Jump to content
Shipfriends

H Διώρυγα της Κορίνθου


Recommended Posts

H διώρυγα ζημιογόνα ήταν με τόσα άτομα-κακά τα ψέματα, γι αυτό δεν άντεξε και η ιδιωτικοποίησή της από τη «Sea Containers Services Ltd» και της θυγατρικής της «Περίανδρος Ανώνυμος Εταιρεία Διαχείρισης της Διώρυγας Κορίνθου». Έσοδα ουσιαστικά, έχουν υπάρξει από το 2012 και μετά, που έχουν βγεί στη σύνταξη αρκετοί εργαζόμενοι. Απλά θα έπρεπε να προσλάβουν άτομα στις ναυτικές υπηρεσίες (που αν δεν απατόμαι τελευταία φορά ήταν το 2008), παρά στις τεχνικές, για να υπήρχε ορθολογική διαχείρηση και να μην υπήρχαν παράπονα. Για μένα-προσωπικά-τα 68 σα σύνολο είναι μια χαρά. Η κατανομή των ατόμων δεν είναι σωστή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Όσο και να φωνάζουμε να βάλουν κάγκελα στον Ισθμό, τόσο θα αυξάνονται και οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες!!

4 απόπειρες αυτή την εβδομάδα, με έναν ένστολο 19χρονο παλικάρι νεκρό! Έχουν βρεί τον Ισθμό εύκολο σημείο για να αφαιρέσουν τη ζωή τους, είτε έχουν οικονομικά προβλήματα, είτε ερωτικά, είτε οτιδήποτε! Τι να πώ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 7 months later...
  • 4 months later...
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...

Νέα κατολίσθηση μεγάλων χωμάτινων και πέτρινων όγκων σημειώθηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365, στο ίδιο σημείο όπου πριν λίγες ημέρες είχε σημειωθεί η κατάρρευση μεγάλου όγκου από τα πρανή, στο ύψος του Βιολογικού.

Η νέα αυτή εξέλιξη έχει ανησυχήσει έτι περαιτέρω τους ιθύνοντες, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί προβληματισμό για το μέλλον. Παράλληλα, ο Πρϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, αποφάσισε την άμεση παύση των εργασιών αποκατάστασης και την απομάκρυνση των χωμάτινων και πέτρινων όγκων που είχαν σωρευθεί στο βυθό της Διώρυγας στο συγκεκριμένο σημείο, καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία της.

Η διοίκηση της Διώρυγας εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να αλλάξει την προσέγγιση αποκατάστασης, με την ανάθεση του έργου σε εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο θα αναλάβει την υλοποίηση βαθύτερης και περισσότερο επεμβατικής λύσης.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Ενα σπάνιο video του (1970 και 1977) από την πλωτή σχεδία που υπήρχε στην Ποσειδωνία του Ισθμού της Κορίνθου και μετέφερε ΙΧ και πεζούς από το ένα μέρος στο άλλο. Όπως θα δείτε, την πλωτή σχεδία, την τραβούσε μοτέρ από την στεριά με αλυσίδες.

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι δεδομένο ότι η τωρινή διοίκηση έχει καταβάλει προσπάθειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της διώρυγος. Σε διεθνείς εκθέσεις για την προώθηση της διώρυγος χρησιμοποιείται VR τεχνολογία με εικονικό διάπλου. Βέβαια το κακό είναι ότι όλο και λιγότεροι ενδιαφερόμενοι είναι πλέον δυνητικοί πελάτες λόγω των περιορισμών της διώρυγος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται ότι σήμερα 08-11-2018 και από ώρα 13.00 έως 24:00 η διώρυγα της Κορίνθου θα παραμείνει κλειστή για τη ναυσιπλοΐα, λόγω πρόσθετων εργασιών αποκατάστασης βυθισμάτων. 

Link to comment
Share on other sites

αυτο που αναφερει ο π100, ειναι ενας πολυ διπλωματικος τροπος να περιγραψεις, αυτο.

 

Quote

Έκλεισε, λόγω κατολίσθησης, ο Ισθμός της Κορίνθου.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, ολόκληρη... πλαγιά έπεσε στη θάλασσα καθώς υποχώρησαν τα πρανή.

Ο Ισθμός έκλεισε προσωρινά, καθώς έπεσαν βράχια και χώματα.

Τα αίτια της κατολίσθησης δεν έχουν διευκρινιστεί

 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διακοπή διέλευσης διώρυγας Κορίνθου

Quote

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται αναστολή διελεύσεων διώρυγας Κορίνθου την 17/12/2018 από ώρα 8:00 έως 15:00, λόγω εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών αποκατάστασης βυθισμάτων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Διακοπή διέλευσης διώρυγας Κορίνθου

Quote

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται αναστολή διελεύσεων της διώρυγας Κορίνθου σήμερα 16-01-2019 από ώρα 08:00 έως 16:00, λόγω πρόσθετων εργασιών αποκατάστασης βυθισμάτων. 

 

Link to comment
Share on other sites

Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου ενημερώνει, ότι η λειτουργία της Βυθιζόμενης Γέφυρας Ισθμίας θα διακοπεί από την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 έως και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, για εργασίες αναβάθμισης των ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών συστημάτων αυτής.

Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διακοπή διέλευσης διώρυγας Κορίνθου

Quote

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται ότι σήμερα 18-02-2019 και από ώρα 08:00 έως 18:00 η διώρυγα της Κορίνθου θα παραμείνει κλειστή για τη ναυσιπλοΐα, λόγω εργασιών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την επικάθιση του Φ/Γ Nemesis στον Iσθμό Κορίνθου

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ισθμίας, ότι το Φ/Γ  πλοίο ''ΝΕΜΕΣΙΣ'' Ν.Π. 12619, με τελικό προορισμό τον Δρέπανο Αχαΐας, επικάθισε σε αβαθή, εντός του καναλιού της Διώρυγας Ισθμού Κορίνθου.

Ἀμεσα στο σημείο μετέβησαν ένας πλωτός γερανός και ένα Ρ/Κ προς παροχή συνδρομής για τις εργασίες αποκόλλησης του πλοίου, έως ότου ρυμουλκηθεί στο λιμένα Κορίνθου προκειμένου να εκτελεστεί επιθεώρηση υφάλων αυτού.

Επί του πλοίου επέβαιναν οκτώ (08) ημεδαποί μέλη πληρώματος, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...