Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

Το blue star 1 δένει αυτή την ώρα στο ντοκ 3, ενώ υπάρχει διαθέσιμη η γνωστή θέση στου Ηετείωνα. Λέτε το SF 12 που έρχεται να μας κάμει κάνα έκτακτο X-M;

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Φετος το χειμωνα τα πλοια της blue star που εχουν διανυκτερευση κ το Πατμος που ειναι δεμενο κανα 20 ημερο εχουν αναμενα τα φωτα στα deck κ στα σαλονια τα βραδια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χαζή απορία, κυριώς αφορά τα Kydon & Blue Galaxy. Συνήθως όταν έχει απεργίες φεύγουν απο Ηράκλειο και Χανιά μετά τα μεσάνυχτα που ατύπως επιτρέπεται ο απόπλους. Οι θέσεις στον Πειραιά αν δεν φύγουν αντίστοιχα Horizon & Έλυρος τα οποία θα ταξιδέψουν το μεσημέρι βάσει της ανακοίνωσης δεν είναι ελεύθερες. Άρα επαγωγικά απο Κρήτη θα ξεκινήσουν ή μετά τα μεσάνυχτα (και θα ξεφορτώσουν στην Ε1) ή κάποια ώρα μεταξύ 6-8 το πρωί που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν αφού δεν έχουν βγάλει κάποια ανακοίνωση και ο κάθε υπάλληλος απαντά διαφορετικά (άλλοι λένε επιβίβαση στις 9 και αναμονή και άλλοι να επικοινωνήσεις με το εκάστοτε λιμεναρχείο...

Από το Πειραιά θα έφευγαν στις 6:00 το πρωί δηλαδή αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας! Τώρα από τη Κρήτη θα ήθελαν να φύγουν τα μεσάνυχτα αλλά έφυγαν μετά τη λήξη της απεργίας και από τη Κρήτη!! Αλλά και τα μεσάνυχτα να έφευγαν θα είχαν αναχωρήσει τα πλοία από το Πειραιά οπότε θα ήταν ελεύθερες οι θέσεις τους!! Αλλά και να μην είχαν φύγει από το Πειραιά τα πλοία θα πήγαιναν να δέσουν σε άλλες θέσεις στο λιμάνι όπως έχει συμβεί σε παλιότερες απεργίες!!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία μέρα για καραβολάτρες,η μέρα που έπεται λήξης κάποιας απεργίας πόσο μάλλον πολυημερης που συνεπάγεται πολλές πρωινές και απανωτές αναχωρήσεις.

Το ποδαρικό στις αναχωρήσεις σήμερα έκανε το Blue Star Naxos, , με το Βιντσέντζος Κορνάρος να το ακολουθεί. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε το Blue Star 2

Μετά ηρθε η σειρά των πλοίων που πάνε Ηράκλειο ,ητοι Festos Palace και Blue Horizon , με το Πρέβελης να ειναι το επόμενο που αναχώρησε.

Μαζι με τον ...ηλιο τον ηλιάτορα που έβγαινε ,βγήκαν κατα σειρά  Νήσος Μύκονος  , Ελυρος και Τέρα Τζετ.  Μετα το Τέρα έφυγε ο Κοραής με BS Delos και BS Paros να φεύγουν και αυτά . Στις 8 ακριβώς έφυγε και το Νήσος Ρόδος που χαίρεσαι να το βλέπεις.Αρκετή ώρα μετά το γκρούπ των πρωινών αναχωρήσεων έκλεισε το Blue Star Patmos.

Δεμένα στο λιμάνι το ασπροβεραμάν πλέον Ιονίς  ^_^  και το Hellenic Spirit

Link to comment
Share on other sites

Έξω από τη πύλη Ε2 γίνεται πανικός σήμερα μετά λεωφορεία για να παραλάβουν μετανάστες που έφτασαν ήδη με το Νήσος Ρόδος και το Tera Jet, αλλά και για τα επόμενα πλοία που θα φτάσουν αργότερα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι ακτοπλοοι δημοσιεύουν επιστολή του κεντρικου Λιμενάρχη στους πλοιαρχους και τους βατσιμανηδες των πλοιων στο λιμανι του Πειραια..γιατι ..κινδυνεύουν τα πλοία... Εχει ακουστει κανενα σκηνικο

Link to comment
Share on other sites

Τοσο καιρο δλδ που οσα εχουν διανυκτερευση η στην απεργια κλεινουν τον καταπελτη κ αφηνουν για εξομο μονο των επιβατων γιατι γινεται νομιζεις???εδω ειναι καινουργιο στην πατρα γινεται χρονια!

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται αυτο , με την ερώτηση πάντως  "Εχει ακουστει κανενα σκηνικο" ρωτώ αν έγινε ποτε τίποτα,προσπάθησε κανείς προσφυγας/μεταναστης να μπουκάρει σε πλοίο είτε ζητώντας να πάει σε νησί...είτε να ..τη ξαπλάρει?

Link to comment
Share on other sites

Στο παναγια τηνου στο καταπελτη ειχαν μαζευτει 2 βραδια καποιοι αστεγοι αλλα μετα τους κυνηγησε το λιμενικο κ τελικα μπηκε βατσιμανης γιατι για καποιο διαστημα δεν ειχε

Link to comment
Share on other sites

Στο Παναγια Τηνου εγιναν τσακωτοι ενω ειχαν βαλει ενα βανακι μεσα και φορτωναν πραγματα απο το πλοιο για παλιοσιδερα και μαλιστα απ οτι αφησαν να εννοηθει δεν ηταν η πρωτη φορα που το εκανα αυτο τα συγκεκριμενα ατομα, και μετα απο 2-3 μερες μπηκε ο βατσιμανης.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι γιατί κάνουν συνεχείς συσκέψεις για την παραμονή των μεταναστών μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, και πόσο προσωρινή θα είναι αυτή η κατάσταση.

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, σε συνεργασία με τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, συγκάλεσαν σήμερα στο Υπουργείο, δεύτερη συνεχόμενη ευρεία σύσκεψη με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών, για την οργάνωση της προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός για την οργάνωση της προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά και συμφωνήθηκε η ενίσχυσή του για όσο διάστημα χρειασθεί. Να σημειωθεί ότι, όλες αυτές τις μέρες, όλα λειτούργησαν ομαλά και όποια προβλήματα προέκυψαν, ρυθμίστηκαν χάρη στη συνεργασία των υπεύθυνων φορέων.

Επίσης, ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι και κυρίως ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι για τη φάση στην οποία βρίσκεται το ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και για τις προτεραιότητες που η Κυβέρνηση έχει ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στα όσα έχουν συμφωνηθεί με την Ε.Ε. Αναγκαίο προαπαιτούμενο, για να διεκδικηθεί η αξιοπιστία, η αναζήτηση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων και να ανασχεθεί η εξελισσόμενη ενίσχυση των εθνικών εγωισμών.

Ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της ενημέρωσης και της συνεργασίας και επίσης έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα στα οποία δόθηκαν απαντήσεις από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών, α) για την προβλεπόμενη και σχεδιαζόμενη λειτουργία στο προαναχωρησιακό κέντρο στο Σχιστό, β) για τις εναλλακτικές δυνατότητες μεταφοράς με πλοία των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και προς άλλα λιμάνια της χώρας και γ) για τις εναλλακτικές δυνατότητες τις οποίες η Κυβέρνηση μελετά και σχεδιάζει στην αρνητική περίπτωση αυστηροποίησης των συνοριακών ελέγχων από άλλα κράτη.

...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χθες το απόγευμα οι μετανάστες έκαναν καθιστικη διαμαρτυρία στο δρόμο έξω από το λιμάνι στην έξοδο από τα Λεμοναδικα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να υπάρξει χάος στους δρόμους του Πειραιά πέριξ του λιμανιού

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν και κατέβηκα για να τα φωτογραφίσω καθώς περνούσε το ένα διπλα στο άλλο , το πρώτο είχε φύγει ήδη για το Πέραμα και το άλλο είχε δρομολόγιο στις 10.30 . Ο λόγος για τα πρώην ομόσταυλα , Ionian Star και Ionis . Το ένα για πρώτη φορά με τα χρώματα της Levante στο λιμάνι και το άλλο εδω και λίγες μέρες με αυτά της Leve Ferries

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εάν πιάσει απαγορευτικό θα άφησε θέση για το Blue Star Naxos και όχι για το Blue Star Patmos γιατί αυτό δένει στη γωνία και έρχεται το τρίτο πλοίο να δέσει ανάμεσα τους!!

Σωστά, για το Νάξος ήθελα να πώ.

Link to comment
Share on other sites

Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά

 

 

Θαλάσσια ρύπανση, προκλήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του  λιμένα Πειραιά.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι κατά τη διαδικασία πετρέλευσης με «FUEL OIL» του πρυμνοπλαγιοδετημένου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου του λιμένα Πειραιά Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “BLUE GALAXY” Ν.Π. 12247 από το εφοδιαστικό “AEGEAN ACE” Ν.Π. 11857, προκλήθηκε ρύπανση του κείμενου θαλασσίου χώρου  περίπου εκατόν σαράντα (140) τ.μ., η οποία εγκλωβίστηκε κυρίως ανάμεσα στο πλοίο και τον προβλήτα.
Η ρύπανση αντιμετωπίστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα, από εταιρεία απορρύπανσης και με τη συνδρομή σωστικής λέμβου του πλοίου, με την χρήση κατάλληλων υλικών και μέσων για την απορρύπανση του θαλάσσιου χώρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Ά Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά .
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...