Jump to content
Shipfriends

Ναυάγιο M/S Estonia, 28/09/1994


Recommended Posts

  • 2 years later...

Με αφορμή την 20η, μαύρη επέτειο του ναυαγίου του "Estonia" στις 28 του Σεπτέμβρη, συγγενείς ανθρώπων που δεν τα κατάφεραν, επιζήσαντες και diver experts ζητούν την επανεξέταση των αιτιών του. Ωστόσο...

 

...any new dives at the site would be breaking the law due to an agreement signed by Sweden and other nations that declared the site a final resting place for the ferry and the some 750 unrecovered bodies, and criminalized activities that would disturb it.

 

Καταλαβαίνουμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

αν τελικα αποδειχθει με αδιασειστα στοιχεια αυτο (ρηγμα/τρυπα απο εξω προς τα μεσα), μιλαμε για τελειως αλλη αιτιολογηση του ναυαγιου, που δικαιωνει πολυ κοσμο που αμφισβητησε την επισημη θεωρια (και μας βαζει να ξανασκεφτουμε ποσους και ποσους νεους κανονισμους, προκαλεσε το επισημο πορισμα)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επανέναρξη της έρευνας για το πολύνεκρο ναυάγιο του Estonia

Quote

Η σουηδική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε αίτημα για την επανέναρξη της έρευνας σχετικά με το ναυάγιο του οχηματαγωγού Estonia το 1994 με 852 νεκρούς με βάση νέα στοιχεία που εμφανίζονται σε ντοκιμαντέρ.

Η επίσημη έρευνα για το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο της σύγχρονης εποχής στην Ευρώπη είχε φθάσει το 1997 στο συμπέρασμα ότι ο καταπέλτης του πλοίου υπέστη βλάβη κατά την διάρκεια της καταιγίδας, γεγονός που προκάλεσε την εισροή υδάτων και την βύθιση του οχηματαγωγού.

Ντοκιμαντέρ του Discovery Network που προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει υπόγειες λήψεις του ναυαγίου που αποκάλυψαν την ύπαρξη μεγάλου ρήγματος στο κύτος του πλοίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες μαρτυρίες επιβατών που έχουν δηλώσει ότι άκουσαν έναν μεγάλο κρότο πριν το πλοίο πάρει κλίση και βυθιστεί, ώθησαν επιζήσαντες και συγγενείς θυμάτων να ζητήσουν της διεξαγωγή νέας έρευνας.

 «Αίτηση κατατέθηκε προς την εισαγγελία σύμφωνα με την οποία η προκαταρκτική έρευνα για το ναυάγιο του Estonia στην δεκαετία του 1990 θα πρέπει να ξανανοίξει λόγω της διαμόρφωσης νέων συνθηκών», αναφέρεται σε ανακοίνωση των σουηδών εισαγγελέων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα η επίκληση «πληροφοριών που προέκυψαν από πρόσφατο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ» από την εισαγγελέα Καρολίνα Βισλάντερ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα προσέξει την τροπή που έχει λάβει το θέμα.

Είναι, ομολογουμένως, πολύ ενδιαφέρουσα για εμάς τους εξωτερικούς παρατηρητές.

Σίγουρα έχει περισσότερη σημασία από το μινοαν ν σουπερφαστ.

Εδώ εμπλέκονται άνθρωποι (πολλοί για την ακρίβεια).

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα νέα, μιας και η ασφάλεια κατά τον πλου, είναι το υπέρτατο ζητούμενο επί του κοινού μας ενδιαφέροντος.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

27 χρονια απο το ναυαγιο και αλλο ενα αποσπασμα οπτικοακουστικου υλικου ερχεται στη δημοσιοτητα, απο τη σουηδικη ραδιοφωνια.

εκει φαινονται το συγκεκριμενο σημειο, οπου η στρεβλωση των ελασματων του πλοιου ειναι απο μεσα προς τα εξω.

το γκρουπ Ferries ανεδειξε το video.

πολλα και διαφορα εχουν γραφτει για το πολυνεκρο ναυαγιο και απο οτι φαινεται εχουμε να μαθουμε πολλα ακομη

Link to comment
Share on other sites

Η στρέβλωση απο μέσα προς τα έξω να έχει γινει με σύγκρουση λίγο δυσκολο,αλλα απο κάποιον παράγοντα μέσα.Σε ποιο σημείο είναι η στρέβλωση ομως δεν αναφέρεται.

 

Link to comment
Share on other sites

Ειναι αρκετά γνωστή αυτή η θεωρία εκ των έσω. Λέγεται ότι μεταφέρονταν παράνομα στρατιωτικά οχηματα που λογω κακοκαιριας το φορτίο τους εκρυγνει ,και η Σουηδία τα έριξε στην ευκολη λύση του visor που είχε και άλλα περιστατικά .Η πιο "αθωα" εξήγηση ήταν πως η φωτο είναι τραβηγμένη μέσα από το γκαραζ του πλοιου .Διίστανται γενικα οι απόψεις και ειδικά στις γύρω χωρες

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Shippihs said:

Η πιο "αθωα" εξήγηση ήταν πως η φωτο είναι τραβηγμένη μέσα από το γκαραζ του πλοιου .Διίστανται γενικα οι απόψεις και ειδικά στις γύρω χωρες


Στο 1:40 φαινεται στο βαθος μαλλον καποιος αξονας φορτηγου μαζι με το ζαντολαστιχο.

Οποτε μαλλον βλεπουμε απο εξω προς τα μεσα.

Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 2 months later...

...όντως συγκλονιστικό ! δεν ξέρω αλλά εγώ στεναχωρήθηκα πολύ  γιατί ήρθε στο μυαλό μου ή βάρδια μου ως πρωτόμπαρκος αξιωματικός στο Φ/Γ Pelchaser του Σαρλή το ξημέρωμα της 30 ? Δεκεμβρίου του 96 και ενώ είμαστε κάτω απ τον Σέν Τζώρτζη και από Τουρκία για Ιταλία. Όλη νύχτα το τότε Ελλάς ράδιο να φωνάζει και να ρωτάει τα παραπλέοντα για τυχόν επαφή ! Μια από τις βάρδιες που με στιγμάτισε, όταν το επόμενο μεσημέρι και κάπου κάτω από την Πελοπόννησο, που σηκώθηκα να κατέβω για φαγητό και το είδα στην τηλεόραση τουμπαρισμένο ! 😢

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...