Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νομίζω η διαφορά με τις κορβετες ειναι ότι τα constellation, αν πραγματικά προχωρήσουν γιατί προσωπικά πιστεύω ότι απλώς ανακινουνται για να κατεβάσουν, θα έρθουν στην καλύτερη μετά από 5 με 10 χρόνια... Άρα μιλάμε για πολύ μελλοντικές πληρωμές... 

Link to comment
Share on other sites

Θα μπει,διάβασε τα άρθρα και κυρίως είναι για 10 χρόνια μέχρι να είναι έτοιμες οι constellation σαν ενδιάμεση λύση 

Σίγουρα θα παίξουν μπαλα Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα , δεν είναι τυχαίο τπτ . Οι τοποθετήσεις δεν είναι τυχαίες το τελευταίο καιρό . Και στο ΣΚ και στα Onex Elefsis. 

Αυτά τα πλοία θα είναι καθαρά Αιγαίου δεν θα πηγαίνουν σε αποστολές του εξωτερικού . Η «Πτήση» αν διαβάσει κανείς τελευταία έχει κατατοπιστικά άρθρα . 
Τώρα με τις Μπελάρας για κυρία σκάφη , 4 freedom μέχρι να έρθουν 7 constellation είναι μια χαρά 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, corfu said:

Είναι να απορεί κανείς εάν ειλικρινά ξέρουν τι λένε ή απλά έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος μασάει κουτόχορτο

Όντως έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος μασάει κουτόχορτο..απλά τα πράγματα. 

 

5 hours ago, Petros P said:

Αυτά τα πλοία θα είναι καθαρά Αιγαίου δεν θα πηγαίνουν σε αποστολές του εξωτερικού

Πως δεν θα βγαίνουν από το Αιγαίο? Εδώ οι Belh@ra, πλοία των 4.500τόνων, και προορίζονται για Ανατολική Μεσόγειο, οι Constellation των 7.500τονων θα κλειδαμπαρωθούν στο Αιγαίο? 

 

6 hours ago, Petros P said:

Η «Πτήση» αν διαβάσει κανείς τελευταία έχει κατατοπιστικά άρθρα. 

Η Πτήση, γενικά, έχει πάθει παράκρουση με οτιδήποτε Αμερικανικό σε σημείο δεύτερων και τρίτων σκέψεων... 

Link to comment
Share on other sites

On 1/29/2024 at 12:01 AM, Strofalos said:

Από το τίποτα, εννοείται πως είναι καλές μιας και οι S πλέουν με το μεράκι των πληρωμάτων τους και μόνο. Αλλά και αυτές οι LCS, ούτε φρεγάτες είναι, ούτε κορβέτες, ούτε καν ΤΠΚ. Είναι κάτι που ούτε και το USN ξέρει..Πλοίο Παράκτιας Μάχης -Littoral Combat Ship. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ανθυποβρυχιακό αγώνα μιάς και στερείται σόναρ γάστρας, συρόμενο σόναρ και τορπιλοσωλήνες (μόνο το οργανικό του ελικόπτερο ότι κάνει και ο Θεός βοηθός). Δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αντιαεροπορικό αγώνα μιάς και στερείται αντιαεροπορικών πυραύλων επιφανείας-αέρος μέσου ή μεγάλου βεληνεκούς (έχει 11 πυραύλους searam για αυτοπροστασία). Δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αγώνα επιφανείας μιάς και δεν έχει αντιπλοϊκούς πυραύλους (έχει μόνο 24 αντιαρματικούς hellfire για να χτυπάει ταχύπλοα σκάφη). Ακόμα και το επίπεδο αντοχής πλήγματος του κήτους είναι στο level-1 σύμφωνα με το USN. Για να γίνει πολεμικό πλοίο θέλει πολλά που δεν ξέρω αν τα σηκώνει το σκαρί κιόλας. Εδώ πχ τα Speedrunner με 20 ΙΧ στο 1,5μέτρο πάνω από την ίσαλο αλλάζει τελείως η συμπεριφορά του στην θάλασσα. Φαντάσου αυτό που ότι βάλει θα είναι σε τόνους και θα τα βάλει στα 5-10μέτρα πάνω απο την θάλασσα. 

Mάλλον κορβέτες μπορούν να χαρακτηριστούν στο ΠΝ Τα Hellfire

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη φορά βλέπω ενεργοποίηση πλοίων του ΠΝ από ιδιώτη Φόρτος εργασίας στον ΝΣ;; Οικονομικότερη προσφορά από τον Σπανόπουλο;;
Δεν νομίζω σε αυτή τη φάση να αντικατασταθούν  τα τύπου Εsterel  (Aντωνίου) που αναφέρουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 2/10/2024 at 10:33 PM, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Πρώτη φορά βλέπω ενεργοποίηση πλοίων του ΠΝ από ιδιώτη Φόρτος εργασίας στον ΝΣ;; Οικονομικότερη προσφορά από τον Σπανόπουλο;;

Όντως είναι οικονομικότερη (στα βήματα πάντα του USN με τους υπέρεργολάβους) αλλά το βασικότερο, αντιμετωπίζεται η λειψανδρεία που παρατηρείται στο ΠΝ. 

14 hours ago, Metal maniac said:

Νομίζω ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη,

Και ομως..χαμένη θα πάει και αυτή η ευκαιρία, όπως πήγε και με τις άλλες τις Αυστραλέζες, τις Αδελαΐδες. Αφού βλέπεις φίλε πως πάμε ολοταχώς για "τσιράκι" των ουσαίων. Οτιδήποτε Αμερικανικό προτείνεται, προωθείται για αγορά χωρίς διαγνωστικές διαδικασίες, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, χωρίς τίποτα.., ντουγρού στο ταμείο. 

Στην προκειμένη, αν υπήρχε τέτοιο όραμα για τις Αυστραλέζες, θα έπρεπε να παγώσει η διαδικασία των ΕΜΖ των ΜΕΚΟ, να ξεκινήσουν συζητήσεις με το RAN για πιθανή παραχώρηση των δύο πλοίων, και ΕΆΝ μας παραχωρούνταν να πραγματοποιούνταν ο εξυγχρονισμός με ίδια συστήματα για να υπάρξουν 6 όμοια πλοία , ή, ΕΑΝ δεν μας παραχωρούνταν να συνέχιζε ο εξυγχρονισμός από εκεί που σταμάτησε η διαδικασία. 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο δυστυχώς,είναι ακατανόητο αυτό συμβαίνει στο ΠΝ.Αυτα τα πλοία είναι τεράστια ευκαιρία, και γιατί όχι να υπήρχε μια συμφωνία ότι κάνουν στην άκρη οι Αυστραλοί από ΜΕΚΟ να το περνάμε εμείς οπότε ο στόλος θα ήταν ΜΕΚΟ στην θέση των S και Μπελαρα.Και όταν το επέτρεπαν τα οικονομικά θα μπορούσε το ΠΝ σιγά σιγά μετά να τις αντικαταστήσει με καινούρια πλοία ας πούμε Μπελαρα για να έχει ομοιοτυπια.Αλλα όχι εμείς θέλουμε τις τράτες και να μπούμε και σε πρόγραμμα με του Αμερικανούς για φρεγάτες που δεν ξέρουμε καν πότε θα ναυπηγηθουν και με τι κόστος.Πραγματικα κρίμα 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μακάρι φίλε αν και η πεπατημένη μας λέει πως και αυτές οι ΜΕΚΟ θα πάνε να δέσουν δίπλα στις άλλες Αυστραλέζες, τις Adelaide, και στον ίδιο ντόκο που είναι δεμένα τα Kidd και οι Fremm. 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου αλλά προσπαθώ να κρατήσω την ελπίδα μήπος κάτι αλλάξει και σκεφτούν λογικά αυτοί που πρέπει 

Link to comment
Share on other sites

On 3/4/2024 at 5:35 PM, Strofalos said:

Μακάρι φίλε αν και η πεπατημένη μας λέει πως και αυτές οι ΜΕΚΟ θα πάνε να δέσουν δίπλα στις άλλες Αυστραλέζες, τις Adelaide, και στον ίδιο ντόκο που είναι δεμένα τα Kidd και οι Fremm. 

Θέλω να πιστεύω ότι οι αυστραλέζικες ΜΕΚΟ έχουν πολλές πιθανότητες να αποκτηθούν λόγω της κάποιας ομοιότητας που έχουν με τις δικές μας,αρκεί η Αυστραλία να μην ζητήσει τρελλά λεφτά

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εμένα μου φαίνεται πως είναι ειλλημένη απόφαση του πρωθυπουργού οι αλουμινότρατες. Ο Δένδιας λέει πως θα τις εξετάσει η ηγεσία του ΠN, ο Μητσοτάκ λέει πως δεν θα κοιτάμε στα δόντια τον γάιδαρο που μας χαρίζουν, όλοι στο ΠΝ λένε θα τις δουμε και ο πρωθυπουργός λέει ναι και ας είναι κουτσές-στραβές-ανάπηρες. Και το τραγικό είναι πως μιλάμε για τα πλοία που είναι EDA, δηλαδή τα 5-7-9-11 που έχουν πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων της Renk και σπάνε τα waterjet. Εμ θα δίνει μια περιουσία το ΠΝ στις καταναλώσεις τους, εμ θα δώσει πάνω από 100μύρια για να τα φτιάξει όλα. 

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως το λες.Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι οι πολιτικοί μας επιμένουν σε αυτά τα πλοία τα οποία μόνο κακό θα κάνουν στο ΠΝ μας,τους λόγους δεν τους αναφέρω ξανά τα έχουμε πει.

https://www.onalert.gr/eksoplismoi/fdi-i-naval-group-allazei-to-chronodiagramma-paradoseon-proteraiotita-stis-ellinikes-fregates/565353/

Μήπως να ενεργοποιηθεί η οψιόν για την 4 fdi και να αφήσουμε τις αλουμινοτρατες;

Link to comment
Share on other sites

....συμβολικό τίμημα. 

Και τα island και τα Mark με συμβολικό τίμημα ήρθαν και μας έχει έρθει ο κούκος αηδόνι για να τα σενιάρουμε. Κάτσε εδώ να δεις τι πανηγύρι έχει να γίνει.., φαντάσου ένα Speedrunner με σχεδόν διπλάσια κατανάλωση να ταξιδεύει ομως χειμώνα-καλοκαίρι και ανά τακτά διαστήματα να ανεβαίνει δεξαμενή για τα waterjet. Εδώ θα'μαστε και θα τα λέμε... 

Link to comment
Share on other sites

Οι πλευσιμες ωρες των πολεμικων πλοιων ειναι συνηθως πολυ, πολυ μικροτερες των εμπορικων αρα οντως εχουν καταναλωση αλλα αν το δεις συνολικα δεν ειναι πολυ μεγαλη... Σου προσφερουν επισης τη δυνατοτητα αμεσης παρεμβασης.

Εν κατακλειδι, νομιζω δεν εχεις καταλαβει τι θα πει δις ευρω... και το γεγονος οτι ολο το φορουμ να μαζευτει και να προσφερει το μισθο του σε ολο τον επαγγελματικο του βιο, μαλλον δεν το μαζευουμε αυτο το ποσο

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι όπως την έχω διατυπώσει στο παρελθόν πως τα Lcs κάνουν ΜΟΝΟ για περιπολία στο Ανατολικό Αιγαίο.Σαν πλοία περιπολίας μια χαρά είναι,τα αποκτούμε και δωρεάν.

Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να τα θεωρήσουν φρεγατες και πλοία κρούσης.

Είναι μια μεταβατική λύση μέχρι να έρθουν οι constellation.Αυτό θα γίνει σε 10+ χρόνια.

Μεχρι τότε πρέπει το ΠΝ να πάρει τις Αυστραλεζικες ΜΕΚΟ και να τις αναβαθμίσει με τις 4 δικές μας.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, nomikos said:

Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να τα θεωρήσουν φρεγατες και πλοία κρούσης.

Το σωστό είναι αυτό. Θα γίνει όμως ή θα πουν στο ΠΝ "αυτά είναι όλα κι όλα και άμα σ'αρέσουν"..? 

Link to comment
Share on other sites

Λέτε να ενδιαφέρει τους πολιτικούς τι θα πει το ΠΝ; Μας έχουν δείξει σε διάφορους τομείς πάμπολες φορές πως δεν τους ενδιαφέρει η ουσία αλλά το φαίνεσθαι. Το πόπολο θα βλέπει πλώρες, ταρατατζούμ και δεξιώσεις (έχει παράδοση το ΠΝ σε αυτές), οι πολιτικοί θα βαυκαλίζονται ότι έκαναν εξοπλισμούς όλοι θα είναι χαρούμενοι στη Ναυτική Εβδομάδα το καλοκαίρι και θα καμαρώνει ο εκάστοτε τυχάρπαστος τύπος/τύπισα που θα παίζει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επιθεώρηση του Στόλου και τα ρεπορτάζ θα λένε για τις υπερσύγχρονες μονάδες του Ναυτικού, ενώ θα περνάνε από τις οθόνες οι Υδρα και η Ελλη...εμείς θα έχουμε καβατζάρει τα 60, θα έχουμε τα ίδια πλοία που είχαμε υπηρετήσει πριν 50 χρόνια και ο απέναντι θα χασκογελάει που θα μπορεί να μπουκάρει ανα πάσα στιγμή, αφού ξέρει ότι έχει να κάνει με ένα λαό σαχλαμαράκηδων και χαχόλων.

Και η ζωή συνεχίζεται...

Link to comment
Share on other sites

Μυριάδες συγγνώμες που καταστρέφω μίζερα και χαιρέκακα πατριδοκαπηλικά αφηγήματα, αλλά ο «απέναντι» όσο και να χασκογελάει δεν θα μπορέσει να «μπουκάρει» ποτέ.

Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν άυπνοι για πολλά συνεχόμενα βράδια σε θέσεις καταφυγής και μπουγάζια  με τον καιρό να βγάζει φίδια, στις γέφυρες και στις κονσόλες αυτών των (πράγματι ηλικιωμένων-αλλά that’s life) μονάδων και όχι στο PlayStation, που θα κόψουν αστραπιαία οποιοδήποτε χέρι απλωθεί εκεί που δεν πρέπει. 
Αρκετά-σεβασθείτε Τους.
 

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, nomikos said:

Η γνώμη μου είναι όπως την έχω διατυπώσει στο παρελθόν πως τα Lcs κάνουν ΜΟΝΟ για περιπολία στο Ανατολικό Αιγαίο.Σαν πλοία περιπολίας μια χαρά είναι,τα αποκτούμε και δωρεάν.

Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να τα θεωρήσουν φρεγατες και πλοία κρούσης.

Είναι μια μεταβατική λύση μέχρι να έρθουν οι constellation.Αυτό θα γίνει σε 10+ χρόνια.

Μεχρι τότε πρέπει το ΠΝ να πάρει τις Αυστραλεζικες ΜΕΚΟ και να τις αναβαθμίσει με τις 4 δικές μας.

 

Oι Αυστραλέζικες διαφέρουν από τις δικές μας σε ηλεκτρονικά κ οπλισμό Αναβάθμιση δεν θέλουν αλλά κάποιες αλλαγές γιά να προσαρμοστούν στις ανάγκες του ΠΝ

9 hours ago, Strofalos said:

Το σωστό είναι αυτό. Θα γίνει όμως ή θα πουν στο ΠΝ "αυτά είναι όλα κι όλα και άμα σ'αρέσουν"..? 

Ούτε Φ/Γ ούτε Κ/Β είναι αλλά πιστεύω θα τις Φ/Γ.

 

9 hours ago, Petros P said:

Καλα θα ηταν βέβαια να γινοταν Ναυτική Εβδομάδα...16 χρόνια έχουν περάσει απο τη τελευταία...

Κάποτε γινόταν κάθε χρόνο,η οικονομία άρχισε με τους σεισμούς της Θεσ/νίκης (!) το 1978 κ έγινε κάθε 2 μέχρι που κσταργήθηκε

8 hours ago, georgios express said:

Μυριάδες συγγνώμες που καταστρέφω μίζερα και χαιρέκακα πατριδοκαπηλικά αφηγήματα, αλλά ο «απέναντι» όσο και να χασκογελάει δεν θα μπορέσει να «μπουκάρει» ποτέ.

Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν άυπνοι για πολλά συνεχόμενα βράδια σε θέσεις καταφυγής και μπουγάζια  με τον καιρό να βγάζει φίδια, στις γέφυρες και στις κονσόλες αυτών των (πράγματι ηλικιωμένων-αλλά that’s life) μονάδων και όχι στο PlayStation, που θα κόψουν αστραπιαία οποιοδήποτε χέρι απλωθεί εκεί που δεν πρέπει. 
Αρκετά-σεβασθείτε Τους.
 

Συμφωνώ!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...