Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πολλές απορίες μαζεμένες μας παρέθεσες proud!! B)

 

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν, να σε βοηθήσουμε όπου μπορούμε.

Η Blue Star δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την κατάσταση της Κefalonian lines. Ηταν καθαρά θέμα marketing τότε γι αυτούς το όλο εγχείρημα. Αν θυμάσαι, υπήρχε ένα "είδος διάσπασης" της Blue Star Ferries με τον διαχωρισμό των πλοίων της σε νέα και παλαιά και την περίφημη διαφορά στην τσιμινιέρα των πλοίων της (κίτρινα με μπλέ αστεράκι τα νέα και μπλέ με κίτρινο αστεράκι τα παλαιά).

Ο Διαγόρας όταν περιήλθε στα χέρια τους, μαζί με όλη την ΔΑΝΕ και τα πλοία της, ήταν υπό τις διατάξεις του ΚΙΝΔ  αρθρ. 190-194 και το αφήνουμε αυτό το κεφάλαιο

 

Όσον αφορά στην απορία σου με το Κεφαλονιά, έγινε μεταβίβαση αυτού κατά τις διατάξεις του αρθρ. 13 Ν.Δ 2687/53. Οπότε σύμφωνα με τη νομολογία (www.inlaw.gr ) μόνο απο τους αρμόδιους δικηγόρους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, θα μάθεις τί παρατηρήθηκαν κι έπρεπε να μετονομασθεί το πλοίο! Διότι το Ναυτικό Δίκαιο είναι ένα πολύ μεγάλο Κεφάλαιο και ταυτόχρονα λεπτό κι εδώ μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε B)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ναί,αλλά το Ναυτικό Δίκαιο λέει ότι το όνομα ενός πλοίου "εκλέγεται απ'τον πλοιοκτήτη ελευθέρως και αλλάσεται επίσης ελευθέρως".Οπότε ένα πλοίο που επί δεκαετίες είναι αναγνωρίσιμο με ένα συγκεκριμένο όνομα-και συνεπώς το όνομα αυτό δρά και ώς brand name τού συγκεκριμένου πλοίου-ποιόν λόγο έχει να μετονομαστή σε κάτι που κατ'ουσίαν δέν τού προσθέτει τίποτε νέο;

 

ΥΓ.Πάω στοίχημα πως και πάλι "Κεφαλονιά" θα το λένε οι ερχόμενοι εις επαφήν μ'αυτό (ναυτικοί,επιβάτες,πράκτορες και φιλοθεάμον κοινό)... 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

υποθετω οτι του αναγκαστηκαν να το κανουν και δεν ηταν στις αρχικες προθεσεις τους

βγηκε bannerακι στο e-kefalonia.net και το nissos στο ονομα ειναι πολυ διακριτικο, ενω το kefalonia με... bold.

 

μαλλον ειναι για να... κρυβει το νησος

ισως και για να φυγει ευκολα μολις ειναι εφικτο

πολλα εχουμε ακουσει και εχουμε διαβασει για το ονομα του κεφαλονια αυτον τον καιρο. απο διδακτορικες διατριβες, μεχρι διαγγελματα αντιδημαρχων. :wacko:  που εκθειαζουν την προσθηκη του... Νησος.

 

η ουσια ειναι οτι ενα πλοιο που εχει υπηρετησει δυο νησια για 16μισυ χρονια με ενα και μονο ονομα, με αυτο το ονομα θα το αποκαλουν οσοι το εχουν ζησει και εχουν ταξιδεψει μαζι του τωρα που επανερχεται. για φανταστειτε να μετονομαστει το μυτιληνη σε city of mytilene? αληθεια ποσοι απο τους fans, ειπαν ποτε το Ναϊας ΙΙ, express naias, ή τον πηγασο express dionysos? να μην πω για το κεφαλληνια που το αποκαλουσαν ετσι ακομη και οσοι το γνωρισαν μονο στο αιγαιο.

 

απο οσα κυκλοφορουν, ειτε για λογους ουσιας (απαιτηση πωλητων), ειτε για λογους διαδικασιας (για να τρεξουν τα γραφειοκρατικα ζητηματα), η μετονομασια επιβληθηκε στη νεα πλοιοκτησια και εκεινη εκανε την αναγκη φιλοτιμια και προβαλλει το γεγονος σα νεο ξεκινημα.

 

η εμπειρια απο αναλογες περιπτωσεις λεει οτι, αφ'ενος η προσθηκη νησος θα δυσκολευτει παρα πολυ για να καθιερωθει, αφ'εταιρου οποτε το επιτρεψει η πραγματικοτητα, το προθεμα θα απαλειφθει

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η εμπειρία έχει δείξει ότι στον μέσο επιβάτη δεν "κολάνε" αυτές οι μικρές αλλάγες και είναι όντως θέμα μαρκετινγκ, ειδικά το "Νήσος" είναι κάτι που δεν προφέρετε συχνά.

Το Νήσος Χίος που ξεκίνησε με αυτήν την ονομάσια, 8 στους 10 Χίωτες που αναφέρονταν σε αυτό, το αποκαλούσαν απλά Χίος και κυρίως το παλιό καράβι, αλλά και σήμερα..

Τώρα το Κεφαλονιά μετά από τόσα χρόνια και δη πολυσύλλαβο, είναι πολύ δύσκολο να περάσει (το Νήσος)στον κόσμο.

Περισσότερο εκφράζει έναν "αέρα" ανανέωσης και να τονίσει τον άρρηκτο δεσμό του καραβιού με το νησί που παρολίγον να χαθεί.

Υ.Γ. Εγώ το Επτάνησος λυπάμε γιατί φέρει επίσης βαρύ όνομα λόγω του προκατόχου του αλλά και της άψόγης και πιστής εξυπηρέτησης στην γραμμή Πόρος-Κυλλήνη που χαίρει ακόμη μεγάλης εκτιμισης..

Μακάρι να το δούμε κάποια στιγμή στο Αιγαίο όπως παλιά το valencay..

Edited by Stratos
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα τους προτεινα και το AQUA SKY!!! :P

Και το Aegean Sky είναι ένα πιασάρικο όνομα, δεν νομίζω να υπάρχει άλλο πέραν από το ρορο του Αγαπητού.

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

, αλλά θα μπορούσε και η Hellenic τόσα χρόνια να είχε καταχωρίσει το brand name των ταχυπλόων της και να ήταν ξεγνοιαστη.

Αυτο δεν εγινε ποτε λογω της χρησης του ορου και απο τις Μινωικες,η οποια για πολλα χρονια ηταν μητρικη εταιρεια της Hellenic.

Link to comment
Share on other sites

για να γινω συνηγορος του διαβολου τοσα χρονια που τα δελφινια ολα ονομαζονται flying dolphin στο σαρωνικο κ τα δικα της κ της αλλης εταιρειας δεν κανουν κακο στο ονομα της

Link to comment
Share on other sites

το flying dolphin ειναι κατηγορια πλοιου(υδροπτερυγο)δεν ειναι ονοματοδοσια καμιας εταιρειας


στη συνειδηση του κοσμου

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

ουσιαστικά ονοματοδοσία (πολύ επιτυχημένη μάλιστα) της Ceres ήταν, αλλά επειδή στον κόσμο τότε ο όρος Υ/Γ ήταν μάλλον άγνωστος όλα τα Υ/Γ τα ονόμαζαν "δελφίνια" 

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ακριβως ηθελα να πω pathfinder αλλα τα εγραψα λιγο γρηγορα λογω κινητου!!Ενω με τα καταμαραν δεν συνεβη ποτε κατι τετοιο

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Σε τέτοιες περιπτώσεις (περί highspeed) αν νομίζεις ότι έχεις δίκιο πάς στα δικαστήρια.

Επειδή όμως ξέρεις ότι ο άλλος θα σου πει "High Speed στην κοινή πρακτική έχει καθιερωθεί να λέμε τα πλοία που πάνε πάνω από Χ μίλια,, δεν επιτρέπεται να μου πείς ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ." , δεν πας στα δικαστήρια αλλά πετάς λασπώδεις ανακοινώσεις εδώ και εκεί και ότι κάτσει...

 

Στο κάτω κάτω ούτε να τον κατοχυρώσεις δεν μπορείς έναν τέτοιον όρο.

 

Φανταστείτε να μπορει μια εταιρία να ονομαστεί "Πλοίο ΑΝΕ" και να προσπαθήσει να απαγορεύσει στις άλλες να χρησιμοποιουν την λεξη "πλοίο", πχ στις ανακοινώσεις τους..  :wacko:

Edited by redhellgr
Link to comment
Share on other sites

Μά και η MINOAN όταν έφερε τα "παλάτια",έγραφαν στίς μπάντες τους "Minoan Highspeed".Μετά όμως το έσβησαν.Εκεί τί πρόβλημα υπήρξε;Μήπως λόγω τής ύπαρξης τών highspeed catamarans ;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

οταν αγορασαν οι τοτε επιχειρησεις αττικης την strintzis lines μετονομασαν ολα τα πλοια της strintzis σε blue κατι, εκτος απο superferry II, κεφαλονια, ionian sun & παλιο επανησος, που εκαναν εσωτερικη ακτοπλοϊα και ειχαν δικο τους "brand" στις γραμμες τους (και ο διαγορας μετεπειτα, γιατι και αυτος ειχε ηδη φτιαξει ονομα στη γραμμη του).

 

ολα οσα ηταν υπο ναυπηγηση (και οσαν νεοτευκτα εφεραν στη συνεχεια) πηραν ονομα σε blue star κατι. νομιζω οτι το κριτηριο για να μπει το blue star, δεν ειναι απλα αν ειναι νεο η παλιο το πλοιο, αλλα αν εχει ναυπηγηθει για την εταιρεια ή το εχει παρει δευτερο χερι.

 

αλλωστε μετα το διαγορα, το blue galaxy πρεπει να ειναι το δευτερο πλοιο της bs που δεν εχει ναυπηγηθει για την ιδια

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Κάποτε ξεχώριζαν τα "παλιά" με τα νέα και από τις τσιμινιέρες. Κίτρινες με μπλε αστέρι τα νέα, μπλε με κίτρινο αστέρι τα προηγούμενα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"FASTFERRIES ANDROS"

 

Πάει το "Ανδρος" για τη Golden, τους προλάβανε! Φαντάζομαι "Fastferry Andros" θα εννοούν. Fastferry Andros, Superferry Andros, χαμός...

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

μηπως η εταιρεια παναγιωτακη αποφασισε να παει με το ρευμα της εποχης, βαζοντας το brand name ως προθεμα στο ονομα του πλοιου;

 

νομιζω οτι ο διαγωνισμος της golden διακοπηκε περσυ οταν εληξε το θεμα osado. το ονομα superferry III πιθανολογειται απο τις αναρτησεις των αφων στο fb

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μπορει να μην ειμαι οπαδος των ξενοφερτων προθεματων η' και ονοματων στα πλοια αλλα επικοινωνιακα νομιζω οτι δεν θα μπορουσαν να διαλεξουν καλυτερο ονομα για το''νεο''τους πλοιο.Ακουγεται και το''fast''και το''Ανδρος''ευχαριστα στο αυτι των ταξιδιωτων της γραμμης ενω παραλληλα κλεινει το δρομο και στη Golden οσον αφορα τη χρηση του ονοματος του νησιου σε πλοιο της στο μελλον.

Link to comment
Share on other sites

πιστευω οτι στην πορεια θα πρεπει η εταρεια να εξετασει, για λογους ομοιομορφιας, να μετονομασθουν τα θεολογος π & αικατερινη π σε fast ferries θεολογος & fast ferries αικατερινη.

 

επειδη πολυ κουβεντα εχει γινει για το αν το σωστο προθεμα ειναι fast ferries ή fast ferry, σωστα ειναι και τα δυο. ;)

 

σε ελευθερη αποδοση το ενα σημαινει το ανδρος της fast ferries και το αλλο το γρηγορο ferry ανδρος.

 

σιγουρα παντως δεν ειχε κανενα νοημα να παραμεινει το πλοιο επτανησος, απο τη στιγμη που εχουν περασει 23 χρονια απο τοτε που ηταν το προηγουμενο στη ραφηνα και το θυμουνται μονο οι συνασθενεις και οι γεροντοτεροι.

 

με το ονομα που επελεγη και κλεινουν το ματι στους ανδριωτες, που το ειχαν ενα παραπονο που δεν εχει κανενα πλοιο της γραμμης το ονομα του νησιου τους και βεβαια δεν υπαρχει περιπτωση να δουμε το ονομα στη golden, οχι για τυπικους λογους αλλα για εμπορικους. θα ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια να εχουν δυο πλοια ανταγωνιστικα στην ιδια γραμμη το ιδιο (σχεδον) ονομα

 

θυμηθειτε οτι ενω η bs αρχικα ειχε ανακοινωσει blue star santorini, τελικα το εκανε παρος, για να μην το μπλεκει ο κοσμος με αυτο της hellenic (τοτε HFD)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...