Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

‘Οσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν, καθώς από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας οι Μινωικές κατέβασαν την προσφορά τους για τις μετοχές της HSW από 4 € που έδιναν σε όλους τους μικρομετόχους τους τελευταίους μήνες, σε 1 €.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απορια 3. Τι γινεται με το Vastervik? Το ιντερνετ οργιαζει.. (αν μαι προς το παρον μιλαμε μονο για φημες αλλα που θα παει θα ωριμασει η σκεψη εκει στην πειραιως)

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

Για το Vastervik τα έχουμε ξαναπεί, σχετικά με το διαγωνισμό, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 

 

Quote

Το γεγονός  ότι η Μίνοαν αποτελεί το βασικό διεκδικητή για το ποσοστό που διαθέτει η τράπεζα Πειραιώς στην Hellenic Seaways είναι γνωστό εδώ και καιρό. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στον εν εξελίξει διαγωνισμό που διενεργεί τράπεζα έχουν εμφανιστεί ακόμη δύο διεκδικητές οι οποίοι διαφοροποιούν πλήρως το σκηνικό.

Με την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών δεσμευτικών προσφορών να είναι στις 20 Μαρτίου σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νέοι ενδιαφερόμενοι που προστέθηκαν στην ήδη εκπεφρασμένη  πρόθεση της Μινόαν για την απόκτηση του μεριδίου της Πειραιώς στην ακτοπλοϊκή είναι το επενδυτικό σχήμα Eagle Mind Shipping, με επικεφαλής τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο και και η Fortress Group η οποία υπενθυμίζεται ότι έχει επενδύσει στην ελληνική ακτοπλοΐα, στην Attica Group.

 

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites

εκτακτη Γ.Σ ζητουν οι μινωικες και διαχειριστικο ελεγχο απο το 2009 και δωθε,

αναμεσα στα αλλα, στα οποια εστιαζουν, ειναι η πωληση του HS6 και οι υπερβασεις κοστουσ των περσυνων μετασκευων.

καλουν δε την Τραπεζα Πειραως να στηριξει το αιτημα

Link to comment
Share on other sites

μια αναρτηση στο euro2day, για το διαγωνισμο και τις πιθανες εξελιξεις.

μερικα ενδιαφεροντα συμπερασματα (που τα εχουμε κανει και εμεις) και ειδησεις:

  • δεν εχει γινει "due diligence" απο τους ενδιαφερομενους αγοραστες. η Πειραιως μεσω της Lazard ενημερωσε οτι δεν ελεγχει την εταιρεια.
  • η καλυτερη, μη δεσμευτικη, προσφορα ηταν του ομιλου Grimaldi, η οποια ομως εχει παρα πολλες αιρεσεις/επιφυλαξεις, ακριβως επειδη δεν εχει γινει το due diligence.
  • η Πειραιως πιεζεται απο το πλανο αναδιαρθρωσης, να απεμπλακει απο μια σειρα μη Τραπεζικες δραστηριοτητες, με πρωτη και καλυτερη την μετοχικη εμπλοκη στην ακτοπλοϊα (παλιο αυτο).
  • η HSW δεν μπορει να αποφυγει την εκτακτη ΓΣ, που ζητησε ο Grimaldi, γιατι το αιτημα πληροι ολες τις τυπικες προϋποθεσεις του νομου. Εγινε για πιεση προς την Πειραιως, γιατι ενας διαχειριστικος ελεγχος θα εριχνε το τιμημα.
  • Το πιο πιθανο, ειναι να βγει αγονος ο διαγωνισμος, γιατι κανεις στην Πειραιως δεν θελει να αναλαβει την ευθυνη της αποφασης, πριν αναλαβει καθηκοντα ο νεος Δ.Σ. Χ.Μεγαλου.
  • Στο Τραπεζικο συστημα (λεει το Euro2day), φοβουνται οτι αν παει η HSW στον Ιταλο, θα υπαρξει εντονος ανταγωνισμος στο εσωτερικο, κατι που θα κανει πιο επισφαλη τα ανοιγματα των Τραπεζων  (κυριως της Πειραιως) στον κλαδο.

 

Stay tuned. Τα καλυτερα ερχονται;):P

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

On 19/3/2017 at 0:12 PM, proud_ionian said:

 

  • Το πιο πιθανο, ειναι να βγει αγονος ο διαγωνισμος, γιατι κανεις στην Πειραιως δεν θελει να αναλαβει την ευθυνη της αποφασης, πριν αναλαβει καθηκοντα ο νεος Δ.Σ. Χ.Μεγαλου.

Αν καταλαβα καλα απο αυτα που διαβασα σχετικα με τα αποτελεσματα της σημερινης διαδικασιας ο διαγωνισμος δεν βγηκε αγονος απλα το οκ της μεταβιβασης θα δωθει τις επομενες μερες οταν αναλαβει το νεο Δ.Σ στην Πειραιως.Οσο για το αποτελεσμα νομιζω προφανες..

 

Link to comment
Share on other sites

On 25/2/2017 at 0:56 AM, proud_ionian said:

απορια 1: που εχει φτασει το ποσοστο των Μινιωικων;

Το ποσοστό συμμετοχής των Μινωικών Γραμμών στο μετοχικό κεφάλαιο της «Hellenic Seaways» έχει διαμορφωθεί έως και σήμερα σε 48,53% σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Minoan Lines για το 2016. Δηλαδή βλέπουμε ότι αυξήθηκε το ποσοστό της κατά 0,13 από την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Minoan.

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, MILTIADIS said:

απλα το οκ της μεταβιβασης θα δωθει τις επομενες μερες οταν αναλαβει το νεο Δ.Σ στην Πειραιως.

 

αν ισχυουν οσα λεει η καθημερινη, οι δεσμευτικες προσφορες ησανται^_^ πανω απο τρεις και η lazard, θα κανει το νομικο και οικονομικο ελεγχο στη Γαλλια. μετα θα κανει την εισηγηση της στη νεα διοικηση.

πιστευω οτι θα παιχτουν καθυστερησεις.

@Panagia Ekatontapiliani

απο τη στιγμη που δεν περνα το 50%, δεν εχει σημασια

Link to comment
Share on other sites

On 25/1/2017 at 6:41 PM, proud_ionian said:

ειναι "πραγματικοι" οι αλλοι τρεις ή απλα αβανταδοροι των πωλητων;

η αλλες υποψηφιοτητες, κυριως του fund του ηλιοπουλου, μου θυμιζουν την υποψηφιοτητα σκανδαλιδη στις εσωκομματικες του πασοκ το 2007, που εγινε μονο και μονο για να μην μπορει να αμφισβητησει κανεις την αμεροληψια των εκλογων και να κεντρισει το ενδιαφερον οσων δεν γουσταραν γιωργη και μπενυ.

μηπως και εδω εγινε... προσελκυση αντιπροτασεων, για να μην δειχνει προδιαγεγραμμενο το αποτελεσμα και ο τελικος αγοραστης

On 23/3/2016 at 11:11 PM, proud_ionian said:

η πειραιως εκτος απο μεγαλομετοχος που πιθανον να πουλησει, ειναι και σχεδον αποκλειστικος δανειστης της εταιρειας.

ενδεχομενως να συνδυαστει ενα χαμηλοτερο τιμημα, με μια δεσμευση της ιταλικης πλευρας για γενναια ΑΜΚ, μεγαλο μερος της οποιας θα πηγαινε σε μειωση του δανεισμου

νομιζω οτι οσο η lazard κανει νομικο και οικονομικο ελεγχοB) στη... Γαλλια, θα υπαρχουν ατυπες συννενοησεις Τραπεζας και νεου αφεντικου, για την τηρηση των συμφωνηθεντων, οσον αφορα το δανεισμο.

On 18/2/2016 at 11:55 PM, proud_ionian said:

σιγουρα δεν θα αφησει τις επιδοτουμενες (κυνηγα τις επιδοτησεις σε ολη τη μεσογειο), αλλα απο εκει και περα ειναι δικο του θεμα (του οποιου αφεντικου) και το τι θα κανει θα φανει στην πορεια

θα εχει ενδιαφερον το που θα εστιασει οταν αναλαβει. εχει δειξει ολα τα χρονια οτι δυο πραγματα προτιμα: τα φορτια και να κανει τη ζωη πατινι των ανταγωνιστων του:P. δεν θα ηταν εκπληξη αν εστιαζε σε 12νησα, πειχιμυ, κρητη και παροναξια και ξεφορτωνοταν σποραδες, σαρωνικο μικροαγονες (ενδοκυκλαδικα, λαυριο) και ταχυπλοα

On 16/2/2016 at 6:41 PM, proud_ionian said:

ειπαμε απο τη στιγμη που εχει βαλει το χερι στην τσεπη ειναι θεμα εβδομαδων.

λεμε και καμια μαλ...:unsure:

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Την Πέμπτη 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Hellenic Seaways μετά από σχετικό αίτημα του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας των Μινωικών Γραμμών.

Quote

Τα θέματα της γενικής συνέλευσης, όπως αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση πρόσκληση των μετόχων της Hellenic Seaways είναι:
«-1) Πώληση του πλοίου Highspeed 6 με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας, δικαιολογητικός λόγος πωλήσεως του πλοίου και αποσύρσεως του από την εκμετάλλευση κερδοφόρων γραμμών, κατανομή του προϊόντος πωλήσεως του πλοίου Highspeed 6 και ο δικαιολογητικός λόγος αυτής της κατανομής. Ειδικώτερα ότι σχετίζεται με το θέμα αυτό, αναφορικά με την μεγαλομέτοχο και ενυπόθηκε δανείστρια Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει ανακοινώσει την πώλησιν των μετοχών που κατέχει εις την Hellenic Seaways.
-2) Παροχή πληροφοριών σχετικώς με τις δαπάνες μετασκευής του πλοίου «Νήσος Σάμος», «εν αγνοία» των τότε μελών του προγενέστερου ΔΣ κ.κ. Pacella και Σιγάλα, ομοίως δε και για τις μετασκευές των πλοίων «Νήσος Ρόδος» και «Hellenic Wind».
-3) Αξιολόγηση και εξηγήσεις του ΔΣ για τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας Hellenic Seaways, από την αναλήψεως των καθηκόντων του νέου ΔΣ μέχρι σήμερα»

 

Link to comment
Share on other sites

Κάτω από 2 ευρώ ανά μετοχή οι προσφορές για το 40,5% της HSW 

Quote

Το θέμα βέβαια είναι το τίμημα που κατέθεσαν με κύκλους της αγοράς να αναφέρουν ότι καμία προσφορά δεν ξεπερνάει τα δύο ευρώ ανά μετοχή. οι Ιταλοί δίνουν λίγο κάτω από δύο ευρώ ανά μετοχή και ο Έλληνας λίγο πάνω από ένα ευρώ. Προσφορές οι οποίες αν ισχύουν δεν θα θεωρούν ικανοποιητικές από τη διοίκηση της Τράπεζας, όπως επισημαίνουν τραπεζικού κύκλοι.

Σε αυτή την περίπτωση η Πειραιώς μπορεί να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να αυξήσει την προσφορά τους. «Δεν έχει τόση σημασία πόσοι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται αλλά κυρίως το τίμημα που προσφέρουν» επισημαίνουν στελέχη της αγοράς.

Το σχέδιο του Γκριμάλντι για τη δημιουργία της Minoan Hellenic Lines

Quote

Επίσης ο Γκριμάλντι «διαφημίζει» την οικονομική ευρωστία του Ομίλου του κάτι που κάνει τους πωλητές να περιμένουν από εκείνον μία προσφορά που θα ανταποκρίνεται στην οικονομική του επιφάνεια σε συνδυασμό και με τη δύναμη που θα αποκτήσει εφόσον ελέγξει την ΗSW.

Ο αντίλογος

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που βλέπουν με επιφύλαξη την απόκτησης της HSW από τον Γκριμάλντι. «Η ενδεχόμενη απόκτηση της Hellenic Seaways, θα δημιουργούσε τις συνθήκες αξιοποίησης των Μινωικών Γραμμών στην Ελλάδα, αφού πλέον θα υπήρχε έτοιμο έργο και δραστηριότητες στην ελληνική αγορά ενώ θα αποκτούσαν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους δηλ. ΑΝΕΚ και BLUE STAR».

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι οι Ιταλοί θέλουν μέσω της HSW να ξεμπερδεύουν μία και καλή από τους Έλληνες στην…Αδριατική. Επισημαίνουν: « Ο έλεγχος των Κυκλάδων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου μέσω της Hellenic Seaways, θα αποτελούσε για τις Μινωικές ισχυρό μοχλό πίεσης προς τις ανταγωνίστριες εταιρείες ΑΝΕΚ και Επιχειρήσεις Αττικής για τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται στην αγορά της Αδριατικής. Σ’ αυτή την αγορά, ο όμιλος Γκριμάλντι προσπαθεί με κάθε μέσο να επικρατήσει. Θα χρησιμοποιούσε λοιπόν την Hellenic Seaways ως πολιορκητικό κριό για να αλώσει την περιοχή και να εκμηδενίσει τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί».

 

Link to comment
Share on other sites

το δευτερο αποσπασμα απο το newmoney, κυκλοφορει σε 5-6 "οικονομικα" sites, αντιγραφείς, σαν δικο τους.

δεν περιμεναμε να το δουμε αλλου γραμμενο, για να αναρωτηθουμε που αποβλεπει ο ιταλος. ;)

 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι ότι τα παλιά λουλούδια των Μινωικών το 1999 όταν προετοίμαζαν την άρση του καμποτάζ μαζί με τα χρυσά παιδιά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την είσοδο ξένων εταιριών το 2003...Θα μπορούσαν να σκεφτούν τότε ότι 14 χρόνια μετά θα έρχονταν τελικά οι ξένοι επενδυτές ;;;

Link to comment
Share on other sites

Μετά τη παρουσίαση του Νήσος Σάμος, ακολούθησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους με αρκετά ενδιαφέροντες πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, για τις τρέχουσες εξελίξεις στη HSW, καθώς και για τα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νέου πλοίου της εταιρείας στη γραμμή της Παροναξίας.

Ο κ. Αγαπητός παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας μειώθηκαν στη διετία που παρήλθε ενώ αυξήθηκε η κερδοφορία της γεγονός που όπως τόνισε αποδεικνύει την δυναμική της εταιρείας. Ερωτηθείς για τις συζητήσεις που γίνονται περί εξαγοράς της εταιρείας από τον Όμιλο Γκριμάλντι ο κ. Αγαπητός δε το σχολίασε τόνισε όμως ότι το όλο θέμα αφορά τους μετόχους και τις υπεραξίες που αυτοί ενδεχομένως θέλουν να αποκομίσουν από τις μετοχές τους σημειώνοντας ότι ανταγωνιστής δεν είναι ο Γκριμάλντι, ούτε οι Μινωικές αλλά οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ίδιες γραμμές του Αιγαίου.

Ο στόχος της εταιρείας με τη δρομολόγηση του Νήσος Σάμος είναι ένα μερίδιο της τάξης του 20% σε μια αγορά όπως η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων με διακίνηση 5 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως εκ των οποίων το 1,8 εκατομμύρια αφορά στην Πάρο Νάξο Σαντορίνη και τους ενδιάμεσους σταθμούς, ουσιαστικά κερδίζοντας τους ξένους ταξιδιώτες που δεν προλαβαίνουν το απογευματινό δρομολόγιο για τα νησιά, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να παραμένουν στην Αθήνα μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας. 

Επίσης ειπώθηκε ότι το Νήσος Χίος θα επιστρέψει από την Ισπανία στο τέλος της δρομολογιακής περιόδου(που τελειώνει η ναύλωση του) και θα δρομολογηθεί και αυτό στη Παροναξια (πιστεύω με πρωινά δρομολόγια από το Πειραιά). Ενώ από όσο γνωρίζω η εταιρεία είναι σε αναζήτηση για αγορά πλοίου!!;)

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

 Ερωτηθείς για τις συζητήσεις που γίνονται περί εξαγοράς της εταιρείας από τον Όμιλο Γκριμάλντι ο κ. Αγαπητός δε το σχολίασε τόνισε όμως ότι το όλο θέμα αφορά τους μετόχους και τις υπεραξίες που αυτοί ενδεχομένως θέλουν να αποκομίσουν από τις μετοχές τους σημειώνοντας ότι ανταγωνιστής δεν είναι ο Γκριμάλντι, ούτε οι Μινωικές αλλά οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ίδιες γραμμές του Αιγαίου.

χαχαχα αλλος Γλυψμπουργκ..

Link to comment
Share on other sites

οι μινωικες, λεγεμε μανωλη γκριμαλντακη, εβγαλαν ανακοινωση για τη HSW.

στην ουσια, απαντουν σημειο προς σημειο στις προσφατες δηλωσεις αγαπητου και οχι μονο. συγκρινουν 2015 (μια μετρια χρονια γενικως για ολους), με το 2016 που ηταν αρκετα καλυτερο σε ακτοπλοϊα και τουρισμο και επισημαινουν:

στασιμος τζιρος: 132εκ, παρα τα επιπλεον πλοια (σαμος, hs7 hellenic hs). 

βουτια ebitda 27%, απο 24,5 στα 18 εκ.

μηδενικα κερδη μετα φορων (τα ανακοινωθεντα 6,5εκ οφειλονται σε λογιστικη αλχημεια με τις αξιες των πλοιων, το ειχε κανει και ο μακης το 2004)

επαινουν:P τη δαπανη εκατομμυριων για την ανακαινιση, ενος ηλικιωμενου παροπλισμενου συμβατικου. το queen/σαμος εννοουν, γιατι δεν ξερουν για τη shaft generator.:P

πωλησεις πλοιων, με επιτυχημενη πορεια και παρουσια σε εμπορικες γραμμες, με κορυφαια του highspeed 6, κινηση που αποδυναμωνει την εταιρεια. (δεν αξιλογουν οτι μειωσε το δανεισμο, που θα ειχε μειωθει αν ειχαν παει εκει τα λεφτα που σπαταληθηκαν στο queen/σαμος).

αυξηση βραχυπροθεσμων υποχρεωσεων και μειωση ταμειακων διαθεσιμων.

 

οσο και αν ο μανωλης, μπορει να θελει να απαξιωσει αυτο που θελει να αγορασει, για να μειωσει το τιμημα, αυτα που λεει, δεν απεχουν απο δικους μας προβληματισμους.;)

Link to comment
Share on other sites

Και ο Μανωλιός και οι συν αυτώ κάνουν επιλεκτική χρήση των αριθμών. Το 2015 μέτρια χρονιά αλλά τίγκα στις προσφυγικές ροές. Μεγάλο μέρος των λειτουργικών κερδών της χρονιάς ήταν από κει. Το 2016 μας τελείωσε το πάρτυ με τους πρόσφυγες.

Επιπλέον, αν θυμάμαι καλά ο Τόνυ έκανε εκτενή αναφορά στη μείωση του δανεισμού, νομίζω κάπου 40 μύρια πιο κάτω. Με επιφύλαξη αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...