Jump to content
Shipfriends

Aegean Marine Petroleum


Recommended Posts

On 9/20/2019 at 11:28 PM, Ssiap21 said:

Δεν είδα στο άρθρο της Tradewinds αναφορά στην ΑΕΚ και αυτό επεσήμανα. Το αν μετέφερε κεφάλαια στην ΑΕΚ μέσω της συγκεκριμένης εταιρίας δεν το ξέρω αλλά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση. [αυτό έγραψα και πιο πάνω]. Αυτό που εν τέλει ήθελα σα διευκρίνηση [αλλά μάλλον απέτυχα 😎] ήταν για όποιον ξέρει ή έχει διαβάσει κάτι παραπάνω για πιθανή περίεργη εισροή κεφαλαίων στην ΠΑΕ ΑΕΚ να δώσει κάποιο λινκ. 

http://www.rctlegal.com/wp-content/uploads/aegean-complaint.pdf

para. 41

 

Σχετικά με τα του τύπου, όποιος έχει μάτια βλέπει πώς έχει διαφοροποιηθεί η αντιμετώπιση του θέματος σε σχέση με πριν 12-18 μήνες.

Βλέπε π.χ. τα διαφορετικά ερεθίσματα που δίνουν το έναυσμα για τα εγχώρια άρθρα, δηλαδή διαδικαστικές/δικονομικές πράξεις vs ξένα δημοσιεύματα, και τις αντίστοιχες καθυστερήσεις στην κάλυψη από τον εγχώριο τύπο. 

 

Link to comment
Share on other sites

On ‎9‎/‎20‎/‎2019 at 3:24 PM, Nick the Greek said:

.....μικρομέτοχοι και πιστωτές της παλιάς Aegean κατέθεσαν μηνύσεις σε Αμερικανικό δικαστήριο εναντίον των Νίκου Ταυλάριου, Γιάννη Ταυλάριου, Γιώργου Κονόμου και του Peter G...

Στην δεκαετία του '80 ο Ιωνικός είχε έναν center-back ("σεντρεμπάκ" στα Νικαιώτικα) παλαιάς κοπής, κάτι ανάμεσα στον μακαρίτη Αρίσταρχο Φουντουκίδη και τον Σταύρακα Παπαδόπουλο, ονόματι Ταυλάριο, αλλά δεν θυμάμαι το μικρό του όνομα. Μήπως έχουν όλοι οι προαναφερόμενοι Ταυλάριοι έχουν σχέση; 

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Άρθρο στα παραπολιτικά που συνδέει το σκάνδαλο της Aegean με ενδεχόμενη αποχώρηση του Μελ από την ΑΕΚ. Το άρθρο δεν προσθέτει κάτι πέρα απ' αυτά που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και έχουμε συζητήσει και παραπάνω. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καιρό είχαμε να ακούσουμε κάτι σχετικά με τις νομικές περιπέτειες του τίγρεως, έρχεται όμως η ηλεκτρονική έκδοση της Tradewinds να μας πεί τα νέα. Γιατί από ελληνικά "ανεξάρτητα" μέσα, δεν μαθαίνει κανείς τίποτα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, έχουμε νέο γύρο νομικών αντιπαραθέσεων που αυτήν τη φορά μεταφέρεται στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Ο λόγος είναι μια νέα προσφυγή που κάνουν πρώτην μέτοχοι της Aegean Marine Petroleum Network(AMPN) και το ρεζουμέ της προσφυγής είναι ότι μια εταιρεία που ισχυρίζονται πως είναι συμφερόντων Μελισσανίδη(OilTank Engineering and Consulting) κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός terminal στα ΗΑΕ αλλά και αργότερα, χρησιμοποιήθηκε σαν όχημα προκειμένου χρήματα άλλων εταιρειών του Group να διοχετεύονται τόσο προσωπικά στον Μελισσανίδη και τον περίγυρό του αλλά και για τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι διαμέσω αυτής της εταιρείας γίνονταν πληρωμές προσωπικού.

 

Οι ενάγοντες τον κατηγορούν για κραυγαλέες λογιστικές απάτες ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως από τα 123 εκατομμύρια δολλάρια που η συγκεκριμένη εταιρεία έλαβε για την κατασκευή του εν λόγω τέρμιναλ, μόλις 83 από αυτά κατέληξαν στην κατασκευαστική εταιρεία που αποπεράτωσε το έργο. Απ' όσο καταλαβαίνω ο βασικός λόγος που κατέληξε στο Λουξεμβούργο η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως εμπλέκεται και μια άλλη εταιρεία που λέγεται Grady Properties η οποία και πάλι οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως είναι συμφερόντων Μελισσανίδη. Η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιήθηκε και πάλι σύμφωνα με τους ενάγοντες για να αποκρυφεί η απ' ευθείας εμπλοκή του Μελισσανίδη με τον ΟΠΑΠ, μια και εναντίον του υπάρχει ήδη τελεσίδικη καταδίκη για απάτες σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ στο μέλλον να μετέχει σε δουλειές σχετικές με το Δημόσιο. Yeah, right:D.

 

Επιπλέον αναφέρεται πως όταν οι ορκωτοί λογιστές Ernst & Young μπήκαν μέσα στην Aegean για έλεγχο, ξαφνικά έτρεξε στους servers της εταιρείας λογισμικό στρατιωτικού τύπου για την διαγραφή περίπου 245 χιλιάδων εγγράφων και αποδεικτικών. Έτσι για την ιστορία, μέχρι πρίν λίγα χρόνια τουλάχιστον ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας ήταν πασίγνωστος πρώην στρατιωτικός και πράκτορας της ΕΥΠ. Μαθαίνουμε επίσης από το άρθρο πως εκτός από τη Νέα Υόρκη και το Λουξεμβούργο, παρόμοιες αγωγές εκκρεμούν τόσο στα Marshall Islands όσο και στην Κύπρο. Η παρούσα αγωγή στρέφεται in personam εναντίον του Δημήτρη Μελισσανίδη, του γιού του Γιώργου και κάμποσων εταιρειών που εμπλέκονται. Η χαρά των δικηγόρων βασικά. 

 

Εννοείται, σε μια σύντομη αναζήτηση στη Ναυτεμπορική η μοναδική Aegean για την οποία διαβάζει κανείς είναι η αεροπορική εταιρεία. Προτίθεται δυστυχώς και αυτό το μέσο σε μια σειρά άλλων που άμα τη εξαγορά τους από Έλληνες ολιγάρχες, η αξιοπιστία τους συγκρίνεται πια με Αμερικάνο πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων:rolleyes:. Για τους φίλους της βυζαντινογέννητης πριγκήπισσας(που έλεγε κι ο Τροχανάς), να ξεκαθαρίσω πως δεν προκύπτει από πουθενά πως κάποια αγωγή στρέφεται εναντίον και της ΑΕΚ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ας πούμε και μια είδηση σε σχέση με την Aegean Shipping, επιβεβαιώνει παραγγελία 2 x LR2 τάνκερ που θα είναι μάλιστα παγοπόρα. Την δουλειά την έκλεισε με το ναυπηγείο COSCO Shipping Heavy Industry, με έδρα το Yangzhou. Η τιμή είναι στα 63 εκατομμύρια το καθένα και η παράδοση είναι τέλος 2026. Φέτος το ίδιο ναυπηγείο παρέδωσε και 2 aframax στην εταιρεία. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...