Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Επειδή τη Ραφήνα την αγνοεί επιδεικτικώς σχεδόν το σύνολο του forum, ορίστε μία λόγω πρωϊνής αχλύος, μέτριας ποιότητας πρωϊνή αεροφωτογραφία με το SFII και το Εύβοια Star πριν την αναχώρησή τους.

post-186-128326963027_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αφογεφματινη φροφιτσα στη Ραφηνα σημερα, για να δουμε και λιγο Θεολογο Που. Πανεμορφος καιρος και για βολτα αλλα και για φωτογραφια. Ο Θεολογος Π εφτασε στις 1700 απο το πρωινο του δρομολογιο και αποβιβασε περιπου 300 επιβατες, 2 δικυκλα, 77ΙΧ και κανενα φορτηγο, ενω εφυγε στις 1800 με λιγη κινηση απ' οτι μπορεσα να δω. Στα αξιοσημειωτα οτι ενω το ρεμετζο του πλοιου ηταν ταχυτατο, κανει αρκετη ωρα απο τη στιγμη που θα αρχισει τα αναποδα μεχρι τη στιγμη που θα νεταρει διοτι η ευθυγραμμιση του καταπελτη γινεται με μεγαλη ιεροτελεστια. Κατα τα αλλα το Χαισπιντ 2 ξεκουραζοταν στο νεο λιμανι, το Ευβοια Σταρ(που του προστεθηκαν μια μπλε και μια κιτρινη ριγα στο πλαι) ανεχωρησε στις 1700 με καλη κινηση σε γκαραζ, ενω στις 1700 ανεχωρησε και το Aqua Jewel με φορτηγα μεχρι την ακρη του καταπελτη.

Η επισυναπτομενη φωτογραφια ειναι τραβηγμενη απο τη βεραντα του Κωστακη του Καραμανλη. Οι shipfriends ευχαριστουν την προσωπικη του φρουρα για το δρομο που μας ανοιξαν αλλα και το parking που μας παρεχωρησαν. Ευχαριστουμε επισης την συζυγο του Δρα Νατασα Παζαιτη-Καραμανλη για τον ωραιο καφε με μπισκοτα και quiche-lorraine που μας προσεφερε.

post-22-128326963626_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σήμερα η Ποπάρα ήρθε κι έδεσε κανονικά στην 3 όπου δένει πάντα και το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ που ακολούθουσε ήρθε για να δέσει στην 4 (παρόλο το βοριαδάκι έκανε και πάλι αριστερή στροφή;) )και φουντάρισε την δεξιά του άγκυρα πάνω στην άγκυρα της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ.Το αποτέλεσμα ήταν να πιαστούν οι δύο άγκυρες μεταξύ τους,να αργήσει το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ 2 να δέσει ,να βάλουν κάβο για να τις ξεμπλέξουν και το ΠΗΝΕΛΟΠΗ να αναγκαστεί να βάλει μπρος να βγει και να ξαναφουντάρει μια και το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ με το πιάσιμο του την ξέσυρε τελείως.

Τα ίδια πάνω κάτω είχαν γίνει και προχτές όπου το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ 2 πάλι έπιασε με την δεξιά του άγκυρα την αριστερή της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά η λύση βρέθηκε.Αμοιβαία σκάντζα των θέσεων πρόσδεσης του ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α και του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ 2 για όσο θα λείπει ο καπτα Κώστας Τζώρτζης σε άδεια.

Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α από την 3 που έπεφτε πηγαίνει στην 4 δηλαδή πρυμομισοπλαγιοδέτηση;) και το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ 2 αντίστοιχα στην 3.

Link to comment
Share on other sites

Μέρες 15αύγουστου ανμένεται να ζήσει η Ραφήνα την Παρασκευή ενόψη και του τριημέρου.

Πριν 2 ημέρες φιλικό μου ζευγάρι πήγε σε πρακτορείο να βγάλει δύο ατομικά και ένα ΙΧ για Άνδρο με όποιό πλοίο υπήρχε θέση μιας και δεν είχαν κάποια δέσμευση την Παρασκευή.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν παλιά στο Τέξας για το ΙΧ, μόνο από ακύρωση αν βρισκόταν κάτι,οπότε αναγκαστικά έκλεισαν για Σάββατο πρωί με την ΠΟΠΑΡΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...

Βραδινή βολτούλα στην Ραφήνα κι από πλοία όπως αναμενόταν μόνο το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α κοσμούσε την 4 του λιμανιού.

Στο μέσα λιμάνι οι δύο σιδερένιες ανεμότρατες ΑΓ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ι και ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ καθώς επίσης κι ένα πανέμορφο τρεχαντήρι-ανεμότρατα το ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ.

Πέραν τούτων όμως η πρόσφατη θεομηνία φαίνεται να επηρεασε πολύ την Ραφήνα μιας και άφησε πίσω της σημάδια.

Στην προβλήτα γύρω γύρω από την 4 που ήταν δεμένο το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α καθώς επίσης και πιο αριστερα που παρκάρουν συνήθως τα αυτοκίνητα για να μπουν στα βαπόρια είναι γεμάτο φύκια κάτι που σημαίνει ότι η θάλασσα ανέβαινε ζωντανή επάνω στην προβλήτα.

Στην μικρή μαρίνα του λιμανιού, στην δεξιά άακρη της ένα μικρό ιστοπλοικό βυθίστηκε και βρίσκεται εκεί με το αλμπουρο να προεξέχει αναμένοντας τον γερανό που θα το ανελκύσει.

Τέλος παραδίπλα από την 9 έχουν φέρει καινούρια fenders σαν κι αυτά που έχουν βάλει στο έξω της Μυκόνου και αναμένουν καρτερικά την τοποθέτησή τους.

Επίσης έχουν φτιάξει σε μια ακρη πολλές τσιμεντένιες πλάκες με πολλές τρύπες αλλά για το τι προορίζονται και ποια η χρησιμότητας τους δεν μπόρεσα να εξακριβώσω

Link to comment
Share on other sites

Απαγορευτικό σήμερα στην Ραφήνα κι ο Εarl είπε να κάνει μια περατζάδα το απογευματάκι.

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π δεν ξεκίνησε καθόλου, ήρθε το μεσημεράκι από το δρομολόγιό τους κι έδεσε στην 8.Επειδή ο καιρός είναι ζόρικός έδεσε από αριστερά 5 λογκάδους κάβους, 2 κουτούκια και 3 λεντίες σύνολο 10 κάβους από αριστερά και ανάλογο βέβαια του καιρού φουντάρισμα.Έτσι παρά τον πολύ δυνατό αέρα δεν κουνούσε από την θέση του.

Στις 6:15 ήρθε το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α ,πήγε και φούνταρε κοντά στην 13 και΄γύρισε και έδεσε δίπλα στον ΘΕΟΛΟΓΟ Πστην 7.Έδωσε 6 κάβους πρύμα και πιάστηκαν και με λεντίες οι πλώρες τους

Μετά ήρθε το Superferry 2. πήγε ο καπτα Κώστας πολύ αριστερά (η πρυμη πέρασε το πράσινο σχεδον) για να φουντάρει καλά στο βορριά και μετά ήρθε πίσω για την 4.Πιάστηκε κι αυτό καλά από αριστερά με λογκάδους κάβους πρύμα και από την πλώρη έδωσε 2 λεντίες στην 5 του έξω λιμανιού.

Αν και σε αυτή την θέση είχε λίγο ρεστία εν τούτοις το βαπόρι κρατιόταν καλά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μύρισε καλοκαίρι σήμερα το βραδάκι στην Ραφήνα. Το superferry 2 δεμένο στην 4 το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α που ήρθε απογευματάκι από νέο μόλο έδεσε στην 3 και το highspeed 2 κλασσικά στην θέση του στο έξω λιμάνι.

Επίσης το Flyingcat 3 ήταν δεμένο στην θέση του και παραδίπλα ήταν δύο πανεμορφα τρεχαντήρια-γρι γρι το ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ και το ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΗΣ.;)

Επίσης τα έργα συνεχίζονται στο λιμάνι και ήδη τα σκάφη που βρίσκονταν στην μικρή μαρινα η οποία βρίσκεται εντός του λιμανιού και μπροστά από το rafina traaffic έχουν όλα απομακρυνθεί και η μικρή μαρίνα θα μπαζωθεί και θα γίνει ένας ενιαίος χώρος ο οποίος θα ααυξήσει την χερσαία έκταση του λιμανιού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σύμφωνα με πληροφορίες που μου ήρθαν από το καλοκαιρινό βοριαδάκι ένας καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του :o:eek: σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας.

Έκανε τις περατζάδες του κι έφυγε πρωτού έρθουν τα κανάλια να τον ααποθανατίσουν.

Όταν ήρθαν αυτός την είχε κάνει ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Το άκουσα που το έλεγε το πρωί στο ράδιο ο Δήμαρχος Ραφήνας, αλλά δεν πρόλαβα να ακούσω λεπτομέρειες. Βέβαια, δεν μπορώ να αγνοήσω την μεγάλη σύμπτωση...τη μέρα που που διάλεξε να εμφανισθεί στο λιμάνι. Μέχρι και τα θεριά της θάλασσας βγήκαν για να αποχαιρετίσουν τον Άρχοντα.:(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην αρχή όπως είδα τον καπνό από μακρυά είπα ότι πιάσανε φωτιά και στη Ραφήνα. Όσο πλησίαζα, φοβήθηκα ότι έπιασε φωτιά βαπόρι και σκέφτηκα το Superferry. Μέχρι να τα σκεφτώ όλα αυτά, νά' μαι πάνω από το λιμάνι, οπότε φυσιολογικό μου φάνηκε το θέαμα της Πηνελοπάρας να ντουμανιάζει την κοινωνία αφού ο κος Μίμης το έχει για γούρι, όπως μας έχει αποδείξει εδώ και καιρό :D

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Χτεσινοβραδινή αυτοψεία στο λιμάνι της Ραφήνας από διμελές κλιμάκιο αναφέρουν τα εξής:

Το AQUA JEWEL ήταν δεμένο στην 4 και διανυκτέρευε καθότι Τρίτη ενώ το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α είχε δέσει στο έξω λιμάνι στην θέση του highspeed 2

Στην θέση του seajet ήταν δεμένες οι τράτες ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (ξύλινο τρεχαντήρι) και ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (σιδερένιο σκαρί):D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγορευτικό σήμερα στην Ραφήνα κι έτσι έχουμε και τα 3 πλοία της γραμμής στο λιμάνι δεμένα.

Στην 4 είναι δεμένο το Aqua Jewel από την χτεσινή του διανυκτέρευση και στο έξω έχουμε τον ΘΕΟΛΟΓΟ Π στην κλασσική του θέση (σε αυτήν που βρίσκεται στα δεξιά της θέσης που δένει το Χαισπίντ-στο έξω δεν θυμάμαι τις αριθμήσεις:o)ο οποίος ήρθε το 12:15 αλλά δεν έφυγε και από την δεξιά μπάντα του έχει δέσει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α το οποίο ήρθε το απόγευμα κανονικά από το δρομολόγιό του.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Earl Granville, πολύ σωστά τα λες. Για να σε βοηθήσω στην αρίθμηση, να αναφέρω απλά πως η θέση του ΘΕΟΛΟΓΟΣ είναι η #8, ενώ το ΠΗΝΕΛΟΠΗ έχει δέσει στην #7 (από την #6,5 και δεξιότερα είναι αποκλεισμένες λόγω των έργων), ενώ το AQUA είναι στην #4 εδώ και 3 μέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Mιας και μύρισε καλοκαίρι είπα να κάνω μια απογευματινή βολτίτσα στην Ραφήνα.

Με το που έφτασα κατά τις 5:30 αναχωρούσε ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ για το κλασσικό του δρομολόγιο.

Το Ηighspeed 2 ήταν ήδη δεμένο μιας και το Σάββατο έχει μονό δρομολόγιο οπότε είχε προλάβει να επιστρέψει.

Λίγα λεπτά μετά της 6 ξεπρόβαλε το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α , έκανε δεξιά στροφή όπως πάντα με γραιγοτραμουντάνα κι έδεσε στην 1 την παλιά 3 , ώστε να δώσει λεντία στο φανάρι και να καλεί σωστά.

Μισή ωρίτσα μετά ήρθε το SUPERFERRY II το οποίο με δεξιά στροφήέδεσε στην 5

Τελευταίο ήρθε το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ με πλοίαρχο πάντα τον cpt Τάσο Βλάμη ο οποίος βρίσκεται στα χειριστήριά του από το ξεκίνημα του πλοίου.

ΥΓ 1: Δυο αγανταρίσματα για τον φίλο enas chiotis που του αρέσουν πολύ, ένα του ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α κι ένα ακόμη του SUPERFERRY II

ΥΓ 2:Για τους εραστές των ξύλινων τρεχαντηριών δύο πανέμορφα δείγματο δεμένα στην μαρίνα της Ραφήνας. Το γρι-γρι ΠΕΡΙΚΛΗΣ κι η παλιά παραδοσιακή ανεμότρατα ΠΑΝΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΑ:P

Link to comment
Share on other sites

Έχετε παρατηρήσει ότι τελευταία οι μανούβρες των πλοίων έχουν γίνει πιό αργές και συντηρητικές? Πολύ ανοιχτά γυρνάνε και έχω καιρό να δω εκείνα τα μαγκιώρικα περάσματα στον πόντο στο φανάρι. Να φταίνε άραγε τα έργα ή είναι η ιδέα μου?

Link to comment
Share on other sites

Νηρέα ίσως έχεις δίκιο για τις μανούβρες των καραβιών, αλλά πιστεύω ότι αυτό συνέβει μετά την αποχώρηση του καπτα-Κώστα Τζώρτζη. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να κάνει συνεχόμενα ρεμέτζα στον πόντο. Αφού έφυγε, τα πράγματα βρήκαν σχετική ηρεμία... ;-)

Link to comment
Share on other sites

Δεν το συσχετίζω με τους πλοιάρχους και γι' αυτό αναφέρω τα έργα. Και το λέω αυτό, γιατί αφενός έχω δει ρεμέτζα στο πόντο και από τους διαδόχους του Τζώρτζη και αφετέρου έχω την αίσθηση ότι και η Πηνελόπη γυρνάει πιό συντηρητικά. Εντάξει, δεν έχω κάτσει να τα μελετήσω αναλυτικά, απλώς μετέφερα μια αίσθησή μου.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει μην τα παραλέμε. Τα έχουμε συζητήσει εκτενώς και αλλού. Ο Τζώρτζης ήταν και παραμένει (έστω και ανενεργός) καπετανάρα αλλά όχι ότι έφυγε και οι υπόλοιποι ξεχάσανε την τέχνη τους. Άλλωστε στα τέσσερα μεγάλα βαπόρια της Ραφήνας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 μεγάλα ονόματα της ελληνικής ακτοπλοΐας που δεν έχουν ανάγκη πλέον να αποδείξουν τίποτα (Σκιαδάς, Τρέσσος) και άλλοι δύο νέοι μεν αλλά φτασμένοι καπετανέοι (Βελαλόπουλος, Βεντούρης). Ο μεν Κώστας Βελαλόπουλος μιλάει με τις μανούβρες του που ειδικά στα νησιά είναι για μελέτη αλλά και με το ακατάπαυστο χιούμορ του, ο δε Αντώνης Βεντούρης είναι ένας εξαιρετικός πλοίαρχος που οι περισσότεροι τον έχουν στη σκιά του Κώστα Τζώρτζη και τον έχουν συνδέσει με το ατυχές συμβάν στο Γαύριο ξεχνώντας ότι αφενώς δεν είναι η πρώτη του πλοιαρχία και αφεταίρου δεν είναι κανένας χθεσινός στην ακτοπλοΐα.

Όσο για τις μανούβρες, είχα ακούσει ότι έχουν πέσει κάποια μπλόκια στο βυθό με αποτέλεσμα να έχει μικρίνει πολύ το βάθος στον χώρο του λιμανιού, κυρίως κοντά στις θέσεις πρόσδεσης, πράγμα που μεγαλώνει το ρίσκο του να γυρίσει κάποιος κοντά. Άρα ΝΗΡΕΑ η αίσθηση σου κάθε άλλο παρά λανθασμένη είναι. Αλλά επίσης όταν ένα βαπόρι είτε έχει διανυκτέρευση και θέλει να φουντάρει καλά, είτε έχει να αντιμετωπίσει δυνατό άνεμο είτε τα χίλια δυο στραβά που έχει το εν λόγω λιμάνι, το βρίσκω απόλυτα λογικό να κάνει μια πολύ πιο συμβατική μανούβρα προκειμένου όλοι να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ασυνήθιστη η αποψινή βραδιά -το δίχως άλλο- για την Ραφήνα.

Το SUPERFERRY II απουσιάζει μετά από πολύ καιρό, το ίδιο και το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α που βρίσκεται στο λιμάνι του Λαυρίου πιθανότατα για πετρέλευση, το BLUE STAR ITHAKI προσεγγίζει αυτήν την ώρα στο λιμάνι, ενώ πριν λίγο απέπλευσε από εκεί με προορισμό την Σαντορίνη το BLUE STAR PAROS.

Υποθέτω πως πάνε πολλά χρόνια που βράδυ στο λιμάνι της δεν βρίσκεται ούτε ένα από τα τέσσερα (+AQUA) "παραδοσιακά" συμβατικά της πλοία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...