Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αναβλήθηκε μέχρι και αγώνας ποδοσφαίρου λόγω έλλειψης δρομολογίων.

Quote

Μέχρι και αγώνας ποδοσφαίρου αναβλήθηκε, όπως ανακοινώθηκε χθες, εξαιτίας έλλειψης δρομολογίων στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων. Για αύριο Κυριακή ήταν προγραμματισμένος αγώνας στην α’ κατηγορία ΕΠΣΘ, μεταξύ του Αίαντα Σούρπης και του Α.Ο. Σκιάθου. Ο αγώνας θα ξεκινούσε στις 12 το μεσημέρι στην έδρα του Αίαντα, οι «φιλοξενούμενοι» όμως δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, καθώς θα έπρεπε να υποβληθούν -πέραν των εξόδων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων- και σε έξοδα δύο διανυκτερεύσεων στον Βόλο, λόγω έλλειψης δρομολογίων στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από το περασμένο Σάββατο η γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων εξυπηρετείται μόνο από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας», καθώς το μοναδικό ιπτάμενο δελφίνι που εκτελεί δρομολόγια, το «Ερατώ» έχει υποστεί βλάβη. Το «Ερατώ» εκτιμάται ότι θα μείνει εκτός γραμμής τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμη μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Οσοι ταξιδεύουν από Βόλο προς Βόρειες έχουν μία και μόνη επιλογή: να πάρουν το πλοίο στις 8 το πρωί καθημερινά και Σαββατοκύριακα, και στις 11:15 το πρωί κάθε Τετάρτη. Μάλιστα κάθε Τετάρτη και Σάββατο, το πλοίο πιάνει λιμάνι μόνο σε Σκιάθο και Γλώσσα.

Αν κάποιος θέλει να επιστρέψει από τα νησιά προς τον Βόλο, έχει επίσης μία επιλογή με απογευματινά δρομολόγια. Σε δυσμενέστερη θέση είναι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από την Αλόννησο προς Βόλο, καθώς κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο δεν υπάρχουν δρομολόγια.

Η ομάδα του Α.Ο. Σκιάθου, για να παίξει την Κυριακή στη Σούρπη, στις 12 το μεσημέρι, είχε την εξής επιλογή: οι παίκτες να ταξιδέψουν από τις 3:30μ.μ. του Σαββάτου για τον Βόλο, να διανυκτερεύσουν, να αγωνιστούν την Κυριακή, να διανυκτερεύσουν για μία ακόμη βραδιά και να επιστρέψουν στη Σκιάθο τη Δευτέρα με το δρομολόγιο στις 8 το πρωί.

Αντίστοιχη είναι και η «μοίρα» των επαγγελματιών από τα νησιά ή και πολιτών που χρειάζονται να μεταβούν στον Βόλο για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους ή αγορές και υποχρεώνονται στα έξοδα τουλάχιστον μιας διανυκτέρευσης, ελλείψει δρομολογίων για να επιστέψουν στη βάση τους.

Τα νέα μάλιστα δεν είναι ενθαρρυντικά για τον ιδιότυπο αποκλεισμό που φαίνεται να βιώνουν οι Βόρειες Σποράδες, καθώς το «Ερατώ» δεν αναμένεται να επιστρέψει στη γραμμή πριν τα τέλη Μαρτίου.

Στο on line σύστημα μπορεί κανείς να δει τα δρομολόγια του «Ερατώ» δεν μπορεί όμως να προχωρήσει σε κράτηση εισιτηρίων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τη λύση όπως έχω αναφέρει τη προηγούμενη εβδομάδα μάλλον θα τη δώσει το Flying Cat 3

On 24/2/2018 at 11:17 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Μπορεί να έχουμε αλλαγές στα πλοία της γραμμής!!! Άκουγεται σαν φήμη ότι το Flying Dolphin Erato θα αποχωρήσει από τη γραμμη μετά το πόλεμο που έχει δεχτεί από τις τοπικές αρχές. Το Flying Cat 5 δεν είναι έτοιμο από τη Hellenic Seaways για να πάει πάνω!! Αραγε θα μείνει χωρίς ταχύπλοο η γραμμή από τα νησιά?? Η θα δούμε κανένα Flying Cat 3 εκτάκτως να ανέβει?? 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί καθυστερεί;

Quote

Μεγάλη είναι η αγανάκτηση των δήμων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου για την ακτοπλοϊκή απομόνωση των νησιών. Μετά τη βλάβη του Ερατώ και την απόσυρσή του μέχρι την επισκευή, τα τρία νησιά εξυπηρετούνται μόνο από τον Πρωτέα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Δέκα μέρες συνεχίζεται η υφιστάμενη κατάσταση, λένε οι δημοτικές αρχές, και ακόμη λύση δεν προβλέπεται, αν και η Hellenic Seaways έχει προθυμοποιηθεί να λύσει το θέμα που ανέκυψε.

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας γιατί καθυστερεί;» διερωτώνται.

Κ.Μ.

 

Link to comment
Share on other sites

Αγανάκτηση για την ακτοπλοϊκή απομόνωση των Σποράδων.

 

Quote

Οργή και αγανάκτηση σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο για την ακτοπλοϊκή απομόνωση. Δέκα μέρες πέρασαν από τότε που σταμάτησε τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο Ερατώ, και δέκα μέρες οι δημοτικές αρχές περιμένουν…

Η ενημέρωση που υπάρχει στα νησιά είναι ότι το Ερατώ θα επανδρομολογηθεί σε έναν μήνα, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να αποκτήσει εκ νέου αξιοπλοΐα. Όμως, λύση για το διάστημα που μεσολαβεί δεν φαίνεται να δίνεται.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στην Αλόννησο. Ο «Πρωτέας» δεν πιάνει κάθε μέρα στο νησί. Αύξησε τα δρομολόγια του σε τέσσερα για να καλύψει τις ανάγκες, προσθέτοντας δύο ακόμη δρομολόγια, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Παρά το γεγονός ότι η Hellenic Seaways έχει προθυμοποιηθεί να καλύψει το κενό, ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όμως δεν φαίνεται να υπάρχει.

Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων φτάνει μέχρι τον Βόλο. Για να διεκπεραιώσουν μία εργασία χρειάζεται να κάνουν τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις. Το κόστος εν μέρος κρίσης είναι αφόρητο. Το κυριότερο όμως είναι τι γίνεται με τους ασθενείς που χρήζουν άμεσα εξετάσεων.

Οι δημοτικές αρχές έχουν στείλει σειρά επιστολών στο υπουργείο, και από τους αρμόδιους δίνονται υποσχέσεις. Οι μέρες όμως περνούν και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι.

 «Ζητάμε από τους αρμοδίους να σκύψουν στο πρόβλημά μας και να δοθεί λύση, διότι πέρα από την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει έχουμε και οικονομική επιβάρυνση» επισήμανε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Ο κ. Βασιλούδης είναι ικανοποιημένος από τον χειρισμό του θέματος από τους τοπικούς φορείς. Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ανέφερε, έχει κινητοποιηθεί με κάθε τρόπο. Πρέπει όμως και το υπουργείο να δείξει ενδιαφέρον, ευαισθητοποίηση, επισημαίνει.

 «Τα νησιά είναι αποκομμένα» λέει από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. «Δεν έχουμε ταχύπλοα να φύγουμε το πρωί και να γυρίσουν αυθημερόν στα σπίτια μας. Στηριζόμαστε μόνο στον Πρωτέα, που είναι το μοναδικό καράβι που εξυπηρετεί την περιοχή. Έχουμε κάνει του κόσμου τις παραστάσεις. Στο Υπ. Ναυτιλίας μας υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα δούμε ταχύπλοο στην περιοχή μας», προσθέτει ο ίδιος. Δυστυχώς, οι δημοτικές αρχές ακόμη περιμένουν να δουν τις υποσχέσεις να γίνονται έργα και πράξεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι τώρα η Aegean δεν μας χαλάει και τόσο ξαφνικά ε; Τόσο μένος και τόση χολή είχε πέσει και τώρα λέμε τι κακό που πάθαμε που σταμάτησε το "Ερατώ" ή καταλαβαίνω κάτι λάθος; Οι Δήμαρχοι που έκραζαν τι λένε τώρα;

 

Link to comment
Share on other sites

Περιμένουν την επίσημη αγαπημένη τους να γυρίσει! Έστω να τηλεφωνήσει! 😝 Τη Κυριακή (11/3) επιστρέφει το Εξπρές Σκιάθος στη γραμμή οπότε μπορούν να τροποποίησουν τα δρομολόγια τους τα δύο συμβατικά έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση στη γραμμή 

Link to comment
Share on other sites

Τη δρομολόγηση αξιόπλοων πλοίων στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων αξιώνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με υπόμνημά της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο κοινοποιείται και στο Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις Σποράδες. Η ΕΛΜΕ απαιτεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Β. Σποράδων να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των εκπαιδευτικών και να τις καλύπτει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αναλυτικά το υπόμνημα:

Quote

Η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδες έχει φθάσει στο απροχώρητο. Στην ουσία η σύνδεση των νησιών των Β. Σποράδων με τη χερσαία Μαγνησία πραγματοποιείται μόνο με ένα πλοίο, το οποίο εδώ και ένα χρόνο δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων των νησιών αλλά και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα σχολεία των νησιών και μετακινούνται εβδομαδιαίως για να φθάσουν στις οικογένειές τους.
Το ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι ότι οι επιβάτες δεν ταξιδεύουν με ασφάλεια, με αποτέλεσμα το θαλάσσιο ταξίδι να γίνεται γολγοθάς και για τους εκπαιδευτικούς που πάντοτε στέκονται με συναίσθηση ευθύνης και συνέπειας απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Απαιτούμε να υπάρξει άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργείου σας για δρομολόγηση αξιόπλοων πλοίων στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων . Απαιτούμε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Β. Σποράδων να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των εκπαιδευτικών και να τις καλύπτει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Link to comment
Share on other sites

Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, η ΑΝΕΣ έβγαλε Δελτίο Τύπου που καταδικάζει την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, ειδικά στο τμήμα που θίγει θέματα ασφαλείας και ανακαλεί την έκπτωση 50% στους εκπαιδευτικούς! Η εταιρεία εμφανίζεται ως θιγμένη από το εξής φαντάζομαι:
 

Quote

Το ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι ότι οι επιβάτες δεν ταξιδεύουν με ασφάλεια, με αποτέλεσμα το θαλάσσιο ταξίδι να γίνεται γολγοθάς και για τους εκπαιδευτικούς που πάντοτε στέκονται με συναίσθηση ευθύνης και συνέπειας απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Και καλά κάνουν από την ΑΝΕΣ. Ο καθένας βγάζει μια ανακοίνωση στα οποία θίγει θέματα που δεν γνωρίζει, χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες της δυσφήμισης που προκαλεί.

Edited by kerkini
Link, συντακτικό..
Link to comment
Share on other sites

η ανταπαντηση της ΕΛΜΕ ειναι ακομη πιο... επικη

Quote

...Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουν την αξιοπλοΐα, υπάρχουν αυτοί που πρέπει και οφείλουν να το κάνουν...

αφου δεν εισαι σε θεση, τι το ανοιγεις το στομα σου;

αλλα, ειπαμε: οι εκπαιδευτικοι γνωριζουν τα παντα ;) 

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προς ΑΝΕΣ

Quote

“Με αφορμή την ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΣ σχετικά με το υπόμνημα της Ένωσης Λειτουργών μέσης Εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας επισημαίνουμε τα εξής:
Στην πρώτη παράγραφο αποτυπώνουμε την πραγματικότητα, ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στις Β. Σποράδες γίνεται με ένα πλοίο, που είναι γνωστό.
Η δεύτερη παράγραφος λειτούργησε επικουρικά στην επισυναπτόμενη διαμαρτυρία των συναδέλφων που ταλαιπωρήθηκαν κατά τη μετακίνησή τους από το Νοέμβριο του 2017 έως τις 19/02/2018, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Είναι αυτονόητο λοιπόν να απαιτήσουμε τη δρομολόγηση περισσότερων πλοίων ώστε να αναβαθμιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση καθόλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που είναι απαίτηση όλων των κατοίκων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.
Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουν την αξιοπλοΐα, υπάρχουν αυτοί που πρέπει και οφείλουν να το κάνουν.
Ως συνδικαλιστικό όργανο λοιπόν έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνησή τους και απευθυνόμαστε στην Πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων και όχι στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Με το υπόμνημά μας θίξαμε το πρόβλημα έχοντας κατά νου τις ανάγκες των συναδέλφων και όχι συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία. Επομένως δεν κατανοούμε την «τιμωρητική» ανάκληση της έκπτωσης του 50% από τη συγκεκριμένη εταιρεία, που είχε παραχωρηθεί στους εκπαιδευτικούς για τη μετακίνησή τους, εκτός εάν με αφορμή αυτό, θέλουν να δικαιολογήσουν τη διακοπή μιας δίκαιης κοινωνικής παροχής”.

Πηγή: SkiathosTV

Link to comment
Share on other sites

Είχε προστεθεί η απάντηση της ΕΛΜΕ και στο link για την ανακοίνωση της ΑΝΕΣ.

Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω ένα πράμα... Οι φναφαρώδεις ανακοινώσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ, σύνηθες δυστυχώς φαινόμενο. Σήκωνε έως και αγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση έχουμε στα δρομολόγια του ΠΡΩΤΕΑ κάθε Παρασκευή. Το δρομολόγιο θα εκτελείται ως ακολούθως:

Γλώσσα (06:30)- Σκιάθος (07:00-07:15)- Αλόννησος (08:45-09:00)- Αγνώντας Σκοπέλου (09:45-10:00)- Μαντούδι (11:15-11:45)- Γλώσσα (13:15-13:30)- Σκιαθος (14:00-14:30)- Βόλος (17:15).

Δηλαδή στο δρομολόγιο προς Μαντούδι προστίθεται και ο Αγνώντας.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Από την Τετάρτη 25 Απριλίου ο ΠΡΩΤΕΑΣ θα αναχωρεί από Γλώσσα στις 07:00 για Σκιάθο 07:30-08:00 Βόλο (10:45), ακυρώνοντας την προσέγγιση στο Μαντούδι.

Επίσης, υπάρχει μια σκέψη το ΣΥΜΗ να αναλάβει τα δρομολόγια του ΣΥΜΗ ΙΙ από Άγιο και το ΣΥΜΗ ΙΙ να κατέβει Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...