Jump to content


Photo
* * * * * 2 votes

Hellenic Seaways(HSW)

Hellenic Seaways HSW Hellas Ferries Highspeed Nissos Flying Cat

 • Please log in to reply
1396 replies to this topic

#81 proud_ionian

proud_ionian

  watchman

 • Supermoderators
 • 20,781 posts
 • Location#FU2016

Posted 27 June 2005 - 06:28

να τι λεει και η ναυτεμπορικη σημερα

δεν μας λειπει η αισιοδοξια :D :

ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ελπίζει να επιστρέψει στη χρήση 2005 η Hellenic Seaways (HSW) αν ξεπεράσει με επιτυχία τον «ύφαλο» των καυσίμων, ο οποίος απειλεί βέβαια τα μέγιστα τα αποτελέσματα του 2005, όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.


Η υλοποίηση του στόχου επιστροφής της HSW στην κερδοφορία από την τρέχουσα χρήση θα εξαρτηθεί κυρίως από εξωγενείς παράγοντες όπως είναι οι τιμές του πετρελαίου σε συνδυασμό με την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου, τονίσθηκε από τον πρόεδρό της κ. Κώστα Κληρονόμο στη γενική συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Η πορεία των τιμών των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα πλοία της HSW ήταν έντονα αυξητική το πρώτο τετράμηνο του έτους και οι σημερινές τιμές τους σε ευρώ είναι αυξημένες κατά 40% σε σχέση με τις περυσινές, ενώ η ισχύουσα διατίμηση δεν επιτρέπει την αντιστάθμιση αυτής της επιβάρυνσης μέσω αύξησης των τιμών των ναύλων (εγκρίθηκε αύξηση 6,8% μόνο), γεγονός που δεν αφήνει στη διοίκηση της εταιρείας σημαντικά περιθώρια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Παρά όμως τις παραπάνω αντιξοότητες, η διοίκηση της εταιρείας και ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος αυτής κ. Γεράσιμος Στρίντζης πιστεύει ότι η HSW έχει μπει σε μία νέα ρότα ανάπτυξης η οποία σηματοδοτείται με την υλοποίηση ενός σημαντικού επενδυτικού σχεδίου ένταξης νέων πλοίων και την αναδιάταξη του στόλου της που ισχυροποιούν την ανταγωνιστική της θέση αλλά και διασφαλίζουν την κερδοφορία της σε μακροπρόθεσμη βάση.

Το αρνητικό τελικό αποτέλεσμα των 7.043 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2004, έναντι κερδών 7.128 εκατ. ευρώ στη χρήση 2003, οφείλεται όπως αναφέρεται στην έκθεση διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου, κυρίως στην ύφεση της συνολικής ακτοπλοϊκής αγοράς, αλλά και στη μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων, ιδιαίτερα των ελαφρών προϊόντων (πετρέλαιο κίνησης με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο) που χρησιμοποιούν τα ταχύπλοα.

Κατά μέσο όρο οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων αυξήθηκαν στη χρήση 2004 σε ποσοστό 20% σε σχέση με τις τιμές του 2003 με προφανείς συνέπειες δεδομένου ότι τα καύσιμα αντιπροσωπεύουν το 40% περίπου του συνολικού κόστους εκμετάλλευσης. Πάντως σε ότι αφορά την κίνηση οι πρώτες ενδείξεις του τρέχοντος έτους είναι ενθαρρυντικές όσον αφορά στην ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης παρά τον συνεχιζόμενο περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι έκτακτες ζημιές 4,4 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 1,3 εκατ. της προηγούμενης χρήσης) από πωλήσεις 13 παλαιών πλοίων, ήτοι τριών συμβατικών Κυκλάδων ("Εξπρές Πηνελόπη", "Εξπρές Αρης", "Παναγιά Εκατονταπυλιανή"), δύο συμβατικών Σαρωνικού ("Εξπρές Δανάη", "Αίγινα"), ενός ναυλωμένου συμβατικού ("Φαίδρα") και επτά παροπλισμένων υδροπτερύγων.

Παρά τη μείωση του αριθμού των δρομολογημένων πλοίων της HSW (41 πλοία έναντι 43 το 2003) και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, η εταιρεία διατήρησε την ηγετική της θέση στις αγορές που δραστηριοποιείται. Επίσης η κεφαλαιακή δομή της εταιρείας παραμένει από τις ισχυρότερες του κλάδου. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός στις 31.12.2004 ήταν 81,7 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση της ένταξης των πέντε νέων πλοίων στο στόλο της εταιρείας εντός του τρέχοντος έτους να μην ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης κεφαλαιακής διάρθρωσης (σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια) ανέρχεται στις 31.12.2004 σε 0,47, επίπεδο πολύ ικανοποιητικό και με μεγάλη διαφορά ο χαμηλότερος σε όλο τον κλάδο της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Το επενδυτικό πρόγραμμα

Παράλληλα η διοίκηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα επενδυτικό πρόγραμμα (2004-2007) με στόχο να διασφαλισθεί μακροπρόθεσμα η κερδοφορία της.

Ηδη στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος:

- Τον Ιανουάριο δρομολογήθηκαν στις γραμμές των Σποράδων τα "Flyinggat 5" (έτος ναυπήγησης 1996) και "Flyinggat" 6 (έτος ναυπήγησης 1997) τα οποία αντικατέστησαν έξι υδροπτέρυγα.

- Τον Φεβρουάριο παρελήφθη το "Ocean Trailer" (έτος ναυπήγησης 1987), ένα φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο τύπου Ro-Ro, το οποίο ναυλώθηκε πρόσφατα στην εταιρία Grandi Navi Veloci" (Grimaldi Lines) και θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Γένοβα-Βαρκελώνη.

- Εντός του επόμενου μήνα παραλαμβάνεται το νεότευκτο "Highspeed 5" από το ναυπηγείο "Austal" της Αυστραλίας, το οποίο θα εκτελεί από τον Ιούλιο δύο δρομολόγια καθημερινά, στις γραμμές Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος και Πειραιάς-Πάρος-Νάξος, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το χρόνο ταξιδιού.

- Εντός του καλοκαιριού θα παραληφθεί επίσης το νεότευκτο Ε/Γ-Ο/Γ "Νήσος Μύκονος" (από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά), το οποίο θα δρομολογηθεί στη γραμμή Ραφήνας-Ανδρου-Τήνου-Μυκόνου εκτελώντας δύο δρομολόγια κάθε μέρα. Επίσης το 2005 θα ανατεθεί η κατασκευή και του δεύτερου πλοίου που έχει συμφωνηθεί με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Με βάση τα παραπάνω ο ενεργός στόλος της εταιρίας περιλαμβάνει πλέον 34 πλοία (16 συμβατικά και 18 ταχύπλοα), εκ των οποίων 14 έχουν ηλικία κάτω των 10 ετών. Όσον αφορά στη μέση ηλικία του στόλου, αυτή διαμορφώνεται το 2005 στα 16,8 έτη έναντι 21,6 έτη το 2004.

Democracy is so overrated


#82 Nick the Greek

Nick the Greek

  Φαιδρός Εγκάθετος

 • Supermoderators
 • 5,726 posts
 • LocationAlpha Quadrant, Sector 001, Terran System.

Posted 27 June 2005 - 11:35

Σε μια ημερολογιακη και οικονομικη χρονια με 3 καινουριες αγορες, 2 ναυπηγησεις και τα καυσιμα εκει που ειναι το βλεπω χλωμοτατο το κερδος εκτος κι αν εχουμε σαν εταιρεια δημιουργικο λογιστη...

#83 Panagia Ekatontapiliani

Panagia Ekatontapiliani
 • eMembers
 • 27,978 posts

Posted 28 June 2005 - 13:06

να τι λεει και η ναυτεμπορικη σημερα

δεν μας λειπει η αισιοδοξια :cool: :

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι έκτακτες ζημιές 4,4 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 1,3 εκατ. της προηγούμενης χρήσης) από πωλήσεις 13 παλαιών πλοίων, ήτοι τριών συμβατικών Κυκλάδων ("Εξπρές Πηνελόπη", "Εξπρές Αρης", "Παναγιά Εκατονταπυλιανή"), δύο συμβατικών Σαρωνικού ("Εξπρές Δανάη", "Αίγινα"), ενός ναυλωμένου συμβατικού ("Φαίδρα") και επτά παροπλισμένων υδροπτερύγων.

Εγώ δεν καταλαβαίνω με τα απλά μαθηματικά μου ότι πουλώντας βαπόρια ζημιώνεσαι?????? Μήπως οι ζημίες είναι τόσες μεγάλες από τα ταχύπλοα που δεν καλύπτονται από τις πωλήσεις παλιών συμβατικών πλοίων??

Ήρθε το πληρώμα του χρονού!!!


#84 Alcaeos

Alcaeos
 • eMembers
 • 117 posts

Posted 28 June 2005 - 16:09

Κι εγώ "ερασιτέχνης" είμαι στα οικονομικά, αλλά νομίζω ότι ένα πλοίο (πέρα από τα κέρδη, η ζημιές που φέρνει) έχει και μια ορισμένη αξία ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, (σαν να είναι ακίνητη περιουσία π.χ.). Όταν λοιπόν η αξία του ως πάγιο είναι προσδιορισμένη στα Χ ευρώ και πουληθεί για λιγότερα, υπάρχει μεν εισροή ρευστού, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη μείωση της πάγιας περιουσίας, οπότε η εταιρεία εμφανίζεται να έχει ζημίες από τη συγκεκριμένη πράξη πώλησης!

Ουσιαστικά μπορεί να μη ζημιώνεσαι αν πουλήσεις ένα "άχρηστο" πλοίο, αλλά τυπικά στον ισολογισμό του έτους της πώλησης θα γραφεί ότι από την πώλησης έχασες τόσα ευρώ. Βέβαια την επόμενη χρονιά μπορεί και να κέρδίσεις τα διπλά αν έχεις ξεφορτωθεί ένα ζημιογόνο πλοίο, αλλά αυτά θα φανούν στον ισολογισμό της επόμενης χρονιάς. Λογιστικό είναι το θέμα, όχι (πάντα) ουσιαστικό.

Κανένας "επαγγελματίας" να το επιβεβαιώσει????? :cool:

#85 enas chiotis

enas chiotis
 • eMembers
 • 5,049 posts

Posted 28 June 2005 - 21:28

Άν υπολογίσεις και τις τιμές που ΔΗΘΕΝ είχαν αγοραστεί, καληνύχτα ζωή.

#86 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.
 • eMembers
 • 1,942 posts

Posted 29 June 2005 - 00:01

Aπο οσο ξερω η τιμη (οποιουδηποτε) καθε χρονο (βαση αποσβεσης) μειωνετε , αρα δεν εχει να κανει με το ποσο αγοραστηκε οτιδηποτε, ισως να μιλανε βαση πωλησεων(εισητιριων) οτι θα κερδιζαν 10 πχ..αν δουλευε και το πουλησαν 8 πχ........και ετσι βγαινη η ζημια .

Λεω τωρα ετσι :confused: !!!! Μη το παρετε της μετρητοις (επι πιστωση μονο) ;)

#87 Nick the Greek

Nick the Greek

  Φαιδρός Εγκάθετος

 • Supermoderators
 • 5,726 posts
 • LocationAlpha Quadrant, Sector 001, Terran System.

Posted 29 June 2005 - 00:15

Λοιπον επειδη εχουμε ξεφυγει λιγο απο το θεμα, και ο Αλκαιος αλλα και εσυ Νησος Καλυμνος καλα τα λετε γιατι και τα δυο γινονται(με τα φτωχα μου λογιστικα) αλλα εξαρταται απο ποια μεθοδο εχουν διαλεξει ωστε να φαινονται αυτα στον ισολογισμο, οι οικονομικοι διευθυντες της εταιρειας. Στο "δια ταυτα" οπως και να εχει το πραγμα, ο Στριντζης μου φαινεται αρκετα αισιοδοξος. Δικαιολογημενα η αδικαιολογητα, θα δειξει μονο ο χρονος.

#88 ΝΗΡΕΑΣ

ΝΗΡΕΑΣ
 • eMembers
 • 8,506 posts

Posted 01 July 2005 - 22:26

Απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλη Κεφαλογιάννη.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2005.
http://egov.yen.gr/m...tyen_290605.pdf


κ. ΤΖΗΜΤΣΟΣ («ALTER – ΑΥΡΙΑΝΗ»: Μια δεύτερη ερώτηση, με ποια λογική πάλι, μια που αναφέρεστε στη λογική, δώσατε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενέταξε μέσα στα δρομολόγια των πλοίων, δρομολογημένα από Πειραιά, το EXPRESS APOLLO το οποίο δε διέθετε πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, με αποτέλεσμα 1.300 επιβάτες να ταλαιπωρηθούν, να αναγκαστούν να ματαιώσουν τις διακοπές τους στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ή να τις αναστείλουν για 2 – 3 μέρες. Με ποια λογική το βάλατε στα δρομολόγια του Υπουργείου σας, ενώ δεν είχε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας όπως και το Σάμινα πριν από 5 χρόνια. Ευχαριστώ πολύ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το θέμα του «Express ΑΠΟΛΛΩΝ» αποδεικνύει ότι εμείς πραγματοποιούμε ελέγχους σε όλα τα πλοία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αξιοπλοΐα, γι’ αυτό σας είχαμε καλέσει και πριν μερικούς μήνες και κάναμε την άσκηση στο Φαληρικό Όρμο. Επίσης γίνονται εν πλω υπό πραγματικές συνθήκες ασκήσεις ετοιμότητας, όπως πριν δύο μήνες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου τον κ. Τζωάννο στην επίσκεψή του στα Κυκλαδονήσια. Όταν είδαμε ότι υπήρχαν ελλείψεις στα στοιχεία του ελέγχου, απαγορεύθηκε ο απόπλους. Ήταν ευθύνη της εταιρείας στην οποία θα καταλογιστούν ευθύνες και από τους επιβάτες αλλά και από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς ελέγξατε δρομολόγια τότε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εμείς μπορούμε να ελέγξουμε σε δρομολόγια, αλλά αυτό δεν πάει να πει… Μπορεί να ελέγξω κι εσάς σε ένα δρομολόγιο, αλλά αν δεν έχετε δίπλωμα, δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε ένα πλοίο να το βγάλετε στη θάλασσα.

∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό κάνατε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν κάναμε αυτό.

∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό κάνατε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ∆εν κάναμε αυτό. Είναι ευθύνη της εταιρείας και όχι δική μας. Η εταιρεία δεν έπρεπε να πουλήσει τα εισιτήρια από τη στιγμή που δεν είχε τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Εσάς δηλαδή σας δώσαμε την άδεια να αγοράσετε ένα ταξί, αλλά έπρεπε να μας φέρετε επαγγελματικό δίπλωμα. Αν δεν έχετε επαγγελματικό δίπλωμα, δεν μπορείτε να οδηγήσετε ταξί. Πήρατε το ταξί, το έχετε εκεί πέρα, πρέπει να πάρεις το επαγγελματικό δίπλωμα για να βγείτε στο βολάν.#89 proud_ionian

proud_ionian

  watchman

 • Supermoderators
 • 20,781 posts
 • Location#FU2016

Posted 02 July 2005 - 00:45

-- κρυβεται ο ελεφαντας πισω απο μια παπαρουνα;

-- και βεβαια!! εχεις δει εσυ ποτε έναν;

Democracy is so overrated


#90 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.
 • eMembers
 • 1,942 posts

Posted 09 July 2005 - 19:25

Μηπως πρεπει να παρουν γενικο αφεντικο τον ΒΕΝΤΟΥΡΗ :D να κανει αλλαγες ονοματων στα πλοια της :D (ΠΧ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΗΓΑΣΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑ :mad: κ.α. ) για να εχει και την βοηθεια μαζι της η HELLENIC :confused:

Κακιουλες λεω και μου αρεσει :D

:mad:

#91 Earl Granville

Earl Granville
 • eMembers
 • 5,765 posts

Posted 09 July 2005 - 23:00

ΕΛΕΟΣ και πάλι ΕΛΕΟΣ.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ως γνωστών ήταν να μην ταξιδέψει και σήμερα κι αυτό το ξέρανε αν όχι από χτες αλλά από σήμερα το πρωί μιας και το βαπόρι ούτε έτοιμο ήταν ούτε δοκιμαστικό είχε κάνει κι ούτε είχε επιθεωρηθεί κι αυτοί παραταύτα από τα κεντρικά τους ΄΄εκοβαν μέχρι αργά το μεσημέρι εισιτήρια με τον ΠΗΓΑΣΟ.

Το πότε θα φάνε ξύλο και φυλακή δεν ξέρω με αυτά που κάνουν.Τα ίδια έκαναν και με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ του Αγίου Πνεύματος.

Τελικά αναγκάστηκαν να βάλουν το HIGHSPEED 1 προστά στην γενικότερη κατακραυγή και πάλι καλά που πλήρωσαν μονό εισιτήριο και δεν γύρευαν διπλό. :mad:

#92 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.
 • eMembers
 • 1,942 posts

Posted 11 July 2005 - 01:43

Το πληρωμα της HELLENIC SEAWAYS ειναι προσαρμοσμενο στα σινιαλα της :eek: , μου εκανε καλη εντυπωση (ολα ιδια) μιας και σαν HELLENIC SEAWAYS μπηκα πρωτη φορα :)

#93 elybero

elybero
 • eMembers
 • 424 posts

Posted 14 July 2005 - 16:26

Σε σημερινή επικοινωνία με το τμήμα κρατήσεων της εταιρείας, μου είπαν ότι μάλλον από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα πλάνα του HighSpeed5 για Πάρο-Νάξο, Σύρο-Τήνο-Μύκονο από τις 29 Ιουλίου.

#94 Nick the Greek

Nick the Greek

  Φαιδρός Εγκάθετος

 • Supermoderators
 • 5,726 posts
 • LocationAlpha Quadrant, Sector 001, Terran System.

Posted 14 July 2005 - 23:20

Τα ro-ro της HSW απο Κορινθο για Βενετια με πρωτο το Cielo Trailer, εβαλαν και αυτα στα πλαγια το λογοτυπο της εταιρειας.

#95 Panagia Ekatontapiliani

Panagia Ekatontapiliani
 • eMembers
 • 27,978 posts

Posted 17 July 2005 - 17:24

Hellenic Seaways: Παρέλαβε το «Highspeed 5» από τα ναυπηγεία Austal

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2005 07:00
ΕΝΑ BHMA πριν από την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος που έχει σε εξέλιξη βρίσκεται η Hellenic Seaways. Η εταιρεία παρέλαβε από τα ναυπηγεία Austal της Αυστραλίας το νεότευκτο «Highspeed 5» το οποίο ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του προς την Ελλάδα και το λιμάνι του Πειραιά.

Με την προσθήκη του «Highspeed 5» στον στόλο της εταιρείας αυξάνονται σε σημαντικό βαθμό οι δυνατότητες εξυπηρέτησης επιβατών και οχημάτων για τα νησιά του Αιγαίου.

Μόλις φτάσει στην Ελλάδα το ταχύπλοο, θα μπει στις γραμμές Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος και Πειραιάς-Πάρος-Νάξος, κάνοντας δύο δρομολόγια την ημέρα.

Το «Highspeed 2» που κάνει αυτή την περίοδο τα δύο δρομολόγια θα πάει στο λιμάνι της Ραφήνας και σε ημερήσια βάση θα εξυπηρετεί τις γραμμές, Ραφήνα, Τήνος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, και Ραφήνα, Σύρος, Μύκονος.

Στο ταξίδι του για την Ελλάδα το πλοίο θα μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα που δώρισε η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών - Αναδασωτών.

«Η HSW έχει μπει σε μία νέα ρότα ανάπτυξης η οποία σηματοδοτείται με την υλοποίηση ενός σημαντικού επενδυτικού σχεδίου ένταξης νέων πλοίων και την αναδιάταξη του στόλου της που ισχυροποιούν την ανταγωνιστική της θέση αλλά και διασφαλίζουν την κερδοφορία της σε μακροπρόθεσμη βάση», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεράσιμος Στρίντζης.

Το «Highspeed 5»

Το πλοίο είναι κατασκευασμένο με τις τελευταίες προδιαγραφές του Κώδικα Ταχύπλοων Πλοίων και επιπλέον είναι πιστοποιημένο για «εκπομπές χαμηλών ρύπων» στο πλαίσιο της μέριμνας της εταιρείας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Έχει μήκος 85 μέτρα, πλάτος, 21,2 μέτρα, αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 38 κόμβους, και μέγιστη 41. Μπορεί να φιλοξενήσει 809 επιβάτες και να μεταφέρει 154 αυτοκίνητα

Το επενδυτικό πρόγραμμα

Το «Highspeed 5» είναι το τέταρτο νέο πλοίο που προστίθεται στο στόλο της εταιρείας μέσα στο 2005. Τον Ιανουάριο δρομολογήθηκαν στις γραμμές των Σποράδων τα «Flyinggat 5» (έτος ναυπήγησης 1996) και «Flyinggat» 6 (έτος ναυπήγησης 1997) τα οποία αντικατέστησαν έξι υδροπτέρυγα. Επίσης τον Φεβρουάριο παρελήφθη το «Ocean Trailer» (έτος ναυπήγησης 1987), ένα φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο τύπου Ro-Ro, το οποίο ναυλώθηκε πρόσφατα στην εταιρεία «Grandi Navi Veloci» (Grimaldi Lines) και θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Γένοβα-Βαρκελώνη.

Ήρθε το πληρώμα του χρονού!!!


#96 Nick the Greek

Nick the Greek

  Φαιδρός Εγκάθετος

 • Supermoderators
 • 5,726 posts
 • LocationAlpha Quadrant, Sector 001, Terran System.

Posted 19 July 2005 - 00:28

Σημερα συγγενικο μου προσωπο ειχε την ευτυχια να προσπαθησει να στειλει ενα δεμα για Μυκονο με την εν λογω εταιρεια. Πηρε λοιπον τηλεφωνο στην εταιρεια ζητωντας να παρει μια ιδεα για το ποσο θα στοιχιζε η μεταφορα, γνωριζοντας τοσο τις διαστασεις αλλα και το βαρος του δεματος. Η κοπελα που απαντησε στο τηλεφωνο, αρνηθηκε πεισματικα οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με την ταριφα για τα δεματα προτρεποντας το συγγενη μου να κατεβασει το δεμα στην αναχωρηση οπου και θα του ελεγαν ποσο ακριβως κανει.

Ηταν ευλογη νομιζω η απαντηση του συγγενη μου οτι ειναι προβλημα να κατεβασει το δεμα μη γνωριζοντας την τιμη και υπο τον φοβο αυτη να ειναι απαγορευτικη, ζητωντας μια εκτιμηση της τιμης εστω και στο περιπου με βαση τις επισημες χρεωσεις της εταιρειας. Η τελικη απαντηση ηταν οτι δεν μπορει να δωθει μια τιμη ουτε στο περιπου ωστε να παρουμε μιαν ιδεα, αν δεν δουν το δεμα(ασχετα αν ειχαμε διαστασεις και βαρος), ουτε να μας πει η εταιρεια τι ταριφα εχει ανα κιλο η τετραγωνικο.

Δε νομιζω λοιπον με βαση τα παραπανω οτι θα ημουν υπερβολικος η κακοπιστος αν θεωρουσα οτι οι οποιεσδηποτε χρεωσεις της συγκεκριμενης εταιρειας για μεταφορα δεματων γινονται στην ουσια με το ματι και χωρις να υπαρχει καποιο στανταρ κριτηριο. Μου θυμιζουν κατι ιδιοκτητες εξοχικων ταβερνων που χρεωνουν τους πελατες τους αναλογα με τη μαρκα αυτοκινητου που οδηγουν. Τελικα ακομα κι αν ανοιξεις σουπερμαρκετ(οπως ειχε πει μια ψυχη), αν η νοοτροπια σου ειναι το πως θα ριξεις απροκαλυπτα τον αλλον, τοτε παραμενεις και θα παραμενεις ενας φτωχος μπακαλογατος.

#97 ΝΗΡΕΑΣ

ΝΗΡΕΑΣ
 • eMembers
 • 8,506 posts

Posted 23 July 2005 - 17:06

Αγαπητέ Nick, για το ζήτημα που αναφέρεις, δεν ξέρω τίποτε. Ούτε γενικά για τα ασυνόδευτα ούτε ειδικά για την συγκεκριμένη εταιρεία.
Έχω να στείλω ασυνόδευτο από την αλήστου μνήμης εποχή, «δώσε το δέμα στον λοστρόμο και δώστου και ένα πεντακοσάρικο για να το προσέξει».
Η γνώμη μου είναι ότι οι εταιρείες θα έπρεπε να υποχρεώνονται να δημοσιοποιούν τον τιμοκατάλογο για τις χρεώσεις των ασυνόδευτων δεμάτων.
Όπως δημοσιοποιούν το ναυλολόγιο επιβατών και οχημάτων θα έπρεπε να έχουν και τιμοκατάλογο δεμάτων, ανάλογα με τις διαστάσεις (όγκο) και το βάρος,
Ανεξάρτητα από το εάν υποχρεώνονται ή όχι πιστεύω ότι κάθε εταιρεία που θέλει να λέγεται μεγάλη και σύγχρονη και σέβεται τον εαυτόν της και τους πελάτες της, θα έπρεπε να το κάνει από μόνη της.

Έτσι θα μπορεί να κρίνει και ο πελάτης με ποια εταιρεία τον συμφέρει να στείλει το δέμα. Ακόμα και αν τον συμφέρει να το στείλει με αυτόν τον τρόπο ή να το στείλει με κάποια μεταφορική.

Δεν είναι και πολύ κολακευτικό για την χώρα μας να γυρνάς στο λιμάνι του Πειραιά με ένα δέμα στην πλάτη και να πηγαίνεις από πλοίο σε πλοίο και να ρωτάς πόσο κάνει να το στείλεις στο νησί!!!

#98 Panagia Ekatontapiliani

Panagia Ekatontapiliani
 • eMembers
 • 27,978 posts

Posted 09 August 2005 - 07:37

Έχουν γεμίσει κάτι διαφημίσεις της EVEREST στις στάσεις λεωφορείων, όπου λένε ότι: «Σε μας ο καφές δεν είναι καραβίσιος», και πάνω δεξιά γράφει σε όλα τα πλοία της Hellenic Seaways!!
Τώρα δε ξέρω άμα εννοούν τη τιμή ή τη ποιότητα του καφέ στα υποκαταστήματα στη στεριά αλλά και στα πλοία!!

Ήρθε το πληρώμα του χρονού!!!


#99 George

George
 • eMembers
 • 4,375 posts

Posted 09 August 2005 - 16:10

Σύμφωνα με το site της εταιρίας όλα τα Highspeed σταματάνε στις 11 Σεπτεμβρίου ενω από συμβατικά έχουμε τα εξής κουφά: ΑΘΗΝΑ στις 4/9 (έρχεται το ΜΥΚΟΝΟΣ????), ΠΗΓΑΣΟΣ και ΑΦΡΟΥΛΑ στις 11/9, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ στις 18/9 (μάλλον οριστικά), ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ κι αυτό 18/9 αλλά τελικά όχι οριστικά!!!

Στο δια ταύτα: Να δέσουν όλα τα πλοία της εταιρίας μου φαίνεται αδιανόητο. Πιθανότερη εκδοχή είναι ότι δεν έχει βγει το πρόγραμμα του φθινοπώρου (αφού το ίδιο με της άνοιξης θα είναι). Από κει και πέρα να υποθέσω ότι θα αρχίσουν οι ετήσιες με μπαλαντέρ το ΑΘΗΝΑ αν τελικά έρθει το ΜΥΚΟΝΟΣ ή εξακολουθεί να υπάρχει ενδεχόμενο να πάει Ικαρία - Σάμο οπότε αλλάζουν όλα;

... με σύνεση και ωριμότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα ...


#100 Neptune

Neptune

  Αμνημονευτος

 • Supermoderators
 • 6,656 posts

Posted 09 August 2005 - 16:56

Αρα καλα ακουσανε τα αυτακια μου οτι απο 12/9 ο Πηγασος παλι Δυτικες ;) :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Let's talk about love

Also tagged with one or more of these keywords: Hellenic Seaways, HSW, Hellas Ferries, Highspeed, Nissos, Flying Cat

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users