Jump to content
Shipfriends

Pascal Lota (IMO 9365398)


Recommended Posts

Στη La Spezia θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο Superstar για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Corsica. Αυτές οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 3 μήνες, οπότε θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο για να ξεκινήσει δρομολόγια προς Κορσική και Σαρδηνία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Το πλοίο βρίσκεται αυτές τις μέρες πάνω στην δεξαμενή των Fincantieri στο Muggiano της La Spezia, ενώ από την πόλη φαίνεται ότι ήδη έχουν βάψει την τσιμινιέρα στα χρώματα της Corsica, ενώ οι μπάντες του είναι προς το παρόν λευκές.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
17 hours ago, Nick the Greek said:

Νομίζω πρώτο δρομολόγιο την 1η Ιουνίου από Livorno για Bastia στις 8 το πρωί με επιστροφή στις 1500 και αναχώρηση στις 1600 για Golfo Aranci.

Θα συνεχίσει όμως το ίδιο μοτίβο ή θα κάνει Nice-Bastia-Savona; Δεν το βλέπω στο Nice-Bastia-Livonro το καλοκαίρι στο σύστημα της εταιρείας του, όπως είχα την εντύπωση.

Γράψτε λάθος, έβγαλα άκρη. Θα περάσει από παντού την ερχόμενη σεζόν, ακόμα και από Ajjaccio και Toulon. 

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

του πανε τα χρωματα της corsica παντως και "δειχνουν" οι γραμμες του καραβιου, σε αντιθεση με τις 50 αποχρωσεις της ευκοιλιοτητας που ειχε πρωτα

Link to comment
Share on other sites

Ο αγαπημένος Ζάχος Χατζηφωτίου αναφερόμενος στην πολιορκία του Tobruk, της οποίας υπήρξε βετεράνος κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε πεί κάποτε: "Ο Churchill είχε πεί πως το Tobruk πρέπει να μην πέσει στα χέρια των Ναζί. Ε αφού το είπε ο άνθρωπος, κι εμείς να μην το κρατήσουμε?". Στο ίδιο πνεύμα κι εμείς οι μαθητές του, αφού ξεκίνησε το Pascal Lota, να μην πάμε να το δούμε από κοντά με τα σινιάλα της Corsica:)

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρωινή άφιξη του Pascal Lota ήταν προγραμματισμένη για τις 0630 με το πλοίο εκείνη την ώρα να είναι δεμένο, που σημαίνει πως περνά τα φανάρια πολύ νωρίτερα και με τον πρωινό ήλιο να μην έχει βγεί. Λόγω κίνησης όμως, το πλοίο μπήκε στις 0735 με συνέπεια να είναι πανέμορφο, λουσμένο στον ήλιο. Το πλοίο γυρνάει μαλακωσά στην εξωτερική λεκάνη με συνέπεια μερικές προπελιές αργότερα να το βλέπουμε δευτερόπρυμα να γυρνάει μπροστά μας. Η πρυμνιά του όψη καθαρά πολυκατοικία, όμοια με τα αδελφά του πλοία όπως το Moby Wonder.

 

Σε σύγκριση με το τελευταίο, παρατηρώντας εξωτερικά φαίνεται να έχει περισσότερα σαλόνια ενώ τα Aki/Wonderπολλές παραπάνω καμπίνες. Άλλη διαφορά φαίνεται να είναι στο sun deck το οποίο ενώ είναι ενιαίο στα Moby, εδώ φαίνεται να είναι χωρισμένο σε πρύμα και πλώρα με τους επιβάτες να μην έχουν πρόσβαση στον χώρο γύρω απ' το φουγάρο. Ομοογουμένως το κίτρινο της Corsica γράφει στο φακό πολύ καλύτερα από την πολυχρωμία της Moby, προσωπικά βέβαια δεν είμαι σίγουρος πως μου αρέσουν τα βαμμένα μάυρα τζάμια του πλωριού πολυεπίπεδου σαλονιού.

 

Ανεξαρτήτως αισθητικής, το πλοίο είναι εξαιρετική μονάδα στο στόλο της Corsica Ferries και με τα 27 του μίλια κάνει το Livorno - Bastia σε 3 ώρες, όντας το αντίπαλο δέος στην Moby Lines. Δρομολόγια για όλο το καλοκαίρι τόσο για Bastia(Κορσική) από Livorno/Toulon/Vado Ligure/Nice αλλά και για Golfo Aranci(Σαρδηνία) από Livorno.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο πλοίο, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώην καταστήματος, έχουν μπει καμπίνες. Το à la carte εστιατόριο είχε διατηρηθεί και διπλασιαστεί σε μέγεθος, επεκτεινόμενο στο ανώτερο επίπεδο του μπροστινού σαλονιού, ενώ έχει διατηρηθεί ο μπουφές Smörgåsbord.

Link to comment
Share on other sites

Χθες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 13ου πλοιου της Corisca Ferries, δηλαδή του Pascal Lota στη Μπαστια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το κόστος της αγοράς του πλοία έφτασε τα 91 εκ. ευρώ και κόστος της ανακαίνισης στα 10 εκ. ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εκφόρτωση στη Bastia σήμερα το πρωί και από εκεί καρφί στη Γένοβα και στο ναυπηγείο όπου έφτασε σήμερα το απόγευμα. Προφανώς σημαντικό το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Κλάψε με μάνα, κλάψε με, το πλοίο χτύπησε στο ντόκο στη Bastia το Σάββατο το βράδυ κατά τη διαδικασία αναχώρησης με συνέπεια ζημιά στις προπέλες. Οι επιβάτες εκκενώθηκαν, και τα δρομολόγια του πρός το παρόν έχουν ακυρωθεί. Το πλοίο πέρασε την Κυριακή στη Bastia και σήμερα στο ναυπηγείο στη Γένοβα. Από τον τόνο του άρθρου, μάλλον πρόκειται για καλή ζημιά που θα το κρατήσει εκτός.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παραμένει στη δεξαμενή στη Γένοβα με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον ως τις 17 Ιουλίου. Μεγάλο πατατράκ για πλοίο και εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω πως έχει γίνει κάτι τέτοιο, τα δρομολόγια τους από μόνα τους είναι ιδιαίτερα μπερδεμένα και τα πλοία δε σταματάνε λεπτό, εκτός από το Corsica Marina Seconda ίσως. Απλά νομίζω πως η κίνηση του Pascal Lota μοιράστηκε στα υπόλοιπα πλοία και γραμμές. Το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια για παράδειγμα, το Mega Express Four έφτασε πίτα σε γκαράζ και κόσμο. Σίγουρα κάποια ήταν δικιά του κίνηση αλλά ένα μεγάλο κομμάτι στα σίγουρα προερχόταν κι από το Pascal Lota.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...