Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

εχεις δικιο για το προσφυγικο. μου διεφυγε και εμενα. και ο ανταγωνισμος ειχε αναλογες μειωσεις τζιρου και κερδων,

οσο για τον δανεισμο, προσωπικα δεν εχω δει που εκανε αναφορα σε νουμερα. 

ακομη ομως και 40εκ να ειναι η μειωση, ο αντιλογος θα μπορουσε να ειναι, οτι αν η εταιρεια, απο τι μια δεν ειχε εμπλακει η εταιρεια στην αγορα και τη φαραωνικη μετασκευη του σαμος και ειχε επισης ξεφορτωθει το wind αποφευγοντας τη μετασκευη και απο την αλλη ειχε κρατησει το hs6, θα ειχε την ιδια μειωση δανεισμου, ισως  κατι περισσοτερο και θα ειχε κρατησει ενα πλοιο περισσοτερο εκμεταλλευσιμο και με σταθερο ρολο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Προφανώς οι εκπρόσωποι της Minoan Lines ξέχασαν ότι υπήρχε δεύτερο καλοκαίρι με τις μεταφορές των προσφύγων όλο το χειμωνα από τα νησιά του Βόρειο Ανατολικου Αιγαίου μέσα στο 2015!! Η τιμή πώλησης του Highspeed 6 ήταν υπερβολικά καλή για τα δεδομένα των τιμών για ταχύπλοα!! Και τέλος πρέπει η εταιρεία πρέπει να στραφεί στα συμβατικά έτσι ώστε να έχει παρουσία σε γραμμές χειμώνα καλοκαίρι!!

Το Hellenic Wind ούτε το 1/3 της τιμής του Highspeed 6 δεν θα είχε πιάσει!! Μιας και το αδερφό πλοίο πουλήθηκε μόλις 7,5 εκ. Ευρώ. Και το Hellenic Wind ήταν πολύ υποδεεστερο στο ξενοδοχείακο. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι λόγω κίνησης αλλα και πετρελαίου το 2016 ηταν μια χειρότερη χρόνια για όλες τις εταιρείες του κλάδου στην ελλαδα, ακομη και αεροπορικές.

το σάμος όντως φαίνεται μια λάθος επιλογή που όμως ας του δώσουμε λίγο χρόνο να δείξει τη δυναμική του.Αραγε γνωρίζει κανείς το συνολικό κοστος επένδυσης για αυτό το πλοίο;

το Hellenic highspeed αν και δεν ξερω ποσο καλα πήγε, νομίζω ότι πήγε αξιοπρεπέστατα. Σαφέστατα δεν έκανε τη διαφορά αλλα ειναι απο τις μονάδες που δούλεψε πολυ περισυ.

Η6 θεωρώ μαγκιά τη πώληση...

 

οσον αφορά το τζίρο, μια σημείωση που αφορά τα τρία καινούργια πλοια... στην ουσία τα δυο απο αυτά φαντάζομαι ότι είχαν έσοδα και το 2015. Το πρώην wind στις Αζόρες και το Η7 υποθέτω λόγω αποζημιώσεων της ασφαλιστικής...

Link to comment
Share on other sites

Απο σημερα το πρωι παρατηρησα στο AIS πως  στα πλοια της εταιρειας εμφανιζεται  πολυ κοντα τους ενα μικρο ταμπελακι με το σημα της εταιρειας. Οποτε μπορει καποιος να δει με μια πολυ γρηγορη ματια που βρισκονται τα πλοια της εταιρειας πανω στο χαρτη. Δεν ξερω αν ειναι εδω και καιρο αυτη η λειτουργια αλλα σιγουρα σε αλλες εταιρειες δεν συμβαινει κατι αντιστοιχο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άγονος θα κηρυχθεί, όπως όλα δείχνουν, ο διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού ως 50,04% της Hellenic Sea Ways (HSW) καθώς οι όροι των -δύο- δεσμευτικών προσφορών κρίθηκαν μη ελκυστικοί από την Πειραιώς και τον σύμβουλο πώλησης.

Παρότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για την κατάληξη του διαγωνισμού, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκύπτει κλίμα χαμηλών προσδοκιών. Μινωικές και Eagle Mind Shipping (Ηλιόπουλος) ενημερώθηκαν άτυπα για τη μη θελκτικότητα των προσφορών, χωρίς να ζητηθεί, προς το παρόν, η κατάθεση βελτιωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καλύτερη προσφορά ήταν αυτή των Μινωικών Γραμμών, που ελέγχουν το 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, ωστόσο ενείχε σειρά από αιρέσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν το προσφερόμενο τίμημα.

Η δυσκολία της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας φάνηκε από την αρχή. Η Lazard, η οποία ενήργησε ως σύμβουλος πώλησης, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι δεν μπορούσαν να διεξάγουν ουσιαστικό due diligence καθώς ο πωλητής δεν ελέγχει την εταιρεία.

Πηγή: euro2day

 

Link to comment
Share on other sites

απερριφθη απο το Μονομελες Πρωτοδικειο Πειραιως, το αιτημα διεξαγωγης εκτακτου διαχειριστικου ελεγχου στην εταιρεια, με το σκεπτικο οτι οι επιμαχες πραξεις του διοικητικου συμβουλιου (μετασκευες, σαμος, ροδος, hellenic highspeed) και η πωληση του hs6, ηταν προς το συμφερον της εταιρειας.

η διοικηση της εταιρειας πανηγυριζει.;)

εγω θα θυμησω οτι και σε δικαστηριο για τα 600δις του σωρρα, δεν αποδειχτηκε οτι δεν τα εχει.B)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Hellenic Seaways, μετά την αναβολή της 20ης Απριλίου 2017.

Quote

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είχε ζητηθεί από την μέτοχο της εταιρείας ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί τεσσάρων ουσιαστικά θεμάτων, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί στην σχετική Ανακοίνωση – Πρόσκληση των Μετόχων.

Οι εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με στήριξη της πλειοψηφίας των μετόχων στη Διοίκηση της Εταιρείας, δεδομένου ότι για τα τρία πρώτα από τα τέσσερα θέματα που απασχόλησαν την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, είχε ήδη προηγηθεί από 26 Απριλίου 2017 έκδοση δικαστικής απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς κατά την Διαδικασία της Εκουσίας Δικαιοδοσίας, το οποίο, αφού εξέτασε εις βάθος τις πράξεις που καταλογίζονταν στην Διοίκηση της Hellenic Seaways, με την απόφασή του αυτή, δικαιώνει τη Διοίκηση της εταιρείας, κρίνοντας ότι οι καταλογιζόμενες πράξεις υπαγορεύθηκαν από την ανάγκη ενδυνάμωσης της εμπορικής παρουσίας της Hellenic Seaways και ότι με αυτές επιδιώχθηκε το συμφέρον της Εταιρείας και η επίτευξη του εταιρικού σκοπού.

Αναφορικά με το τέταρτο θέμα περί ανάκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και εκλογή νέου, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο η σύνθεση του οποίου αποτελείται από τους:

ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΝΤΩΝΙΟ

ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ

ΒΑΒΟΥΡΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ

ΒΑΣΙΛΟΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΚΛΗΡΙΔΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗ (ΤΑΚΗ)

ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΚΟΡΕ ΙΩΑΝΝΗ – ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ

ΛΟΪΖΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΣΑΡΛΗ ΜΙΧΑΗΛ

ΤΡΙΓΚΑ ΗΛΙΑ

Οι μέτοχοι έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στα ίδια ως σήμερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με την προσθήκη δύο νέων μελών, του ναυπηγού κ. Μιχαήλ Βαβουράκη και του οικονομολόγου κ. Ηλία Τρίγκα.

Μετά την εκλογή, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την πρώτη του συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε ως Πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Κληρονόμο, ως Α’ Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Αντώνη Αγαπητό και ως Β’ Αντιπρόεδρο τον κ. Γεώργιο Παπαϊωάννου.

Μετά το τέλος των εργασιών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της Εταιρείας. Με σκληρή δουλειά, όραμα και πίστη στις δυνατότητές μας, η Διοίκηση της Hellenic Seaways συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη της Εταιρείας μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.» 

Ουσιαστικά στο ΔΣ προστέθηκαν δυο άτομα (του ναυπηγού κ. Μιχαήλ Βαβουράκη και του οικονομολόγου κ. Ηλία Τρίγκα.) που αναφέρει η ανακοίνωση και πρέπει να αποχώρησε η Κα. Καλλίτση - Στεργιώτη Θεώνη από το ΔΣ

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίων της HSW λόγω απεργίας της Π.Ν.Ο. 

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο. τα παρακάτω δρομολόγια των πλοίων μας σήμερα Τετάρτη 17/05/17 παραμένουν ανεκτέλεστα :

1) ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ:16:30 από ΠΕΙΡΑΙΑ για ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΘΗΡΑ.

2) ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 00:15 από ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟ για ΦΟΥΡΝΟΥΣ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ-ΒΑΘΥ

3) ΑΡΙΑΔΝΗ: 21:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ για ΒΑΘΥ-ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

4) ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ: 21:00 από ΛΑΥΡΙΟ για ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ-ΛΗΜΝΟ-ΚΑΒΑΛΑ

5) ΑΡΤΕΜΙΣ: 05:00 από ΠΑΡΟ για ΜΗΛΟ-ΚΙΜΩΛΟ-ΣΙΦΝΟ-ΣΕΡΙΦΟ-ΚΥΘΝΟ-ΣΥΡΟ-ΑΝΔΡΟ-ΤΗΝΟ-ΠΑΡΟ.

6) FLYINGCAT 6: 06:40 από ΑΛΟΝΝΗΣΟ για ΣΚΟΠΕΛΟ-ΓΛΩΣΣΑ-ΣΚΙΑΘΟ-ΒΟΛΟ-ΣΚΙΑΘΟ-ΓΛΩΣΣΑ-ΣΚΟΠΕΛΟ-ΑΛΟΝΝΗΣΟ.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρει η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ από την πλευρά των Μινωικών προτάθηκαν ορισμένοι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν ο Emanuele Grimaldi, ο αδελφός του Gianluka Grimaldi, o διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών Αντώνης Μαναδιάκης και άλλοι, οι οποίοι δεν εξελέγησαν.

Link to comment
Share on other sites

Συμπαραστάτης του Κοινωνικού Φαρμακείου Σάμου η Hellenic Seaways

Quote

Για πολλοστή φορά, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία  Hellenic Seaways, αποδεικνύει με τις πράξεις της πόσο κοντά βρίσκεται στις ζωές των κατοίκων των νησιών μας στηρίζοντας το σημαντικό έργο συμπολιτών μας, όπως αυτών που οργανώνουν και λειτουργούν το Κοινωνικό Φαρμακείο Σάμου «Ευαγγελία Καραγεωργίου».  

Με αφορμή την προσφορά της Hellenic Seaways ώστε να αποκτηθούν ιδιαίτερα απαραίτητα φάρμακα, κατόπιν αιτήματος και άμεσης ανταπόκρισης αυτού από τον συμπατριώτη μας κ. Μανόλη Νιώτη, οι εθελοντές του φαρμακείου αισθάνθηκαν την ανάγκη έκδοσης ευχαριστήριας επιστολής την οποία απεύθυναν στον Α’ αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας κ. Αντώνιο Αγαπητό.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου ευχαριστεί την Hellenic Seaways για την δωρεάν μετακίνηση 

Quote

Το 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, «Αλ. Παπαδιαμάντης», ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κύριο Αναγνώστου Νικόλαο, ο οποίος κατέβαλλε  κάθε προσπάθεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στις 24/05/2017, με τη μεταφορά των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων-συνοδών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά το Κεντρικό Πρακτορείο Σκιάθου και τον κύριο Νικολάου Ευάγγελο καθώς και την Hellenic Seaways για τη δωρεάν μεταφορά μας.

Με Εκτίμηση

Η Προϊσταμένη του Ειδικού Δ.Σ. Σκιάθου, Φίλιου Φένια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

 

Link to comment
Share on other sites

HELLENIC SEAWAYS ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Ζήσε το Τυχερό Ταξίδι»

Quote

Ως διάρκεια διεξαγωγής του Διαγωνισμού ορίζεται το χρονικό διάστημα από 01/06/2017 στις 12:00 (εφεξής η «Έναρξη του Διαγωνισμού»), έως 25/09/2017 στις 12:00 (περαιτέρω η «Λήξη του Διαγωνισμού»). 

Αναλυτικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι επιβάτες στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Νήσος Σάμος» (εφεξής το «Πλοίο»), καθώς και όλοι οι επισκέπτες αυτού, υπό τους κάτωθι ειδικότερους όρους που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή στον Διαγωνισμό:

Ο συμμετέχοντας θα πρέπει να προμηθευτεί το σχετικό κουπόνι συμμετοχής του διαγωνισμού, σε ένα από τα σημεία εντός του πλοίου και συγκεκριμένα στην υποδοχή του πλοίου και στο κεντρικό μπαρ

Κουπόνια μπορούν να παραληφθούν και από τα κεντρικά γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρίας Hellenic Sea Ways στον Πειραιά. 

Να συμπληρώσει ορθώς τα ακόλουθα στοιχεία στο ατομικό του κουπόνι [Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail επικοινωνίας, αριθμός εισιτηρίου (μόνο οι επιβάτες)] 

Να το ρίξει σε μια από τις σηματοδοτημένες κάλπες του διαγωνισμού που βρίσκονται εντός τους πλοίου. 

Ο κάθε συμμετέχοντας στον διαγωνισμό μπορεί να παραλάβει προσωπικά μόνο ένα κουπόνι ανά ημέρα δρομολογίου του πλοίου, το οποίο είναι ατομικό και δεν μεταβιβάζεται. 

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με περισσότερα κουπόνια του ενός, μόνον υπό την προϋπόθεση ότι οι πολλαπλές συμμετοχές τους είναι μοναδικές ανά ημέρα δρομολογίου του πλοίου.

Βασική προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή των επιβατών στον διαγωνισμό είναι ο αριθμός εισιτηρίου και το ονοματεπώνυμο που θα δηλωθούν στο κουπόνι συμμετοχής, να είναι ίδια με τον αριθμό εισιτηρίου και το ονοματεπώνυμο που αναγράφονται στο εισιτήριο του συμμετέχοντα. Από τον παρόντα όρο εξαιρούνται οι συμμετοχές των επισκεπτών. 

Κάθε νικητής του διαγωνισμού, για την παραλαβή του δώρου θα πρέπει να προσκομίσει: α) την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας, β)το εισιτήριο του το οποίο αναγράφεται στο κουπόνι συμμετοχής (από τον παρόντα όρο εξαιρούνται οι συμμετοχές των επισκεπτών)

Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα συμμετάσχουν σε δύο ηλεκτρονικές κληρώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν: την 25 Ιουλίου 2017, στις 18:30 και στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18:30, στο γραφείο της Συμβολαιογράφου Αναστασίας Λάφη, στην Αγία Παρασκευή, Μεσογείων 466 - Τηλέφωνο. 2106003486.

Από την κάθε κλήρωση θα προκύψει ένας (1) νικητής και τρεις (3) επιλαχόντες. Τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστότοπο του Διοργανωτή στο  www.hsw.gr.

Τα Δώρα είναι: ένα αυτοκίνητο Fiat 500 1.242cc 69hp Pop και ένα αυτοκίνητο Fiat 500 Cabrio 1.2 69hp Pop manual (εφεξής τα «Δώρα»). Ο Διοργανωτής ενημερώνει ότι για λόγους διαδικαστικούς που σχετίζονται με τη φύση των Δώρων, η απόδοσή τους ενδέχεται να λάβει χώρα σε μεταγενέστερο των κληρώσεων χρόνο που ενδέχεται να ανέλθει σε άνω των δύο μηνών από τον χρόνο των κληρώσεων. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νέος διαγωνισμός από τη HSW

Quote

Πες μας σε ποιον προορισμό της Hellenic Seaways θέλεις να ταξιδέψουμε μαζί αυτό το καλοκαίρι και μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός που θα κερδίσει2 Εισιτήρια με Επιστροφή σε Διακεκριμένη Θέση μαζί με το Αυτοκίνητό σου!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νέος Διαγωνισμός από την Hellenic Seaways!

Ταξιδεύοντας με το Νήσος Σάμος- Παίξε εδώ: Απάντησε στο Quiz και μπες στην κλήρωση για 2 Εισιτήρια για τον Αγαπημένο σου Προορισμό.* *ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νέος Διαγωνισμός από την Hellenic Seaways!

Quote

Ακολουθούμε το Δρομολόγιο του Νήσος Μύκονος από Πειραιά για Σύρο - Μύκονο - Ικαρία - Σάμο - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα, μέσα από ένα Μοναδικό Νησιώτικο Quiz!

Απάντησε στις Ερωτήσεις και μπες στην Κλήρωση για 2 Εισιτήρια Διακεκριμένης Θέσης με επιστροφή με το αυτοκίνητό σου!*

 

Link to comment
Share on other sites

Όσο αρχίζει να αναπτύσσεται η sea jets τόσο φαίνεται η απουσία και η παρακμή της HSW στο τομέα των ταχυπλόων.Η εταιρεία είχε κάποτε στη Φολέγανδρο το FC3 που κατέληγε μέχρι τα Κουφονήσια είχε κυκλικά δρομολόγια απο Πειραιά προς Κυκλάδες καταλήγοντας στη Ραφήνα.Γενικά έχει δώσει πολύ χώρο στην Sea Jet όλα αυτά τα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Όντως μέγα λάθος το να μην δρομολογηθεί το Flying Cat 3 στο Αιγαίο και να δρομολογείται στον Σαρωνικό,ένα πλοίο πολύ ανώτερο του SeaJet2 και σε χώρους αλλά και σε ταχύτητα,αλλά να μην ξεχνάμε ότι η Hellenic με την άφιξη των μεγάλων Highspeed από Αυστραλία άλλαξε τα δεδομένα μαζί με τους Κεντερίδες και δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.Σαν να μου φαίνεται οτι από το 14 άρχισε να χάνει την μάχη με την Seajets και πλέον να τα έχει ψιλοπαρατήσει!Του χρόνου ελπίζω να δούμε καμία αγορά ταχύπλοου από την εταιρεία και να δρομολογήσει περισσότερα ταχύπλοα από Πειραιά για Κυκλάδες

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της, η Hellenic αποφάσισε να ξανακερδίσει το μερίδιο που πιστεύει ότι της αναλογεί στα συμβατικά, ώστε να έχει δραστηριότητα όλο το χρόνο. Στα πλαίσια αυτά ξαναμπήκε στην Παροναξία, στα πλαίσια αυτά φέρνει πίσω το Νήσος Χίος. Δε βλέπω εφικτό να ξεκινήσει ταυτόχρονα μάχη στα ταχύπλοα. Εκεί που έχει εξασφαλισμένα έσοδα παραμένει, στις αναχωρήσεις για Κυκλάδες από Ηράκλειο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...