Jump to content


- - - - -

Η Ναύλωση/Πώληση/Ακινησία (?) των ταχυπλόων της ΝΕΛ στην Ερυθρά


139 replies to this topic

#41 Panagia Ekatontapiliani

  • eMembers
  • 19481 posts

Posted 27 November 2006 - 13:33

1. Στο τελευταίο ΣΑΣ εάν θυμάμαι καλά, η ΝΕΛ τελικά απέσυρε το αίτημα της 4,5μήνης ακινησίας του Κεντερη??

3. Γιατί το Εξπρές Πήγασος και το Εξπρές Αθηνά συμπλήρωσε το 10μηνο το 2006, που προβλέπει ο νόμος??
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!!

#42 polman

  • eMembers
  • 691 posts

Posted 27 November 2006 - 13:43

Είναι ψιλο-άκυρη η όλη συζήτιση καθώς βασιζόμαστε σε νόμους αλλά ξεχνάμε ότι είμαστε στην Ελλάδα...
Άλλη η συζήτηση βέβαια για το αν μια εταιρεία κάνει αρπαχτές και πια όχι...
Για μένα και ένα ro/ro είναι είναι αρπαχτή...

#43 Nick the Greek

    Φαιδρός Εγκάθετος

  • Supermoderators
  • 5523 posts
  • LocationAlpha Quadrant, Sector 001, Terran System.

Posted 27 November 2006 - 13:55

Η περιπτωση ναυλωσης/πωλησης του Κεντερη η των οποιονδηποτε ομοσταυλων του, μου θυμιζουν το πασιγνωστο ασμα της Εφης Σαρρη, "Τι ειχαμε, τι χασαμε, μωρο μου σε ξεχασαμε":D

Το target market των συγκεκριμενων πλοιων ειναι σχεδον αποκλειστικα ταξιδιωτες του Αυγουστου, αντιθετα πιθανη απωλεια των Highspeed/Cat θα ηταν πληγμα στις θεμελιωδεις συγκοινωνιακες αναγκες αφου δουλευουν 7 μηνες(τσε βαλε) το χρονο. Μικρο το κακο λοιπον, αν και βεβαια αν υπαρχει εστω ενας υποτυπωδης ανταγωνισμος ειναι αυτα τα πλοια, μην ξεχναμε αλλωστε το φθηνοτερο εισιτηριο του Κεντερη το καλοκαιρι. Σε απολυτους αριθμους ομως, δεν αποτελουν και κανενα ανεπανορθωτο πληγμα.

#44 pie

  • eMembers
  • 755 posts

Posted 27 November 2006 - 14:09

Σίγουρα καλά κάνει η ΝΕΛ και στέλνει τα ταχύπλοα της για αρπαχτές μέσα στο χειμώνα αντί να κάθονται στο Πειραιά.
Επίσης σίγουρα η HSW ξεκινάει τα δρομολόγια των ταχυπλοων της μέσα Μαρτίου (αν και περιορισμένα) μέχρι 31Οκτωβρίου σε αντίθεση με τη ΝΕΛ που ξεκινάει Ιούνιο και πάει με τα χίλια ζόρια εως Σεπτέμβριο αρχές. Αυτό σίγουρα είναι unfair...από το υπουργείο προς την HSW. Όπως επίσης και η HSW δρομολογεί τα συμβατικά της όποτε θέλει...!
Όπως σωστά είπε και ο φίλος παραπάνω στην Ελλάδα βρισκόμαστε και ο καθένας κάνει ότι θέλει. Μακάρι ο Κεντέρης πάντος να μείνει στην Ελλάδα και να είναι κερδοφόρος.(υποτίθεται και γι'αυτό άλλαξανε μηχανές). Πάντως στην HSW σίγουρα αν μείνει ο Κεντέρης θα ετοιμάζουν το HS5 για Παροναξία αφου το πάθημα το περσινό τους έγινε μάθημα.
Και κάτι τελευταίο...ελπίζω να μην γυρίσουν τα ναυλωμένα πλοία πίσω σε άθλια κατάσταση. Ίσως και καλά κάνουν(για εμάς τους λίγους φαν) στην HSW που τα κρατάνε δεμένα αντί να τα ναυλώσουν γιατι δεν νομίζω ότι θα γυρνάγανε πίσω σε καλή κατάσταση!

#45 Orestis

  • eMembers
  • 3369 posts

Posted 27 November 2006 - 15:40

Quote

Καθε πλοιο εχει 4,5 μηνες ακινησιας εντος του ημερολογιακου ετους.
Κάθε ταχύπλοο έχει δικαίωμα ακινησίας 4,5 μήνες και κάθε συμβατικό 2 μήνες εντός κάθε δρομολογιακού έτους, δηλαδή από 1η Νοεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου.

Quote

Γιατί το Εξπρές Πήγασος και το Εξπρές Αθηνά συμπλήρωσε το 10μηνο το 2005, που προβλέπει ο νόμος??
Όχι μόνο το συμπλήρωσαν αλλά το ξεπέρασαν αφού το Εξπρές Αθηνά έκανε 11 μήνες συνεχόμενα δρομολόγια (από Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2005).

Quote

Αυτο εγινε μονο φετος που το πλοιο ηταν σταματημενο για να αλλαξει μηχανες.
Το 2005 ο Κεντέρης δρομολογήθηκε από τα τέλη Ιουνίου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου (Χίο-Μυτιλήνη), χωρίς να είναι παράτυπο αφού ίσχυε το καθεστώς των έκτακτων δρομολογήσεων. Συνεπώς έκανε δρομολόγια για 90 ημέρες το 2005 και για 40 ημέρες το 2006.

Quote

Περισσοτερους μηνες απ οσους το Εξπρες Αφροδιτη φετος που μαλιστα βγηκε σχεδον χαριστικα με προσωρινα χαρτια

Το Εξπρές Αφροδίτη, προφανώς θα σου διέφυγε, δρομολογήθηκε προς αντικατάσταση του Εξπρές Σαντορίνη που υπέστη βλάβη. Πλοίο που υφίσταται βλάβη οφείλει να αντικατασταθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρία. Αυτό δεν θεωρείται νέα δρομολόγηση.

Quote

Συγκεκριμενα το 2005 ταξιδεψε ακριβως 3 μηνες 15 Ιουν με 15 Σεπτ
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, τη δρομολογιακή περίοδο 2004-2005 ίσχυε το καθεστώς των έκτακτων δρομολογήσεων, κάτι που καταργήθηκε την φετινή χρονιά.

Quote

αντιθετα πιθανη απωλεια των Highspeed/Cat θα ηταν πληγμα στις θεμελιωδεις συγκοινωνιακες αναγκες αφου δουλευουν 7 μηνες(τσε βαλε) το χρονο.
Αυτή η τοποθέτηση θέτει σε σωστή βάση τη βαρύτητα της σημασίας των Highspeed (και άλλων ταχυπλόων), σε αντίθεση με άλλες απλουστεύσεις, που θεωρούν τα συγκεκριμένα πλοία εποχιακά.
Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, ας αναλογιστούμε πως τη δρομολογιακή περίοδο που πέρασε (Νοέμβριος 2005 – Οκτώβριος 2006) το πλοίο που έκανε τα περισσότερα δρομολόγια στις Κυκλάδες (από τον Πειραιά) ήταν το Highspeed 5 με 370 κυκλικά ταξίδια, ακολουθησε το Blue Star Ιθάκη με 333 και τρίτο το Highspeed 4 με 304.
Τα συμβατικά πλοία (Πήγασος, Ραδάνθη, Μυτιλήνη, Ρομίλντα, Ταξιάρχης) εκτέλεσαν στο ίδιο ακριβώς διάστημα 110 με 150 κυκλικά ταξίδια.
Συνεπώς πριν ρίξετε στην πυρά όλα τα ταχύπλοα και κάνετε πάρτυ στα Λεμονάδικα :confused: , καλό θα ήταν να ρωτήσετε και αυτούς που τα χρησιμοποιούν.

#46 ΝΗΡΕΑΣ

  • eMembers
  • 7081 posts

Posted 27 November 2006 - 16:05

Orestis said:

Συνεπώς πριν ρίξετε στην πυρά όλα τα ταχύπλοα και κάνετε πάρτυ στα Λεμονάδικα :confused: , καλό θα ήταν να ρωτήσετε και αυτούς που τα χρησιμοποιούν.
1ον. Δεν μίλησα για πάρτυ, αλλά για γλέντι με αρνιά στη σούβλα! Μην διαστρεβλώνεις τα λόγια μου...
υπάρχει τεράστια πολιτισμική διαφορά:confused:

2ον. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Η άποψή μου έχει να κάνει με την αισθητική μου περί πλοίων και περί Αιγαίου και θαλασσινού πολιτισμού και όχι με το εάν είναι καλά ή όχι.

3ον. Δεν κατανοώ την διαμάχη που έχετε μεταξύ σας. Δεν υπάρχουν νόμοι που διέπουν τις δρομολογήσεις και τα ωράρια? Γιατί όσες εταιρείες βλάπτονται δεν προσφεύγουν σε ένδικα μέσα? Μήπως τους βολεύει το "δεδικασμένο" για να κάνουν και αυτοί τα ίδια όταν θα το θελήσουν?

#47 Stratos

  • eMembers
  • 726 posts

Posted 27 November 2006 - 17:22

Τι τα θέτε, όπως έχουν γίνει πια τα πράγματα με τα τόσο λίγα συμβατικά στις Κυκλάδες, έχουν πλέον καταστεί απαραίτητα τα ταχύπλοα.
Και η Ελλήνικ το επέλεξε αυτό, αφού τα τελευταία χρόνια αντικατέστησε και απέσυρε μεγάλο αριθμό συμβατικών για να δημιουργήσει αναγκαστικά φορτίο για τα ταχύπλοα,είναι γνωστά αυτά..
Τώρα πιά ο επιβάτης του ταχύπλοου δεν θέλει απαραίτητα να φτάσει γρήγορα, απλά δεν βρίσκει εισητήριο για συμβατικό..
Η ΝΕΛ αντίθετα έχοντας Μυτιλήνη-Θεόφιλο στο Β.Αιγαίο, δεν σήκωνε ταχύπλοα στην γραμμή, εκτός κατά την θερινή περίοδο.
Έτσι τόσο οι Αίολοι όσο και οι Παναγίες και ακόμα πιο πολύ ο Κεντέρης (μετά και την δρομολόγηση σύγχρονου συμβατικού της Ελλήνικ), έχουν καταστεί πλοία θερινών διακοπών ώστε να εξυπηρετήσουν το peak της επιβατικής κίνησης στις Κυκλάδες ή και να ανταγωνιστούν αν θέλετε τα χαισπήντ.
Πάντως 5 Corsair είναι πολλά για να καταστούν όλα κερδοφόρα.
Θα προτιμούσα να "σκοτώσει" ο Βεντούρης πάντως πρώτα τις Παναγίες του, αφού είναι σαφώς ταλαιπωρημένα σε σχέση με τους ακόμα καινούργιους Αίολους.
Ειδικά αν πηγαίνει καλά η ιστορία με τις μηχανές τους.
Βέβαια με τα λεφτά όλα πωλούνται και αγοράζονται,ειδικά οι Αίολοι..
Κατά τα άλλα είμαι και εγώ οπαδός των κλασσικών σκαριών, σύγχρονων ή μη, οπότε κρατήστε μου μια θέση να βοηθήσω και εγώ στο σούβλισμα..:confused:

#48 HIGHSPEED 4

  • eMembers
  • 379 posts

Posted 27 November 2006 - 18:03

Το σουβλισμα μαλλον θα καθηστερησει αφου ολοι γνωριζουμε πως τουλαχιστον η HSW δεν προτιθεται να τα δωσει.(Αν και μακαρι να δινε τα 1,2,3 και να τα αντικαθηστουσε με αδερφακια του 4:D )Συμφωνω απολυτως με το φιλο pie πως καλυτερα που δεν ναυλωνονται γιατι ποιος ξερει σε τι κατασταση θα γυρησουν.Το ιδιο ισχυει και για τα ναυλωμενα της ΝΕΛ.Γιατι οταν και αν γυρησουν εμεις θα ειμαστε που θα αρχησουμε να τα κραζουμε για το πως ειναι,μονο που δε πρεπει να μας φταινε τα καραβακια (επειδη ειναι monohull ή catamaran) αλλα οι εταιρειες και οι μεθοδοι τους.Τελος αυτο που αποδειχτηκε π.χ. με τον Κεντερη ειναι πως με την ελευση του Μυκονος ουσιαστικα για Χιο-Μυτηληνη ειναι ασυμφορος-περιττος-αχρηστος.Αυτο δειχνει περιτρανα την 'νικη' των συμβατικων επι των ταχυπλοων σε γραμμες μεγαλων μιλιομετρικων αποστασεων.Αυτο σε σημαινει ομως οτι -οσο και αν καποιοι συχενεσται τα ταχυπλοα- οτι δεν πρεπει να παραδεχομαστε καποια απο αυτα σαν το Κεντερη ή το 4 ή το 5 και να τα στελνουμε στο πυρ το εξοτερον.Το ποια ειναι καλυτερα ειναι θεμα αισθητηκης και προσωπικων κριτηριων και οχι εταιρειων!!!:confused:
Far away...this ship is taking me far away...far away from the memories...of the people who care if i live or die
Thelw na figw pali makria apo edw :(

#49 Stefanos

  • eMembers
  • 1230 posts

Posted 27 November 2006 - 18:43

Εγω δεν πιστευω πως ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ θα πουληθει εξαλλου αν υπηρχε τετοιος σκοπος ποιος ο λογος να αλλαξουν οι μηχανες και να φυγουν τοσα πολλα χρηματα αυτο το πλοιο ειναι κυρος για την εταιρια βεβαια το να πουληθει δεν θα χαλασει και κανεναν.Νομιζω οτι καποιο απο τα αιολος η αιολος 2 μπορει να δουλεψει ανετα Παρο-Ναξο-Σαντορινη με καλες πληροτητες και με ακομα καλυτερα αποτελεσματα απο το Κεντερη.Παντως οπως και να εχουν τα πραγματα η HSW πηρε το μυνημα το καλοκαιρι και θα συνεχισει να το περνει(το μυνημα) και την επομενη σεζον που ο κεντερης αν τελικα δεν πουληθει θα ειναι ολο το καλοκαιρι στις Κυκλαδες.
Για μενα ειναι μαγκια της ΝΕΛ που τα εστειλε για ναυλωση το χειμωνα
Τωρα δεν νομιζω να επαληθευθει ο φοβος οτι θα γυρισουν μπ......α εφοσον το πληρωμα θα ειναι της ΝΕΛ τωρα οι επιβατες τη ζημιες να προκαλεσουν το πολυ πολυ να ριξουν κανενα χυμο στη μοκετα.Εξαλλου τα βαπορια διαλυονται
περισσοτερο στην Ελλαδα οταν πανε τους μαθητες πενταημερη η τις σχολες στη Μυκονο
Παντως μιας και το εφερε η κουβεντα η ναυλωση δεν ειναι η μονη λυση για την εκμεταλευση των πανακριβων ταχυπλοων το χειμωνα ισως να μπορουσε μια εταιρια να τα εκμεταλευτει σε γραμμες του εξωτερικου απο μονη της παραδειγμα Παναγοπουλος

#50 Panagia Ekatontapiliani

  • eMembers
  • 19481 posts

Posted 27 November 2006 - 18:58

Panagia Ekatontapiliani said:

3. Γιατί το Εξπρές Πήγασος και το Εξπρές Αθηνά συμπλήρωσε το 10μηνο το 2005, που προβλέπει ο νόμος??

Orestis said:

Κάθε ταχύπλοο έχει δικαίωμα ακινησίας 4,5 μήνες και κάθε συμβατικό 2 μήνες εντός κάθε δρομολογιακού έτους, δηλαδή από 1η Νοεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου.

Όχι μόνο το συμπλήρωσαν αλλά το ξεπέρασαν αφού το Εξπρές Αθηνά έκανε 11 μήνες συνεχόμενα δρομολόγια (από Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2005).

Έκανα λάθος αντί για 2006 έγραψα 2005 :mad:

Για το 2006, ισχυουν τα κατωθι:

Το Εξπρές Πήγασος ξεκίνησε μέσα Απριλίου και έδεσε τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή 6,5 μήνες!!

Το Εξπρές Αθηνά ξεκίνησε μέσα Ιουνίου και θα δέσει λίαν συντόμως, μόλις ξεκινήσει το Άγιος Γεώργιος, δηλαδή 5,5 μήνες!!
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!!

#51 proud_ionian

    watchman

  • Supermoderators
  • 11947 posts
  • LocationColonial Greece

Posted 27 November 2006 - 23:21

η κοντρα Δελφινατζηδων και Νελοκρατων (κατα το ΠΑΣΟΚτζηδων και Νεοδημοκρατων) απο το Χιος Μυτιληνη ηρθε σε αυτο το thread:p. oταν τελειωσει αυτη η ενδιαφερουσα κοκορομαχια επιπεδου παπακωστα τσουρη (βουλευτινες ειναι οχι σκυλουδες:mad: ), θα ειχε κανεις την ευγενη καλοσυνη να μας πει τελικα (σε μας τους καλοπροαιρετους τριτους) αν προκειται για ναυλωση ή για πωληση το χειμωνιατικο ταξιδι κεντερη/παρου στην αραπια; και ποια εταιρεια τελικα θα τα εκμεταλλευτει;

#52 ΝΗΡΕΑΣ

  • eMembers
  • 7081 posts

Posted 28 November 2006 - 19:23

Ο "aeolos kantris" ή εάν προτιμάτε ο " اليوس كانتريس "...(όπως πάει, θα μας τρελάνουν τελικά αυτοί οι Άραβες ;) ), έφθασε χθες (27/11) στη Safaga και σήμερα του έδινε αναχώρηση για Dhiba...μάλλον δοκιμαστικό. Οπότε πήγε τελικά στην Ν.Δ Ασία και όχι στην ΝΑ.

#53 Orestis

  • eMembers
  • 3369 posts

Posted 29 November 2006 - 09:45

"Νέους δρόμους" ανοίγει η ΝΕΛ με την απόφαση της να ναυλώσει τον "Αίολο Κεντέρη" στη Νοτιοανατολική Ασία.

Αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες αναμένουν την έλευση της χρονικής περιόδου κατά την οποία η ΝΕΛ θα πρέπει να δρομολογήσει το παραπάνω σκάφος της στις εσωτερικές γραμμές, στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης του ΥΕΝ για δεκάμηνη δρομολόγηση των πλοίων.

Σύμφωνα με πηγές του Capital.gr από τη ΝΕΛ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Απόστολος Βεντούρης εκτιμά ότι "και το γράμμα και η ουσία του νόμου που προβλέπει τη δεκάμηνη απασχόληση ναυτικών στην ακτοπλοΐα καλύπτεται πλήρως από τον "Αίολο Κεντέρη".

Και αυτό διότι ανεξάρτητα από το που δραστηριοποιείται το σκάφος, συνεχίζει να έχει υψωμένη τη γαλανόλευκη και να είναι επανδρωμένο με βάση την κείμενη νομοθεσία για δέκα μήνες όπως ζητά το υπουργείο".

Με την άποψη του κ. Βεντούρη ωστόσο φαίνεται ότι δε συμφωνούν αρκετοί παράγοντες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας οι οποίοι φοβούνται "γενική ανταρσία" εκ μέρους των ακτοπλοϊκών εταιρειών οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΝΕΛ.

"Ο κ. Βεντούρης", ανέφερε στέλεχος ακτοπλοϊκής εταιρίας, "δείχνει το δρόμο. Τυπικά είναι νομότυπος και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι και άλλες εταιρίες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του".

Ανοικτό ωστόσο παραμένει το θέμα του πως θα αντιδράσει το ΥΕΝ όταν διαπιστώσει ότι ο "Αίολος Κεντέρης" δεν θα είναι στην Ελλάδα για να ξεκινήσει τα δρομολόγια του βάσει του προγράμματος που ήδη έχει καταρτιστεί.

"Κατ΄αρχήν κανείς δε γνωρίζει που θα είναι το σκάφος όταν έλθει η ώρα να αρχίσει τα δρομολόγια του στις εσωτερικές γραμμές. Αν είναι στην Ελλάδα τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν όμως δεν είναι στην Ελλάδα τότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί το υπουργείο τη ΝΕΛ", αναφέρουν παράγοντες της ακτοπλοίας,

www.capital.gr
Τα πάνω, κάτω…

#54 Panagia Ekatontapiliani

  • eMembers
  • 19481 posts

Posted 29 November 2006 - 10:41

Quote

Αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες αναμένουν την έλευση της χρονικής περιόδου κατά την οποία η ΝΕΛ θα πρέπει να δρομολογήσει το παραπάνω σκάφος της στις εσωτερικές γραμμές, στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης του ΥΕΝ για δεκάμηνη δρομολόγηση των πλοίων.

Οι άλλες εταιρείες δε ξέρουν ότι τα ταχύπλοα πρέπει να είναι δρομολογημένα 7,5 μήνες και όχι 10 μήνες που αναφέρει το δημοσίευμα:D !!

Quote

"Ο κ. Βεντούρης", ανέφερε στέλεχος ακτοπλοϊκής εταιρίας, "δείχνει το δρόμο. Τυπικά είναι νομότυπος και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι και άλλες εταιρίες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του

Εάν μπορούν και οι άλλες εταιρείες με τα ταχύπλοα, να τα ναυλώσουν ας τα ναυλώσουν και αυτοί, για να ησυχάσουμε και εμείς!! Διότι όλο το χειμώνα, πιάνουν τις καλύτερες (ασφαλής) θέσης πρόσδεσης στο λιμάνι:D , αλλά μας χαλάνε και τις οπτικές γωνίες, όταν βγάζουμε καμία φωτογραφία;) :D

Εμένα μου θυμίζει πάντως τη περίπτωση του Αριάδνη (1998 πρέπει να ήταν??), που ήταν δρομολογημένο στη Παροναξια και μόλις μπήκε ο Σεπτέμβρης αποδρομολογηθηκε για να ναυλωθεί στο εξωτερικό. Και τότε οι υπάρχοντες εταιρείες αντιδρούσαν αλλά το Υπουργείο κώφευε!!
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!!

#55 ΝΗΡΕΑΣ

  • eMembers
  • 7081 posts

Posted 30 November 2006 - 21:15

Σύμφωνα με τις νεώτερες ενδείξεις (όπλο του εγκλήματος…άλλοθι…κίνητρο… :D) που υπάρχουν (και αυτό είναι αποκλειστικά δική μου βάσιμη υποψία), ο ναυλωτής/αγοραστής των πλοίων της ΝΕΛ, μάλλον, είναι η Arab Bridge Maritime με έδρα την Ιορδανία, η οποία έχει ένα αξιόλογο εταιρικό προφίλ…έχει το μονοπώλιο στις γραμμές του κόλπου της Άκαμπα (Aqaba-Nuweiba), καθότι είναι εταιρεία με μετόχους τα κράτη της Αιγύπτου και της Ιορδανίας και του Ιράκ (!)…έχει 4 πλοία: ένα RoRo…2 συμβατικά, ένα εκ των οποίων είναι το πρώην ΑΡΚΑΔΙ της ΑΝΕΚ…και ένα νεότευκτο (του 2003) Ιταλικό ταχύπλοο, το Princess. Το κυριώτερο είναι ότι σκοπεύει να μπεί και στη γραμμή Safaga – Dhiba…αγοράζοντας νέο (ή νέα) πλοίο(α).
Η γνώμη μου είναι, πλέον, ότι αυτή είναι ο βασικός «ύποπτος» και υπάρχουν οι εξής πιθανότητες:

α) Ναύλωση (αρχικά) και με προοπτική αγοράς –εάν όλα πάνε καλά- του Κεντέρη.
ή (και)
β) Ναύλωση ή αγορά της Παναγίας Πάρου


ΥΓ. Ευχαριστώ ολόψυχα την ΝΕΛ και προσωπικά τον Απ. Βεντούρη (και το εννοώ…ειλικρινά) που με όλο αυτό το θρίλερ των ναυλώσεων…με έκανε να φρεσκάρω και να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου για την γεωγραφία και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Και τι δεν θυμήθηκα….και τι δεν έμαθα? Λιμάνια, γραμμές, εταιρείες, πλοία, ήθη και έθιμα, πρόσωπα και πράγματα…
Ειλικρινά το χάρηκα και εξακολουθώ να το χαίρομαι αυτό το ταξίδι :mad: …έστω και εάν δεν φθάσω ποτέ στην Ιθάκη. :D

ΥΓ2 Μήπως, θα πρέπει να μεταφερθούν εδώ (για λόγους ενότητας) όλα τα μηνύματα (από το αντίστοιχο θέμα του πλοίου) που αφορούν το ταξίδι του Κεντέρη στην Ερυθρά?

#56 Orestis

  • eMembers
  • 3369 posts

Posted 20 December 2006 - 20:21

Δεν είναι παράξενο που η εταιρία δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός; :P
Ποια πλοία έχει ναυλώσει, σε ποια χώρα ή γραμμή έχουν δρομολογηθεί, ποια εταιρία είναι ο ναυλωτής κλπ.
Τα πάνω, κάτω…

#57 ΝΗΡΕΑΣ

  • eMembers
  • 7081 posts

Posted 21 December 2006 - 00:40

Κατ' αρχήν η ΝΕΛ (την οποία υπονοείς) δεν έχει "πλοία" στην Ερυθρά, αλλά μόνο ένα πλοίο...τον Κεντέρη.
Η Παναγία Πάρου, επισήμως, ακόμη ανήκει στην C-LINK του Βεντούρη, η οποία δεν είναι εισηγμένη και συνεπώς δεν έχει καμιά υποχρέωση να μας ενημερώσει. Δικά της είναι τα πλοία και τα κάνει ό,τι θέλει χωρίς να μας δώσει λογαριασμό.:P

Όσον αφορά τον Κεντέρη, η γνώμη μου είναι ότι η ΝΕΛ θα πρέπει να ενημερώσει επίσημα τους μετόχους της (μέσω του ΧΑΑ) για την τύχη του πλοίου...είτε αυτοβούλως είτε κατόπιν επιστολής του ΧΑΑ.

Και με την ευκαιρία να πω ότι η Παναγία Πάρου δεν φαίνεται να κινείται ακόμη, ενώ ο Κεντέρης έχει κάνει 2-3 ταξίδια Safaga-Dhiba, αλλά δεν φαίνεται να έχει ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια.

#58 DIDO

  • Members
  • 43 posts

Posted 21 December 2006 - 10:08

Πάντως, απ' ότι μαθαίνω, το ΚΕΝΤΕΡΗΣ δεν έχει ναυλωθεί, αυτά τα ταξίδια που γράφει ο ΝΗΡΕΑΣ έχουν πραγματοποιηθεί με operation της ΝΕΛ μέσω βεβαίως του πράκτορα εκεί, και με πολύ άσχημα αποτελέσματα, δηλ, μερικές δεκάδες επιβατών και ελάχιστα αυτοκίνητα. Όποιος έχει καμιά παραπάνω πληροφορία ας ενημερώσει.

#59 ΝΗΡΕΑΣ

  • eMembers
  • 7081 posts

Posted 29 December 2006 - 22:37

Η αναχώρηση:

Ships departuring from Safaga Port in 24/12/2006

Navigational Line / Nationality / Ship Type / Arabic Ship Name / English Ship Name
SAFAGA-DAPA / GREEK / CARGO PASSENGER / اليوس كانتريس / aeolos kantris

Και η επιστροφή:

Ships arriving to Safaga Port in 27/12/2006

Navigational Line / Arrival Port / Nationality / Ship Type / Arabic Ship Name / English Ship Name
SAFAGA-DAPA / DHUBA / PANAMAIAN / CARGO PASSENGER / اليوس كونتريوس / eleos kontreos

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι Αιγύπτιιοι είχαν ένα πρόβλημα με τα Ελληνικά ονόματα (τον έχουν αναφέρει και ως aliosmancniriys :mad: ), καθώς και με τους τύπους των πλοίων…αλλά πάντα με Ελληνική σημαία.
Τώρα όμως άρχισαν να μπερδεύουν και τις σημαίες? Ή μήπως όχι? :confused:

Άκου eleos kontreos :D …. Έλεος αδέλφια!!!

#60 enas chiotis

  • eMembers
  • 3300 posts

Posted 01 January 2007 - 10:20

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, μια φωτό του πρώτου που έφυγε στα ξένα, 26/09/2006, φουνταρισμένο κάπου δίπλα στο κανάλι.

Attached Files







1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users