενς που θα μεινει δεμενο στην Ηγουμενιτσα για αγνωστο διαστημα.

post-23-128326970856_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βαλε κανενα τονο ρε συναδελφε στις δυσκολες λεξεις. Και μου φαγε μια μερα να καταλαβω οτι δε λες για μπίντες αλλα για μπιντέ. Νομιζω δε θα κανει δεξαμενισμο τωρα και θα ξεκινησει αμεσα. Ειχε κανει δεξαμενισμο πριν ξεκινησει για τη ναυλωση του απο την Τουρκια το περασμενο καλοκαιρι. Δηλαδη ουτε ενα χρονο δεν εχει συμπληρωσει. Ερχομενο στην Ελλαδα πηγαινε χαλαρα 16,8-17,5 με σημαντικα μικρη καταναλωση ενω τσιτα επιασε 20,5 με διπλασια ομως καταναλωση ;)

Link to comment
Share on other sites

Μας αποχαιρέτισε χθές το απόγευμα το καραβάκι. Στις 5:45 έλυσε κάβους και στις 6:30 έβαλε πλώρη για το Δυρράχιο της Αλβανίας. Το πρώτο του δρομολόγιο απο Μπάρι το κάνει στις 12/12/2007. Καλοτάξιδο!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απο σήμερα το RIGEL ξανά στο παλιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τη μισή μπογιά του να έχει φύγει απο πλώρα και να έχει βγεί στην επιφάνεια το πάλαι ποτέ κόκκινο της φωτιάς. Μα τι στο καλό? Ούτε ένα μήνα δεν έχει που ξεκίνησε τα ταξίδια και ξέβαψε κιόλας? Με σπρέι το βάψανε? Κατά τ' άλλα...πανέμορφο, δεμένο δίπλα στο ATHENS και την Απολλωνάρα!!!

Ορίστε και μία μέτριας ανάλυσης φώτο:

post-45-128326971595_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το βαπορακι ειναι ομορφο και απο πρυμα. Βαπορι αλλης εποχης.

Μπηκα μεσα ντυμενος Αλβανος :) και τολμω να πω οτι μου αρεσε. Δεν ειναι υπερβολη οτι με 18,5 μιλια δρομο και 1,2 τονους την ωρα, ομορφους χωρους και 500 κρεβατια που εχει ακομα και για βραδινο Παροναξιας ειναι οτι πρεπει. Αλλα επειδη με 500 κρεβατια θα θελει και 100 καμαρωτους δεν το βλεπω πιθανο να συμβαινει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το Rigel σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων πρέπει να έχει ξεκινήσει στις 07-06-08 στη γραμμή Μπάρι Δυρράχιο ενώ σύμφωνα με το site της εταιρείας θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τη 1 Ιουνίου.

Λογικά πιστεύω ότι έχει ξεκινήσει αντικαθιστώντας το Ιονις που είναι δεμένο τώρα. Μπορεί να μας το επιβεβαιώσει κανένας από Ηγουμενιτσα μεριά(Poseidon)??

Link to comment
Share on other sites

Έχει ξεκινήσει ο Βάπορας εδώ και μια εβδομάδα τα δρομολόγιά του Μπάρι-Δυρράχιο. Μας αποχαιρέτησε στις 09.06.2008 αν θυμάμαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Φετος στην επισκευη θα γινουν καποιες προσθηκες ωστε να γινει 2 διαμερισματων το πλοιο. Ετσι θα παραμεινει το μεγαλο του πρωτοκολλο.

By the way τα πηγε πολυ καλα τον Αυγουστο ειδικα στα βραδινα του δρομολογια. ;) Απο ταχυτητα πηγαινει περιπου 15-16 στα βραδινα και με 18-19 στα εξπρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...

Ευχάριστη έκπληξη η αναγγελία δεξαμενισμού του πλοίου τον Μάιο στην μεγάλη του Βασιλειάδη. Αν δεν κάνω λάθος θα είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά. :)

Γνωρίζουμε αν θα έρθει μόνο για δεξαμενισμό, ή αν θα μείνει μεγαλύτερο διάστημα στα πέριξ του Πειραιά για την ετήσια συντήρηση του ???

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...