Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Θα ζητηθεί παρέμβαση της Εισαγγελίας για τα παρατημένα σκάφη στη Ρόδο.

Quote

Μονόδρομο φαίνεται ότι αποτελεί για τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου να ζητήσει τη συνδρομή της Εισαγγελίας για την απομάκρυνση των παρατημένων σκαφών που υπάρχουν δεξιά στην είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, κ. Βασίλη Βαγιανάκη, ο οποίος, κάνει λόγο για «αναρχία» που επικρατεί εκεί, εδώ και χρόνια.

Σε δηλώσεις του χθες από το σημείο, ο πρόεδρος του Λ.Τ. δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος του λιμανιού, λέγοντας:

«...Υπάρχει χρόνια τώρα μία “αναρχία” που κάθε χρόνο επιδεινώνεται. Υπάρχουν αυθαίρετα παρατημένα σκάφη από ιδιώτες, υπάρχουν άτυπα καρνάγια, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Είναι πέντε-δέκα άνθρωποι που καθηλώνουν την εικόνα της Ρόδου-γιατί αυτή είναι είσοδος του νησιού-και δεν βοηθάνε στην ανάπτυξη».

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκεί ο εργολάβος και ετοιμάζεται να αρχίσει τις εργασίες για να περάσει ο δρόμος (πίσω από τα παλιά Σφαγεία) μέσα από τον χώρο του λιμανιού και δεν μπορεί να το κάνει, γιατί υπάρχουν τα παρατημένα σκάφη, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους για να απομακρυνθούν.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο κ. Βαγιανάκης, σχετικά με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, δήλωσε χαρακτηριστικά «Αυτή τη στιγμή, είναι μονόδρομος το να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα».

Σημειώνεται ότι στο σημείο, που είναι η δεξιά πλευρά της εισόδου, μετά τα παλιά Σφαγεία, υπάρχουν περί τα 50 σκάφη, από τα οποία τα πιο πολλά θα πρέπει να καταστραφούν, κάτι όμως που δεν μπορεί να κάνει το Λιμενικό Ταμείο, αφού ενδέχεται να βρεθεί κάποιος, ασχέτως εάν τα σκάφη είναι σε κακή κατάσταση, και να ζητήσει αποζημίωση ότι του κατέστρεψαν το σκάφος.

Ερωτηθείς, είπε ακόμη, ότι τα σκάφη αυτά μπορούν να μεταφερθούν και στο Νέο Καρνάγιο, όμως η μεταφορά τους επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη, όπως και το μίσθωμα για να παραμείνουν εκεί ενώ στο λιμάνι…είναι δωρεάν.

Ο κ. Βαγιανάκης, τόνισε ακόμη ότι, από την αρχή που ανέλαβαν, ήταν επιτακτική ανάγκη να αδειάσει και να καθαρίσει ο χώρος.

«Ελπίζω να μην χρειαστεί να πάμε (σ.σ. στον Εισαγγελέα) την επόμενη εβδομάδα», κατέληξε ο κ. Βαγιανάκης.

Για την κρουαζιέρα
Θετικά είναι τα μηνύματα για την κρουαζιέρα και αυτή τη σεζόν, αφού αναμένουμε περί τις 400 προσεγγίσεις, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι στο Λ.Τ. περιμένουν και αυξημένη πληρότητα. Από τον Απρίλιο αναμένεται ν’ αυξηθούν εντατικά οι προσεγγίσεις στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.

Και φέτος θα προσεγγίσουν το λιμάνι μας πλοία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται από τα προηγούμενα χρόνια ενώ στις 27 Μαρτίου αναμένεται να έχουμε και την πρώτη προσέγγιση ενός νέου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Ρόδου, εταιρείας που ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή μας.

Αυτή την περίοδο, η Διοίκηση του Λ.Τ. ξεκινάει και επισκέψεις στα νησιά της δικαιοδοσίας του, αρχής γενομένης από τη Σύμη που ενδεχομένως θα επισκεφθούν την Παρασκευή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...