Jump to content
Shipfriends

ΩΝΑΣΗΣ. Πέρα από το μύθο του


Recommended Posts

Το κοινωφελες ιδρυμα αλεξανδρος σ ωνασης σε συνεργασια με το μουσειο μπενακη διοργανωνουν εκθεση με τιτλο
 


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΩΝΑΣΗΣ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ


αφορμη η συμπληρωση 30 ετων λειτουργειας του ιδρυματος και 31 απο το θανατο του μεγαλου σμυρνιου.

απο 5/10 ως 12/11 ε.ε. στο κτιριο της οδου πειραιως

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Η Βουλη της ψεκασμενης συνομωσιολογιας....

Ο τεθνεως, γατα στο να φορτωνει σε αλλους (scrive: το ψοφοδεες Ελληνικο Πολιτικο Συστημα) σκελετους*, ηξερε πολυ καλα τι ορους εβαλε στη διαθηκη του. Τοσο η Χριστινα, οσο και η Αθηνα, πληρωσαν φορους κληρονομιας, ακινητης περιουσιας, κλπ. Δεν δηλωσαν και δεν απεδειξαν αδυναμια συντηρησης ωστε η περιουσια να περιελθει στο Δημοσιο. Δεν ηθελαν να πηγαινουν για διακοπες στο Ιονιο, τι να γινει, με το ζορι; Εξ αλλου αν υπηρχε τεκμηριουμενη υποψια παραβιασης των ορων θα ειχαν ηδη παρεμβει οι σοφοι γεροντες του Ιδρυματος Ωναση και οι εξ ισου ευρηματικοι επιγονοι τους και θα ειχαν ρουφηξει την περιουσια προς ιδιον οφελος (του Ιδρυματος εννοω), δεν θα περιμεναν εναν πρωην εκπροσωπο Τυπου να τους δειξει το δρομο.

Βεβαια στην Ελλαδα του 2013, ακομα και για βουλευτες Επικρατειας ενος (υποτιθεται) αστικου, συντηρητικου κομματος και οι Σκορπιοι «κρατικοι» πρεπει να ειναι, αλλα εδω θα εκφυγουμε, οποτε κλεινω.

*(πχ την περιλαλητη Ολυμπιακη η οποια οταν την πηρε το Δημοσιο ηταν υποδειγμα σπαταλης διαχειρισης)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, Γεώργιε, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο νομικό πρόβλημα στην πώληση, γιατί διαβάζω ότι δεν θα πωληθεί, αλλά θα ενοικιασθεί για 99 χρόνια. Μακάρι βέβαια να ερχόταν στην κυριότητα του κράτους, όχι όμως αυτού του κράτους, ενός άλλου ευνομούμενου και καλώς διοικούμενου κράτους, ώστε να μπορούσε να το αξιοποιήσει σωστά. Σε αυτό το κράτος, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ρήμαζε επί χρόνια και μετά θα πουλιόταν μπιρ παρά. Κατά τα λοιπά, αφού δεν ανήκουμε  στη νομενκλατούρα του ξανθού γένους, μας απομένει να περιμένουμε να δούμε και την νέα ταινία για την ζωή του Ωνάση, με πρωταγωνιστή τον τρισμέγιστο Αλ Πατσίνο.

Link to comment
Share on other sites

στο λινκ στην επερωτηση παραπανω αναφερονται λεπτομερως οι οροι της διαθηκης. δεν μπορει να πουληθει σε τριτους ειναι ξεκαθαρο. ή το κραταν οι κληρονομοι ή το παιρνει το κρατος για θερετρο του αρχηγου του κρατους ή η ολυμπιακη για θερετρο του προσωπικου.

 

η ενοικιαση επελεγε γι'αυτο το λογο

 

οταν πεθανε ο αριστος η περιουσια, αφου αποτιμηθηκε και αφου ελαβε η τζακι τα δεοντα, μοιραστηκε απο τους εκτελεστες της διαθηκης σε 2 ισα μεριδια και σε ενα απο τα δυο ειχε περιληφθει ο σκορπιος. εγινε κληρωση και το ενα μεριδιο πηγε στο ιδρυμα ωναση και το αλλο στη χριστινα. αυτο της χριστινας περιλαμβανε και το σκορπιο.

 

 

ΥΓ: η θαλαμηγος χριστινα δωριζονταν στο ελληνικο κρατος, για να αποτελει θαλαμηγο του ΠτΔ

Link to comment
Share on other sites

Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει αυτό το βιβλίο απο τον Παύλο Ιωαννίδη http://www.livanis.gr/%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%99-%CE%9A%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82_p-251303.aspx  που αναφέρει πολλά πράγματα και για την ζωή του αλλα καί πάνω απο όλα πολλά πράγματα για τον Ωνάση. Επειδή το βιβλίο το έχω διαβάσει και αναφέρει συγκεκριμένα πράγματα για τον Σκορπιό και έχει συγκεκριμένα κομμάτια απο την διαθήκη μπορώ να συμφωνώ ότι βάση της διαθήκης απαγορεύετε η πώληση. Απο εκεί και πέρα ο μόνος τρόπος που θα γινόταν η πώληση αυτή είναι εάν ο Σκορπιός άνηκε σε κάποιου είδους εταιρεία οπότε μέσω της μεταβίβασης των μετοχώς δεν θα μπλέκαν με υποθηκοφυλακείο που θα πάγωνε την πώληση λόγω της διαθήκης. Μάλιστα θα είχε και εξαιρετικά μικρό φόρο μεταβίβασης.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, Γεώργιε, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο νομικό πρόβλημα στην πώληση

 

Νηρεύ, και νομικά προβλήματα να υπάρχουν, νομικούς παραστάτες και η πωλήτρια και ο αγοραστής, δεν θα είναι τίποτα δικολάβοι της Ευελπίδων. Εν γνώσει ενδεχομένων προβλημάτων, θα έχει δεθεί η αγοραπωλησία (νομικώς), από όλες τις μεριές..... 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δεν θυμάμαι εάν το έχουμε ξαναδεί, αλλά είδα πρόσφατα αυτό το ντοκυμαντέρ για τον Ωνάση και το βρήκα, αρκετά περιεκτικό για την επιχειρηματική και προσωπική του ζωή, όπου αναφέρονται τα σημαντικότερα γεγονότα και γίνεται αρκετά ευδιάκριτος ο "αγγελικά πλασμένος" της ναυτιλίας και των μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσων γενικότερα...ειδικά εκεί που αναφέρεται ότι η CIA ωργάνωσε απεργία στα γερμανικά ναυπηγεία για να καθυστερήσει τη καθέλκυση του "Τίνα Ωνάση". Επίσης έχει αρκετά ενδιαφέρουσες αναφορές στη θαλαμηγό του, όπως ότι ο πλοίαρχος του ήταν πρώην αξιωματικός σε γερμανικό ΥΒ στον ΒΠΠ και ότι το πλοίο είχε και πολεμικό εξοπλισμό για περίπτωση ανάγκης

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...