Jump to content
Shipfriends

Λιμάνι Ραφήνας


Recommended Posts

Το SUPERFERRY ANDROS ποιο είναι πάλι?? Το ΕΥΒΟΙΑ θα είναι μαζί με το ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Το συμβατικό της SEAJETS δε νομίζω ότι θα έρθει, ούτε και 2 ταχύπλοα του Ηλιόπουλου. Μάλλον 1 θα έχουμε πάλι. Κι επίσης ξέχασες το FAST FERRIES ANDROS. :)

Link to comment
Share on other sites

Δέν είναι βέβαιον ότι θα βρίσκωνται και τα 10 πλοία μαζεμένα στην Ραφήνα.Πέραν τού ότι θα κάνουν τα δρομολόγιά τους καθημερινώς,κάποιο θα διανυκτερεύη αλλού (πιθανώς στην Μύκονο,γιά να κάνη το "γαλατάδικο" από εκεί),ή και σε άλλα νησιά απ'όπου θα κάνουν τα πρωινά "τοπικά".

Δέν περιμένω βεβαίως απ'τον όποιο Συριζαίο ΥΕΝ να σκεφτή να κινήση διαδικασίες επέκτασης τού λιμανιού,ώστε άν -φτού κακά- χρειαστή να είναι και τα δέκα βαπόρια ταυτοχρόνως στην Ραφήνα να μήν έχουμε "βγές εσύ να μπώ εγώ".....

Link to comment
Share on other sites

Που να επεκταθεί αυτό το έρημο το λιμάνι? Χώρια που δεν το λες και λιμάνι, ένας ντόκος είναι, έστω μεγάλος. Ούτε προστασία από αέρηδες, ούτε σοβαρή οδική πρόσβαση, ούτε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Τα σχέδια για την επέκταση του λιμανιού υπάρχουν από τη δεκαετία του '80 όπως και οι οδικές και σιδηροδρομικές προσβάσεις. Αλλά κανείς δεν τολμάει να τα κάνει όλα αυτά πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

http://www.arxipelagos.com/2017/03/προχωρά-στο-2ο-στάδιο-το-master-plan-για-το-λιμάνι/

Μιλαμε για αλλο επιχειρησιακό σχέδιο, γιατί είχε γίνει ξανά σοβαρή μελέτη από την <<ΑΔΚ σύμβουλοι μηχανικοί>> παλιότερα , που παρουσιάστηκε κιόλας δημόσια στη Ραφήνα το 2003....

Αστεία βέβαια τα όσα λέγονται για <<υποδομη κρουαζιέρας>>, αλλα για να δούμε....

Link to comment
Share on other sites

Λεφτά να κινούνται,και "εργο" να φαίνεται οτι κάνει ο Οργανισμός...

υ.γ. Ο Πειραιάς είδε έργα μονο οταν επρεπε να γίνουν για να μη ξεφτιλιστούμε (Ολυμπιακους) και οταν πωληθηκε στους Κινεζους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Προϋποθέσεις προσέγγισης/απομάκρυνσης των Ε/Γ-Ο/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίων από και προς το λιμένα Ραφήνας που τέθηκαν από το λιμεναρχείο, κατά την περίοδο από 01 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους

Quote

 Οι κ. Πλοίαρχοι των Ε/Γ – Ο/Γ και Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ Πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα-Κυκλάδες κατά την προσέγγιση και απομάκρυνση τους στον και από τον Λιμένα Ραφήνας, οφείλουν να συμμορφώνονται με τα κάτωθι:

Α) Κατά την προσέγγισή τους στο Λιμένα Ραφήνας θα πρέπει να προβαίνουν σε σταδιακή μείωση της ταχύτητας τους ως εξής:

(i) Σε απόσταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων (4 ν.μ.) από Λιμένα Ραφήνας και συγκεκριμένα στον παράλληλο πλάτους 37ο 59,39 Β και σε ελάχιστη απόσταση δύο ναυτικών μιλίων και δύο δεκάτων του μιλίου (2,2 ν.μ.) από φανό βραχονησίδας Κοκκινονήσια η ταχύτητα τους θα ελαττώνεται στους είκοσι κόμβους (20 knots).

(ii) Σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων (2 ν.μ.) από Λιμένα Ραφήνας και συγκεκριμένα σε ελάχιστη απόσταση ενός ναυτικού μιλίου και πέντε δεκάτων του μιλίου (1,5 ν.μ.) από φανό βραχονησίδας Κοκκινονήσια η ταχύτητα τους θα ελαττώνεται στους δεκατρείς κόμβους (13 knots).

(iii) Σε κάθε περίπτωση κατά την πλεύση σας προς το Λιμένα Ραφήνας θα πρέπει να τηρείται απόσταση ασφαλείας από την παραλία Μαρίκες έξι δεκάτων του μιλίου (0,6 ν.μ.) το ελάχιστο.

Β) Κατά την απομάκρυνσή τους από το Λιμένα Ραφήνας οι κ. Πλοίαρχοι των εν λόγω Πλοίων θα τηρούν τις αντίστοιχες ταχύτητες και αποστάσεις από τις ακτές όπως περιγράφεται στην ανωτέρω παράγραφο.

Γ) Ευνόητο είναι ότι η ταχύτητα των 13 κόμβων (13 knots) θα πρέπει σταδιακά να ελαττώνεται ως την πρόσδεση του πλοίου στο Λιμένα Ραφήνας κατά την είσοδό του σ’ αυτό, ενώ κατά τον απόπλου του από τον Λιμένα Ραφήνας θα πρέπει να αναπτύσσει σταδιακά την ταχύτητα του.

2. Οι ανωτέρω εκτεθέντες περιορισμοί θα αποτρέψουν την δημιουργία υψηλού αποθαλλάσιου κυματισμού (απόνερα) με δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους λουόμενους παρακείμενων ακτών στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας μας, όσο και για τα ελλιμενιζόμενα-παραπλέοντα σκάφη αυτής.

3. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις βέβαια που απαιτείται διαφορετικός χειρισμός με σκοπό την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων τηρώντας πάντα τον ΔΚΑΣ, οι κ. Πλοίαρχοι υποχρεούνται να χειρίσουν κατά την κρίση τους. Επίσης πριν την διέλευση του εκάστοτε Πλοίου από τις προαναφερθείσες αποστάσεις και σε συνδυασμό με την μείωση της ταχύτητας του οι κ. Πλοίαρχοι γνωρίζοντας την ιδιαίτερη σχεδίαση και τις προδιαγραφές των υπό την διακυβέρνηση τους πλοίων θα πρέπει να τηρούν τέτοια πορεία, ώστε κατά το δυνατόν να υπάρχει εκτόνωση του κυματισμού, υπολογίζοντας πάντα τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και εφαρμόζοντας τον ΔΚΑΣ.

4. Οι κ. Πλοίαρχοι οφείλουν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή ως προς την απόσταση ασφαλείας μεταξύ των υπό την πλοιαρχία τους εισερχομένων-εξερχομένων πλοίων προς και από τον Λιμένα Ραφήνας, να έχουν αυξημένη προσοχή-ετοιμότητα και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κίνηση τον ασφαλή ελλιμενισμό και την αγκυροβολία αυτών.

5. Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την αποφυγή ενδεχόμενου ναυτικού ατυχήματος και προκειμένου να εξασφαλιστεί η από μέρους των κ. Πλοιάρχων πιστή τήρηση των προαναφερομένων στις ανωτέρω ένα (01), τρία (03) και τέσσερα (04) παραγράφους, η ταχύτητα και η πορεία των εισερχομένων και εξερχομένων πλοίων θα ελέγχονται-καταγράφονται ηλεκτρονικά από τα συστήματα VTS / Κ.Λ. Ραφήνας.

6. Η εν λόγω Απόφαση θα εφαρμόζεται κατά την περίοδο από 01 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους με δυνατότητα επέκτασης της ανωτέρω χρονικής διάρκειας από την Υπηρεσία μας εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

7. Σε περίπτωση αλλαγής πλοιαρχίας ο παραδίδων την πλοιαρχία Πλοίαρχος με μέριμνα του, να επιδίδει στον νέο Πλοίαρχο την αυτή ΑΠΟΦΑΣΗ προκειμένου με την σειρά του να λάβει γνώση.

8. VTS/ Ραφήνας που κοινοποιείται το παρόν να παρακολουθεί – ελέγχει πιστά τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα της Απόφασης.

9. Η μη τήρηση των ανωτέρω εκ μέρους σας επιφέρει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

10. Να κοινοποιηθεί για άμεση εκτέλεση.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επιτέλους και μια σωστή κίνηση! Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να μη μείνουν τα σχέδια στα χαρτιά και να προχωρήσει κάτι... Για να δούμε... :)

Link to comment
Share on other sites

Να μην σας απογοητεύσω, αλλά δύσκολα όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Πόσο μάλλον στη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Και προαστιακός ως τη Ραφήνα και υπόγεια στο λιμάνι, και Αττική Οδός, και ανισόπεδος στη Μαραθώνος (το μόνο που είναι εφικτό). Από που να αρχίσει κανείς, μελέτες, απαλλοτριώσεις, κατασκευή κλπ κλπ κλπ. Μιλάμε για εκατοντάδες μύρια έουρα.

Για να έχουμε μια σύγκριση να πούμε ότι ακόμα και στην περιβόητη επέκταση του τραίνου ως το Λαύριο, που δεν απαιτεί την παραμικρή απαλλοτρίωση ή μεγάλο τεχνικό έργο, δεν μπορεί να ξεκινήσει γιατί κανείς δεν πληρώνει τη μελέτη που κοστίζει 1-2 εκατομμύρια ευρώ. Και θα βρούνε για το wish list της ανακοίνωσης τους ποταμούς χρημάτων? 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα όσα λες, Gtogias, κι εγώ κρατάω μικρό καλάθι (τουλάχιστον πάντως η κίνηση αυτή έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση), εκτός από τις απαλλοτριώσεις. Το κομμάτι που προβλέπεται για την Αττική Οδό από το τέρμα της σήμερα στο Πικέρμι ως το λιμάνι είναι ήδη απαλλοτριωμένο. Αυτό έγινε όταν υπήρχε στόχος να μας έρθει εδώ ο δρόμος τότε με τους Ολυμπιακούς. Το μόνο που μένει τώρα είναι να φτιαχτεί η επέκταση αυτή των μόλις 7 χλμ, αλλά κανείς από τότε δεν έχει κάνει δυστυχώς τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε όμως την παγίδα: Από Πικέρμι ως την είσοδο της Ραφήνας η Αττική. Και μετά? Ως το λιμάνι τι θα γίνει? Από που θα περάσει? Είτε υπόγεια, μαζί με το τραίνο, είτε επίγεια. Εκεί δεν θα χρειαστούν μελέτες, περιβαλλοντολογικές, πιθανόν απαλλοτριώσεις, πιθανές προσφυγές, και όλα τα συνήθη σε έργα τέτοιας εμβέλειας. Προσωπικά θεωρώ ότι η ευκαιρία χάθηκε το 2003-2004 που και τα χρήματα μπορούσαν να βρεθούν αλλά και οι "αντιστάσεις" ήταν μειωμένες χάριν του "εθνικού" σκοπού.

Μακάρι να πέφτω έξω και να γίνουν σε λογικό χρονικό ορίζοντα. 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Το Κάβο Ντ"Όρο κανεις δε το κόβει ομως ... τα μισά πλοία της Ραφηνας πρεπει να πανε Λαύριο ... κακά τα ψέματα ... πολυ πιο κοντά ... και κυρίως ειναι ΛΙΜΑΝΙ και οχι φτερό στο άνεμο 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Petros P said:

Το Κάβο Ντ"Όρο κανεις δε το κόβει ομως ... τα μισά πλοία της Ραφηνας πρεπει να πανε Λαύριο ... κακά τα ψέματα ... πολυ πιο κοντά ... και κυρίως ειναι ΛΙΜΑΝΙ και οχι φτερό στο άνεμο 

Διαχρονική αιτία κουβέντας: Λαύριο ή Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, gtogias said:

Πρόσεξε όμως την παγίδα: Από Πικέρμι ως την είσοδο της Ραφήνας η Αττική. Και μετά? Ως το λιμάνι τι θα γίνει? Από που θα περάσει? Είτε υπόγεια, μαζί με το τραίνο, είτε επίγεια. Εκεί δεν θα χρειαστούν μελέτες, περιβαλλοντολογικές, πιθανόν απαλλοτριώσεις, πιθανές προσφυγές, και όλα τα συνήθη σε έργα τέτοιας εμβέλειας.

Σύμφωνα με την τότε μελέτη η Αττική Οδός από κείνο το σημείο και μετά θα γινόταν εγκυβωτισμός (κάλυψη δλδ) του ρέματος της Πεντέλης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε και η προέκταση της Εθνικής προς Φάληρο και Πειραιά. Έτσι θα κατέληγε στο σημερινό parking της παραλίας στρίβοντας αριστερά λίγο πριν το πάρκο Καραμανλή. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει ακόμη, αλλά τότε συνάντησε τεράστιες αντιδράσεις (αυτές μας έχουν φάει στην Ελλάδα) λόγω χαλάσματος του... φυσικού κάλλους του ρέματος και κάποια αναπαραγωγή... βατράχων(!!!).

Link to comment
Share on other sites

Resume: Ο αγλαός Κουρουμπλής, όταν δεν ασχολείται με το φλέγον :P ζήτημα του ηγέτη της Κεντροαριστεράς, προετοιμάζει πρόγραμμα έργων με πιθανότητα εφαρμογής ανάλογη με εκείνο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Champion Jet_2 said:

Οσο για το μικρο της Ido πιστευω οτι του ταιριαζει η γραμμη αλλα θα εχει προβλημα με την παραμονη στο λιμανι της Ραφηνας,αφου οπως ολα δειχνουν μαζι με αυτο θα υπαρχουν 4 ταχυπλοα για διανυκτερευση πραγμα αδυνατον να φτασουν οι θεσεις πλαγιοδετησης στην Ραφηνα.Επισης θα μπορουσε να ξεκιναει το πρωι απο Ανδρο ωστε να μην εχει προβλημα με τις θεσεις

Το τούρκικο (μηκους 58 μέτρων) μπορεί να μπαίνει και στο παλιο λιμανι της Ραφήνας και να δένει με την πρύμνη στον αγ νικόλαο και την πλώρη στην πλαζ μονο για τις διανυκτερεύσεις, αν το επιτρέψει το λιμεναρχείο φυσικα......

Εξαλλου ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το Flying Cat 4 των 52 μετρων.....

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Έχω μια ερώτηση να κάνω: Είμαι Κερατσινιώτης και ενδιαφέρομαι να ταξιδέψω με τα Superferry. Δεν έχω ξαναταξιδέψει από Ραφήνα και θέλω να μάθω αν δημιουργείται μποτιλιάρισμα μέσα στην πόλη.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να εισαι κατα της 7.30 σιγουρα στη ραφηνα  αλλα μην αγχωνεσαι γιατι φευγουν τα πρωινα κ κ δεν εχει τοσο πολυ κινηση μετα!κ θα βρεις κ κινηση στην εξοδο της αττικης οδου στο φαναρι για την μαραθωνος 

Link to comment
Share on other sites

Βασικά επειδή έχω και αυτοκίνητο και μακρινό προορισμό (Ίος), γνωρίζω ότι πρέπει να βρίσκομαι στο λιμάνι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα. Άρα τι συμβαίνει στη διαδρομή προς το λιμάνι κατά τις 7;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...