Jump to content
Shipfriends

Επισκέψεις πολεμικών πλοίων σε Ελληνικά Λιμάνια


sv1xv

Recommended Posts

Το FGS BRANDENBURG τελείωσε με το δεξαμενισμό τη Κυριακή 21 Μαΐου και αποδεξαμενίστηκε το απόγευμα της Κυριακής και πήγε στο προλιμένα. Χθες το πλοίο έκανε πετρέλευση με το εφοδιαστικό Neda και αναχώρησε το μεσημέρι από το Πειραιά. Οι φωτογραφίες είναι του συνεργείου του κ. Τσατσανη από τη σελίδα του στο fαcebook.

Brandeburg.jpg

Brandeburg (2).jpg

Brandeburg (3).jpg

document (2).pdf

Brandeburg (5).jpg

Brandeburg (4).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» από το πολεμικό ναυτικό.

Quote

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχουν στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017», πρόκειται να καταπλεύσουν στους κάτωθι λιμένες του Κεντρικού, Βορείου και Βορειανατολικού Αιγαίου Πελάγους, την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί:

Αγίου Ευστρατίου

Αλεξανδρούπολης

Βόλου

Θάσου

Καβάλας

Λήμνου

Σαμοθράκης

Σκοπέλου

Σκύρου

Φούρνων

Ψαρών

Κεντρική πόλη των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η Αλεξανδρούπολη όπου την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, ως ακολούθως:

Την 10:00, κατάθεση στεφάνου από τον Αρχηγό ΓΕΝ στο Μνημείο Δόμνας Βισβίζη.

Την 11:00, επίδειξη από τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών, στην παραλία Φάρου.

Από 12:00 έως 20:00, επισκεπτήριο κοινού στα Πολεμικά Πλοία.

Την 19:00, ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ στο Δημοτικό Θέατρο.

Την 20:00, συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Φάρο.

Επιπρόσθετα, από το Σάββατο 27 Μαΐου έως την Πέμπτη 01 Ιουνίου, θα διοργανωθεί Έκθεση, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, για τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο 1821-1945, με τον τίτλο «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου». Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι:

Σάββατο 27 Μαΐου, από 18:00 έως 22:00.

Από Κυριακή 28 Μαΐου έως Πέμπτη 01 Ιουνίου, από 09:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 22:00.

Όλες οι ανωτέρω εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό.

Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στον Πειραιά βρίσκεται απο το Σάββατο το USS MESA VERDE

 

...τώρα πως θα το πείς στα Ελληνικά το Landing Platform Dock που είναι ο τύπος του πλοίου.Αποβατικο?

Link to comment
Share on other sites

Mesa Verde = Πράσινο Τραπέζι :D

 

Το οποίο για όσους έχουν βρεθεί βραδυνές ώρες στο κόκκινο, έχει έναν απαίσιο θόρυβο στις ηλεκτρομηχανές(?) που πραγματικά σου τρυπάει τα αυτιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αναχώρησαν μετα απο 3 μέρες παραμονής στο λιμάνι του Πειραιά τα 3 Κινεζικά πολεμικά που είχαν καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι για εθιμοτυπική επίσκεψη . Συγκεκριμενα τα 3 πλοία ηταν τα : εφοδιαστικο CHAO HU 890 , η φρεγάτα JINGZHOU 532 και το αντιτορπιλικό CHANGCHUN 150

Τα 3 πλοία αυτά αποτελεί την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού της της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, TASK GROUP (TG) 150. Η TG 150 κατέπλευσε στο λιμένα του Πειραιά την Κυριακή 23 Ιουλίου και παρέμεινε ως σήμερα 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του πλου της για την προώθηση της κινέζικης πρωτοβουλίας “Δρόμος του Μεταξιού”

Την αναχώρηση των πολεμικών μπορείτε να δείτε στα παρακάτω 2 βίντεο

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απο τον Πειραιά αναχώρησε σήμερα το μεσημερι το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Porter DDG 78 αφου πραγματοποιήσε εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι μας για 4 μέρες
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Με τιμές Αρχηγού Κράτους αποχαιρέτησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, μιας και η εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας ταξιδέψε σήμερα από την Αιγιάλη με την Πυραυλάκατο Γρηγορόπουλος-P70 για τον Πειραιά που έφτασε γύρω στις 16:30 και έδεσε στην Ακτή Κονδύλη, όπου θα μεταφερθεί στην Ιερά μητρόπολη Βύρωνα και Υμηττού προς προσκύνηση και ευλογία από τις 16 έως 28 Οκτωβρίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν σήμερα το πρωί 3 Κινεζικά πολεμικά μεγάλο λιμάνι για εθιμοτυπική επίσκεψη . Συγκεκριμενα τα 3 πλοία ειναι το εφοδιαστικο PLAN GAOYOUHU 966, οι φρεγάτες PLAN HUANGGANG 577 και PLAN YANGZHOU 578

Link to comment
Share on other sites

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε νωρίτερα ότι απο την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η φρεγάτα Ψαρά, η πυραυλάκατος ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ και το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ θα καταπλεύσουν στον λιμένα του Πειραιά, όπου θα παραβάλουν στα κρηπιδώματα 11 και 12 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ), προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί

Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως ακολούθως:

  • Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, από 15:00 έως 19:00.
  • Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, από 09:00 έως 19:00.
  • Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, από 09:00 έως 17:00
Link to comment
Share on other sites

Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής από την Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα

Quote

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από Τετάρτη 08 έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, με το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και την επιβαίνουσα διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα, υλοποιείται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου.

Η επιβαίνουσα Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα, αποτελείται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγο, Χειρουργό, Καρδιολόγο, Παιδίατρο, Ουρολόγο, Δερματολόγο, Οδοντίατρο, ΩΡΛ και Νοσηλευτικό προσωπικό).

Ο πλους του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ έχει προγραμματισθεί ως ακολούθως:

08 Νοεμβρίου ν. Φολέγανδρος

09 Νοεμβρίου ν. Σίκινος

10 Νοεμβρίου ν. Ανάφη

11 Νοεμβρίου ν. Λειψοί

12 Νοεμβρίου ν. Τήλος

13 - 14 Νοεμβρίου ν. Κάσος

 

Link to comment
Share on other sites

Στον Πειραιά έφτασαν σήμερα το πρωί 3 πλοία της ΝΑΤΟικής δύναμης SNMCMG2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group) τα οποια πραγματοποιούν εθυμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι .Συγκεκριμένα τα 3 πλοία πού ήρθαν στο λιμάνι του Πειραιά ειναι το Ιταλικό Ναρκοθηρευτικό ITS CROTONE M5558 και τα Βρετανικά HMS Pembroke M107(Ναρκοθηρευτικό) και HMS Enterprise H88 (υδρογραφικό-ωκεανογραφικο)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στον Πειραιά έφθασε σήμερα το πρωί το Γερμανικό πολεμικό  πλοίου ανεφοδιασμού EGV FRANKFURT AM MAIN A1412 που ανήκει στο στόλο της ΝΑΤΟικής δύναμης SNMG2 που επιχειρεί τα 2 τελευταία χρόνια στο Βορειο Αιγαιο.

Link to comment
Share on other sites

Εορτασμός Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου - Επίσκεψη Κοινού σε Πολεμικά Πλοία στον Πειραιά

Quote

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 01 έως την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών Βαλκανικών Πολέμων 1912-13, η φρεγάτα ΨΑΡΑ, η πυραυλάκατος ΡΙΤΣΟΣ και το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα καταπλεύσουν στο λιμένα του Πειραιά, όπου θα παραβάλουν στα κρηπιδώματα 11 και 12 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ), προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως ακολούθως:

Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017, από 15:00 έως 19:00.

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017, από 09:00 έως 19:00.

Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017, από 09:00 έως 17:00.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Για τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά έχουν καταπλευσει από χθες δύο ταχεα περιπολικά σκάφη. Πρόκειται για ΤΠΚ Δανιολος-P68 και ΤΠΚ Γρηγοροπουλος-P70. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι ακριτικοί Λειψοί υποδέχθηκαν την κανονιοφόρο «Νικηφόρο»

Quote

Την περασμένη Τρίτη, ημέρα των Τριών Ιεραρχών, ο πλωτάρχης Γιώργος Λαϊάκης, κυβερνήτης της κανονιοφόρου «Νικηφόρος», και το πλήρωμα του πολεμικού είχαν μια ευχάριστη έκπληξη. Προσέγγισαν το λιμάνι των Λειψών, όπου περισσότεροι από 150 κάτοικοι περίμεναν την κανονιοφόρο που λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 17 Ιανουαρίου, είχε έλθει αντιμέτωπη με ένα περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής στο περιστατικό της «επακούμβησης», όπως περιγράφεται στη ναυτική ορολογία, που έγινε ευρύτερα γνωστό από το βίντεο που δημοσιεύτηκε από ΜΜΕ της Τουρκίας. Αν και ο «Νικηφόρος» είναι γνώριμος στους Λειψούς, λόγω των τακτικών επισκέψεων που έκανε και το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), οι κάτοικοι του νησιού υποδέχθηκαν την κανονιοφόρο ενθουσιωδώς. «Οι Ελληνες στην υπόλοιπη χώρα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πλήρωμα του “Νικηφόρου” υπερασπίζεται το γόητρο της χώρας», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, ο οποίος μάλιστα υπογραμμίζει ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν φοβούνται καθώς αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις συνέχεια». Μάλιστα, αναφέρει ότι θεωρεί τους 150 κατοίκους που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι λίγους (το νησί κατοικείται από περίπου 750), καθώς η άφιξη του «Νικηφόρου» δρομολογήθηκε ταχύτατα, με μια κλήση ανάμεσα στον κυβερνήτη και στον δήμαρχο, ο οποίος είχε νωρίτερα τηλεφωνήσει στον πλωτάρχη Λαϊάκη να τον συγχαρεί.

Το κλίμα στους Λειψούς ήταν τόσο ενθουσιώδες για το πλήρωμα, που ο αρχηγός ΓΕΝ Νίκος Τσούνης αισθάνθηκε την ανάγκη να τηλεφωνήσει στον κ. Μάγγο και να τον ευχαριστήσει για την εμψύχωση του πληρώματος από τους κατοίκους. Οπως λέει ο κ. Μάγγος στην «Κ», στην πραγματικότητα οι κάτοικοι των Λειψών θα πρέπει να ευχαριστούν τον «Νικηφόρο» και το πλήρωμά του για την εμψύχωση, κάτι που, όπως λέει, δεν είναι προσωπικό, καθώς το Π.Ν. δημιουργεί γενικά σε αυτά τα ακριτικά νησιά την αίσθηση της ασφάλειας και τη σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το πλήρωμα του «Νικηφόρου» δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από εκείνο που κάνουν όλοι οι αξιωματικοί του Π.Ν. σε ανάλογες περιπτώσεις, οι οποίες είναι πολυάριθμες και σπάνια καταλήγουν να γίνονται δημόσια γνωστές, όπως η πρόσφατη. Ο πλωτάρχης Γιώργος Λαϊάκης είναι ένας ναυτικός από τη... στεριά, όπως τον αποκαλούν οι νησιώτες που γνωρίζουν τον «Νικηφόρο». Κατάγεται από την Καλαμπάκα, από μια οικογένεια δίχως ναυτική παράδοση, και όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν αξιωματικό που δεν αφήνει ποτέ στη μέση την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...