Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το Flying Dolphin Erato θα κάνει έκτακτα δρομολόγια τα Σάββατα 2, 23 & 30 Δεκεμβρίου 2017 και 13 & 27 Ιανουαρίου 2018, με απόπλου στις 6.30 το πρωί από την Αλόννησο, άφιξη στις 9.10 το πρωί στο Βόλο και απόπλου στις 14.30 για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Βλέπουμε ότι προσεγγίσεις στο Μαντούδι θα έχει τρεις φόρες την εβδομάδα (Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή) ενώ θα έχει καθημερινές αναχωρήσεις από το Βόλο, ενώ τη Τρίτη δεν θα έχει επιστροφή για Βόλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υπάρχει περιπτωση να δουμε το

ΙΟΝΙΣ ή το ΣΥΜΗ ή τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ απο Αγιο Κωνσταντινο - Σποραδες με τα χρωματα της Ανές ;

 

Τοπικό blog αναφέρει οτι η Ανές θα δρομολογήσει πλοίο ( το χαρακτηρίζει νέο πλοίο ) απο Μάιο - Σεπ στην γραμμη Αγιου Κωνσταντινου - Σποραδων

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Το φθινόπωρο είχε ακουστεί μια φήμη ότι η ΑΝΕΣ ενδιαφέρεται για κλειστό τύπου πλοίο από τη Κέρκυρα.

Πιστευω ότι μπορεί να υπάρχει και άλλο πλοίο που να ενδιαφέρεται να πάει στη συγκεκριμένη γραμμή, που είναι στην Ελλάδα αλλά δεν έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει ακόμα!!! ^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εκτακτα δρομολόγια του «Ερατώ»

Quote

Εκτακτα δρομολόγια θα πραγματοποιήσει το φλάιν ντόλφιν «Ερατώ» το Σάββατο 3/2, το Σάββατο 17/2, το Σάββατο 10/3, το Σάββατο 24/3 και το Σάββατο 7/4, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Συγκεκριμένα το «Ερατώ» θα αποπλεύσει, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, στις 14.30 από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

 

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αλοννήσου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί στο Δημαρχείο. Η συγκέντρωση είχε ως θέμα την αποστολή αιτήματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάκληση δρομολόγησης του ιπτάμενου δελφινιού «ΕΡΑΤΩ» της Aegean Flying Dolphins που εκτελεί δρομολόγιο στην γραμμή Βόλος -Σκιάθος-Σκόπελος – Αλόννησος και αντίστροφα. Το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο πλοίο έχει υποστεί συνεχείς βλάβες, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους και ταξιδιώτες των Βορείων Σποράδων. Όπως τονίστηκε στη συγκέντρωση, το κυριότερο είναι ότι οι ταξιδιώτες ανησυχούν πλέον για την ασφαλή πλεύση του πλοίου και οι πιστεύουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Επίσης επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο υστερεί σε βασικές προδιαγραφές, με τα σημαντικότερα προβλήματα να αφορούν το σαλόνι επιβατών, τον υπερβολικό θόρυβο, την έλλειψη χώρου αποσκευών, τη θέρμανση, την ψύξη, κλπ. «Ο χώρος των WC είναι απαράδεκτος και γενικώς πρόκειται για ένα πλοίο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας Ευρωπαϊκής χώρας του 2018», αναφέρθηκε στην συγκέντρωση. Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους της Αλοννήσου και η αποστολή τους με το κείμενο διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης που άκουσε τα παράπονα και το αίτημα των παρευρισκομένων. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της ακτοπλοΐας μετά από τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβάσει και ο ίδιος το αίτημα – καταγγελία στο αρμόδιο Υπουργείο.

Link to comment
Share on other sites

Αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί των νησιών με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Quote

Την εντονότατη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στη γραμμή Βόλος – Β. Σποράδες, εκφράζουν 64 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Βορείων Σποράδων, μόνιμοι κάτοικοι και μη, με κοινή επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία, τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, την Περιφέρεια, τους Δήμους, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και τον Σύλλογο Δασκάλων.

Όπως ειδικότερα επισημαίνουν, από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα του 2018, οπότε και παρουσιάστηκε η τρίτη βλάβη εντός δεκαπενθήμερου, είναι υποχρεωμένοι από τη μία να ταξιδεύουν με ένα σκάφος, το οποίο επανειλημμένα έχει αποδειχθεί αναντίστοιχο των απαιτήσεων της συγκεκριμένης γραμμής (πολλαπλές βλάβες, αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των επιβατών λόγω μικρής χωρητικότητας, παλαιότητα, επαναλαμβανόμενα απαγορευτικά ) και από την άλλη, κάθε Παρασκευή να φτάνουν στο λιμάνι του Βόλου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να χάνονται ανταποκρίσεις για άλλες πόλεις και την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην υπηρεσία μας και τους, μαθητές μας, γιατί δεν μπορούμε να βρισκόμαστε εγκαίρως στην εργασία μας, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για έναν δημόσιο υπάλληλο. Επιπλέον διακινδυνεύουμε κάθε φορά την ασφάλεια και τη ζωή μας, γιατί είναι απρόβλεπτο το πότε θα παρουσιαστεί βλάβη και θα κινδυνεύσουμε να μείνουμε μεσοπέλαγα σε ένα ακυβέρνητο σκάφος», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν:

«Ήδη η ψυχολογική και οικονομική πίεση για όλους, οι οποίοι βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας, αλλά είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, είναι μεγάλη. Γιατί θα πρέπει να επιβαρυνόμαστε και εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι με την αγωνία του όχι μόνο, αν θα είμαστε στη δουλειά μας στην ώρα μας, αλλά και αν θα φτάσουμε σώοι και αβλαβείς στον προορισμό μας;».
Με την επιστολή τους απαιτούν την επίλυση του οξύτατου αυτού προβλήματος με τη δρομολόγηση αξιόπλοων σκαφών και την εναρμόνιση των δρομολογίων με τις πραγματικές ανάγκες του επιβατικού κοινού, εκπαιδευτικών και κατοίκων των Βορείων Σποράδων.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχουμε αλλαγές στα πλοία της γραμμής!!! Άκουγεται σαν φήμη ότι το Flying Dolphin Erato θα αποχωρήσει από τη γραμμη μετά το πόλεμο που έχει δεχτεί από τις τοπικές αρχές. Το Flying Cat 5 δεν είναι έτοιμο από τη Hellenic Seaways για να πάει πάνω!! Αραγε θα μείνει χωρίς ταχύπλοο η γραμμή από τα νησιά?? Η θα δούμε κανένα Flying Cat 3 εκτάκτως να ανέβει?? 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...