Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η γραμμή από τότε που έμεινε μόνο του το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ (ΧΑΡΟΥΛΑ) άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα. Επι Νομικού δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα αφού υπήρχαν 4-5 πλοία στην γραμμή. Μέχρι το 2000 που η τότε HELLAS FERRIES είχε τα Μακεδών, Εξπρές Χαρούλα, Παπαδιαμάντης ΙΙ και Λήμνος τα πράγματα πήγαιναν καλά. Μπορεί τα πλοία να ήταν μικρά, όμως πηγαινοερχόταν, οπότε το πρόβληματ περιοριζόταν πάρα πολύ. Όταν άρχισε η HELLAS FERRIES να τα πουλάει σιγά σιγά το πρόβλημα άρχισε να γίνεται οξύτερο με αποκορύφωμα την βλάβη μεσοκαλόκαιρα του ΕΞΠΡΕΣ ΧΑΡΟΥΛΑ και την απόσυρση αυτού για όλη την υπόλοιπη περίοδο και την αντικατάστασή του από το ΛΗΜΝΟΣ (πάλι καλά που υπήρχε κι αυτό). Για καμιά βδομάδα είχε μείνει μόνο του ΜΑΚΕΔΩΝ και είχε τρελαθεί στα δρομολόγια. (Αν θυμάμαι καλά όλα αυτά συνέβησαν το 2001-με επιφύλαξη). Έτσι έφτασε 3 χρόνια να στέκεται στην γραμμή η HSW με το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ, αλλά τα προβλήματα από την ακτοπλοική σύνδεση να έχουν φτάσει στα άκρα. Οι όποιες προσπάθειες έγιναν κατά καιρούς για βελτίωση των συνθηκών ήταν εις βάρος των νησιωτών τις πιο πολλές φορές (βλ. ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ- ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι) με τις συνεχείς-επαναλαμβανόμενες βλάβες. Εξαίρεση αποτέλεσε το 2004 το ΜΙΛΕΝΑ που τα καλοκαίρια ανακούφισε τη Σκιάθο και τη Σκόπελο με την μεγάλη χωρητικότητα στο γκαράζ. Όμως πάει κι αυτό (όπως και πολλά άλλα).

Όλα αυτά τα αναφέρω μόνο και μόνο για να δείξω ότι δεν υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την γραμμή παρά μόνο ότι αρπάξουμε το καλοκαίρι και μετά..... από' κεί πάνε κι οι άλλοι.

Στο θέμα του ανταγωνισμού αναφέρθηκα κι άλλες φορές (όπως και λίγο παραπάνω). Αυξα΄νουμε για λίγο τα δρομολόγια και μετά πάλι πίσω στα ίδια.

Υπήρχε και μια VOSPO με τα δελφίνια αλλά εξεφανίστηκε κι αυτή πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι. Ονειρευόταν να ανοίξουν την γραμμή και του Αγίου Κων/νου (εκτελούσαν δρομολόγια μόνο από Βόλο) και έφυγαν πριν στεριώσουν καν στον Βόλο. Είναι κρίμα πάντως να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Αν ενδιαφέρεται η εταιρεία για την γραμμή μπορεί να την αξιοποιήσει και τον χειμώνα. Αυτό ισχύει τόσο για την HSW όσο και για

την GA με το ΤΖΕΤ ΦΕΡΡΥ. Μακάρι τα πράγματα να διορθωθούν στο μέλλον αν και εγώ είμαι απαισιόδοξος στο θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Παρα πολυ ενδιαφεροντα τα σχολια σου express skiathos, ειδικα για οσους δεν εχουμε γνωση και επαφη με τη γραμμη. Ξερεις τιποτε περισσοτερο για την Vospo? Σε επισκεψη μου στο Βολο το Μαιο του 2004 ειχα πετυχει το υδροπτερυγο Alonissos Flying Dolphin σε sea trials ενω φετος τον Ιουλιο βρηκα μονο το Skiathos Flying Dolphin πανω σε βαζα.

Link to comment
Share on other sites

Πολλά έχουν ακουστεί για την VOSPO αλλά αλήθεια δεν παίρνεις από κανέναν. Εσωτερικοί λόγοι την οδήγησαν στην κατάσταση αυτή.Συνέδεε το Τρίκερι και το Πευκί της Εύβοιας συχνά με τον Βόλο και τις Σποράδες.Κάτι έκανε και η HFD με τη σύνδεση του Τρικερίου με Σποράδες και Βόλο, ενώ έκανε και δρομολόγια μεταξύ των Σποράδων η HFD και σύνδεση με το Πευκί. Μετά την αποχώρηση της VOSPO τα παράτησε όλα κι αυτή και επανήλθε στο γνωστό Σκιάθος-Γλώσσα-Σκόπελος-Αλόννησος (για τα δελφίνια πάντοτε μιλάω).

Η VOSPO για κάποιο διάστημα είχε καθιερώσει και δρομολόγια απ' ότι ξέρω από Σκιάθο για Βόλο στις 7 το πρωι (αναχώρηση από Σκιάθο). Έκανε αρκετές προσπάθειες για να κρατηθεί στη γραμμή και να κερδίσει κόσμο (π.χ. εκπτώσεις στα εισητήρια μετ' επιστροφής). Κάθε Δευτέρα είχε αναχώρηση από Βόλο προς Σποράδες στις 06:30 το πρωι για να εξυπηρετεί τους δασκάλους (κυρίως) που ήθελαν να ταξιδέψουν Δευτέρα πρωι και να προλάβουν να είναι σύντομα στις δουλέιές τους. Αυτό το έκανε και το κάνει και η HSW με αναχώρηση από τον Βόλο στις 07:00 (γιατί πρέπει να λέμε και τα καλά).

Εγώ έτυχε και πήγα στον Βόλο κατά τα μέσα Ιουλίου και βρήκα το FALCON IV ΄στο λιμάνι εκεί που δλενουν τα δελφίνια.

Νομίζω ότι λίγο μετά το Πάσχα σταμάτησε να εκτελεί δρομολόγια, οπότε όλοι μαζεύτηκαν στην HSW και έμεινε πάλι μόνη στην γραμμή αφού η Νόνα Μαίρη άμα δεν είχε καμιά βλάβη ανέβαινε και προς τα πάνω (με καθυστέρηση πάντα!!!!!!!!!!!)

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι η HELLENIC SEAWAYS όταν άφησε μόνο του το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ και πούλησε όλα τα υπόλοιπα φρόντιζε να το αντικαθιστά όταν αυτό έβγαινε για επισκευή με το ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ.

Πέρυσι σταμάτησε να το κάνει αυτό ενώ πρόπερσι λίγο μετά την δρομολόγηση του ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ αυτό κοπάνησε στον μόλο οπότε αποσύρθηκε από την γραμμή λόγω ζημιάς.

Link to comment
Share on other sites

Όσες φορές ανέβηκε πάνω ο Άδωνις (και ήταν ελάχιστες αυτές πάνω από 1 μήνα δεν έκατσε. 3 βδομάδες το πολύ, με το ζόρι κι αυτές). Για την ιστορία στις 03-11-2003 έπεσε πάνω στον μόλο της Αλοννήσου και από τότε δεν ξανανέβηκε πάνω. Εντούτοις, την περίοδο εκείνη από την εταιρεία ακουγόταν ότι θα έμεναν και τα δύο πλοία στις Σποράδες για να καλύψουν τις ανάγκες του καλοκαιριού. Έμεινε όμως το ένα.

Από εξαγγελίες έχουν χορτάσει πάντως οι κάτοικοι αυτών των νησιών (Τα FlyingCats που θα έμεναν και τον χειμώνα αλλά απ' ότι φαίνεται χάσανε τον δρόμο τους και αντί να πάνε στις Σποράδες καταλήξανε στον Πειραιά. Δεν μπορούσε να μεινει ένα από αυτά πάνω;;;;;. Η δρομολόγηση ξανά του Μακεδών πρίν κανά δυό χρόνια .οπως είχε ακουστεί, το οποίο ακόμα έρχεται. Η επικείμενη δρομολόγηση δύο πλοίων τύπου καταμαράν από την εταιρεία Γούτος, αλλά δεν ξέρω που θα τα έβρισκε για να τα φέρει). Αυτά είναι μερικά παραδείγματα όλων όσων λέγονται αλλά ποτέ δεν πράττονται. Το μεν πνεύμα πρόθυμον η δε τσέπη ασθενής και στενή....!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλία:

Ανατίθεται στην ΑΝΕΜ η σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης

«Ρότα» για αγορά συμβατικού πλοίου βάζουν τα νησιά των Βορ. Σποράδων

Στη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης από την ΑΝΕΜ, με τελικό στόχο την αγορά συμβατικού πλοίου που θα δρομολογηθεί στη γραμμή των Βορείων Σποράδων για την επίλυση των προβλημάτων τις ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, θα προχωρήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα για κοινή γραμμή πλεύσης όλων των φορέων του Νομού.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης κ. Ιωάν. Πρίντζος, οι Δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου κ.κ. Ν. Πλωμαρίτης, Γ. Παχής και Ορ. Παπαχρήστου, οι βοηθοί Νομάρχες κ.κ. Κ. Γκαβόπουλος, Κ. Σαρρής, Ελ. Αντωνοπούλου, Π. Μπατζιάκας, Αν. Γάτος, νομαρχιακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η μελέτη αναμένεται να συνταχθεί μέχρι το τέλος του 2005 ώστε στη συνέχεια να γίνει διερεύνηση αγοράς για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή των Βορείων Σποράδων, ενώ στην υπάρχουσα ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΣ που έχουν συστήσει οι τρεις νησιωτικοί Δήμοι, αναμένεται να συμμετάσχουν η ΝΑΜ, ο Δήμος Βόλου, τα Επιμελητήρια, αλλά και ιδιώτες.

Οξύ, χαρακτήρισε το πρόβλημα τα ακτοπλοϊκής σύνδεσης ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Ιωάν. Πρίντζος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «απαιτείται κοινή γραμμή πλεύσης για την επίλυσή του ώστε να σταματήσει το παιχνίδι των πλοιοκτητών σε βάρος των νησιών», για να προσθέσει: «Πρέπει να βρεθεί ένα σχήμα που θα κινηθεί σε ρεαλιστική βάση επιχειρηματικότητας και η ΝΑΜ θα χρηματοδοτήσει τη σύνταξη της μελέτης μέσω της ΑΝΕΜ, ώστε τελικά να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα αντιμετωπίσει ριζικά τα πρόβλημα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες».

Να αναφερθεί, ότι ήδη υπάρχει μία μελέτη βιωσιμότητας που εκπονήθηκε προ διετίας περίπου με πρωτοβουλία των Δήμων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως «μπούσουλας» στην κατεύθυνση αγοράς συμβατικού πλοίου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Ν. Πλωμαρίτης ανέφερε πως «το πρόβλημα με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι χρόνιο και συνεχώς η κατάσταση επιδεινώνεται», συμφωνώντας με την πρόταση του Νομάρχη Μαγνησίας για σύνταξη νέας μελέτης από την ΑΝΕΜ. Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι «η κατάσταση το χειμώνα για τους κατοίκους των νησιών είναι τραγική», προτείνοντας ως μοναδική λύση την αγορά συμβατικού πλοίου με τη συμμετοχή όλων των φορέων του νομού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Παχής που τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια η οικονομική κατάσταση στα νησιά χειροτερεύει εξαιτίας των ακτοπλοϊκών προβλημάτων, καθώς οι πλοιοκτήτριες εταιρείες παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί χωρίς να παρέχουν τις ανάλογες υπηρεσίες στους επισκέπτες», για να συμπληρώσει: «Πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων του νομού για την προώθηση του εγχειρήματος αγοράς συμβατικού πλοίου, αλλά και ταυτόχρονα η Πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες ώστε οι επισκέπτες να μην αναζητούν άλλους τουριστικούς προορισμούς».

Την εξεύρεση οριστικής λύσης στο πρόβλημα ζήτησε και ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Ορ. Παπαχρήστου, επισημαίνοντας πως «η σύσταση της ναυτιλιακής εταιρείας έγινε με στόχο να διευρυνθεί και να καταστεί βιώσιμη προς το συμφέρον των νησιών και όλου του νομού». Ο ίδιος ανέφερε πως «θα πρέπει να διευρυνθεί το Δ.Σ. της εταιρείας και να αυξηθεί το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο», για να προσθέσει: «Η σύνταξη της μελέτης θεωρείται επιτακτική ανάγκη ώστε να διευκρινιστούν τα οικονομικά μεγέθη για το πλοίο που θα αγοραστεί», αφήνοντας πάντως να εννοηθεί πως θα ήταν δυνατή και η παραγγελία για τη ναυπήγηση καινούργιου καραβιού.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Ιωλκού κ. Βάσω Σταυροπούλου ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, λέγοντας πως «με την κίνηση για αγορά συμβατικού πλοίου υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της ΤΕΔΚ και θα πρέπει να συνταχθεί η μελέτη προς αυτή την κατεύθυνση».

Για χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά, έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Γ. Πρεβεζάνος, επισημαίνοντας πως η ναυτιλιακή εταιρεία θα πρέπει να πλαισιωθεί και από άλλους φορείς, αλλά και ιδιώτες επιχειρηματίες για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους δύο Μετεωρολογικούς Σταθμούς που πρόκειται να εγκατασταθούν εντός μηνός σε Σκόπελο και Αλόννησο για την έκδοση τοπικών δελτίων καιρού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημ. Πρεβεζάνος που τόνισε ότι «έφτασε η στιγμή μετά την ίδρυση της ναυτιλιακής εταιρείας να δρομολογηθεί η λύση για την αγορά συμβατικού πλοίου», αναφέροντας ακόμη πως «με τη συμμετοχή όλων των φορέων και με τη σύνταξη της νέας μελέτης βιωσιμότητας αυτό θα καταστεί εφικτό».

Την αναγκαιότητα σύνταξης της μελέτης για την αγορά συμβατικού πλοίου προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στις Βόρειες Σποράδες, τόνισαν και οι παρευρισκόμενοι αντινομάρχες κ.κ. Γκαβόπουλος, Σαρρής, Αντωνοπούλου, Μπατζιάκας και Γάτος, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι συνθήκες για αυτό το εγχείρημα έχουν πλέον ωριμάσει και όλοι θα πρέπει να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η ΑΝΕΜ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ και Νομαρχιακός σύμβουλος κ. Σ. Κοκκίνης, επεσήμανε πως «η Αναπτυξιακή Εταιρεία είναι έτοιμη να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης έχοντας ήδη κάνει τη σχετική προετοιμασία», για να προσθέσει: «Με τη μελέτη που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2005 θα τεθούν οι βάσεις για να διευκρινιστούν τα χρηματοοικονομικά δεδομένα και ταυτόχρονα θα υπάρξει ένα σωστό επιχειρηματικό σχέδιο καθώς η επίλυση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας κρίνεται επιτακτική ανάγκη».

Η χθεσινή σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τις επανατοποθετήσεις του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Ιωάν. Πρίντζου και των κ.κ. Ν. Πλωμαρίτη, Γ. Παχή και Ορ. Παπαχρήστου, που διευκρίνισαν ότι η επόμενη σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί η μελέτη.

Αυτή η ιστορία κρατάει δύο χρόνια τώρα. Το θέμα δεν είναι μόνο να συσταθεί μια εταιρεία και να βάλει ένα πλοίο στη γραμμή, αλλά και το πλοίο που θα βρεί να έχει μεγαλύτερες ικανότητες απ' αυτές του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ αφού αν γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά και δρομολογηθεί το πλοίο, τότε η HSW θα πει ότι θα αποσύρει το πλοίο. Το θέμα δεν είναι να υπάρχει ένα πλοίο στην γραμμή αφού έτσι δεν καλύπτονται οι ανάγκες. Ειδικά το καλοκαίρι χρειάζονται δύο. Επίσης κανείς δεν μπορεί να στηριχτεί στα πλοία φαντάσματα της ΣΑΟΣ γιατί αυτό που έγινε το καλοκαίρι ήταν Α Ι Σ Χ Ο Σ.

Επιπλέον, ακόμα κι αν γίνουν όλα αυτά μην έχει η εταιρεία την κατάντια της Ν.Ε. Βορείων Σποράδων & Ευβοίας με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ. Να μην αρχίσουν να τρώνε τα λεφτά απ' όλες τις μεριές και στο τέλος μας πουν ότι δεν βγαίνουμε και αποσύρουμε το πλοίο. Αν θέλουν να κάνουν κάτι σωστό και για την καλύτερη εξυπηρ'ετηση τόσο των κατοίκων όσο και των υπόλοιπων επισκεπτών, να συσπειρώσουν γύρω τους ανθρώπους που κατανοούν τα προβλήματα και να είναι σε θέση να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να επιλύσουν και να μην μαζέψουν τον κάθε τυχοδιώκτη που θα βρεί την ευκαιρία να 'κονομήσει κανά φράγκο. (Το τελευταίο το αναφέρω για την συμμετοχή των ιδιωτών, την οποία και πολύ φοβούμαι).

Link to comment
Share on other sites

Το τριήμερο είπα ν' ανεβώ Σποράδες. Από την αρχή φαινόταν ότι η δουλειά δεν θα πήγαινε καλά. Την περασμένη Κυριακή πήγα σε κεντρικό πρακτορείο να κλείσω εισητήριο απο Άγιο και πήρα την ευγενική απάντηση ότι δεν υπάρχουν θέσεις. Είναι δυνατόν να έχουν ένα ιπτάμενο δελφίνι των 132 θέσεων να εξυπηρετήσει 3 νησιά όταν μεσολαβεί τριήμερο και πολλοί είναι εκείνοι που θα μετακινηθούν; Θα τους πείραζε δηλαδή αν άφηναν το ένα από τα 2 FlyingCat; Τα είπαμε και άλλες φορές... Ας όψεται η 'κονόμα..... Αναγκάστηκα να κατεβώ στον Βόλο και να φύγω με το δελφίνι των 13:30 (ευτυχώς είχα κλείσει θέση από Αθήνα). Το ηλίθιο της υπόθεσης ήταν ότι ενώ υπήρχαν κάποιες ελάχιστες θέσεις κενές (όπως ήταν κι αυτή δίπλα μου), τα πρακτορεία έλεγαν ότι το πλοίο είναι γεμάτο. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν αρκετοί απ' έξω και να φύγουν την επόμενη μέρα αφού δεν υπήρχε άλλο δρομολόγιο για την Πέμπτη.

Μετά άρχισε ο χορός της επιστροφής. Βάλε κάτι απαγορευτικά, βάλε κάτι "γέμισε το πλοίο", πως να κρατηθείς και να μην αρχίσεις τις κλωτσιές; Σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σκιάθου γινόταν χαμός λες και ήταν καλοκαίρι. Μέχρι και τις 13:30 δεν γνώριζαν αν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο για Άγιο Κων/νο, αφού το Σάββατο είχε απαγορευτικό. Τελικά, έφτασα Αθήνα μέσω (επιτέλους) Αγίου Κωνσταντίνου.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω για να δείξω πως έχει η κατάσταση περιόδους που η κίνηση είναι λίγο αυξημένη. Εφόσον οι κύριοι είναι μόνοι τους στην γραμμή κάνουν ότι θέλουν. Μπορεί τα FlyingDolphins να μη μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγια μετά από κάποια BF, αλλά η λύση υπάρχει. Όχι όλα τα FlyingCats πάνω αλλά ένα μόνο για ν ακαλύπτει τις ανάγκες. Να μπορεί ο άλλος να πάει στον Άγιο και να μη τρέχει ξημερώματα στον ριμαδιασμένο τον Βόλο για να δει αν θα μπορέσει να φτάσει στον προορισμό του και να ξεκουραστεί τρεις μέρες. Δεν καταλαβαίνουν κάποια πράγματα; Είναι ντροπή να συμπεριφέρονται έτσι. :D Δεν στέλνουν το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ πάνω να ξαναθυμηθούμε τα παλιά μιας και έφυγε από την Χίο (για θα ξαναγυρίσει:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλία αναφέρει τα εξής:

Σύνδεση με Βόλο με τρία δρομολόγια οχηματαγωγών πλοίων την εβδομάδα, από τα οποία ένα μόνον θεωρείται ευνοϊκό

Περιθωριοποιείται η Αλόννησος

Σκληρό παρασκηνιακό παιχνίδι στο ΥΕΝ

Αγανακτισμένοι δηλώνουν φορείς και κάτοικοι της Αλοννήσου, καθώς με τη γνωστοποίηση των χειμερινών δρομολογίων των ακτοπλοϊκών γραμμών από το Βόλο προς το νησί τους, οι συνδέσεις με επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία είναι μόλις τρεις την εβδομάδα. Και μάλιστα τα δύο από τα τρία δρομολόγια θεωρούνται άχρηστα για τις μεταφορές, αφού το μεν ένα φθάνει στην Αλόννησο μετά τα μεσάνυχτα, το δε άλλο πραγματοποιείται Κυριακή…

Για άλλη μια χρονιά η Αλόννησος θεωρείται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας άγονη γραμμή και δεν συνδέεται με τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές γραμμές των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Εκτός αυτού έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για εκβιασμούς και πιέσεις που ασκήθηκαν, προκειμένου να μην εισέλθει στη γραμμή ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Ερωτηματικά προκαλεί εξάλλου η στάση τοπικών φορέων τόσο σε επίπεδο νομού, όσο και της Αλοννήσου, που αντιμετωπίζουν με «χλιαρές» αντιδράσεις την αρνητική εξέλιξη για το νησί.

Μέχρι να οριστικοποιηθούν τα χειμερινά δρομολόγια, αναφέρουν πηγές από το ΥΕΝ, έλαβε χώρα ένα σκληρό παρασκηνιακό παιχνίδι, που είχε ως αποτέλεσμα τελικά να συνδέεται η Αλόννησος με το Βόλο με τρία δρομολόγια πλοίων την εβδομάδα, ενώ μόνον ως παρηγοριά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύνδεσή της με άλλα τέσσερα δρομολόγια με τον Άγιο Κωνσταντίνο, σα να ανήκει το νησί στο νομό Φθιώτιδας…

Στους διαδρόμους του ΥΕΝ, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ακούστηκαν απειλές του τύπου «αν μπει αυτός, θ’ αποχωρήσουμε από τις Β. Σποράδες», που δείχνουν το μέγεθος της σύγκρουσης μεταξύ ακτοπλοϊκών εταιρειών. Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι τι έπραξε στη συγκεκριμένη σύγκρουση το ΥΕΝ.

Με βάση τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν και ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου, από Βόλο για Αλόννησο πραγματοποιούνται από επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία:

-Ένα δρομολόγιο κάθε Πέμπτη στις 9 το πρωί με το «Εξπρές Σκιάθος».

-Ένα δρομολόγιο κάθε Τρίτη στις 7μ.μ. με το «ΣΑΟΣ ΙΙ».

-Ένα δρομολόγιο κάθε Κυριακή με το «Εξπρές Σκιάθος» στις 9 π.μ.

Παράλληλα το ΥΕΝ ενέκρινε τέσσερα δρομολόγια από Αλόννησο για Άγ. Κωνσταντίνο κάθε Δευτέρα στις 9 π.μ., κάθε Τρίτη στις 8 π.μ., κάθε Σάββατο στη 1 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 9 π.μ. με το «ΣΑΟΣ ΙΙ».

«Πρόκειται για ασπιρίνη στον καρκινοπαθή», δήλωσε χαρακτηριστικά επαγγελματίας της Αλοννήσου, που επισημαίνει ότι το νησί έχει οικονομικές συναλλαγές με το Βόλο και όχι με τη Λαμία ή την Αθήνα…

«Ποιος θα μεταφέρει φορτηγά με προϊόντα τα μεσάνυχτα της Τρίτης που θα φθάσει το πλοίο στο νησί ή την Κυριακή. Και στην περίπτωση που το πράξει, πρέπει το φορτηγό να παραμείνει στην Αλόννησο δύο ημέρες, μέχρι να επιστρέψει στο Βόλο, αφού τα δρομολόγια γίνονται ανά δύο ημέρες… Μήπως πρέπει να αναγκαστεί να μεταφερθεί μέσω Αγ. Κωνσταντίνου και να κάνει 100 χιλιόμετρα επιπλέον, για να επιστρέψει στο Βόλο;»

Επαγγελματίες της Αλοννήσου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για περιθωριοποίηση του νησιού και δραματική αύξηση του κόστους ζωής, καθώς η μη τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση θα σημάνει αύξηση των κομίστρων όλων των προϊόντων, καυσίμων, οικοδομικών υλικών κ.λπ.

Η Αλόννησος μένει χωρίς δρομολόγια πλοίων από Βόλο Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ σημειώνεται ότι αποχώρησε και το «καταμαράν» της εταιρείας HSW για το χειμώνα και ήδη τα δρομολόγια προς τα νησιά με ταχύπλοα εκτελούνται από δύο συμβατικά υδροπτέρυγα.

Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες από το ΥΕΝ αναφέρουν πως είχε προταθεί από την εταιρεία «ΣΑΟΣ» να πραγματοποιεί πέντε δρομολόγια την εβδομάδα από Βόλο προς τα νησιά των Β. Σποράδων με επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, πρόταση ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτή.

Ερωτηθείς για τις αρνητικές εξελίξεις ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Ορ. Παπαχρήστου δήλωσε ότι «το ζήτημα είναι πολιτικό. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΕΝ, αλλά πρέπει ν’ αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Δεν είναι δυνατόν να είναι άγονη γραμμή η Αλόννησος».

Τα σχόλια περισσεύουν... Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι μπήκε επιτέλους καράβι και από τον Άγιο Κωνσταντίνο. Το ερώτημα που θέτω είναι το εξής: Όταν θέλει να ταξιδέψει κάποιος προς τις Σποράδες μέσω Αγίου Κων/νου είτε με Flying Dolphin είτε με συμβατικό και δεν έχει αυτοκίνητο υπάρχει λεωφορείο του πρακτορείου ΑΛΚΥΩΝ που τον μεταφέρει από την Αθήνα στο λιμάνι του Αγίου. Όμως όταν εκτελούσε (λέμε τώρα) δρομολόγια το ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ και το ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι (εκτελούσε αυτό αλλά πάντα με καθυστέρηση) δεν υπήρχε η δυνατότητα μετάβασης από Αθήνα στον Άγιο με λεωφορείο. Αυτό είναι σίγουρο που λέω γιατί παραλίγο να την πατήσω και να φάω καμιά πατάτα φτάνοντας στον Άγιο. Δεν ξέρω αν το καθεστώς αυτό ίσχυε και επί εποχής ΜΙΛΕΝΑ. Αντίθετα όσον αφορά το ΤΖΕΤ ΦΕΡΡΥ και τα υπόλοιπα ταχύπλοα ανταπόκριση λεωφορείου υπήρχε πάντα. Έτσι λοιπόν, τώρα με το ΣΑΟΣ ΙΙ που δρομολογήθηκε στη γραμμή τι θα ισχύει άραγε;

Αν θυμάστε έχω ξαναφέρει ότι οι μεν απειλούν τους δε ότι θα αποχωρήσουν από την γραμμή. Με την φιλοσοφία αυτή των εν λόγω εταιρειών πως να ευδοκημήσει η προσπάθεια που κάνουν οι δημοτικές αρχές σε συνεργασία με την νομαρχία για να δρομολογήσουν δικό τους πλοίο; Εφόσον το υπουργείο είναι ανύπαρκτο και αντί να βάλει ένα τέλος στις όποιες απειλές του καθενός κάθεται και τους προσκυνά αντί να δώσει μια ώθηση στον ανταγωνισμό προς καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων πάνω απ' όλα.

Ένα άλλο ερώτημα είναι το εξής: Το ΣΑΟΣ ΙΙ θα μείνει στην γραμμή και το καλοκαίρι για άμα τη επανόδω του G.A. θα αρχίσει κι αυτός ότι αν δεν φύγει το ΣΑΟΣ από τον Άγιο θα αποσύρει το ΤΖΕΤ;

Μια μικρή επιφύλαξη κρατώ ως προς την ορθότητα των δρομολογίων του ΣΑΟΣ ΙΙ καθώς έχω την εντύπωση ότι είναι διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια προς Σποράδες διαμορφώνονται ως εξής:

Αναχωρήσεις από Βόλο:

ΚΥΡΙΑΚΗ:

08:00 &16:00 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

09:00 ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΔΕΥΤΕΡΑ:

07:00 & 14:00 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

12:00 ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ για Σκιάθο-Σκόπελο

ΤΡΙΤΗ:

08:00 & 14:00 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

09:00 ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ για Σκιάθο-Σκόπελο

ΤΕΤΑΡΤΗ:

08:00 & 14:00 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

12:00 ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ για Σκιάθο-Σκόπελο

ΠΕΜΠΤΗ:

08:00 & 14:00 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

09:00 ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

08:00 &14:00 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

12:00 ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ για Σκιάθο-Σκόπελο

ΣΑΒΒΑΤΟ:

08:00 &14:00 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

12:00 ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ για Σκιάθο-Σκόπελο

Αναχωρήσεις από Άγιο Κωνσταντίνο:

ΚΥΡΙΑΚΗ:

09:00 ΣΑΟΣ ΙΙ για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

16:15 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΔΕΥΤΕΡΑ:

09:00 ΣΑΟΣ ΙΙ για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

10:30 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΤΡΙΤΗ:

10:30 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΤΕΤΑΡΤΗ:

10:30 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΠΕΜΠΤΗ:

10:30 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

16:15 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

ΣΑΒΒΑΤΟ:

10:30 F/D για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο

18:00 ΣΑΟΣ ΙΙ για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο

Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορία αναφέρω ότι ξεκίνησε η δίκη του πλοιάρχου του Flying Dolphin 24 που προσέκρουσε το 2003 έξω από το Τρίκερι στην Μαγνησία, που είχε ως αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί το πλοίο. Συνέχεια την Παρασκευή...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπερα παιδια σε ολους με αφορμη το πρωτο μηνυμα μου στο shipfriends. αλλη μια φωνη προστιθεται απο τις Σποράδες γεια σου Nick & express skiathos

σας παραθετω τα παρακατω στοιχεια για βορειες Σποραδες για να δειτε οτι παρολο που οι περισσοτεροι θεωρειτε οτι τα νησια μας δεν εχουν τοση επιβατκη κινηση - κατι που θα δικαιολογουσε την ακτοπλοικη κατασταση στη γραμμη μας - τα πραγματα δεν ειναι ετσι.. και αυτα ειναι μονο απο βολο 60 ν.μ μονο ε?? για υπολογιστε το κερδος του Εξπρες Χαρουλα των 2 δρομολογιων την ημερα και των 2 flying cat και 3-4 δελφινιων....

απλα τα νησια μας ειναι αδικημενα... 2005 απο εφημεριδα θεσσαλια www.e-thessalia.gr

Αύξηση σημείωσε η επιβατική κίνηση μέσω του λιμανιού του Βόλου το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό. Η αύξηση εντοπίζεται στη διακίνηση επιβατών με υδροπτέρυγα στις ακτοπλοϊκές γραμμές Βόλου-Βορείων Σποράδων. Παράλληλα αύξηση σημείωσε και η διακίνηση τροχοφόρων στις εν λόγω γραμμές, ενώ έστω και ελάχιστα μειώθηκε η κίνηση τουριστών με κρουαζιερόπλοια.

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στις ακτοπλοϊκές γραμμές Βόλου-Β. Σποράδων υποδηλώνει και την αύξηση της τουριστικής κίνησης που καταγράφηκε προς τα νησιά κατά τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Βόλου οι επιβάτες που διακινήθηκαν μέσω του λιμανιού του Βόλου προς τις Β. Σποράδες το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, ανήλθαν σε 351.263, έναντι 339.515 που είχαν διακινηθεί το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (αύξηση 11.748 επιβάτες ή 3,5%).

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του ΟΛΒ, φέτος διακινήθηκαν με υδροπτέρυγα προς τα νησιά 135.176 επιβάτες και με επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία 216.087 επιβάτες, έναντι 115.471 και 224.044 επιβατών αντίστοιχα πέρυσι.

Η αύξηση της διακίνησης είναι η δεύτερη υψηλότερη την τελευταία δεκαετία, μετά απ’ αυτή του 2003 (357.519 επιβάτες για το δεκάμηνο του έτους).

Σημειώνεται ότι για την εξυπηρέτηση των επιβατών στο λιμάνι του Βόλου βρίσκεται υπό ανέγερση επιβατικός σταθμός στην κεντρική προβλήτα, εμβαδού 5.518 τετραγωνικών μέτρων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2006.

Οι περισσότεροι επιβάτες προτίμησαν τη Σκιάθο φέτος (194.188), στη δεύτερη θέση ήρθε η Σκόπελος (123.960 επιβάτες) και στην τρίτη η Αλόννησος (32087). Από τα στοιχεία προκύπτει ότι αυξήθηκε η διακίνηση επιβατών προς Σκόπελο μέσω του λιμανιού της Γλώσσας (38.420), ενώ ελάχιστοι ήταν φέτος οι επιβάτες που κατευθύνθηκαν στο νησί των Τρικέρων (249).

Αύξηση σημείωσε και η διακίνηση τροχοφόρων μέσω του λιμανιού του Βόλου το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου φέτος, καθώς μεταφέρθηκαν στα νησιά των Β. Σποράδων 59.451 οχήματα, έναντι 58.463 πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα. Τα ΙΧ αυτοκίνητα ήταν 40.589 (39.143 πέρυσι) και τα φορτηγά 12.206 (12.583 πέρυσι).

Η μείωση της διακίνησης φορτηγών αποδίδεται στα μειωμένα δρομολόγια οχηματαγωγών πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν καλως όρισες στην ομάδα μας. Πάρα πολύ σωστά τα όσα λες. Τα νησιά των Σποράδων έχουν ανάγκη από πλοία. Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. Τα έχουμε ξαναπει στο παρελθόν πλειστάκις και θα είναι βαρετό να λέμε τα ίδια. Όμως δεν είναι μόνο η αδιαφορία των εταιρειών προς την γραμμή. Είναι και το γεγονός ότι δεν αφήνουν και κάποιον άλλον να δραστηριοποιηθεί στην γραμμή. Μόλις ακούσουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται να μπει στη γραμμή κινούν θεούς κια δαίμονες για να τον διώξουν. Τότε θυμούνται να αυξήσουν τα δρομολόγια, τότε θυμούνται το νησί της Αλοννήσου, τότε..., τότε... Αυτά πρέπει να τελειώσουν. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Και στην προκειμένη περίπτωση φουρτούνα=ανταγωνισμός.

Link to comment
Share on other sites

ορέστη καλησπερα , δεν διαφωνω οτι η συγκριση ειναι υπερβολική αλλα σου παραθετω μερικά ακόμη στοιχεία

1) η αποσταση απο τον βολο ειναι μονο 60 ν.μ

2) τα ναυλα ειναι πανακριβα στην γραμμη μας ... νομιζω για να περασεις αυτοκινητο ειναι 60 ευρω αν και δεν θυμαμαι καλα.. αρα αναλογια αποστασης με κοστος/καυσιμα μια χαρα το βρισκω το κερδος

3) η vospo επαψε να λειτουργει μεσα στο καλοκαίρι και ουσιαστικα το τελευταιο διαστημα μονο το ενα ιπταμενο της εκανε δρομολογια

4) δεν υπηρχε πλοιο της GA ferries για Σκόπελο - παρα μόνο οσο ελειπε το χαρούλα προς αντικατασταση το jet ferry-

4) το nona mary ειχε καποιες μερες δρομολογια οχι καθημερινα

σε μια γραμμη με νησια σαν τις βορειες σποραδες αν υπηρχαν πολλαπλες αναχωρησεις πλοιων και καλυτερες τιμες - ακομη και παντοφλες να ηταν!!! - τα νησια θα εσφιζαν απο ζωη γιατι ουσιαστικα ειναι μια ανασα απο τη στερια.

αυτα απο μενα :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αρχίσαν τα νταχτιρντί και τα πανηγύρια στις Σποράδες. Όπως ενημερώθηκα στην γραμμή θα μείνει μόνο το ΣΑΟΣ ΙΙ προς το παρόν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα είναι ένα μόνο πλοίο, αλλά το ότι το πλοίο αυτό θα εκτελεί δρομολόγια από Βόλο προς Σποράδες κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή. Τις υπόλοιπες μέρες γιόκ. Θα έχουμε χορτάσει από τις άλλες. Το κενό μεταξύ Τετάρτης και Παρασκεύης οφείλεται στο γεγονός ότι το πλοίο κατά την βραδινή αναχώρησή του από το λιμάνι του Βόλου θα προσεγγίζει Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Καβάλα.

Είναι για γέλια πάντως η υπόθεση. Σε πρακτορείο που πήγα μου είπαν ότι δεν υπάρχουν δρομολόγια για Σποράδες από Βόλο με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο μέχρι την Παρασκευή.

Ορίστε το ενδιαφέρον των εταιρειών προς το επιβατικό κοινό. Αν πεις όμως κάτι παραπάνω γίνεσαι εμπαθής.......

Link to comment
Share on other sites

λυπαμαι πολυ παιδια για την κατασταση της ακτοπλοιας κριμα...

αναφερω οτι την κυριακη το express skiathos με μεγαλη πληροτητα εκανε το τελευταιο δρομολογιο απο βολο προς σποραδες.

για τις 2 επομενες μερες το πλοιο saos II θα αναλαμβανε την γραμμη

γνωριζαμε τα δρομολογια μονο για τις 2 πρωτες μερες... και φτασαμε για αυριο τεταρτη να μην ξερουμε τι θα γινει με τα δρομολογια και ξαφνικα τι μαθαινουμε????............ οτι το πλοιο σημερα τριτη εκτος απο το πρωινο δρομολογιο εκτελει και δευτερο αναχωρησε 19:30 απο βολο.... αλλα προσεξτε για Σκιαθο Σκοπελο Αλοννησο και Λημνο!!!! δηλαδη για να παρει την επιδοτηση.. μαλιστα θα μεινει λεει σημερα στο λιμανι αγνωντα Σκοπελου γιατι εξω γινεται χαμος αυτη τι στιγμη με πανω απο 7 μποφορ.. και αυριο θα κρινου νλεει αν θα παει λημνο η θα κανει και κανενα τοπικο...

τι σημαινει αυτο οτι για τουλαχιστον 2-3 μερες δεν θα υπαρχει πλοιο απο βολο!!!!

απο την κυριακη ειναι ανεκτελεστα ολα τα δρομολογια των δελφινιων και καθως ο καιρος μεχρι το Σαββατο σιγουρα θα δινει ΒΑ πανω απο 7 μποφορ δεν θα εκτελουν δρομολογια αρα δελφινια καπουτ πλοιο τιποτα ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΟΥ!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

το καταμαραν θα επιστρεψει 15 του μηνα....

ειναι φοβερο το συναισθημα του να νιωθεις απομωνομενος... μεχρι το Σαββατο να γνωριζεις οτι δεν μπορεις αν χρειαστει να φυγεις να φυγεις.. και δεν μιλαμε για διασκεδαση... ανεφοδιασμος νησιων... υγεια... λυπαμαι πολυ για την τραγικη κατασταση θελω πχ να φυγω παρασκευη με το αυτοκινητο και να γυρισω κυριακη .. δεν γινεται... τα νησια μας προσφερουν τοσα στο κρατος πολλα πολλα λεφτα... μονο η σκιαθος δινει σε δημοσιες υπηρεσιες ΔΕΗ κτλ οσο μεγαλουπολεις της ελλαδας.. συναλλαγμα μεγαλο.. που ειναι ο θαλασσιος δρομος η συγκοινωνιας που μας παρεχει το κρατος?? και το τελευταιο χωριο της ελλαδας εχει τουλαχιστον ενα υποτυπωδες δρομο.. εμεις τι εχουμε??

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου πολύ σωστά τα όσα λες. Συμφωνώ και επαυξάνω...

Που είναι το υπουργείο να δει τι συμβαίνει. Δε ντρλεπονται λίγο ήθελα να' ξερα; Αν κάποιος αποφασίσει να βάλει ένα πλοίο στη γραμμή θα ΄πέσουν σαν τα κοράκια να τον φάνε γιατί το καλοκαίρι θα τους φάει την πίτα. Τα νησιά υπάρχουν από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο. Μετά δε βαριέσαι δεν πειράζει

Δεν είναι έτσι όμως κύριοι καραβοκύρηδες. Ο κόσμος έχει ανάγκη από συγκοινωνία. Όχι μόνο το καλοκαίρι να τα αρπάξουμε και μετά δηλώνουμε μια υποτιθέμενη βλάβη ή να κυνηγάμε τα δρομολόγια για να πάρουμε και τις επιδοτήσεις.

Έτσι σκέφτεστε το επιβατικό κοινό;;; Τελειώσαν τα ψέματα και μπουχτίσαμε από υποσχέσεις. Καλό είναι να δραστηριοποιηθεί το υπουργείο να δει το χάλι που επικρατεί γιατί ως εδώ..... Αφληστε έναν άλλον να έρθει στη γραμμή και αν είστε μάγκες ξεκινήστε ανταγωνισμό μαζί του. Αλλα που.... τους μάγκες τους πάτησε το τραίνο.....

Με πολλή αγάπη..... EXPRESS SKIATHOS-MOSCHAROULAS

Link to comment
Share on other sites

με παρεμβαση των φορεων στα νησια και τοπικων βουλευτων τελικα βρεθηκε λυση και ετσι το πλοιο ΣΑΟΣ ΙΙ θα εκτελει πλεον το καθημερινο δρομολογιο προς τα νησια

ετσι λοιπον και ενω απο το Σαββατο εδω και 6 δηλαδη ημερες τα δελφινια δεν ταξιδεψαν λογω καιρου (και προβλεπεται οτι μεχρι την κυριακη δεν θα ταξιδεψουν) το πλοιο μετα απο την απουσια 3 ημερων θα κατηφορισει καιρου επιτρεποντος απο Καβαλα για να αναλαβει την γραμμη

εχετε ακουσει τιποτα για το καλοκαιρι για το FC3 γιατι η εταΙΡΕΙΑ το δηλωνει ΒΟΛΟ ΑΓΙΟ ΣΠΟΡΑΔΕΣ και οχι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το F/C3 θα είναι Θεσσαλονίκη Σποράδες Άγιο Κωνσταντίνο. Όπως είχε δηλαδή και τα προηγούμενα χρόνια. Αν δεις και παλαιότερους πίνακες δρομολόγησης πλοίων παρουσίαζαν μέχρι και το ΧΑΪΣΠΙΝΤ 1 να είναι Θεσσαλονίκη-Άγιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλία της 14-06-2005

Σε κόντρα μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών εξελίσσεται η γραμμή Bόλου-Aλοννήσου και Aγ. Kωνσταντίνου-Aλοννήσου. H πληροφορία ότι πρόκειται να δρομολογηθεί και άλλο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο στη γραμμή, οδήγησε τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των “Eξπρές Σκιάθος” και “Jet Ferry 1” να αυξήσουν τα δρομολόγια των εν λόγω πλοίων για το δίμηνο Iουλίου-Aυγούστου.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες τα δύο πλοία θα πραγματοποιούν επιπλέον επτά δρομολόγια εβδομαδιαίως για την Aλόννησο από το Bόλο και τον Άγ. Kωνσταντίνο, το δίμηνο 1 Iουλίου-30 Aυγούστου.

Ωστόσο σύμφωνα με ναυτιλιακούς παράγοντες κανένας δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι μετά την 1η Σεπτεμβρίου στην εν λόγω ακτοπλοϊκή γραμμή.

Kαι αυτό διότι την ερχόμενη χειμερινή περίοδο δεν θα εκτελεί δρομολόγια και το “Mιλένα” που πέρυσι συνέδεε το Bόλο με τις B. Σποράδες και τα νησιά του Bορειοανατολικού Aιγαίου.

Kατά μία έγκυρη πηγή αιτία της αύξησης των δρομολογίων για Aλόννησο από το “Eξπρές Σκιάθος” και το “Jet Ferry 1” ήταν η πληροφορία περί δρομολόγησης στη γραμμή Bόλου-Aλοννήσου του επιβατηγού-οχηματαγωγού “Λυκομήδης”. Tο εν λόγω πλοίο εκτελεί δρομολόγια σήμερα στην Σκύρο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 90 IX αυτοκινήτων, 400 επιβατών και φορτηγών συνολικού μήκους 120 μέτρων.

Tο “Λυκομήδης” θα είχε και πρωινή επιστροφή από τα νησιά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σχετική ήταν και η χθεσινή δήλωση του Nομάρχη Mαγνησίας κ. I. Πρίντζου. Eρωτηθείς σχετικά διερωτήθηκε πως “τους ήρθε η όρεξη ν’ αυξήσουν τώρα τα δρομολόγια; Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά για μένα μετράει το αποτέλεσμα. Kαλά θα κάνει λοιπόν το “Λυκομήδης” να βρίσκεται πάντοτε σε ετοιμότητα. Γι’ αυτό μιλάμε ότι θέλουμε ένα καράβι δικό μας”.

Όπως σημείωσε ο κ. Πρίντζος “η Σκύρος έχει δύο καράβια και τρία νησιά, όπως οι Σποράδες, ούτε ένα”.

Μπορεί οι γραμμές να μην είναι κελεπούρια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η εκάστοτε ακτοπλοική εταιρεία που δραστηριοποιείται να γίνεται κράτος εν κράτει και να κάνει ότι θέλει. Αν θέλουν όλοι κελεπούρια ας τα πάρουν τα βαπόρια τους από τις μη κερδοφόρες γραμμές καιας τα ταξιδέψουν στα φιλέτα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω που αναφέρονται οι ”έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες” που περιλαμβάνονται στο άρθρο που δημοσίευσες, αυτό που γνωρίζω είναι πως το Εξπρές Σκιάθος εκτελεί από το 2003 τα ίδια ακριβώς δρομολόγια κάθε καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...