Jump to content
Shipfriends

Pascal Lota (IMO 9365398)


Recommended Posts

Στα Fincantieri της Ancona στο τελικό του στάδιο πριν την παράδοση το νέο πλοίο της Tallink...το SUPERSTAR...όνομα κάτι μεταξύ Superfast & Blue Star !...πλοίο 29 κόμβων !

post-425-128326969029_thumb.jpg

post-425-128326969033_thumb.jpg

post-425-128326969036_thumb.jpg

YΓ:(2008, ex-Superstar) 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

εχει πρωτοτυπο σχεδιασμο εξωτερικα;) και θα μπορουσε να ανηκει πχ και στην Moby. εκεινο που πραγματικα με χαλαει στα jumboferries της tallink ειναι οτι τα χρωματα τους θυμιζουν μαθητη καλλιτεχνικων που ασχολειται με τη μοντερνα τεχνη.

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα... Το Star μου αρέσει πολύ. Μοιάζει με τα Blue star 1 & 2. Αλλά το Superstar είναι σούπερ-κίτς χρωματικά, κάτι που το κάνει να δείχνει και πιο "μπαούλο". Όντως σα τα Moby Wonder/Freedom/Aki.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

Απο μακρια μου φαινονταν μικρο αλλα οταν βρεθηκα απο κατω του πραγματικα ειναι τεραστιο.Κατα τα αλλα,το κουτι του κουτιου...:rolleyes:Ετσι εξηγουνται το εκκεντρικο χρωμα κ η αναποδη τσιμινιερα,το φανταζεστε ασπρο...

post-709-1283269710_thumb.jpg

post-709-128326971004_thumb.jpg

post-709-128326971007_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Δεν ξέρω αν είναι σημείο των καιρών, αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι Ιταλοί του 2008(Superstar - Fincantieri), αντέγραψαν τους Κορεάτες του 2001(Hyundai - Moby Wonder). Για πες καμιά λεπτομέρεια για εσωτερικό, γραμμή, λιμάνια κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Εξωτερικά απαίσιο! Το βάψιμό του τρισάθλιο! Έκλεψε όμως την παράσταση, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ένα τρελό σβουρίδι που έκανε την προηγούμενη Πέμπτη στο Tallin όπου το συνάντησα ως επιβάτης του BALTIC QUEEN. Στην άφιξη απλά μπαίνει και δένει με την πλώρη. Στην αναχώρηση όμως ο captain έκανε μία στρουμφοφανταστική αριστερόστροφη πιρουέτα μέσα στο λιμάνι (τα περισσότερα βγαίνουν με ανάποδα και γυρίζουν απέξω), οριακά από τους ντόκους και από τα άλλα βαπόρια και το πλοίο γύρναγε σαν παλαβό.

 

Για την ιστορία και αν με ενημέρωσαν σωστά, να πούμε πως τα πληρώματα σε αυτό όσο και στο STAR αλλάζουν κάθε 15 μέρες. Αλλά αλλάζουν όλοι. Δεν μένει ούτε ένας. Και μετά από 15 μέρες μέσα πάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

H Tallink πούλησε το Superstar στην Corsica (μαζεύει πλοία αυτή για τα καλά). Ωστόσο δεν το... ξεφορτώνεται άμεσα, μιας και θα το διαχειρίζεται ναυλωμένο πλέον μέχρι την παράδοση αρχές 2017 του τουμπανοferry που έχει παραγγείλει. Το αδερφάκι του Moby Aki (είναι περισσότερο απ' ότι τα άλλα τα δύο ίδιας σχεδίασης) θα λυτρωθεί από το φορτωμένο του livery τουλάχιστον!

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία πώλησης του πλοίου.

 

AS Tallink Grupp subsidiary Tallink Superfast Ltd. transferred the ownership of the fast ferry Superstar to Medinvest SpA (Corsica Ferries Group) on 01.12.2015. AS Tallink Grupp continues to operate the vessel on its Tallinn-Helsinki route Shuttle service under the charter agreement until the beginning of 2017, when the new LNG fast ferry will start to operate on the same route. The change of the ownership of the vessel does not affect the Tallinn-Helsinki route’s daily Shuttle service. Veiko Haavapuu, Finance Director
Link to comment
Share on other sites

Kαλά το δώσανε, δεδομένου ότι κόστισε πριν 7 χρόνια €120 εκ.; Ήταν ο αδύναμος κρίκος στο στόλο της Tallink, πάντως, ειδικά αφότου έγινε η παραγγελία του LNG.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Οπως μας ενημερώνουν οι συνασθενείς του FoSE το πλοίο θα μετανομαστεί τελικά Pascal Lota , προς τιμήν του ιδρυτή της εταιρείας που "έφυγε" νωρίτερα φέτος 

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Το Superstar έκανε χθες το τελευταίο εμπορικό δρομολόγιο του στη γραμμή Ελσίνκι Ταλλιν, μιας και σήμερα αντικαθίσταται από το νεοτευκτο Megastar.

Edited by proud_ionian
αντικαθίσταται 
Link to comment
Share on other sites

Το Superstar αναχώρησε από το Ταλλιν την 1η Φεβρουαρίου με προορισμό την La Spezia της Ιταλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 10 Φεβρουαρίου. Στο πλοίο είχαμε αλλαγή σημαίας! Αντί για σημαία Εσθονίας πλέον έχει υψωθει σημαία Κύπρου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...