Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Είναι γνωστό εάν το Πρωτεύς το διάστημα 1 έως 7 Νοεμβρίου θα συνεχίσει να εκτελεί το εξπρές δρομολόγιο Μαντούδι - Αλόννησος - Μαντούδι που κάνει τώρα τον Οκτώβρη;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για αθέμιτο ανταγωνισμό κατηγορεί η εταιρεία του Flying Dolphin Erato την Hellenic Seaways και τους εμπλεκομένους φορείς

Quote

Αθέμιτο ανταγωνισμό στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων με τις… ευλογίες της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και τοπικών αρχόντων των νησιών, καταγγέλλει η εταιρεία Aegean Flying Dolphins, που διατηρεί στη γραμμή το flying dolphin Ερατώ. Ετοιμάζεται να προσφύγει στην Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού για να προστατεύσει τα έννομα συμφέροντά της αλλά και την ίδια την επιβίωσή της στη γραμμή κόντρα στη Hellenic Seaways, που ενώ διέκοψε τα δρομολόγια του flying cat -για τη χειμερινή περίοδο- στα τέλη Σεπτεμβρίου, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη γραμμή με αιτήματα έκτακτης δρομολόγησης του ίδιου πλοίου.

Σημειώνεται ότι το Ερατώ παραμένει κάθε χρόνο στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξυπηρετώντας τις ακτοπλοϊκές μεταφορές μονίμων κατοίκων και επισκεπτών ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε και η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη. Πέρυσι, το flying cat της Hellenic Seaways, είχε διακόψει τα δρομολόγιά του για τον χειμώνα.

Φέτος η Hellenic Seaways διέκοψε τα δρομολόγια του flying cat για μία ακόμη φορά στις 31 Σεπτεμβρίου, με τη λήξη της τουριστικής σεζόν. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Aegean Flying Dolphins, με αίτημά της προς τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας, η Hellenic Seaways δρομολόγησε εκτάκτως για 21 ημέρες, από τις 10 έως τις 31 Οκτωβρίου, το flying cat. Επικαλέστηκε έκτακτες συγκοινωνιακές ανάγκες.

Μολονότι η Aegean Flying Dolphins αντέδρασε, η Hellenic Seaways ξεκίνησε κανονικά τα δρομολόγια και στις ώρες που ζήτησε. Δεν έγιναν ποτέ γνωστές ποιες ήταν οι έκτακτες συγκοινωνιακές ανάγκες, ενώ το σκανδαλώδες, σύμφωνα με τον νόμιμο εκπρόσωπο της Aegean Flying Dolphins, Γιώργο Πέτρου, είναι ότι πριν δοθεί σήμα έγκρισης των δρομολογίων, η ανταγωνίστρια εταιρεία διέθετε ήδη εισιτήρια. «Είχαν τόση σιγουριά για την έγκριση ώστε το σύστημα εισιτηρίων ήταν ανοιχτό για κρατήσεις», επισημαίνει.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών συγκλήθηκε στις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα όπως με τον κ. Πέτρου και την καταγγελία του, δεν συζητήθηκε η έκτακτη δρομολόγηση του flying cat της Hellenic Seaways. «Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Περιφρόνησαν μια μικρή εταιρεία που και να καταστραφεί λίγο τους νοιάζει», αναφέρει.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι η μεθόδευση συνεχίζεται. Μολονότι στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών δεν υπάρχει αίτημα δρομολόγησης του flying cat της Hellenic Seaways για το διάστημα πέραν της 31ης Οκτωβρίου, μέσω του προγράμματος κρατήσεων εισιτηρίων μπορεί κανείς να εκδώσει εισιτήριο για την 1η Νοεμβρίου. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι θα γίνει και νέα έκτακτη δρομολόγηση για το διάστημα από 1η έως 30 Νοεμβρίου.

Ο κ. Πέτρου καταγγέλλει ότι «στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια δυσφήμισης του πλοίου μας με σκοπό την απομάκρυνση του Ερατώ», ρόλο έχουν τοπικοί παράγοντες.

«Καταγγέλλουμε τα όσα συμβαίνουν και περιμένουμε απαντήσεις. Ρωτάμε το υπουργείο πώς μπορούν εταιρείες να αναρτούν δρομολόγια για τα οποία είναι ακόμη υπό τη μορφή αιτήματος; Ρωτάμε τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες ποιες ήταν οι έκτακτες ανάγκες; Ρωτάμε τους τοπικούς άρχοντες των νησιών: εντάξει για κάποιο δικό σας λόγο δεν σας κάνει το flying dolphin Ερατώ και η Aegean Flying Dolphins, και σας αρέσει η Hellenic Seaways και τα πλοία της. Είναι λογικό να παρεμβαίνετε με όποιο τρόπο μπορείτε προκειμένου να βλάψετε εμάς και να ευνοείτε την άλλη εταιρεία; Γιατί δεν αφήνετε τους επιβάτες να επιλέξουν; Σε τελική ανάλυση, ζητήστε το καθαρά να φύγουμε, να πάμε κάπου αλλού που θα φανούμε χρήσιμοι. Εσείς έχετε κορεσθεί από την πληθώρα των πλοίων και κάνετε επιλογές. Θέλετε μονοπώλιο; Πείτε το», τονίζει ο κ. Πέτρου και προειδοποιεί ότι θα η εταιρεία θα στραφεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού.

Πηγή: Skiathos Life

Link to comment
Share on other sites

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Εξπρές Σκιάθος μέχρι τις 06/01/18. Θα έχει καθημερινά δρομολόγια εκτός Σαββάτου από το Βόλο. Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη θα κάνει Βόλο Σκιάθο Γλώσσα, κάθε Τρίτη θα κάνει Βόλο Σκιάθο Σκόπελο, κάθε Πέμπτη & Κυριακή θα κάνει Βόλο Σκιάθο Σκόπελο Αλόννησο & κάθε Παρασκευή θα κάνει Βόλο Σκιάθο Γλώσσα Σκόπελο Αλόννησο.

Link to comment
Share on other sites

On 24/10/2017 at 7:12 PM, express skiathos said:

Έχουν ανοίξει τα πλάνα του ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6 και για τον Νοέμβριο.

Που πλέον έχουν αφαιρεθεί τα δρομολόγια του Flying Cat 6, μιας και από χθες δεν κάνει δρομολόγια στις Σποράδες!! Δεν ξέρω εάν έχει υπάρξει κάποιο θέμα με την επιστολή της Aegean Flying Dolphins για αθέμιτο ανταγωνισμό που έχουμε αναφέρει πιο πάνω. 

Link to comment
Share on other sites

Το Σάββατο Μπορείς να ταξιδέψεις στις Σποράδες;; ΌΧΙ…. !!!  

Quote

Αποκλεισμένα από ότι δείχνουν θα είναι τα νησιά των Β. Σποράδων κάθε Σάββατο αφού πλέον κανένα πλοίο ή ταχύπλοο (δελφίνι) δεν θα έρχεται και δεν θα φεύγει για το λιμάνι του Βόλου από τα νησιά των Β. Σποράδων. Από ότι φαίνεται ξεχνάνε οι πλοιοκτήτες πως κατά την διάρκεια του χειμώνα που οι ανάγκες είναι μεγάλες δεν μπορεί να μένουν τα νησιά και οι κάτοικοί τους χωρίς μέσα μεταφοράς

Ας δουν το θέμα λίγο οι τοπικοί άρχοντες και ας πράξουν τα δέοντα !!!

 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η μοναδική αλλαγή στα δρομολόγια του Εξπρές Σκιάθος είναι ότι στην επιστροφή τη Κυριακή θα πιάνει και στη Γλώσσα.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισημαίνοντας την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης για τα νησιά των Βορείων Σποράδων την ημέρα του Σαββάτου.

Quote

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων η έλλειψη ακτοπλοϊκών δρομολογίων το Σάββατο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων παραμένει ανεκμετάλλευτη για την ημέρα του Σαββάτου, γεγονός που παρεμποδίζει τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν από και προς τα νησιά το σαββατοκύριακο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η απουσία εκτελούμενου δρομολογίου για το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, προκάλεσε την αναβολή προγραμματισμένης εκδήλωσης στη Σκόπελο, καθώς η προσέγγιση των προσκεκλημένων ήταν αδύνατη.

Είναι ανεπίτρεπτο τα νησιά των Βορείων Σποράδων να απομονώνονται συγκοινωνιακά κατά τη χειμερινή περίοδο. Είναι εύλογο, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου τα δρομολόγια να αυξάνονται, προκειμένου να καλυφθούν οι ροές των επισκεπτών που μετακινούνται από και προς τα νησιά. Όμως εξίσου αναγκαίο είναι να υπάρχουν δρομολόγια όλες τις ημέρες της εβδομάδας και κατά τη χειμερινή περίοδο, τα οποία θα επιτρέπουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες την προσέγγιση των νησιών, ειδικότερα μάλιστα όταν πρόκειται για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι λυπηρό να οδηγούνται σε σταδιακή απομόνωση οι κάτοικοι των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τη συγκοινωνιακή απομόνωση των κατοίκων των νησιών των Βορείων Σποράδων και την έλλειψη δρομολογίου για την ημέρα του Σαββάτου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

 

Link to comment
Share on other sites

Την είχε την Γλώσσα από πριν στο δρομολόγιο της επιστροφής. Απλά μειώθηκε ο χρόνος ταξιδιου στο κομματι Βόλος- Σκιάθος από 2:35 σε 2:15. Επίσης προστέθηκε ένα δρομολόγιο στις 08-01 απο Βόλο για Σκιάθο- Γλώσσα- Σκόπελο- Αλόννησο, ώστε μετά να συνεχίσει για Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Παρέμβαση του Δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου στο Ράδιο Ακρόαμα 99,8 και τον Σταύρο Δημόπουλο για τον αποκλεισμό της Σκιάθου και των Β. Σποράδων την ημέρα του Σαββάτου με το λιμάνι του Βόλου.

Μερικά αξιοσημείωτα σημεία της συνέντευξης του!

Quote
  • Βάλει ξανά κατά του Flying Dolphin Erato που δεν κάνει δρομολόγιο το Σάββατο που έκανε το Flying Cat 6 (γιατί δεν ζητάει και από το Εξπρές Σκιάθος??)
  • Πάλι λέει ότι το Flying Dolphin Erato δεν είναι αξιοπλοο επειδή δεν ταξιδεύει πάνω από 5,5 μποφόρ και δεν θέλει να ονοματίσει το πλοίο γιατί οι άνθρωποι της εταιρείας του έχουν πρόβλημα!! Και ζητεί από το υπουργείο να αναγκάσουν το Flying Dolphin Erato να κάνει και τα Σάββατα δρομολόγια ή να δρομολογήσουν άλλο πλοίο (βλέπε Flying Cat 6)
  • Για το Πρωτευς λέει ότι δένει για την ακινησία του και όταν ο δημοσιογράφος του λέει έπαθε βλάβη χθες και του λέει όχι είναι σε νόμιμη ακινησία.
  • Οι άνθρωποι της AFD πρέπει να βελτιώσουν τα δρομολόγια τους και τώρα που έμειναν μόνοι λέει θα δείτε θα ξανά ανεβάσουν τιμές (η εταιρεία έχει ανακοινώσει τις τιμές από 01/11/17 μέχρι τις 28/2/18)
  • Λέει ότι δεν εγκρίθηκε το αίτημα του Flying Cat 6 γιατί πρέπει να περάσει από το ΣΑΣ (λογικό αφού δεν είχαν δηλώσει δρομολόγια για το Flying Cat 6 στις Σποράδες το χειμώνα) και λέει ότι δεν βλέπει να γυρνάει το χειμώνα!!
  • Ενώ λέει ότι δεν είχε ούτε αεροπλάνο για Αθήνα το Σάββατο αλλά δεν ζητάει και από εκεί να κάνουν αλλαγή στο πρόγραμμα τους να έχει και το Σάββατο δρομολόγιο!!!
Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

H Aegean Flying Dolphin απαντάει στη συνέντευξη του Δημάρχου Σκιάθου

Quote

 «Σε απάντηση προς τον κ. Πρεβεζάνο αλλά και για την ενημέρωση των κατοίκων των νησιών της περιοχής των Σποράδων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα κάτωθι.

Οι εταιρείες καταθέτουν τα δρομολόγια της νέας περιόδου που ξεκινούν από 01.11 του κάθε έτους μέχρι και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Η κατάθεση τους γίνεται με γνώμονα τα δρομολόγια που έχουν δοθεί στο Υπουργείο από όλες τις εταιρείες τα προηγούμενα έτη. Μέχρι και την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος κάθε εταιρείας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα δρομολόγια τους.

Μετά την αναστολή των δρομολογίων της HSW της οποίας τα δρομολόγια της Κυριακής όλα τα προηγούμενα έτη ήταν σταθερά, η εταιρεία ήρθε σε συνεννόηση με τους αθλητικούς ομίλους των περιοχών και ήδη είχε καταθέσει αίτημα στο αρμόδιο Λιμεναρχείο για τροποποίηση των ωρών της ώστε να μπορεί να τους εξυπηρετήσει. Ο κ. Πρεβεζάνος όμως ο οποίος κατά άλλα ενδιαφέρεται για τους συμπολίτες του ουδέποτε έχει έρθει σε συνομιλία με την εταιρεία μας για να καταθέσει τις ανάγκες των πολιτών του αλλά αντίθετα τη συκοφαντεί σε κάθε ανακοίνωση του. Δεν αναφέρει ότι και πέρσι προβήκαμε στην ίδια κίνηση τροποποίησης των δρομολογίων μας για να εξυπηρετήσουμε τους αθλητικούς ομίλους και πάντα με μειωμένα εισιτήρια και σεβασμό προς τα παιδιά που αγωνίζονται αφού μας κατηγορεί ότι τα αφήνουμε έρμαια των κινδύνων αντί να παίζουν ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά την εκτέλεση των δρομολογίων για τις ημέρες του Σαββάτου η εταιρεία μας ήδη μελετάει με προσοχή την τροποποίηση των δρομολογίων μας κατανοώντας την ανησυχία των πολιτών να μην μείνουν χωρίς μεταφορική δυνατότητα. Πάλι όμως κανένας από τους παράγοντες των τοπικών φορέων δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας αφού εκείνοι είναι οι πρώτοι δέκτες των ανησυχιών και των αναγκών των νησιών και αφουγκράζονται τους πολίτες τους.

Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν και από το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ να πραγματοποιήσει δρομολόγια κάθε Σάββατο αφού κι εκείνοι είναι σε ακινησία.

Επίσης αναφερόμενοι στη δήλωση του ότι το το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ είναι αξιόπλοο πλοίο διότι στα απαγορευτικά σταματάει σε 8 μποφόρ, να τον ενημερώσουμε ότι κατά το Υπουργείο η λέξη αυτή δεν έχει σχέση με τα απαγορευτικά ενός πλοίου και κακώς δεν το γνωρίζει.

Σας παραθέτουμε πίνακα με τα μποφόρ που σταματάει το πλοίο για την περιοχή των Σποράδων σύμφωνα με την νομοθεσία.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΣΗΜ. ΥΨΟΣ (m)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

 

 

 

Β

ΒΑ

Α

ΝΑ

Ν

ΝΔ

Δ

ΒΔ

ΒΟΛΟΣ-ΣΚΙΑΘΟΣ

≥2.5

8

8

7

8

9

9

9

9

ΒΟΛΟΣ-ΣΚΙΑΘΟΣ-ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΣΚΙΑΘΟΣ-ΑΛΟΝΗΣΟΣ

≥2.5

6

6

7

7

8

8

8

7

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΑΓΝΩΝΤΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΑΛΟΝΗΣΟΣ

≥2.5

6

6

7

6

7

8

8

7

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ

≥2.5

6

7

7

7

8

8

9

7

ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΑΛΟΝΗΣΟΣ

≥2.5

6

6

7

7

8

8

8

7

                         

Άρα μπορείτε να δείτε ότι το πλοίο δεν σταματάει στα 5 με 5,5 μποφόρ που αναφέρουν αλλά από τα 6 και πάνω και ανάλογα την διεύθυνση του ανέμου.

Ας του υπενθυμίσουμε όμως ότι κατά τον περσινό χειμώνα όταν τα νησιά των Σποράδων είχαν αποκλειστεί από την κακοκαιρία του χιονιά το FD ERATO πραγματοποιούσε δρομολόγια ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν του το επέτρεπαν για να μεταφέρουν δωρεάν τους πυροσβέστες στα νησιά προς βοήθεια των κατοίκων.

Τελευταίο σημείο που θα αναφερθούμε είναι οι τιμές των εισιτηρίων όπου αναφέρει ότι θα αυξηθούν κατά τους χειμερινούς μήνες αφού έφυγε το FLYINGCAT. Σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από μέρους μας και δεν θα ήταν διόλου σωστό αφού έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι οι τιμές αυτές θα ισχύουν έως και τέλη Φεβρουαρίου 2018.

Την οποία ανακοίνωση έχουμε κάνει χωρίς να γνωρίζουμε αίτημα της άλλης εταιρείας να παραμείνει στην γραμμή για τον μήνα Νοέμβριο. Αναφέρουμε ακόμη ότι ήδη έχουμε προβεί σε παραπάνω έκπτωση από την ήδη υπάρχουσα τιμή προς τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες των περιοχών που μας προσέγγισαν και μηδενικά εισιτήρια προς ευπαθείς ομάδες της τοπικής κοινωνίας.

Είμαστε όμως εταιρεία που δεν θέλει να υπάρχει μόνο για το θεαθήναι αλλά να κάνει ουσιαστικές κινήσεις ακόμη κι αν εκείνες πολλές φορές δεν βγαίνουν προς το ευρύτερο κοινό.

 

Link to comment
Share on other sites

Ο πίνακας δρομολογίων που έχει καταθέσει η Seajets για τη γραμμή των Σποράδων (25/05/18-30/09/18), οπου εχει δρομολόγια από το Βόλο αλλά και το Μαντούδι. Η περιγραφή του πλοίου μάλλον φέρνει σε κάποιο από το Master Jet ή Naxos Jet, με επικρατέστερο το πρώτο

Screen Shot 2017-11-13 at 11.41.56.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...