Jump to content
Shipfriends

70 «χρυσοί» προορισμοί για κρουαζιέρα


Recommended Posts

PotamosGavdosStigmes.jpg

Πέντε εκατομμύρια επισκέπτες μπορεί να προσελκύσει η Ελλάδα με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων κ. Γιάννης Ευαγγέλου σε εκδήλωση με θέμα «70 Ελληνικοί Χρυσοί Προορισμοί Κρουαζιέρας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού ITS Athens 2006 από 11 φορείς του ελληνικού τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Επίσης, ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι η ανάπτυξη των ελληνικών προορισμών μπορεί να πραγματοποιηθεί με διείσδυση σε πολλά επίπεδα από υπερωκεάνια σε μεσαία και μικρά πλοία έως super yachts και ιστιοφόρα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι ελληνικοί προορισμοί κρουαζιέρας μπορούν να φτάσουν τους 70 μέσω στοχευμένων κινήσεων και με τη συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτείας και επιχειρηματιών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ανέφερε επίσης ότι πρωτεύουσα ευθύνη είναι η προστασία του περιβάλλοντος και στόχος να ωφελούνται και ο προορισμός αλλά και οι επιβάτες.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε ότι το 2006 υπήρχαν 140 πλοία στη Μεσόγειο, ενώ το 2007 θα λειτουργήσουν ακόμα 43 πλοία. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Τζωάννος υπογράμμισε ότι με τη συνεργασία όλων μπορεί να γίνει προσπάθεια για ανάπτυξη της κρουαζιέρας και επαναφορά της ελληνικής σημαίας στα πλοία.

πηγη: Η Καθημερινή

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...