Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Νήσος Κάλυμνος


Recommended Posts

Σε κάποιο κανάλι είπαν ότι παρουσιάστηκε βλάβη σε πλοίο που θα εκτελούσε το πρωί το δρομολόγιο από Κάλυμνο για Λέρο, Λειψούς! Δεν είπαν το όνομα του πλοίου ωστόσο σήμερα είχε το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ στις 7:00 και το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ στις 07:30. Έχει ακούσει κάποιος για ποιο από τα δύο πλοία πρόκειται;

ΥΓ: Admins και Μods όταν μάθουμε περισσότερα σας δίνω την άδεια να μετονομάσετε το thread:D

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για το Νήσος Κάλυμνος, το οποίο εκτός από Λέρο, Λειψούς, θα έπιανε και σε άλλα λιμάνια με κατάληξη την Σάμο.

Δεν αναφέρθηκε τι είδους βλάβη υπέστη, μόνο οι τυπικές ανακοινώσεις του λιμεναρχείου Καλύμνου, περί ''προωθήσεως των επιβατών με άλλα πλωτά μέσα''.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Δυσλειτουργία καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Λέρο.

 

Δυσλειτουργία στον καταπέλτη του Ε/Γ – Ο/Γ “Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Κ. 02 διαπιστώθηκε βραδυνές ώρες χθες, στο λιμάνι της Λέρου. 

Συγκεκριμένα κατά τον κατάπλου του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στον καταπέλτη του με αποτέλεσμα να αποβιβασθούν ασφαλώς οι επιβάτες από την πλευρική κλίμακα του πλοίου.     Το “Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ” εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο επιστροφής από Πυθαγόρειο - Αγαθονήσι - Αρκιούς -Πάτμο – Λειψούς- Λέρο με προορισμό την Κάλυμνο. 
Από τη Λιμενική Αρχή Λέρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης  από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης υπεύθυνων δηλώσεων Πλοιάρχου και Α' Μηχανικού του πλοίου επετράπη ο απόπλους του για ν. Κάλυμνο .
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Την Παρασκευη παρουσιασε βλαβη το Νησος Καλυμνος στη Πατμο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, απογευματινές ώρες χθες, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» Ν.Κ. 02 ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι παρουσιάστηκε πρόβλημα στις μηχανές και επιστέφει στο λιμάνι της Πάτμου για λόγους ασφαλείας.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Πάτμο εκτελώντας δρομολόγιο προς Λειψούς – Λέρο – Κάλυμνο με 17 επιβάτες.

Το «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Πάτμου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στην Κάλυμνο

 

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Καλύμνου 02, ότι τον εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε από λιμένα Καλύμνου προς λιμένα Λέρου με δώδεκα (12) επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμένα Καλύμνου, πλέοντας με μία (01) μηχανή, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση  βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Κάλυμνος στη Λέρο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Καλύμνου 02, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή κατά την έξοδό του από τον όρμο Λακκίου Λέρου.

Το “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Κάλυμνο – Λέρο – Λειψοί – Πάτμος – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο Σάμου και επιστροφή, επέστρεψε στο λιμένα Λακκίου Λέρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια πενήντα (50) επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Με ανακοίνωση της η ΑΝΕ Καλύμνου ενημερώνει το επιβατικό της κοινό, ότι τα δρομολόγια του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος» θα παραμείνουν ανεκτέλεστα μέχρι νέας ενημέρωσηςΓίνονται προσπάθειες το πλοίο να επιστρέψει στην Κάλυμνο χωρίς επιβάτες, για να αποκαταστήσει την βλάβη. Ήδη έχει ενημερωθεί συνεργείο από την Αθήνα που αύριο Σάββατο, θα βρίσκεται στην Κάλυμνο για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Link to comment
Share on other sites

Το Νήσος Κάλυμνος έχει επιστρέψει από τη Παρασκευή στη Κάλυμνο και η ζημία ήταν στη ρεβέρσα του πλοίου (έσπασε κάποιο δόντι από το γρανάζι) όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλύμνου. Το ανταλλακτικό έχει παραγγελθεί και αναμένουν τη παράδοση του για να τοποθετηθεί στο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Ήλθαν χθες το πρωί, τα ανταλλακτικά για την επισκευή της βλάβης του Νήσος Κάλυμνος. Τα ανταλλακτικά παραγγέλθηκαν και ήλθαν από Γερμανία ,ενώ ήλθε και ειδικός τεχνίτης από Πειραιά που θα τα τοποθετήσει και θα αποκαταστήσει την βλάβη. Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτηση τους από τον τεχνίτη και τους μηχανικούς του πλοίου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Κάλυμνος στην Κάλυμνο

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν.ΚΑΛ. 02, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Καλύμνου, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ -Ο/Γ Νήσος Κάλυμνος στην Πάτμο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ'' Ν. Καλύμνου 02, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου με 28 επιβάτες από λιμένα Σκάλας Πάτμου για λιμένες Αρκιών -Αγαθονησίου -Πυθαγορείου απώλεσε την αριστερή του άγκυρα .

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πυθαγορείου όπου του απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ κατόπιν αποκατάστασης -τοποθέτησης αμοιβής άγκυρας και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη η εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Κάλυμνος στην Κάλυμνο 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Καλ. 02, κατά τη διάρκεια χειρισμών εξόδου από λιμένα Καλύμνου με προορισμό το λιμένα Αστυπάλαιας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εμπλοκή κάβου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτμο

Quote

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου για περιστατικό εμπλοκής κάβου στη δεξιά προπέλα του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν.Κ. 02, κατά τη διαδικασία κατάπλου στον οικείο λιμένα και ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Κάλυμνος – Λέρος – Λειψοί – Πάτμος – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο και επιστροφή.
Επί του πλοίου επέβαιναν είκοσι ένας επιβάτες, ενώ επιβιβάστηκαν ακόμη τριάντα εννέα. Επιπροσθέτως, κατόπιν κατάδυσης επαγγελματία δύτη, έγινε απεμπλοκή του κάβου από την προπέλα και δεν διαπιστώθηκε έτερη βλάβη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλου του “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”, κατόπιν όμως προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του πλου του.

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Κάλυμνος στους Αρκιούς

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πάτμου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ'' Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΥ 02, για απώλεια της δεξιάς άγκυρας του πλοίου στο λιμένα ν. Αρκιών, χωρίς επιβάτες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πάτμου για λιμένες Καλύμνου, Λέρου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου, Πυθαγορείου Σάμου και επιστροφή.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Καλύμνου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον οργανισμό που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Το Νήσος Κάλυμνος υπέστη μηχανική βλάβη στη Λέρο και επέστρεψε με μια μηχανή στη Κάλυμνο, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η μηχανική βλάβη. Τα δρομολόγια του μέχρι τη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα μείνουν ανεκτέλεστα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ - Ο/Γ Νήσος Κάλυμνος στην Κάλυμνο στις 28/12/23

Quote

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ'' Ν. Καλύμνου 02, ότι μετά τον κατάπλου στο λιμάνι, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αντλία πετρελαίου της αριστερής κύριας μηχανής του.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα της Κω προς τον λιμένα της Καλύμνου, με 4 επιβάτες και 16 άτομα πλήρωμα. Από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...