Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 4/8/2022 at 3:10 PM, proud_ionian said:

 

2 minutes ago, proud_ionian said:

μια ακομη φωτο απο τον Θαναση Τζελλο, στο γκρουπ Πατρα Πολη της καρδιας μας^_^:wub:

queen.thumb.jpg.5ba87a56580aeb9b8d5efc64ae4f45a2.jpg

 

 

εγινε η μεθορμιση, "ανοιξε ο τοπος" που λεμε και αποψε η το Deck, η γνωστη καφετερια εστιατοριο, στο terminal του παλιου λιμανιου, ηταν γεματο κοσμο.

θα ρισκαρα να πω οτι αν τον επομενο χειμωνα ειναι σε αυτη τη θεση, θα το μαζευουν με τα ρυμουλκα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σημερα το απογευμα στο νοτιο λιμανι ειχαμε ομορφιες:)

Αφιξη τ.Superfast VI και Superfast XI με πεντε λεπτα διαφορα. Το ΧΙ απο τη Λευκαδα και μετα ειχε τσιτωσει τα γκαζια. Κατεβαινε με 28.5 +/- και φανταζομαι οτι ειχαν στο μυαλο τους να περασουν το Bimini που ηταν μπροστα. Το μπλε μεσα στον Πατραϊκο αγγιζε τα 23. Τελικα το κοκκινο δεν περασε το πρωην κοκκινο.

Το XI εχει διανυκτερευση, μαζι με τα δυο grimaldororo (Cagliari & Alexandria). Το bimini εφυγε σχεδον στην ωρα του, οπως και το superfast I για Bari.

Γυρισατεεε;:P

 

 

Σχωράτε με για την πχιοτητα των φωτο. Δεν ειχε συννεφα μεν, αλλα κάτι η περιορισμενη ορατοτητα (ουτε η Κλόκοβα φαινόταν), κάτι ο απογευματινός ήλιος, χρειάστηκε να παίξω λίγο με τα reflecteurs που έλεγε και ο Κατσάμπελας.:D

___________________________________________________________

ΥΓ: Γγραψτε λαθος για το Cagliari. Έφυγε για δρομολόγιο.

Edited by proud_ionian
ΥΓ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τη Δευτερα του Πασχα, πετυχα το μικρο φορτηγο Dimaizo, να μπαινει στο παλιο λιμανι απο τη νοτια, με το ΡΚ Πατρέας δεμένο πάνω του. Έχω την εντύπωση ότι μονο το ΡΚ εκανε κινησεις.

Ξεφορτωσε και ειναι ηδη στο Koper

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στο 10 ραμπα, a la παλαιά:), εδενε αυτές τις τελευταιες μερες ο Αντρίκος:), γιατι στην Αγιου Νικολάου διεξάγεται το 10ο Patras Motor Show.

Επισημως προκειται για μια εκθεση μηχανοκινητου αθλητισμου. Στην πράξη ειναι εκθεση πειραγμενου αυτοκινητου. Κατι σαν Expo Κάγκουρας ενα πράγμα.:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
On 9/29/2019 at 6:56 PM, proud_ionian said:

το χρυσα συμμετειχε στον εορτασμο των 55 ετων απο την επανακομιδη της καρας του αγιου ανδρεα.

πηρε τους προσκυνητες και την εικονα απο την ιχθυοσκαλα, για να τους παει αγιου νικολαου και να ξεκινησει η λειτανια στην αγιου ανδρεου.

Στον ίδιο ρόλο φέτος το Γεώργιος

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για να παρουμε μια γευση απο τη σημερινη πατρα. Περα απο τους συνηθεις υποπτους του λιμανιου, ειχαμε σημερα και πολεμικα πλοια νατοϊκης μοιρας, στη ραδα.

Κλασσικα λοιπον, καλβος το μεσημερι για σαμη θιακι, eurocargo cagliari για μπαρι βενετια, superfast I για bari και hellenic spirit για ancona.

Itasca και Queen of the Oceans παραμενουν στην αυτη θεση.

Το πικαντικο της ημερας τα 8 πλοια της Νατοϊκης Μοιρας που ειναι στην Πατρα στα πλαισια της αντιναρκικης ασκησης Αριαδνη.

Ας παρουμε μια γευση: Το Ολλανδικο ναρκαλιευτικο Vlaardingen, το Τουρκικο ΠΓΥ TCG Yzb Güngör Durmus με το Γαλλικο ναρκαλιευτικο Capricorne δεμενο διπλα του, ενω η ερυθρολευκη σημαια δεσποζει στον Πατραϊκο.

Θα μου πειτε, γιατι η ΝΑΤΟϊκη μοιρα δεν παει στο παλιο λιμανι και περιμενει στη ραδα; Σημερα ο Δημος ειχε διοργανωσει νυχτερινο ημιμαραθωνιο, με εκδηλωσεις ολη τη μερα, στη μνημη του πατρινου δρομεα Φανη Τσιμιγκατου. Ο αγωνας ξεκινα απο το νοτιο παρκο και η διαδρομη διερχεται απο το παλιο λιμανι.

Πριν λιγες μερες, ερωτηθηκε ατυπως ο Δημος, αν γινεται να περασει ο ημιμαραθωνιος εξω απο το παλιο λιμανι, για να μην τεθει θεμα ασφαλειας για τα πολεμικα.

Εγινε ενας κακος χαμος, για τη μνημη του Τσιμιγκατου που προσβαλεται, για το ΝΑΤΟ που χρησιμοποιει την Πατρα για τα πολεμικα του σχεδια, για τα Τουρκικα πλοια και τον Τουρκο διοικητη της μοιρας κλπ κλπ.  Τελικα ανακοινωθηκε οτι θα καθυστερησει η αφιξη των πολεμικων πλοιων, τα οποια εφτασαν τη μερα που ειχε προγραμματισθει και την βγαζουν στη ραδα, ροκανιζοντας μερες εξοδου των πληρωματων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Παραμονή Χριστουγέννων, καιρός 25ης Μαρτίου και πεντακάθαρος ουρανός.

Χιλιάδες (στην κυριολεξία) κόσμου από την Αχαΐα και τις γύρω περιοχές, είχαν πλημμυρίσει τα μαγαζά:P και τις καφετέριες στο κέντρο της Πάτρας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κενή θέση στάθμευσης, ούτε στα ιδιωτικά parking του κέντρου, ούτε στους ελεύθερους χώρους στάθμευσης στο λιμάνι, απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα. Η χαρά της παράνομης στάθμευσης και της τροχαίας :P

Πάμε στα δικά μας.

Στο παλιό λιμάνι κλασσικά το τ.Oceana, το οποιο ειναι πολυ τυχερό, γιατί δεν έχει κάνει κακοκαιρίες ακόμη, ώστε να δοκιμάσουμε την αντοχή των κάβων του στη νέα του θέση η οποία είναι εκτεθειμένη στους καιρούς.

Ανδρέας Κάλβος, αφιξη απο τα αγαπημενα νησια και αναχωρηση στο καπάκι, μεταφέροντας τους τελευταίους ταξιδιώτες από και προς Πάτρα.

Στο νέο λιμάνι, Eurocargo Genova & Superfast I (με την αριστερή φουνταρισμένο απίκο), δεμενα στις συνήθεις θέσεις τους για Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα (δεν είχαν δρομολόγιο χτες).

Superfast XI, δεμενο αναμεσα στο Ι & το Genova, με δρομολογιο χτες.

Star της ημερας το Pol Maris, που εφτασε λιγο πριν τις 12 και εφυγε κατα τις 15.00. Η αφιξη του, οπως και ολων των πλοιων της DFDS, θυμισε αφιξη πλοιου της ποντοπορου. Κρατει 1,5 μιλι, εξω απο το λιμανι, αναμονη της πιλοτινας να φερει τον πιλοτο και μετα εισοδος με... dead slow (που λεει ο λογος) και τον Ερμη τον original να ειναι stand by.

 

Edited by proud_ionian
Στίξη και σύνταξη
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χθες, νωρίς το απόγευμα, είδα από μακριά να δένει στο 11 του παλιού λιμανιού ένα μικρό φορτηγό. Όλο το σουλούπι (μπίγες, πλώρη, κόψιμο πρύμης, τσιμινιέρα), φώναζε... Japan 70s.;)

Όντως πρόκειται για καμάρι της Ιαπωνίας. Το ένδοξο:P Kaleli Ana, Τουρκικής πλοιοκτησίας, όπως μαρτυρεί και το όνομα του, που φέρει τη σημαία των ενδόξων Κομορών. Πρωτοείδε το φως του ήλιου το μακρυνό 1976, στα ναυπηγεία Asakawa, στο Imambari της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

Στην εξωτική πρωτεύουσα της Αχαΐας, βρέθηκε μεταφέροντας σιτάρι, από το μαγευτικό:D RENI της Ουκρανίας, για λογαριασμό εταιρίας της ΒΙΠΕ. Από ότι φαίνεται, τα τελευταία χρόνια μεταφέρει κυρίως στάρι.

47 χρόνων, με σημαία Κομορών. Δεν υπάρχουν λόγια.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Kλασικό ιαπωνικό ξυλάδικο,φαίνεται από τους στάντηδες δεξιά αριστερά από τα κολωνάκια Πρακτικά φορτώνουν ο,τιδήποτε Τύπος κ πορτάδα δημοφιλής στους Έλληνες  ως νεότευκτα αλλά κ μεταχειρισμένα

Πέρασε κ από Έλληνες ως SOFOULA.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
1 hour ago, Mike18 said:

Με την βοήθεια ρυμουλκων εφυγε σήμερα το ελυρος από την σουδα λόγο του δυβατου αέρα 

Και στην Πατρα, superfast II & cruise smeradla (φανταζομαι και οσα δεν ειδα), εδωσαν καβο από πλώρη στον Ερμή τον original, για μπορεσουν να ανοιξουν απο τον ντοκο.

Ειχε πολυ δυνατο δυτικο αερα σημερα. Το κυμα καβαλαγε τους κυματοθραυστες σε παλιο και νεο λιμανι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...
  • 4 weeks later...

Σχεδόν ταυτόχρονη αναχώρηση είχαμε σήμερα στις 13.00, του Eco Italia από το νέο νότιο λιμάνι και του Δεν Eco Ανδρέας Κάλβος, από τη νότια είσοδο του παλιού βόρειου λιμανιού.

Πρώτα βγήκε το Eco και ξωπίσω το Δεν Eco:P. Αρχικά είχαν γύρω στη μία βαποριά (μήκους Eco) απόσταση. Μετά άνοιξε δρόμο το Eco και ο Αντρίκος το έβλεπε με τα κυάλια. 

Δυστυχώς φωτό δεν παίζει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Είχαμε σήμερα σχεδόν ταυτόχρονη αναχώρηση του ντεμέκ Superfast I και του Superfast Madares - τ.Blue Horizon.

Tα βλέπουμε μόλις έχουν βγει από το (νότιο) λιμάνι, κατά τη διάρκεια ενός μικρού "παραθύρου" στη συννεφιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...