Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τούμπα όλα τα δρομολόγια με τα ταχύπλοα της HSW στις Σποράδες.

Έχουμε και (κ)λέμε:

F/C4: Από 01 έως 29-06 αναχώρηση κάθε Δευτέρα- Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο -Κυριακή στις 10:00 από Θεσσαλονίκη προς Σκιάθο- Σκόπελο- Αλόννησο και από Αλόννησο στις 14:30 για Σκόπελο- Σκιάθο- Θεσσαλονίκη. Από 30-06 έως 27-08 καθημερινές αναχωρήσεις στις 10:00 και επιστροφή στις 14:30. Από 28-08 έως 10-09 ίδια με τα δρομολόγια του Ιουνίου. Κόβεται η προσέγγιση σε Άγιο κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

F/G 6: Από Βόλο Από 10-04 έως 11-06 αναχώρηση καθημερινά από Αλόννησο στις 06:40 και από Βόλο στις 14:30, με εξαίρεση τις ημέρες 17-04, 01-05, 05-06.

Από 12 έως 29-06 αναχώρηση από Δευτέρα έως Πέμπτη από Αλόννησο στις 06:40 και από Βόλο την Δευτέρα στις 14:30 και Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη στις 16:00.

Από 30-06 έως 10-09 τα ίδια δρομολόγια με την προηγούμενη περίοδο.

Από Άγιο Κωνσταντίνο (εδώ κλαίνε οι ρέγγες) δρομολόγια μόνο την περίοδο 12-06 έως 10-09 κάθε Παρασκευή (Αλόννησος 07:15- Άγιος 17:00), Σάββατο (Αλόννησος 06:40- Άγιος 10:30) και Κυριακή (Αλόννησος 15:00- Άγιος 19:00)

Όχι απλά κουτσουρεμένα, αλλά πετσοκομμένα τα δρομολόγια.

Από 127/04/17, 01/05/17 & 0 (εδώ 5/06/177, 01/05/17 & 05/06/17

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωριζουμε ακομη τα καλοκαιρινα δρομολόγια, απαραδεκτο για μια τουριστικη χωρα, η Hellenic πετσοκοβει δρομολογια στην Κυριολεξια και κανει αλλαγες συνεχως... και θα δημιουργησει κυριως με το κοψιμο των δρομολογιων απο Αγιο κωνσταντινο ( το γνωστο 19.30.. ) προβλημα με την μεταβαση και οσων πετουν Σκιαθο και θελουν να περασουν απεναντι Σκοπελο και Αλοννησο ( απογευματινες και βραδινες πτησεις ). Κοβει και θεσεις αλλα και πολλα δρομολογια ( παει σε μονα πληρωματα?? ) , αν μαλιστα κοψει και τα απογευματινα του Εξπρες Σκιαθος και δεν ανεβει και ο Απολλωνας της 2 ways .. τοτε στερει απο τα νησια την δυνατοτητα να εχουν μια καλη σεζον...

Το να αφηνει τα νησια χωρις Καταμαραν Π-Σ-Κ απο Βολο και απο Αγιο ΔΕ-Πεμπτη ενω παλια ειχε καθημερινα δρομολογια πραγματικα δημιουργει προβλημα.

Ξερει κανεις αν θα ανεβει το Super Jet ? και τι θα γινει με τον Απολλωνα? η 2way ας ενημερωσει και αυτη την ιστοσελιδας της... 

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Είχε γραφτεί παλαιότερα ό,τι λόγω της ετήσιας δρομολόγησης του ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ δεν μπορεί άλλο πλοίο να πάρει δρομολόγια ως έκτακτη δρομολόγηση (κάπως έτσι διατυπώθηκε, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς). Οπότε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και να θέλει δεν μπορεί να έρθει.

Ο περιορισμός αυτός των δρομολογίων έχει πολλά σενάρια: 1) να μην πολυνοιάζεται πλέον η HSW για τη γραμμή των Σποράδων, 2) να μπει άλλη εταιρεία σφήνα (seajets?), 3)να έχει σκοπό τα κενά δρομολόγια να τα καλύψει με κανένα ιπτάμενο (ξαναδούμε το ΧΧΙΙΙ να κυκλοφορεί?)...κ.λ.π. Δε ξέρουμε και τα σχέδια της AFD για το καλοκαίρι.

Όσο για τους τουρίστες που έρχονται με αεροπλάνα για Σκόπελο, Αλόννησο, αν τα δρομολόγια μείνουν ως έχουν, τότε μάλλον η μεταφορά θα γίνεται με τα τουριστικά.

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

@express skiathos

στην πραξη τπτ δεν απαγορευεται. το ΣΑΣ ειναι γνωμοδοτικο οργανο και το αν θα εγκριθει μια εκτακτη δρομολογηση ή οχι, παει στον υπουργο.

αναφερεσαι υποθετω στο παρακατω ποστ

On 6/10/2016 at 0:41 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Εξπρες Πηγασος είχε πάρει την έκτακτη δρομολογηση για το καλοκαίρι με την HSW, πριν πάρει δρομολογηση το Μυρτιδιωτισσα και όλοι ξέραμε ότι θα πάει το Απόλλων Ελλάς το καλοκαίρι. Στο μέσο διάστημα το Απόλλων Ελλάς άλλαξε χέρια και άλλαξε τα δρομολόγια λόγω αυτής της αλλαγής, που έγινε σε συνεργασία με την HSW!! Του χρόνου το Μυρτιδιωτισσα έχει ετήσια δρομολογηση οπότε δεν μπορεί να μπει εύκολα άλλο πλοίο στη γραμμή για 3 μήνες το καλοκαίρι! 

αυτη τη στιγμη δηλωση δρομολογησης για ολη τη δρομολογιακη περιοδο (11/2016 - 10/2017) εχουν: α) express skiathos, που θα ερθει κατα του αγιου πνευματος, β) aqua jewel, που ολημερις το χτιζανε το βραδυ εγκρεμιζοταν:P, γ) μυρτιδιωτισσα, που προσπαθει να σταθει το χειμωνα μπαλωνοντας κενα, αλλα εχει μια βλαβη καθε δεκα μερες και δ) πρωτευς, που εχει ξαναγινει ηρωας στα γεραματα και θα επανελθει στα δρομολογια πριν το Πασχα.

στις εκτακτες, θερινες, δρομολογησεις, οπως εχει το νομικο πλαισιο απο το 2013, προηγουνται οι εταιρειες με συνεχη ολοχρονικη παρουσια στη γραμμη, οι οποιες αυτοδικαιως μπορουν να φερουν επιπλεον πλοιο. ετσι βγηκε περσυ ο απολλωνας. ξεκινησε ο πηγασος σαν δευτερο, καλοκαιρινο, πλοιο της HSW, τον αντικατεστησε ο απολλων, οποιος στο μεταξυ ειχε πουληθει και ηρθε ως ανεξαρτητος συνεργαζομενος:D (μπερδευτηκες; ολοι μπερδευομαστε).

αν μια εταιρεια κρινει οτι βγαινουν τα κουκια να ερθει για καλοκαιρι, μπορει να στειλει το πλοιο της, ειτε ως "συνεργαζομενο" με καποια υφισταμενη, ειτε φυτευτο, με υπουργικη αποφαση, αλλα εκει ειναι ακομψο και αρχιζουν οι πολλες γκρινιες.

στη γραμμη σας ειναι ρευστη η κατασταση και ο μονος σιγουρος για το καλοκαιρι, ειναι ο... Πρωτεας και δευτερευοντως το μυρτιδιωτισσα, αν βαστανε οι δυναμεις του.

για το jewel και το σκιαθος, τα εχουμε πει στα θεματα των πλοιων. δια βιου ανακαινηση. (οποιος βαριεται να ζυμωσει,,, ;))

 

Link to comment
Share on other sites

εχετε καποια πληροφορια για το super jet αν τελικα θα δρομολογηθει απο Θεσσαλονικη, Βολο και Αγιο Κωνσταντινο απο Ιουνιο - Σεπ ? θα μαθουμε στο επομενο ΣΑΣ?

Link to comment
Share on other sites

Στο τελευταίο ΣΑΣ είχε πάρει αναβολή. Οπότε μένει να δούμε σ' αυτό αν εγκριθεί η δρομολόγησή του.

Επίσης, δε γνωρίζουμε κάτι για τα καλοκαιρινά δρομολόγια του ΕΡΑΤΩ. Το δελφίνι σταματάει για συντήρηση τέλος του μήνα, αλλά δε γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει.

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια του ΑΧΙΛΛΕΑ από Κύμη προς Σποράδες θα ξεκινήσουν στις 15-06 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 09-09.

Οι αναχωρήσεις από Κύμη θα είναι κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 07:00 και κάθε Σάββατο στις 12:30 από Σκύρο για Κύμη- Αλόννησο- Σκόπελο- Αλόννησο- Κύμη- Σκύρο.

Κόβεται η προέκταση κάθε Σάββατο προς Σκιάθο- Βόλο.

 

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια του ΣΥΜΗ ΙΙ από Βόλο προς Σποράδες θα είναι τα εξής:

Καθημερινά εκτός Κυριακής αναχώρηση στις 11:00 για Σκιάθο- Γλώσσα.

Κάθε Τρίτη και Σάββατο επιπλέον δρομολόγιο από Βόλο στις 19:15 για Σκιάθο- Γλώσσα.

Κάθε Κυριακή αναχώρηση από Βόλο στις 16:30 για Σκιάθο- Γλώσσα.

Link to comment
Share on other sites

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και αν δεν έρθει το ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ στη γραμμή, θα έχουμε από τον Βόλο 3 λιγότερες αναχωρήσεις με ταχύπλοο, μιας και το ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6 δε θα εκτελεί δρομολόγια από Βόλο τα Παρασκευοσαββατοκύριακα. Στα συμβατικά θα έχουμε -1 δρομολόγιο του ΑΧΙΛΛΕΑ, -1 αναχώρηση του ΣΚΙΑΘΟΣ (πέρυσι είχε 4 διπλά δρομολόγια, φέτος 3) και ο ΠΡΩΤΕΑΣ πέρυσι είχε ένα τοπικό δρομολόγιο προς Σκιάθο, το οποίο φέτος δε θα το κάνει. Το μόνο σίγουρο extra είναι το ΣΥΜΗ ΙΙ με 9 αναχωρήσεις εβδομαδιαίως.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο, αν μείνει μόνο του το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ, τότε θα έχουμε -7 αναχωρήσεις με συμβατικό. Αυτό εν μέρει διορθώνεται με την χωρητικότητα του ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ σε Ι.Χ., αλλά δε νομίζω να μπορεί να καλύψει τους επιβάτες, μιας και έχει σχετικά μικρό πρωτόκολλο. Και από τη στιγμή που θα έχουμε και -4 δρομολόγια του ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6, τότε τα πράγματα ζορίζουν περισσότερο. Αναμένουμε βέβαια και τις κινήσεις της Aegean Flying Dolphins.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστα ολα , απο Αγιο εχουμε και λιγότερες προσφερομενες θεσεις καθως περσι τα δρομολογια τα εκτελούσε το flying cat 4 . Τα ιχ μπορει λογικα να τα καλύψει το Μυρτιδιωτισσα οχι ομως και τους επιβάτες ( άρα καλύτερες πληρότητες ισως απο Κυμη και Μαντουδι )

Link to comment
Share on other sites

ναι αυτο πιστευω και εγω, εχουμε κανα νεο με την Αλφα ? θα ερθει τελικα το τζιουελ η οχι? το super jet πηρε αναβολη.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...