Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αν εννοής την κοντραγέφυρα,ναί θυμάμαι κι'εγώ ότι κάποτε μπορούσες να πάς μέχρι πολύ μπροστά,τώρα όμως έχουν βάλει εκεί κάτι σωστικά (σχεδίες είναι,σωσίβια είναι,θα σέ γελάσω) κι'έτσι το μέρος αυτό είναι κλεισμένο με κάγκελα.

Στο εσωτερικό του μιά χαρά είναι,ιδίως το πάνω σαλόνι που συνήθως δέν κάθεται πολύς κόσμος.Δέν έχει βέβαια την "πολυτέλεια" τών σαλονιών τού ΝΕΦΕΛΗ (πόσο μάλλον τού ΦΟΙΒΟΥ),αλλά δέν είναι δα και κανένα αχούρι.

Ο θόρυβος τών μηχανών πάντως είναι ένα θεματάκι.Μπορεί να είναι εντυπωσιακό να τον ακούς όταν το πλοίο πλησιάζει ή απομακρύνεται από το λιμάνι,όμως όταν είσαι πάνω στο πλοίο και τον έχης σ'όλη την διαδρομή μέσα στ'αυτιά σου-ιδίως άν τύχη να πηγαίνης μέχρι Πόρο,όπως έχω κάνει εγώ πολλές φορές-τότε είναι λιγάαακι ενοχλητικός.Θα μού πήτε βέβαια ότι άν εμείς οι επιβάτες το βρίσκουμε ενοχλητικό,το πλήρωμα που το ακούει αυτό το πράγμα όλη μέρα τί πρέπει να πή,αλλά εν πάσει περιπτώσει κάτι θα έπρεπε να γίνη.

Υπενθυμίζω πως και το πρώην ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 (νύν ΑΡΤΕΜΙΣ) βγάζει παρόμοιο θόρυβο.Θυμάμαι ότι σε συζητήσεις που είχαμε με τον Απόστολο (τον γνωστό και από εδώ) κάτι μάς είχε πεί ότι ο θόρυβος αυτός οφείλεται στην κατασκευή τών εξαγωγών τών δύο αυτών πλοίων,αλλά δέν θυμάμαι τώρα ακριβώς.Οι μηχανικοί τού φόρουμ άς μάς δώσουν τά φώτα τους...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Έκείνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι βγάζει πολύ απόνερο και σε σύγκριση με την ταχύτητά του και με το μέγεθός του είναι δυσανάλογο από αυτό που θα φανταζόταν κανείς.

Αυτό οφείλεται στη σχήμα της γάστρας του. Το ωραίο είναι ότι όσοι δεν ξέρουν τι απόνερα δημιουργεί στο πλάι και περνάνε κοντά του τη πατανε!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

κακο αυτο για το σαρωνικο που θα φτασει τα 4 πλοια! και το χειμωνα θα βλεπουμε 1 ή 2 να κανουν δρομολογια!

εκτος κι αν θελουν να διωξουν τον απολλωνα και στη θεση του φερουν το αρτεμις σαν πιο γρηγορο και καινουριο και πιανει τα 16,5 μιλια!

για να δουμε.....

Link to comment
Share on other sites

Ο Απόλλωνας θα παει Ιταλια για φέτος το καλοκαίρι (δεν ξέρω το δρομολόγιο που θα κανει αλλα θα ειναι 4 ωρών!) αν δεν αλλάξει κατι!! Ηταν να παει ο Πήγασος αλλα δεν χωραει στα λιμανια!

Link to comment
Share on other sites

και ποτε θα μας φυγει ο απολλωνας? (ποιος το περιμενε αυτο, οτι θα ναυλωθει και πλοιο του σαρωνικου για το εξωτερικο)

Link to comment
Share on other sites

Ο Απόλλωνας θα παει Ιταλια για φέτος το καλοκαίρι (δεν ξέρω το δρομολόγιο που θα κανει αλλα θα ειναι 4 ωρών!) αν δεν αλλάξει κατι!!

Είσαι σίγουρος για το Ιταλία?? Γιατί εγώ προσωπικά άκουσα για Ιβηρική χερσόνησο!! Το πλοίο εάν θα φύγει θα σταματήσει μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες δρομολόγια για υποστεί μεγάλη έκτασης μετασκευή, έτσι ώστε να μπορεί να ταξιδέψει εκεί που θέλουν οι ενδιαφερόμενοι!!! Και επειδή το κόστος για τη μετασκευή είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να μην προχωρήσει η ναύλωση!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Το Απόλλων Ελλάς ήρθε σήμερα το πρωί από το Πόρο και σταμάτησε τα δρομολόγια του. Αφού κατέβασε τα σωστικά του στη γωνία της προβλήτας του Σαρωνικού, στη συνέχεια μεθόρμισε στο Ν.Μ. Δραπετσώνας. Το πλοίο είναι προγραμματισμένο να μείνει δεμένο μέχρι τις 31/12/11

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα δεν προβλέπεται δεξαμενισμός για το Aπόλλων Eλλάς, όπως και για τα αλλά συμβατικά της HSW στο σαρωνικό κατά τη διάρκεια των ετήσιων ακινησιών τους

Link to comment
Share on other sites

Xθες το μεσημέρι στο Aπόλλων Eλλάς υπήρξε κάποια είδος κινητοποίησης από τα σωματεία των ναυτικών με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο ο απόπλους του από το πειραιά κανένα 40λεπτο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά την φετινή επισκευή του Απόλλων Ελλάς υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο πλοίο (εσωτερικά). Στο πρυμνιό σαλόνι αλλαχτήκαν οι καρέκλες. Στο μεσαίο σαλόνι μπήκαν κάποιες νέες ταπετσαρίες (γκρίζες που το θέμα τους μοιάζει με κινούμενη άμμο) στους τοίχους. Στο πάνω σαλόνι αλλάχτηκαν κάποιες ταπετσαρίες στους τοίχους, όπως και κάποιες ταπετσαρίες στους καναπέδες (σε μερικούς καναπέδες είχαν αλλαχτεί και πέρυσι στο ίδιο σαλόνι). Τέλος αλλάχτηκαν πολλές καλωδιώσεις στο πλοίο ενώ τοποθετηθήκαν νέα ηλεκτρονικά μέσα για τις ενδείξεις των μηχανών στη γέφυρα του πλοίου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χθες το απόγευμα το Απόλλων Ελλάς μόλις τελείωσε τα δρομολόγια πήγε και έκανε πρυμνοπλαγιοδετηση στα Λεμονάδικα για λίγη ώρα έτσι ώστε να κάνουν κάποιες εργασίες στα MES και μετά τις 20:30 επέστρεψε στη προβλήτα του Σαρωνικού

Link to comment
Share on other sites

Το Απόλλων Ελλάς από τη Δευτέρα είναι εκτός δρομολογίων. Ο λόγος μάλλον είναι κάποια προβληματάκια που αντιμετωπίζει. Το σίγουρο είναι μέχρι την Τετάρτη θα λείπει (μην μείνει και άλλο δεμένο δεν ξέρω ακόμα)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...