Jump to content
Shipfriends

Royal Caribbean Cruise Lines


Recommended Posts

Η 38χρονη Σουηδέζα Karin Stahre Janson ανέλαβε πλοίαρχος στο Monarch of the Seas.
Είναι η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος σε μεγάλο κρουαζιερόπλοιο. Σιδηροκέφαλη! :)

Δείτε και μιά πρώτη μίνι-συνέντευξη της στην USA TODAY


ΥΓ. Στο τέλος της συνέντευξης υπάρχουν και σχόλια αναγνωστών. Ξεχώρισα τα ενθουσιώδη λόγια ενός αναγνώστη, ο οποίος έγραψε: "woman cant sail! mark my words that ship is going down" :D ...πάρτον στον γάμο σου...να σου πεί και του χρόνου... :P

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 month later...

Επένδυση 37,4 εκ. δολ. στη Φλόριντα της Royal Caribbean International

Πηγη: ΕΞΠΡΕΣ

Σε επένδυση της τάξης των 37,4 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αναβαθμίσει και να επεκτείνει την υπάρχουσα υποδομή του Τερματικού Σταθμού 18 του Port Everglades της κομητείας του Broward στη Φλόριντα θα προχωρήσει η Royal Caribbean International. Μόλις πρόσφατα η γνωστή εταιρία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων συνήψε συμφωνία η οποία προβλέπει το Port Everglades να αποτελέσει για τα επόμενα 10 χρόνια το λιμάνι αφετηρίας όλων των κρουαζιερών που θα πραγματοποιήσουν τα μεγαθήρια Genesis I και Genesis II που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στα ναυπηγεία Aker Yards στο Τurku της Φινλανδίας.

Σχετική μελέτη από τη Martin & Associates για λογαριασμό της εταιρίας διαχείρισης του Port Everglades προβλέπει πως η συμφωνία θα δημιουργήσει 3.844 νέες θέσεις εργασίας, θα αποφέρει 172 εκατομμύρια δολάρια σε προσωπικό εισόδημα και 15,9 εκατομμύρια δολάρια σε κρατικούς και τοπικούς φόρους, ενώ το λιμάνι θα υποδέχεται κατά τη διάρκεια της δεκάχρονης σύμβασης περίπου 17 εκατομμύρια επιβάτες (επιβιβαζόμενους και αποβιβαζόμενους).

Oταν παραδοθούν τα Genesis I και Genesis II της Royal Caribbean International θα αποτελούν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο καθώς θα έχουν χωρητικότητα 220.000 τόνων, δυνατότητα φιλοξενίας 5.400 επιβατών, μήκος 360 μέτρων, πλάτος 47 μέτρων και ύψος 65 μέτρων. Το πρώτο από τα δύο μεγαθήρια αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2009 ενώ το δεύτερο θα ακολουθήσει ένα χρόνο μετά.

Σχολιάζοντας τα της συμφωνίας, ο Adam Goldstein, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International, δήλωσε ενθουσιασμένος, σημειώνοντας ότι η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου θα συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και πραγματικά μοναδικό και πρωτοποριακό σχεδιασμό.

Link to comment
Share on other sites

Και σε συνεχεια των επενδυσεων της η εταιρια εχει ξεκινησει επαφες με την Aker για να χτισει και 4ο πλοιο-γιγαντα. Ο πολεμος για το ποιος το εχει ποιο μεγαλο :P καλα κρατά

Η ειδηση απο το site της Aker

Aker Yards and Royal Caribbean Cruises Ltd. have reached an understanding regarding the basis on which Royal Caribbean will order a fourth ship in the Freedom class -- currently the world's largest cruise ship. The vessel would be delivered in the second half of 2011. The placement of the order is still subject to a number of conditions, including board approval and finalization of terms and conditions.

Aker Yards, has previously delivered two of these record breaking cruise ships, and will deliver the third ship in April this year from its yard in Turku. This fourth vessel is scheduled to be delivered second half 2011.

The Freedom class vessels will be 126 feet by 1,112 feet (38.6 meters by 339 meters), and will stand 18 decks high. Their gross tonnage is 158.000. The ships will carry 3,600 guests, and 1,400 crewmembers.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Royal Caribbean : Oasis of the Seas και Allure of the Seas τα ονόματα των δυο νέων κρουαζιερόπλοιων

Πηγη: www.portnet.gr

Μια όαση είναι γνωστή ως ένα γόνιμο σημείο σε μία άγονη περιοχή ή ένα καταφύγιο, χώρος ανακούφισης ή ακόμα και μία ευχάριστη αντίθεση. Σήμερα, η Royal Caribbean International προσθέτει άλλη μία έννοια στον όρο, ορίζοντάς τον ως το όνομα του νεότερου πλοίου της πιο συναρπαστικής κατηγορίας του στόλου, το οποίο ήταν μέχρι τώρα γνωστό με την κωδική ονομασία Σχέδιο Genesis.

Το όνομα Oasis of the Seas επιλέχθηκε μέσα από περισσότερες από 91.000 συμμετοχές στον διαγωνισμό της Royal Caribbean “Ονομάστε το πλοίο”, τον οποίο η εταιρεία ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου σε συνεργασία με την εφημερίδα USA TODAY. Οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν να υποβάλλουν δύο ονόματα που θα τελείωναν με το “of the Seas” και τα οποία θα περιέκλειαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των εμπειριών που προσφέρουν οι κρουαζιέρες της Royal Caribbean στους επιβάτες. Ο διαγωνισμός έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία στο κοινό και όχι σε μέλη της βιομηχανίας κρουαζιέρων, να ονομάσουν ένα κρουαζιερόπλοιο.

Ο νικητήριος συνδυασμός των ονομάτων Oasis of the Seas και Allure of the Seas, υποβλήθηκε από τον κο George Weiser, από την Livonia του Michigan. Τα ονόματα που πρότεινε ο κος Weiser συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία από όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μια ομάδα κριτών και του εξασφάλισαν το προνόμιο να ονομάσει, όχι μόνο τα μεγαλύτερα και πιο πρωτοποριακά κρουαζιερόπλοια, αλλά επίσης και όλη την νέα κατηγορία πλοίων, την κατηγορία Oasis.

“Οι πελάτες μας έχουν παθιαστεί με την Royal Caribbean,” είπε ο κος Adam Goldstein, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean International. “Αυτός ο διαγωνισμός ονομασίας αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουν το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι λοιπόν που ανακοινώνουμε αυτά τα ονόματα και ευχαριστούμε την USA TODAY για την άψογη συνεργασία.”

Ο διαγωνισμός “Ονομάστε αυτό το πλοίο” αξιολογήθηκε από ομάδα ειδικών της βιομηχανίας, όπως η κα Lauren Teton, ιδρυτικό μέλος της Name One!, εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην εξεύρεση μοναδικών ονομάτων για προϊόντα και επιχειρήσεις , ο κος John Maxtone-Graham, ειδικός της ναυτικής ιστορίας, λέκτορας και συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων, καθώς επίσης και ο κος Albert Mehrabian, Επίτιμος Διδάκτορας Ψυχολογίας στο UCLA και συγγραφέας περισσότερων από 14 βιβλίων.

“Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Oasis of the Seas θα αποτελέσει έναν συναρπαστικό θαλάσσιο προορισμό, η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος ζωντανεύει το αίσθημα άνεσης και πολυτέλειας,” δήλωσε ο κος John Maxtone-Graham, ειδικός στην ναυτική ιστορία. “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την τελική επιλογή, όπως επίσης και με το γεγονός ότι κλήθηκα να συμμετάσχω σε έναν τέτοιο διαγωνισμό.”

Όταν λανσαριστεί στα τέλη του 2009, το Oasis of the Seas θα είναι το μεγαλύτερο και πιο επαναστατικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα εν πλω, το κρουαζιερόπλοιο θα εκτείνεται σε 16 καταστρώματα, θα ζυγίζει 220.000 τόνους, ενώ θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 5.400 επιβατών και χωρητικότητας 2.700 καμπινών. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι από το Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα. Το 2010, στον στόλο θα προστεθεί επίσης και το αδερφό κρουαζιερόπλοιο, Allure of the Seas.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.oasisoftheseas.com

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean Cruises ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στα τέλη Νοεμβρίου. Το αξίας 750 εκατ. δολ. «Celebrity Solstice» διαθέτει εκπληκτικές υπηρεσίες και χώρους αναψυχής, όπως μισό εκτάριο πραγματικού γρασιδιού (ιδανικό για πικ-νικ), διώροφο spa και υπερπλήρες κελάρι με κρασιά. Παράλληλα, το 85% των 1.425 καμπινών του πλοίου έχει ιδιωτικά μπαλκόνια, δηλαδή 33% παραπάνω από ό,τι στα άλλα κρουαζιερόπλοια.

Ωστόσο, η Royal Caribbean δεν θα μπορούσε να έχει διαλέξει χειρότερη εποχή για να ξεκινήσει δρομολόγια το νέο πλοίο. Ο κλάδος ταξιδίων βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι εταιρείες έχουν αναγκαστεί να «ρίξουν» τις τιμές τους για να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Περισσότερα εδώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πολυβραβευμένη το 2008 η Royal Caribbean International

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

H Royal Caribbean International γιορτάζει τη διεθνή της αναγνώριση, έχοντας λάβει περισσότερα από 40 βραβεία από τον παγκόσμιο Τύπο κατά τη διάρκεια του 2008. Τα συγκεκριμένα βραβεία προέκυψαν από την ψηφοφορία επαγγελματιών δημοσιογράφων, εγκεκριμένων φορέων της βιομηχανίας και ειδικών, όπως επίσης και ταξιδιωτικών γραφείων και του κοινού, και βραβεύουν τους ηγέτες και τα στελέχη της Royal Caribbean International για την πρωτοπόρο νοοτροπία τους, τα καινοτόμα κρουαζιερόπλοια και τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία στους επιβάτες της, υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται ως κάποιες από τις καλύτερες στην ταξιδιωτική βιομηχανία για το 2008.

Η Royal Caribbean International είναι εκ των κορυφαίων εταιριών κρουαζιέρων με στόλο που αποτελείται από 20 κρουαζιερόπλοια σε λειτουργία και 2 υπό κατασκευή και προσφέρει μοναδικές κρουαζιέρες σε Αλάσκα, Ασία, Αυστραλία, Καναδά, Νότια Αμερική και Νέα Ζηλανδία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μαγευτικοί προορισμοί με τα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean Cruises

Πηγη: THE SEANATION

Το υπερπολυτελές Independence of the Seas της Royal Caribbean Cruises, «ανοίγει πανιά» στις 7 και 21 Φεβρουαρίου από το Φορτ Λοντερντέηλ για 9μερες κρουαζιέρες.

Με «μικρά διαλλείματα» στο Πουέρτο Ρίκο, στο Σεν Τόμας, στο Σεν Μαρτέν και στην Αϊτή, το Independence of the Seas σας υπόσχεται να σας ταξιδέψει με την συντροφιά πάμπολλων επιλογών.

Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει επίσης 7ήμερες κρουαζιέρες και στην Δυτική Καραϊβική, ενώ θα αναχωρήσει από το Φόρτ Λοντερντέηλ στις 1 και 15 Φεβρουαρίου και θα επισκεφτεί τα Γκράντ Κέημαν, την Κόστα Μάγια, τον μικρό τουριστικό παράδεισο του Μεξικού και το δημοφιλές Κοζουμέλ.

Την ίδια χρονική περίοδο παρόμοιους προορισμούς θα επισκεφτεί και το Freedom of the Seas.

Το Vision of the Seas, μικρότερο σε μέγεθος, αλλά εξίσου πλούσιο σε επιλογές, κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί σε κρουαζιέρες 8 ημερών την Νότια Καραϊβική.

Με λιμάνι αναχώρησης το Σάντο Ντομίνγκο το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί στις 1 και 15 Φεβρουαρίου την Γουαδελούπη, την ειδυλλιακή Μαρτινίκα, τα κοσμοπολίτικα Μπαρμπέιντος και την Σάντα Λουτσία.

Στις 8 και 22 Φεβρουαρίου το ίδιο κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει και πάλι από το Σάντο Ντομίνγκο για το Σεν Μαρτέν, την Ντομίνικα, περιοχή με εξαιρετική φυσική ομορφιά, τη Νήσο Μαργαρίτα και την ατμοσφαιρική Αρούμπα.

Το υπερσύγχρονο και πολυτελές Liberty of the Seas θα αναχωρήσει στις 7, 14 και 21 Φεβρουαρίου από το Μαϊάμι με προορισμό την μαγευτική Αϊτή, την τροπική Τζαμάικα, το Γκράντ Κέημαν και το Κοζουμέλ, πριν επιστρέψει και πάλι στο Μαϊάμι, ενώ το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στις 28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει εκ νέου το ταξίδι του από το Μαϊάμι και για 8 ημέρες θα περιηγηθεί στα εξωτικά νερά του Πουέρτο Ρίκο, του Σεν Μαρτέν και της Αϊτής.

Για όσους θέλουν να ζήσουν έντονες συγκινήσεις και να παρασυρθούν από την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού και το κέφι, η Royal Caribbean Cruises έχει προγραμματίσει κρουαζιέρα 9 ημερών στην Βραζιλία με το Splendour of the Seas, με ημερομηνία αναχώρησης από το Σάο Πάολο στις 20 Φεβρουαρίου.

Οι ενδιάμεσοι σταθμοί που θα επισκεφτεί το κρουαζιερόπλοιο περιλαμβάνουν το Παράτι, το Μπούζιος, το Σαλβαντόρ ντε Μπαχία και την Ιλχαμπέλα.

Τέλος, το Infinity θα προσφέρει στους λάτρεις της Λατινικής Αμερικής μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς στις 1 και 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει δεκαπενθήμερη κρουαζιέρα με αναχώρηση από το Βαλπαραϊσο και θα επισκεφτεί μεταξύ άλλων τον Πορθμό του Μαγγελάνου, το Ακρωτήρι Χόρν, το Μοντεβιδέο και το Μπουένος Άιρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Με ζημίες έκλεισαν τα αποτελέσματα της RCC

Πηγη: MEDIASHIPPING

Αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Royal Caribbean Cruises Ltd., η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων. Ειδικότερα, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές της τάξης των 36,2 εκατ. δολαρίων ή 17 σεντς ανά μετοχή έναντι κερδών ύψους 75,6 εκατ. δολαρίων ή 35 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν ζημιές 34 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα υποχώρησαν 7,2% στα 1,33 δισ. δολάρια στο ίδιο επίπεδο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως και η Royal Caribbean αλλά και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της η Carnival Corp. ανέβαλαν τις πληρωμές μερισμάτων το Νοέμβριο για να διασφαλίσουν μετρητά, ενώ η Royal Caribbean προέβη και σε περικοπές θέσεων για να περιορίσει το κόστος της.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η Royal Caribbean Cruises στο Συνέδριο του European Cruise Council

Η Royal Caribbean έχει αυξήσει τον στόλο της στην Ευρώπη από 13 σε 22 κρουαζιερόπλοια τους τελευταίους 12 μήνες και μέσω της κατασκευής νέων κρουαζιερόπλοιων έχει καταφέρει να σημειώσει επίσης σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα στην ευρύτερη βιομηχανία κρουαζιέρας στην περιοχή. Οι ενέργειες της περιλαμβάνουν:

-6 κρουαζιερόπλοια βρίσκονται υπό κατασκευή σε Ευρωπαϊκά ναυπηγεία. Ο κατάλογος παραγγελιών της Royal Caribbean περιλαμβάνει:

-την πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα του στόλου το Oasis of the Seas και το πανομοιότυπο Allure of the Seas, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή στα ναυπηγεία STX Europe της Φινλανδίας και αναμένεται να παραδοθούν στο τέλος του 2009 και 2010 αντίστοιχα.

-4 κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Celebrity Solstice της Celebrity Cruises (Celebrity Equinox (2009), Celebrity Eclipse (2010), Solstice IV (2011) and Solstice V (2012) τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Meyer Werft στη Γερμανία.

-5 εμπορικά της σήματα (Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Cruises, Pullmantur, και Croisieres de France) καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών και τις κατηγορίες των επιβατών.

-22 από τα 38 κρουαζιερόπλοια της εταιρείας θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης το 2009 σε αντίθεση με μόλις 8 το 2005.

-Σημαντικές επενδύσεις και υποστήριξη στην ανάπτυξη της τοπικής υποδομής, όπως τον Τερματικό Σταθμό Κρουαζιερών της Ρώμης.

-Το 2009, η Royal Caribbean International και οι φιλοξενούμενοί της θα συμβάλουν στην Ευρωπαϊκή Οικονομία σε 87 λιμένες σε 32 χώρες. Η Celebrity Cruises και οι φιλοξενούμενοί της θα κάνουν το ίδιο σε 76 λιμένες σε 29 χώρες και η Azamara Cruises και οι φιλοξενούμενοί της θα συμβάλουν στην Ευρωπαϊκή Οικονομία σε 91 λιμένες σε 36 χώρες.

-Επιπλέον, η Royal Caribbean συμμετέχει 50% στη κοινοπραξία TUI A.G. Η κοινοπραξία TUI Cruises ξεκίνησε τις κρουαζιέρες της μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δύο νέοι προορισμοί κρουαζιέρας από την Royal Caribbean Cruises

Πηγή: MEDIASHIPPING

Γνωρίστε από κοντά τη μαγεία της Μέσης Ανατολής για πρώτη φορά, με τις νέες κρουαζιέρες σε προορισμούς όπως οι Άγιοι Τόποι και το Ντουμπάι, που φέρνει αποκλειστικά για εσάς η Royal Caribbean Cruises. Πιο συγκεκριμένα, το Vision of the Seas θα αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 28 Σεπτεμβρίου και 19 Οκτωβρίου για κρουαζιέρα 12 ημερών για να επισκεφτεί την Λεμεσό, το μεγαλύτερο λιμάνι και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου, την πρωτεύουσα του Ισραήλ και πόλη των παραμυθιών, Χάιφα, την Ασντόντ, σημαντικό περιφερειακό βιομηχανικό κέντρο, το Πορτ Σαίντ που ενώνει την Μεσόγειο με την Ερυθρά θάλασσα και την ιστορική Αλεξάνδρεια, την αιγυπτιακή μεγαλούπολη με πλούσιο το ελληνικό στοιχείο και τα αναρίθμητα αρχαία μνημεία, την Ρόδο, ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας με πληθώρα φυσικών ομορφιών, την Έφεσο και την Κωνσταντινούπολη, ιστορικό και πολιτισμικό κέντρο της Τουρκίας, καθώς επίσης και κέντρο του Ελληνικού στοιχείου για περισσότερα από χίλια χρόνια.

Το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσης και αντίθετο πρόγραμμα 11 ημερών με αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη στις 9 και 30 Οκτωβρίου.

Παρόμοιο ταξίδι θα πραγματοποιήσει και το μικρότερο αλλά εξίσου πολυτελές Azamara Journey, που θα επισκεφτεί σε 15μερες κρουαζιέρες την Αλεξάνδρεια, το Πόρτ Σαίντ, την Ασντόντ, τη Χάιφα, τη Λεμεσό, την Αντάλια, τη Ρόδο, τη Χίο, την Μύκονο, την Σικελία, το Σορέντο και την Ρώμη. Το κρουαζιερόπλοιο αναχωρεί στις 11 Οκτωβρίου από τον Πειραιά, ενώ το αντίθετο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με αναχώρηση από την Ρώμη στις 25 Οκτωβρίου.

Επίσης, το πολυτελές Brilliance of the Seas θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2010 τις πρώτες κρουαζιέρες στον Αραβικό Κόλπο, αφού θα πραγματοποιήσει διαδοχικές κρουαζιέρες στην περιοχή από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί το Ντουμπάι, μια από τις πιο ξεχωριστές πόλεις του κόσμου, όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφτούν μεταξύ άλλων το Τζαμί της Τζουμέιρα, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, καθώς επίσης και τα φημισμένα εμπορικά κέντρα. Η επίσκεψη στο Μασκάτ του Ομάν θα σας δώσει την δυνατότητα να ζήσετε από κοντά τον μουσουλμανικό πολιτισμό μέσα από τα αναρίθμητα αρχαιολογικά μνημεία. Το ταξίδι συνεχίζεται με στάσεις στη Φουτζέιρα και το Άμπου Ντάμπι, μοντέρνες και πολυτελείς πόλεις, που παρόλα αυτά δεν έχουν χάσει την πολιτιστική τους κληρονομιά. Ακολουθεί το Μπαχρέιν, πόλη όπου το μοντέρνο και το αρχαίο στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά και όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε μνημεία όπως το μεγάλο τζαμί Al Fateh, το κέντρο χειροτεχνίας και το σπίτι του Σεΐχη Isa στην παλιά πόλη Muharrak. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με την επιστροφή του κρουαζιερόπλοιου στο Ντουμπάι, όπου οι επιβάτες θα παραμείνουν για ακόμη δύο ημέρες.

Για να ζήσετε και εσείς την εμπειρία της κρουαζιέρας στα πιο μαγευτικά μέρη του πλανήτη, καλέστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή τον τουριστικό οργανισμό Navigator, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Royal Caribbean Cruises σε Ελλάδα και Κύπρο στο (+30) 2103609801-3.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Την ύψιστη τιμητική διάκριση για τη «Μακροχρόνια Δέσμευση στην Ανάπτυξη και Προώθηση της Κρουαζιέρας», απένειμε η Royal Caribbean Cruises στον κ. Αναστάσιο Στυλιανόπουλο, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Oasis of the Seas, του μεγαλύτερου και πιο πρωτοποριακού κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Navigator Travel and Tourist Services.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Διχασμό της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρων παγκοσμίως, Royal Caribbean International, να επιτρέψει στα πλοία της να δέσουν στα λιμάνια της Αϊτής, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις διακοπές τους.

Η εταιρεία σκοπεύει να στείλει στην πληγείσα χώρα δύο ακόμη κρουαζιερόπλοιά της, το Navigator of the Seas (σήμερα) και το Celebrity Solstice (στις 22 Ιανουαρίου), υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της δεν ελήφθη αβασάνιστα.

Τα πλοία της έχουν μεταφέρει τρόφιμα και ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή, ενώ η εταιρεία έχει δωρίσει για την αναδόμηση της πρωτεύουσας τα κέρδη της από τις διακοπές που έχει διοργανώσει στην Αιτή.

Η απόφασή της, ωστόσο, να αφήσει τα πλοία της να δέσουν στα λιμάνια της χώρας έχουν προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα, καθώς για πολλούς η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται από «κακογουστιά».

Τα ίδια συναισθήματα είχαν επικρατήσει και το 2004, όταν τα ταξιδιωτικά γραφεία δημοσίευαν φωτογραφίες με παραθεριστές να κολυμπούν λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ρημαγμένα παράλια λίγα 24ωρα μετά το τσουνάμι.

Προβληματισμός επικρατεί, τέλος, για το πόσο οι παραθεριστές περιορίζουν με την παρουσία τους διαθέσιμους πόρους σε μια περίοδο που οι τοπικές αρχές προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας και –κυρίως– να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Διχασμό της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρων παγκοσμίως, Royal Caribbean International, να επιτρέψει στα πλοία της να δέσουν στα λιμάνια της Αϊτής, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις διακοπές τους.
Ορέστη, να διευκρινίσουμε ότι τα πλοία της RCI δεν πιάνουν στα "λιμάνια της Αιτής", αλλά στην ιδιωτική προβλήτα της εταιρείας στο ιδιόκτητο θέρετρο/λιμάνι/κράτος εν κράτει στο Labadee. Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ότι μια πολυεθνική εταιρεία εισηγμένη στο NYSE συνεχίζει τις κρουαζιέρες...αλλά το ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν διακοπές (όπως και με το τσουνάμι)...δίπλα στην απόλυτη δυστυχία.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τα σχέδια της Royal Caribbean Cruises για την Ελλάδα

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τα σχέδια της Royal Caribbean Cruises του αμερικανικού κολοσσού της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας, ανέπτυξε χθες ο αντιπρόεδρος του ομίλου John Fox στην υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Ο αμερικανικός όμιλος, του οποίου το κρουαζιερόπλοιο «Zenith» με σημαία Μάλτας ξεκίνησε φέτος κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά, χωρίς όμως Ελληνες ναυτικούς, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για να επεκτείνει τα προγράμματα κρουαζιέρας στη χώρα μας, αλλά και να επενδύσει σε λιμενικές υποδομές.

Σύνφωνα με πληροφορίες της «Ν» στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Fox εξέφρασε το ενδιαφέρον η εταιρεία του να αναδείξει περισσότερο τη χώρα μας ως τόπο προορισμού κρουαζιέρας αυξάνοντας τα πλοία που χρησιμοποιούν τα ελληνικά λιμάνια σαν βάση κρουαζιέρας.

Παράλληλα κατέθεσε το ενδιαφέρον της εταιρείας του να επενδύσει σε λιμενικές υποδομές, ακόμα και στα νησιωτικά λιμάνια. Αφορμή ήταν τα προβλήματα που συναντούν τα πλοία του ομίλου από την έλλειψη λιμενικών υποδομών στα ελληνικά νησιά για τη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων.

Η Royal Caribbean, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έθεσε και πάλι το θέμα της άρσης του καμποτάζ για τα κρουαζιερόπλοια με σημαίες εκτός Ε.Ε., χωρίς όμως οι δύο πλευρές να μπούνε σε λεπτομέρειες. Όπως είναι γνωστό το υπουργείο έχει συστήσει Επιτροπή για το θαλάσσιο τουρισμό, η οποία εξετάζει και αυτό το θέμα.

Το Zenith

Για το κρουαζιερόπλοιο Zenith που ανήκει σε ισπανική θυγατρική εταιρεία του ομίλου και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το αίτημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που ζητά να προσληφθούν 107 άνεργοι Ελληνες ναυτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Fox έδειξε σε πρώτη φάση καλή θέληση, αν και σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο η εταιρεία έχει το δικαίωμα να μην έχει Ελληνες ναυτικούς.

Σημειώνεται πάντως ότι ο αμερικάνικος όμιλος απασχολεί περισσότερους από 1.100 Ελληνες ναυτικούς στα πλοία του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κρουαζιέρες για Έλληνες με την Royal Caribbean International

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι γνωστό σε πολλά μέρη του κόσμου με διαφορετικά ονόματα. Αλλά ένα είναι σίγουρο, πως σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι αγαπούν αυτό το συναρπαστικό άθλημα, το οποίο κορυφώνεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Για να διασφαλίσουν ότι οι επιβάτες δεν θα χάσουν ούτε ένα λεπτό δράσης από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ακόμη και στις διακοπές τους, οι Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises και Royal Caribbean International έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής για όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα πραγματοποιηθεί στην Νότια Αφρική, εν πλώ για όλα τα κρουαζιερόπλοια τους.

Οι επιβάτες που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν με οποιαδήποτε από τις τρεις εταιρείες από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου 2010, που διαρκούν οι αγώνες, μπορούν να τους παρακολουθούν από την άνεση της καμπίνας τους και στα ειδικά διαμορφωμένα σαλόνια. Οι οπαδοί του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους στα κρουαζιερόπλοια των τριών εταιρειών με τις επευφημίες για την αγαπημένη τους ομάδα, παρέα με άλλους ποδοσφαιρόφιλους επιβάτες σε ειδικά προγράμματα που περιλαμβάνουν θεματικές δραστηριότητες, φαγητά και ποτά. Σε κάποια κρουαζιερόπλοια οι επιβάτες μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε τουρνουά, workshops και άλλες δραστηριότητες με θέμα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ζήστε τη μαγεία της κρουαζιέρας καλώντας τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή τον τουριστικό οργανισμό Navigator, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Royal Caribbean Cruises σε Ελλάδα, Κύπρο, FYROM, Βουλγαρία και Σλοβακία στο (+30) 2103609801-3.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...

Κρουαζιερόπλοιο νέας γενιάς απ’ την Royal Caribbean

Πηγή: PORNTET

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο εκτεταμένης έρευνας και προσεκτικής μελέτης, η Royal Caribbean Cruises, Ltd. υπογράφει επιστολή προθέσεως με το ναυπηγείο Meyer Werft για την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου «νέας γενιάς». Το κωδικό όνομα του πολυαναμενόμενου κρουαζιερόπλοιου είναι «Project Sunshine» και αντικατοπτρίζει όλες τις υψηλές προσδοκίες και τις προσπάθειες που έχουν αγκαλιάσει αυτό το μεγάλης σημασίας εγχείρημα.

Η μακρόχρονη εμπειρία της Royal Caribbean στο σχεδιασμό κρουαζιερόπλοιου συναντήθηκε με πολλές, καινοτόμες και ευφάνταστες ιδέες για το design για να «γεννηθεί» ένα κρουαζιερόπλοιο που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στον τομέα της κρουαζιέρας. Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, όλες οι ιδέες που περίμεναν υπομονετικά να υλοποιηθούν, όλη η γνώση, η εμπειρία, η επιμονή, οι προσδοκίες των ανθρώπων της Royal Caribbean, βρήκαν τον τρόπο να εκφραστούν μέσα από το “Project Sunshine”.

Ανυπομονησία και ενθουσιασμός έχουν κατακλύσει την ομάδα του project και κυρίως τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Royal Caribbean Cruises Ltd., Richard D. Fain, που δήλωσε ότι «ενώ παραμένουμε πιστοί στην πολιτική μας να μην αποκαλύπτουμε τις ιδέες μας στα αρχικά στάδια εκτέλεσής τους, πρέπει να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είδα πόσο πάθος και φαντασία αφιέρωσε η ομάδα μας στο Project Sunsine».

Ο Richard D. Fain μάς αποκαλύπτει ότι το νέο κρουαζιερόπλοιο υιοθετεί τα καλύτερα στοιχεία των κρουαζιερόπλοιων της Royal Caribbean Cruises, εμπλουτίζοντάς τα όμως με καινούργιες δραστηριότητες και με νέες συναρπαστικές προτάσεις ψυχαγωγίας».

Το νέο κρουαζιερόπλοιο, βάρους 158.000 τόνων, θα φιλοξενεί 4.100 επιβάτες, ενώ το ολικό κόστος ανά κλίνη υπολογίζεται γύρω στα 170.000 ευρώ. Το κόστος καλύπτει κάθε λεπτομέρεια – από την τιμή του κύριου συμβολαίου του ναυπηγείου μέχρι και τη διακόσμηση της κάθε κουκέτας.

Το “Project Sunshine” αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2014, μια ημερομηνία που αναμένουν με ενθουσιασμό όχι μόνο η Royal Caribbean, αλλά και οι χιλιάδες λάτρεις της κρουαζιέρας που απολαμβάνουν μοναδικές κρουαζιέρες μαζί της εδώ και 40 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 3 months later...

H εταιρεία έκανε χρήση της option για ναυπήγηση ενός ακόμη Sunshine-class κρουαζιερόπλοιου στα Meyer Werft έναντι περίπου €700 εκατομμμυρίων που θα παραδοθεί το 2015.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η Royal Caribbean International παρουσίασε για την αγορά της Αμερικής, μια νέα καμπάνια με το motto “The Sea is Calling. Answer it Royally.”, καλώντας το κοινό να ακούσει και ανταποκριθεί στο κάλεσμα της θάλασσας.

Πηγή: Mediashipping

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...