Jump to content
Shipfriends

Celestyal Crystal (ΙΜΟ 7827213)


Recommended Posts

  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μικρη διορθωση, Πλοιαρχος απο την παραλαβη στο Tilburyο Νικος Κουφογιαννης, ο Γιαννης Παπαγγελης παραδιδει σημερα το ΠΕΡΛΑ στον Κωστα Γκριτσελη και μετατιθεται στο CRISTAL. Περι κλισης, δεν εχω καποια πληροφορια φιλε Nick.

Link to comment
Share on other sites

Μια και γνωριζεις απο πρωτο χερι Jerry, ισως να μπορεσεις να επιβεβαιωσεις η διαψευσεις κατι που εφτασε στ' αυτια μου σχετικα με την εικασια οτι το πλοιο κατα τον πλου του παιρνει μια αισθητη κλιση προς τα αριστερα.

Για δείτε λίγο κάτι φωτογραφίες από το δοκιμαστικό του πλοίου. Βλεπετε καμια κλιση:P:confused::P

post-54-128326966968_thumb.jpg

post-54-128326966973_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μονο οποιος εχει προβλημα ορασης δεν βλεπει την κλιση,νομιζω ειναι εμφανεστατη..Παντως βλεποντας το πλοιο με το απλο ματι ενος καραβολατρη,ναι μεν λες πως ειναι αρκετα ομορφο αλλα σιγουρα οι 2 υπερκατασκευες(πανω απ τη γεφυρα κ γυρω απ τη τσιμινιερα) δεν του δινουν κ την καλυτερη θαλασσια συμπεριφορα..Φαινεται να ειναι ερκετα ψηλο σε σχεση με το μηκος του:P

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησε για τη κρουαζιέρα με τους πράκτορες!

Καλοτάξιδο να είναι το πλοίο αλλά και το πλήρωμα που θα το ταξιδεύει!

Καλές θάλασσες!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλοτάξιδο νάναι κι από εμένα...αλλά...θα διαφωνήσω με τον φίλο μου τον ΣΕΙΡΙΟ ότι "θα ομορφήνει το μεγάλο μας λιμάνι". Έχοντας δει το πλοίο και δια ζώσης μπορώ να πω ότι το βρίσκω αρκετά άσχημο πλοίο. Ο ορισμός της "εξάντλησης του συντελεστή δόμησης" ...εις βάρος της αισθητικής. Αυτονόητο είναι βεβαίως...το περί ορέξεως...:confused:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Νηρέα έχεις δίκιο όσον αφορά την εξάντληση του συντελεστή δόμησης.

Προσπαθώ όμως, βλέποντας τις τάσεις της σύγχρονης ναυπηγικής :confused:, να αρχίσω να σκέφτομαι όσο μπορώ θετικά,

και να βρίσκω όμορφα στοιχεία στα πλοία ''νέας σχεδίασης''. Οχι τίποτα άλλο, αλλά για να μπορέσω να συνεχίσω

και στο μέλλον να είμαι ...καραβολάτρης ;).

Οσο για το Cristal μου αρέσει πολύ η πρύμη του, και γενικά σαν εικόνα η γραμμή του. Το είπες άλλωστε και μόνος σου,

περί ορέξεως.....:)

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για κρουαζιέρα γνωριμίας του πλοίου με τους πράκτορες της εταιρίας.

Πειραιάς Κουσάντασι Μύκονος Τήνος Πειραιάς.

Για προσεγγίσεις στη Τήνο, ξέρω μόνο ότι γίνονται από πλοία με αφετηρία την Κύπρο (Serenade-Ruby).

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να μη μεταφερω παρατηρηση φιλου μου -ασχετου με τα πλοια- ο οποιος βλεποντας το περασμενο Σαββατο στη Μυκονο το Cristal και μαθαινοντας το ονομα του πλοιου, αναφωνησε: "μα αυτο δεν ειναι ονομα για πλοιο, περισσοτερο θυμιζει ονομα για κωλο-μπαρο":D:D

Link to comment
Share on other sites

Δρομολόγηση στο Αιγαίο του πολυτελούς κρουαζιεροπλοίου Cristal

Πηγη PORTNET

Τη δρομολόγηση στο Αιγαίο του πολυτελούς κρουαζιεροπλοίου Cristal (Κριστάλ), πρώην Leeward και Superstar Taurus, των εταιρειών κρουαζιέρας Norwegian Cruise Line και Star Cruises αντίστοιχα, ανακοίνωσε η Louis Hellenic Cruises. Η απόκτηση του Cristal ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουαζιεροπλοίων του στόλου της Louis σε δεκατέσσερα.

Την περασμένη Παρασκευή το Cristal πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι από τον Πειραιά από όπου θα ξεκινάει κάθε Δευτέρα και Παρασκευή για 3ήμερες και 4ήμερες κρουαζιέρες που περιλαμβάνουν επισκέψεις στη Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Πάτμο, το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου 2007.

Τον επόμενο χρόνο, με βάση τα προγράμματα κρουαζιέρας της Louis Hellenic Cruises για το 2008, το πλοίο θα πραγματοποιήσει 29 επταήμερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα και την Τουρκία με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, κάθε Παρασκευή από τις 11 Απριλίου έως και τις 31 Οκτωβρίου 2008. Οι προορισμοί περιλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη με ολονύκτια παραμονή, τη Μύκονο, τη Πάτμο, το Κουσάντασι, τη Ρόδο , το Ηράκλειο και την Σαντορίνη.

Το Cristal θα κλείσει την σαιζόν του 2008 με τέσσερις επταήμερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο με αναχωρήσεις από Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου και στις 7, 14 και 21 Νοεμβρίου και επισκέψεις στα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης, Κουσάντασι, Ρόδου, Αλεξάνδρειας με ολονύκτια παραμονή και Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 5 months later...

Χθες το Cristal έκανε ένα δοκιμαστικό στο Σαρωνικό και επέστρεψε κατά τις 19:00. Γυρίσε στο ντοκ 3 και έκανε ανάποδα για να δέσει στην Ακτή Ξαβεριου. Σύντομα θα ξεκινήσει και αυτό για την σεζόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σημερα καθως εκανα ζαπινγκ στη Τν μου ,επεσα πανω στο καναλι 902 το οποιο ειχε ως θεμα τον χρονο που εκλεισε το ναυαγιο του Sea Diamond.Σε τηλεφωνικη συνδεση που ειχε ο παρουσιαστης με μια δημοσιογραφο ακουσα πολλα <<εξυπνα>>πραγματα για την κατασταση του κρουαζιεροπλοιου Cristal.Η δημοσιογραφος λοιπον για να μην σας κουραζω ειπε με λιγα λογια πως το πλοιο Cristal ειναι ακαταλληλο και ανασφαλες:D.Το συμπερασμα της βγηκε απο την θεση που εχει το πλοιο τις σωστικες λεμβους.Θεωρει αδυνατο να μπορεσει ο κοσμος να επιβιβαστει σε αυτες σε περιπτωση αναγκης και κατεληξε πως οι λιμενικες αρχες που βρισκονται 200 m μακρυα απο την θεση του πλοιου οταν αυτο δενει στο λιμανι του Πειραια δεν εχουν αντιληφθει τιποτα.:confused:

Αναφερω ολα τα παραπανω οχι γιατι μου φενεται περιεργο το ποσο ασχετοι ειναι αρκετοι δημοσιογραφοι αλλα για να πω οτι δεν μπορουν να προσβαλουν,να απαξιωνουν,να εχουν αποψη για ολα,να ξεφτιλιζουν αρχες,πληρωματα και δουλεια του καθενος μονο και μονο για να κανουν ενα ρεπορταζ της κακιας ωρας με ανακριβιες.Δυστυχως μεγαλο ποσοστο τηλεθεατων δεν ειναι σε θεση (και λογικο ειναι)να γνωριζει αν η δουλεια του ναυπηγου,πληρωματος ,επιθεωρητη κτλ κτλ ειναι σωστη και ακουγωντας ολα αυτα να βγαζει λανθασμενα συμπερασματα.Ας σταματησει αυτη η μαυρη διαφημηση προς την Ελληνικη Ναυτιλια και να ασχοληθει ο καθενας μονο με οτι γνωριζει.Μακαρι η πορεια της συγκεκριμενης δημοσιογραφου να ειναι τοσο καλη οσο το ρεπορταζ της:D

Link to comment
Share on other sites

...και να συμπληρώσω ότι ο καθένας μας θα πρέπει να προσέχει από πού ενημερώνεται. Και το συγκεκριμένο κανάλι ποτέ δεν έκρυψε την κομματική του ταυτότητα. Τώρα εάν ψάχνεις να ενημερωθείς σε θέματα που εμπλέκονται εφοπλιστές από τον 902...μάλλον δεν πράττεις και τόσο ορθά. Είναι σαν να ενημερώνεσαι για το θέμα των Σκοπίων από το κανάλι του Καρατζαφέρη!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το Cristal απ'ότι φαίνεται πηγαίνει προς Χάιφα.

Μάρτυράς μου το AIS.:D

Τελικά δε θα γίνουν οι 4 αναχωρήσεις για Κων/πολη-Αλεξάνδρια κτλ.?

Επειδή δεν έχω δει κάτι για Χάιφα να διαφημίζεται, υποθέτω έχουμε κάποια ναύλωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Αφού επιστρέψει από τη 10ημερη κρουαζιέρα, που μας ανέφερε ο Enas Chiotis. Το Cristal θα ξεκινήσει τις εβδομαδιαίες κρουαζιέρες 10 Απριλίου και θα τελειώσει τέλος Οκτωβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα της Louis

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...