Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Πριν από λίγα λεπτά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε γνωστή την επικοινωνία του με τον Υπουργό Ναυτιλίας σχετικά με την γραμμή του Πρίνου και δόθηκε θετική απάντηση όχι μόνο ως την επανέναρξη των δρομολογίων αλλά και την επιδότηση αυτών.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από αύριο ξεκινάνε τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνο μετά την επιδότηση της γραμμής, με ένα δρομολόγιο την ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή εναλλάξ από τις τρεις εταιρείες των γραμμών Θάσου. Στις 7:15 από τη Θάσο και στις 14:00 από τη Καβάλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Σημεραυ ξεκινάνε τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνο μετά την επιδότηση της γραμμής (από 5 μέχρι 25 Απριλίου), με ένα δρομολόγιο την ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή εναλλάξ από τις τρεις εταιρείες των γραμμών Θάσου. Στις 7:15 από τη Θάσο και στις 14:00 από τη Καβάλα.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οι εταιρείες ΑΝΕΘ και Thassos Ferries έκαναν αίτημα να συνεχίσουν τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνο από τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου έως τη Κυριακή 9 Μαϊου, πραγματοποιώντας ένα ελεύθερο δρομολόγια την ημέρα όπως είναι τώρα τα επιδοτούμενα δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνο αυξάνονται σε τρία ημερησίως από σήμερα (μέχρι χθες ήταν δυο ημερησίως)

Quote

Από Πρίνο: 7:15-12:00-17:15

Από Καβάλα: 9:15-14:00-19:00

Ουσιαστικά δεν γινόταν το απογευματινό δρομολόγιο.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνο αυξάνονται σε έξι ημερησίως από χθες  (μέχρι προχθές ήταν τρία ημερησίως)

Quote

Από Πρίνο: 7:15-9:45-10:45-12:00-15:15-16:15

Από Καβάλα: 8:30-9:15-12:15-13:15-14:00-18:00

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ματαιώθηκε το πρωινό δρομολόγιο του Νικητή από τη Καβάλα γιατί πήρε ο ύπνος ένα μέλος του πληρώματος σύμφωνα με τη Πρωινή, αλλά η εταιρεία το διαψεύδει και λεει ότι το μέλος του πληρώματος είχε πρόβλημα υγείας και ήταν σε γιατρό.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 6 months later...
  • 4 weeks later...

Τοπικοί φορείς της Καβάλας Θάσου ζήταγαν επιπλέον δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνο για τη νέα δρομολογιακή περίοδο.

Quote

από 01/11/2022 έως και την 31/03/2023 ζήταγαν 4 δρομολόγια
από 01/04/2023 έως 04/06/2023 και από 18/09/2023 έως 31/10/2023 ζήταγαν 5 δρομολόγια και
από 05/06/2023 έως και την 17/09/2023, ζήταγαν 8 δρομολόγια.

Τελικά στο ΣΑΣ εγκρίθηκαν

Quote

Η εκτέλεση τριών (03) δρομολογίων την ημέρα Δευτέρα έως Πέμπτη και δυο (02) δρομολογίων από την ημέρα Παρασκευή έως Κυριακή για το χρονικό διάστημα από 01/11/2022 έως και την 31/03/2023,
Τριών (03) δρομολογίων ημερησίως για το διάστημα από 01/04/2023 έως 04/06/2023 και από 18/09/2023 έως 31/10/2023 και
Πέντε (05) δρομολογίων την ημέρα για το διάστημα από 05/06/2023 έως και την 17/09/2023.

Τα δρομολόγια από Πρίνο είναι στις 7:15, 12:00 & 15:45 και από Καβάλα στις 9:15, 14:00 & 17:30. Παρασκευή & Σάββατο δεν θα γίνεται το τελευταίο δρομολόγιο και τη Κυριακή δεν θα γίνεται το πρώτο δρομολόγιο. Από σήμερα θα κάνει δρομολόγια μόνο το Παναγία Θάσου, μετά θα πάρει σειρά το Αγία Βαρβάρα, το Άγιος Παντελεήμων και στο τέλος το Νικητής.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αύριο είναι να αναλάβει δρομολόγια το Νικήτης στη γραμμή Καβάλα Πρίνο αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας του δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια για τεχνικούς λόγους. Να σημειώσουμε ότι το Νικήτης είναι ακόμα στη Σαλαμίνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Αίτημα για δύο ακόμα δρομολόγια φέρι στον Πρίνο απο τη Thassos Seaways- Αρνητική γνωμοδότηση από τις Λιμενικές Αρχές

Quote

Αίτημα για δύο παραπάνω δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος από 5 που είναι σήμερα να γίνουν 7 κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει καταθέσει στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η εταιρεία τη Thassos Seaways

Το αίτημα ωστόσο όπως φαίνεται έχει απορριφθεί από το Λιμεναρχείο Καβάλας. Δεν έχει θετική γνωμοδότηση από την τοπική λιμενική αρχή, η οποία έκρινε ότι δεν είναι απαραίτητα τα επτά δρομολόγια την ημέρα από τη συγκεκριμένη γραμμή.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Λάμπρος Λαμπρινίδης ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Η γραμμή Πρίνο - Καβάλα μας ταλαιπωρεί Πολλά - Πολλά Χρόνια !!


Σήμερα ακούγεται ότι μια Εταιρεία ενδιαφέρεται να κάνει παραπάνω δρομολόγια στην γραμμή !!

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η πρόταση της Απορρίφθηκε από το Λιμεναρχείο Καβάλας και τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Υ.Ε.Ν. !!


Αντίθετα το Λιμεναρχείο Καβάλας και οι Υπηρεσίες του Υ.Ε.Ν. ενέκριναν το αίτημα μιας Εταιρείας να φεύγει με καθυστέρηση από τα Λιμάνια !!

Τι να υποθέσουμε εμείς οι Ιθαγενείς ;;
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τις Αρχές ότι προέχει η εξυπηρέτηση των Επιβατών και ειδικά του Νότιου Τμήματος του Νησιού που είναι υποβαθμισμένο συγκοινωνιακά !!

Ας πάρουν θέση ο κ. Δήμαρχος και οι Βουλευτές για το ζήτημα !!».

Πάντως αρμόδιο για να πάρει την τελική απόφαση και να ακούσει την τοπική κοινωνία, είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας όποια και αν είναι η απόφαση του ΣΑΣ.

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Nick the Greek said:

Δεν ξέρω αν πρόκειται για προγραμματισμένο δρομολόγιο ή για κάτι άλλο, πάντως νωρίτερα σήμερα το Θάσος ΙΙΙ έκανε Κεραμωτή - Πρίνο - Ελευθερές - Πρίνο - Κεραμωτή. 

Αυτό είναι το δρομολόγιο Πρίνος - Ελευθερές και πρόκειται για δρομολόγιο με επικίνδυνα φορτία ( Βυτία Καυσίμων , υγραερίου κλπ ) και αν θυμάμαι καλά γίνεται δυο φορές την εβδομάδα

Edited by proud_ionian
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε αυτό το δημοσίευμα αναφέρει ότι η THASSOS LINK δισκολεύεται να ανεβάσει το ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΗΡΕΣΙΑ Κ και ότι φήμες θέλουν το ΝΙΚΗΤΗΣ θα πάει για επιμήκυνση . Αναφέρει και για το ΑΕΡΙΑ αλλά και για κάποια επόμενη κίνηση απο την ΑΝΕΘ ( θα κάνει κάποια κίνηση η ΑΝΕΘ γιατί δεν έχω ακούσει κάτι ; )

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι να μην παραποιουμε αυτά που διαβάζουμε. 

Πουθενά στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται το ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΗΡΕΣΙΑ Κ, αναφέρεται "νέο πλοίο" γενικώς και αοριστως. Όσο για το μεγάλωμα του ΝΙΚΗΤΗΣ, ακούγεται ως.... φήμη εδώ και χρόνια, από την πρώτη ημέρα που κατασκευάστηκε. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σωματεία Καβάλας & Θάσου απαιτούν πιο τακτική σύνδεση του Πρίνου με τη Καβάλα και μείωση στις τιμές των εισιτηρίων.

Quote

Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να σας ζητήσουμε συνάντηση ώστε να συζητήσουμε την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ΠΡΙΝΟΥ-ΚΑΒΑΛΑΣ.

Επισημαίνουμε ότι το δικαίωμα των κατοίκων της Θάσου για ασφαλείς τακτικές και γρήγορες συγκοινωνίες και στα δυο λιμάνια δεν διασφαλίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που έχουν ανακοινώσει οι πλοιοκτήτες.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική των πλοιοκτητών στις πορθμειακές γραμμές Θάσου-Καβάλας να βάζουν τακτικά δρομολόγια σε όλη την διάρκεια της ημέρας μόνο στην γραμμή Θάσου-Κεραμωτής που είναι η χρυσοφόρα γραμμή για τα κέρδη τους, και η γραμμή Πρίνος-Καβάλα να είναι «ο φτωχός συγγενής», με τα ελάχιστα δρομολόγια (3 από Δευτέρα έως Πέμπτη και 2 Παρασκευή Σάββατο Κυριακή), που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων.

Η γραμμή Πρίνου-Καβάλας είναι κρίσιμης σημασίας για όλο το νησί της Θάσου. Γιατί από εκεί είναι η πιο γρήγορη και πιο φθηνή πρόσβαση στην πόλη της Καβάλας και είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η γραμμή με ικανοποιητικό αριθμό τακτικών δρομολογίων, που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και όχι τα κέρδη των πλοιοκτητών.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της γραμμής Πρίνου-Καβάλας, έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων της Καβάλας και της Θάσου. Την ίδια ώρα, οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού είναι θύματα της πολιτικής αναδιάρθρωσης, με αποτέλεσμα οι περισσότερες να έχουν κλείσει και όσες παραμένουν ανοιχτές, να είναι υποβαθμισμένες. Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί το κέντρο Υγείας Πρίνου, με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως και σε υποδομές.

Επιπλέον, χρειάζονται τακτικά και γρήγορα δρομολόγια από Πρίνο προς Καβάλα, για την διακομιδή ασθενών προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Ασθενείς με βαριές ασθένειες, νεφροπαθείς κ.α. που χρειάζεται τακτικά να ταξιδεύουν στην Καβάλα, κάνουν ένα ταξίδι «Οδύσσεια», με απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος, την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα του νησιού συνολικότερα, στενάζουν από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Τα προβλήματα αυτά σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των ναυτεργατών την υποβάθμιση των μισθών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ελλείψεις στις λιμενικές εγκαταστάσεις, αποτελούν το εκρηκτικό μίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που φέρει οδυνηρά αποτελέσματα για τους ναυτεργάτες και ολόκληρο τον λαό της Θάσου. Όλα αυτά την στιγμή που οι εφοπλιστές βγάζουν αμύθητα κέρδη.

Απαιτούμε

Την απρόσκοπτη σύνδεση του νησιού με την Καβάλα 365 ήμερες το χρόνο με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.

Καθημερινά δρομολόγια που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων, την ορθολογική κατανομή των δρομολογίων καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας. Να μην γίνεται κριτήριο η κερδοφορία των πλοιοκτητών, αλλά οι ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στο νησί.

Γενναία μείωση στις τιμές των εισιτήριων.

Βάρδια πλοίου επιφυλακής που να εκτελούν όλα τα πλοία κυκλικά, εναλλακτικά με όλα τα πλοία και από τις δυο γραμμές.

Εφαρμογή των ΣΣΕ και προστασία των δικαιωμάτων των ναυτεργατών με τακτικούς ελέγχους στα πλοία από τις λιμενικές αρχές.

Οργανικές συνθέσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των πλοίων.

Σύγχρονες Λιμενικές εγκαταστάσεις που να εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσδεση και φορτοεκφόρτωση των πλοίων.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

ΑΓΡΟΚΤΙΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν ΚΑΒΑΛΑΣ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΥΛΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ

ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΘΑΣΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΕΛΑΙΟΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Ο ΒΑΚΧΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Ν ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΖΑΒΙTI

 

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον αυτό. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν θέλουν:

1) Περισσότερα δρομολόγια

2) Αύξηση μισθών των ναυτικών

3) Αύξηση του αριθμού των ναυτικών στην ελάχιστη οργανική σύνθεση

 

Όλα τα τρία παραπάνω αυξάνουν το κόστος λειτουργίας ενός πλοίου κατά πάρα πολύ. Και ταυτόχρονα ζητάνε "γενναία μείωση των τιμών των εισιτηρίων". Ε, πολύ λογικό και τεκμηριωμένο επιχειρηματικά. Απορώ πως δεν το είχε σκεφτεί κανένας εώς τώρα.

 

Αυτός ο Φυσιολατρικός Σύλλογος "Το Μικρό Καβαζίτι" πρέπει να έχει τόση γνώση του θέματος, όση έχει και ο Σύλλογος Κυριών Φίλων της Μπιρίμπα "Το Φιρφιρίκι" για τη νανοτεχνολογία:D. Αναρωτιέμαι επίσης, αν έβγαζε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μαζί με την Ένωση των Ακτοπλόων μια ανακοίνωση που θα απαιτούσε από τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Καλλιράχης επί παραδείγματι, να χρησιμοποιεί μόνο Έλληνες εργάτες, πλήρως ασφαλισμένους για τη συγκομιδή της ελιάς, τι απάντηση θα έπαιρνε?  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από την 1η Νοεμβρίου στη γραμμή Καβάλα Πρίνο έκανε τα δρομολόγια το Αγία Βαρβάρα και από τις 26 Νοέμβριου το Νικητής έχει αναλάβει τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλα Πρίνου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Από τις 21 Δεκεμβρίου θα αναλάβει τα δρομολόγια το Άγιος Παντελεήμων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...