Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ρητορική ερώτηση: Αν το υποβρύχιο το είχε παραγγείλει ο τελευταίος εφοπλιστής της ακτής Μιαούλη, θεωρεί κανείς ότι θα φτιάχνονταν με τέτοια προβλήματα, και αν ναι, κατά την παράδοση ο τύπος δεν θα τους είχε πάρει και τα εσώρουχα των γερμανών;

 

Από την άλλη είναι παράξενο ότι καταφέραμε να παραλάβουμε έστω το ένα υποβρύχιο μόλις λίγα χρόνια πριν ξεκινήσουν τις παραλαβές και οι απέναντι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

αντωνιος και δημητριος, παρελαβαν πιπινο σημερα.
 



Τα χρήματα που είχε πληρώσει ο Ελληνικός λαός, απέκτησαν έτσι αντίκρισμα. Και σήμερα ο Ελληνικός λαός βλέπει μπροστά του το αποτέλεσμα των θυσιών του

Link to comment
Share on other sites

Γέρνει και τούτο,σάν τον "Παπανικολή" ή επειδή αυτό το έφτιαξαν Ελληνικαί χείρες στον Σκαραμαγκά,στέκεται ολόρθο κι'ευθυτενές;

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

οταν ταξιδεψει θα δουμε.ο παπανικολης δεν εγερνε γενικως, επαιρνε μεγαλυτερη κλιση απο αυτη που προεβλεπε ο κατασκευαστης, οταν εκανε ελιγμους μαχης κατα τη διαρκεια των δοκιμαστικων. αν δεν κανω λαθος, αυτο οφειλοταν σε προβληματα του ηλεκτρονικου εξοπλισμου.

 

εν πασει περιπτωσει, να θυμησω οτι δεν ειναι υποχρεωτικο να απανταμε ολοι σε καθε θεμα, ακομη και αν δεν εχουμε κατι να πουμε. δεν θα παρεξηγηθει κανεις.

φορουμ ειναι και χρειαζεται να λεμε και κατι παραπανω για να ελαφραινει λιγο η ατμοσφαιρα, αλλα ας μην δινουμε την εντυπωση οτι ορισμενοι μπαινουμε μονο για αυτον το λογο.

 

ειλικρινα και χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν, καποιος τριτος, που δεν θυμαται τη συνολικη παρουσια του καθενος εδω μεσα, θα νομιζε για καποιους απο την παρεα μας, οτι μπαινουν μονο και μονο για να τρολλαρουν τις συζητησεις.

Edited by proud_ionian
2 φορες ιδια λεξη στην ιδια προταση
Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο βήμα είναι πράγματι πολύ σπουδαίο (who cares αν παρέστη ο Αντουάν ή ο Ντεμέτρ) λόγω του ότι στα 3 εναπομείναντα υποβρύχια (και στον "Ωκεανό" ο οποιος προβλέπεται να πέσει στο νερό κάπου στα μέσα του μήνα) το καθήκον της αποπεράτωσής τους το έχουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπό την εποπτεια (αν δεν κάνω λάθος) του ΠΝ. Και ναι μεν για το "Πιπινος" και το "Ωκεανός" τα πράγματα ηταν λιγότερο πολύπλοκα, για το υ/β Κατσώνης όμως δεν ισχύει το ίδιο καθώς απομένει και ναυπηγικό έργο το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Οι προκλήσεις λοιπόν στο θέμα των πολύπαθων υποβρυχίων ειναι πολύ μεγάλες και θα φανεί σε βάθος χρόνου αν οι παικτες φανουν αντάξιοι των υποχρεώσεων.

 

Για το "Πιπίνος" τώρα ξεκινά μια περίοδος εντατικών δοκιμών.

 

Οι "φίλοι και σύμμαχοι" θα αποκτήσουν παρόμοια τεχνολογία απο το 2020 και μετά (με αντιστάθμισμα όμως πολύ υψηλή εγχωρια συμμετοχή σην κατασκευη διαφόρων συστημάτων).

 

Μπορεί το ζήτημα των υποβρυχίων να άλλαξαν πολλά λεφτά (πολλά) χέρια :rolleyes: είναι όμως θετικό ότι έστω κι έτσι και έστω με μεγάλη καθυστέρηση το πρόγραμμα κούτσα κούτσα υλοποιείται. Τουλάχιστον δεν ειχε την τυχη πολλών αντισταθμιστικών ωφελημάτων τα οποία κατάντησαν δεσμίδες σε βαλίτσες και τίποτε άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...