Jump to content
Shipfriends

Αριάδνη (ΙΜΟ 9135262)


Recommended Posts

Η έκτακτη προσέγγιση χθες στο Λαύριο ήταν για να αποβιβάσει ασθενή

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για έκτακτη προσέγγιση στο λιμένα Λαυρίου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου “ΑΡΙΑΔΝΗ” Ν.Π. 11542, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, προκειμένου να αποβιβάσει 95χρονο επιβάτη, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 95χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ το ανωτέρω πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Εξαφανισμένο (για την ώρα) το αυριανό δρομολόγιο απο το σύστημα κρατήσεων. Αλλά το σπουδαιότερο είναι αν χωράει το πλοίο στο Καρλόβασι, οπου δεν έχει πάει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά χωράει. Και ακούγεται ότι αυτό θα κάνει το καλοκαιρινό δρομολόγιο της άγονης που πιάνει Καρλόβασι και πήρε φέτος το Μύκονος. Σαν πρόβα δηλαδή το αυριανό...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Χθες βράδυ από Μυτιλήνη για Χίο-Πειραιά το πλοίο είχε μέσα μερικές χιλιάδες ρομά. Δε γνωρίζω από που κατέβηκαν, αλλά μέσα όλα τα σαλόνια και κάθε σπιθαμή διαθέσιμου χώρου ήταν στρωματσάδα στο full.

Link to comment
Share on other sites

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε πολλά σαλόνια αεροπορικών του πλοίου, έχουν αντικατασταθεί τα καλύμματα των καθισμάτων, σε γήινα χρώματα και με καποιο μοτίβο εσωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μα κανένας δεν αντιλήφθηκε τίποτα? Σε άλλες περιπτώσεις όλοι ειχαμε τον τρόπο μας να συνεισφέρουμε στην πληροφόρηση των μελών του forum.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την πρόσκρουση του Αριάδνη στο λιμένα Πειραιά

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες,  το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΙΑΔΝΗ'' Ν. Π. 11542, στην προβλήτα του λιμένα Πειραιά, κατά τον απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο για Χίο – Μυτιλήνη με 586 επιβάτες, 60 Ι.Χ., 60 Φ/Γ και 35 δίκυκλα, κατά την απομάκρυνσή του από την προβλήτα προσέκρουσε ελαφρά με το πρυμναίο δεξιό τμήμα του σε αυτήν. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση στα έξαλλα του πλοίου  σε ύψος περί τα 2,5 με 3 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και η αποκόλληση της δέστρας της προβλήτας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Στη συνέχεια, κατόπιν παρέμβασης του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το ''ΑΡΙΑΔΝΗ'' επέστρεψε στον οικείο λιμένα, όπου του επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 

Το πλοίο απέπλευσε τελικά στις 01:39 προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, μετά από τη διενέργεια επιθεώρησης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης. 

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Να σχολιασουμε τι? Οτι το βαπορι ακουμπησε στο μωλο? Η οτι το αφησαν να φυγει και το γυρισαν πισω? Το πρωτο μπορει να συμβει στον καθενα και εχουν γινει και χειροτερα που ποτε δεν μαθαμε και σχολιασαμε, αλλα το δευτερο?

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι καταλαβα το πλοιο εφυγε και κανεις απο τις αρχες δε πηρε χαμπαρι τιποτα. Λογικα εγινε καταγγελία απο επιβατη. Το μεγάλο φαουλ ειναι του Πλοιαρχου/εταιριας που δεν το ανέφεραν και συνεχισαν κανονικα το ταξιδι.

Οπως ειπες τετοια περιστατικά συμβαίνουν αλλα το να το αποκρυψεις,σπανια. Τελευταία φορα που θυμαμαι κατι αναλογο ηταν η περιπτωση του Blue Star Naxos η Paros πριν καποια χρονια οταν προσπαθησαν να κρυψουν επαφη με τη προβλήτα Ναξου. Ευγε μας

Edited by Superspeed 1
Link to comment
Share on other sites

Από φωτό που είδα στο φβ, όντως δε φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό.. Αλλά καλύτερα να μην είχε φύγει απο την αρχή, παρά να γυρίσει πίσω.. Και καλύτερο θα ήταν για την εικόνα της εταιρείας και του cpt και μικρότερη καθυστέρηση και λιγότερη ταλαιπωρία για τον κόσμο. Αλήθεια, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος απο επιθεωρητή;

Link to comment
Share on other sites

Ηθελα να ηξερα οταν κεριζωσε την μπιντα ο λιμενικος που ηταν μπροστα τι εκανε???δεν ειδοποιησε το κεντρικο λιμεναρχειο???παντως πρεπεθ να καταλαβαν την πατατα που εκαναν κ γι αυτο θα γυρισαν παντα με την συνενοηση του λιμεναρχειου

Link to comment
Share on other sites

Σιγά τη ζημιά που έγινε ρε παιδιά, και τα αυτοκινητα μας τα ακουμπάμε στο ξεπαρκάρισμα...αλλα δε γυρνάμε πίσω :P

Θέλω να πιστευω οτι κάνετε πλάκα, διαφορετικά, "τρομάζω" λόγω της σοβαρότητας που εκπέμπει αυτό το μήνυμά σας...

 

Αγαπάμε όλοι τα πλοία και τους ανθρώπους τους εδω, δεν είμαστε προφανώς δικαστές, αλλά δεν θα ήθελα εγώ ή η οικογένειά μου να ταξιδέψουμε με ένα πλοίο έπειτα από ένα τέτοιο γεγονός χωρίς να γνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης... Αν "ακούμπησε"  χωρίς να προκληθεί ρηγμα, αν προκλήθηκαν απλά "γρατζουνιές' ή αν συνέβη κάτι σοβαρότερο που τεχνηεντως το απέκρυψαν πλοίαρχος και εταιρεία. Για όνομα του Θεού, είναι εποχή για τέτοια παιχνιδάκια εις βάρος των ανυποψίαστων επιβατών??? Αν έκανα κάτι παρόμοιο εγώ στη δουλειά μου, στη θέση ευθύνης που κατέχω, ξέρετε πού θα βρισκόμουν τώρα?

Edited by Molmed
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις... Απλά με τα εγ/ογ γίνεται αμέσως θέμα στα Μ.Μ.Μ. .. ας μη βγώ off topic...αλλα θα πω το εξης που μου ανέφερε φιλος οταν του εστειλα το λινκ...

"Τι να πουμε και εμεις των φ/γ πλοιων-μοτορσιπς?"

 

Προφανώς και δεν έπαθε ουτε οτι επαθε το Νησος Χίος ουτε οτι επαθε το Απολλων Ελλας... για να μη το πάρουν πρέφα ουτε οταν έγινε οι οσοι επρεπε να το δούν εκεινη τη στιγμη που έφευγε σημαίνει οτι θα ηταν ενα τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το Αριάδνη πριν από λίγη ώρα μεθόρμισε στο Πέραμα για την ετήσια ακινησία του. Φέτος που ταξίδεψα με το πλοίο είδα ότι στις καμπίνες έχουν πάπλωμα αντί για κουβέρτα που είχαν παλιότερα. Παρατήρησα κάποιες αλλαγές σε ταπετσαρίες καθισμάτων στο σαλόνι Σαντορίνη, Σάμος και Ικαρία, σε σύγκριση με πέρυσι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...