Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά Πάρο Νάξο Κουφονήσι Κατάπολα από 25/05/18 έως 28/06/18 και από 03/09/18 έως 30/09/18 που θα έχει καθημερινά δρομολόγια στις 7:15, με επιστροφή στις 20:55. Το διάστημα από 29/06/18 έως 02/09/18, έχει σχεδόν τα ίδια δρομολόγια εκτός από Παρασκευή και Κυριακή που δεν θα πιάνει στα Κατάπολα (προφανώς έχουν σκέψη για απογευματινά δρομολόγια).

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το Express Scopelitis θα πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο προκειμένου να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων. Το πλοίο θα αναχωρήσει το πρωί στις 7:00 από το λιμάνι των Καταπόλων για Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο ενώ κατά την επιστροφή θα περάσει από τα λιμάνια της Ηρακλειάς, της Σχοινούσας, του Κουφονησίου και της Δονούσας για να επιστρέψει πάλι στο λιμάνι των Καταπόλων. Και στη συνέχεια υπομονή μέχρι να τελειώσει η γραφειοκρατία…

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Η αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, έχει αναρτήσει στην σελίδα της στο FB, τα κατωτέρω δρομολόγια για το καλοκαίρι για το νησί της Αστυπάλαιας. Πλην του κλασικού δρομολογίου της άγονης των Δωδεκανήσων Κυριακή πρωί με τον ΔΙΑΓΟΡΑ, στα υπόλοιπα εμφανίζεται το Blue star Naxos,  με πρωινές αναχωρήσεις από Πειραιά, (0645) και επιστροφή από Αστυπάλαια 18.00, μέσω παρο-ναξίας. Ξέρουμε κάτι?26907644_10215874478917107_499041200513934720_n.thumb.jpg.c53867c0811e708211077511662293bd.jpg27073413_10215874478837105_5819051713198076003_n.thumb.jpg.384101a4e8a71e9d7fd91304fb1121cc.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θα είναι μια έκπληξη αν ισχύσει όντως κάτι τέτοιο. Τα πρωινά δρομολόγια για μικρές Κυκλάδες λογικά θα είναι σε εβδομαδιαία βάση. Τέσσερις φορές προς Αιγιάλη - Αστυπάλαια  και τρείς προς Κουφονήσι-Κατάπολα με το Blue Star Naxos.  Με την επιστροφή του Διαγόρα ελευθερώνεται και το Blue Star Paros οπότε  θα είναι σε καθημερινή Βάση Σύρο-Τήνο-Μύκονο .Αν γίνει η παραπάνω δρομολόγηση λογικά τότε το Βραδινό Παροναξίας (Blue Star Patmos) θα πιάνει  Ίο-Σαντορίνη  με πιθανότητα  να παίξει και Ικαρία Σάμος. Αλλά μέχρι να δούμε επίσημα τα δρομολόγια να αναρτούνται όλα αυτά είναι φήμες.

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

To Blue Star Naxos είχε ήδη καθυστέρηση από την προηγούμενη ημέρα λόγω του συμβάντος με τον επιβάτη, με αποτέλεσμα να αναχωρήσει με 40 λεπτά καθυστέρηση από τον Πειραιά. Επίσης μετά την Δονούσα μέχρι και Αστυπάλαια φαίνεται  να ταξίδευε γύρω στους 17 kn. Μάλλον γιατί όλη την προηγούμενη μέρα το ζόρισαν με 23 -23,5 για να βγεί το δρομολόγιο οπότε υποθέτω μετά έγινε κάποιου είδους διαχείριση.

Link to comment
Share on other sites

Κι άλλες φορές έχω παρατηρήσει να καθυστερεί... Χθες απλά το έγραψα... Νομίζω ότι κάθε μέρα αργεί... Απ' όσες φορές έχει τύχει να το δω μόνο μια φορά έφτασε στην ώρα του... 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι παραπάνω πληροφορίες και οι πίνακες δρομολογίων του Blue Star Naxos στην ιστοσελίδα της εταιρείας εμφανίζουν καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά στις 06:45, τόσο για το σκέλος της Ηρακλειάς - Σχοινούσας - Κουφονησίων - Καταπόλων, όσο και για το σκέλος της Δονούσας - Αιγιάλης - Αστυπάλαιας.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω κάποιες διαφορές στο ωράριο του δρομολογίου του κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο κατά 10 λεπτά σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες (11:05 με 10:55 τις άλλες ημέρες). Στην αρχή σκέφτηκα μήπως έπιανε Σύρο πριν τη Πάρο αλλά αυτά θα ήταν μια καθυστερεί περίπου 45 λεπτά στο δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι φέτος θα είναι μόνο πρωινά τα καλοκαιρινά δρομολόγια προς την άγονη των Μικρών Κυκλάδων, ίσως επιφέρουν πλήγμα στην κίνηση του Σκοπελίτη. Πέρυσι το θρυλικό βαποράκι αναγκάστηκε κάθε Τρίτη και Πέμπτη να αναχωρεί στις 11:30 από Νάξο, ώστε να προλαβαίνει να φεύγει πρώτο, πριν το Blue Star. Φέτος όμως εκτός αυτού, θα συμπίπτουν και οι τρεις ημέρες που εξυπηρετεί ο Σκοπελίτης την Δονούσα (Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο) με τις ημέρες που επίσης θα περνάει μεσημέρι το Blue Star. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πολυ φιλοδοξη την βλεπω την blue star με το πρωινο δρομολογιο για τα νησια μιας κ θα εχει αφιξη στο πειραια στις 5. μεχρι να ξεφορτωσει τα φορτηγα να βαλει τα αλλα μεσα που θα αφηνει το δηλος  κ να παρει πετρελαια δεν το βλεπω σε 1.45 ολα αυτα!γιατι εαν αργησει 20 λεπτα το πιανει το δηλος στην παρο μετα κ θα κολλησει το λιμανι που δεν εχει υποδομες κ πανε πακετο κ στη ναξο μαζι που ειναι κ το tera jet μεσα

Link to comment
Share on other sites

Τόσα χρόνια το απογευματινό Blue Star έκανε το ίδιο δρομολόγιο με παραμονή 2,5 ωρών χωρίς καθυστερήσεις!! Όταν έκανε τα εξπρές δρομολόγια τη Παρασκευή το Blue Star που έκανε το πρωί Σύρο Τήνο Μύκονο, είχε παραμονή 1 ώρα και 15 λεπτά. Εα, δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην είσοδο του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα με τα ωράρια του. Επίσης στην Αμοργό/Αστυπάλαια το πλοίο έχει παραμονές, όποτε εάν καθυστερήσει λίγο το πρωί θα την καλύπτει εκεί!!

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Highspeed 4 αλλάζει λίγο τα δρομολόγια του στη γραμμή Πειραιά Πάρο Νάξο Κουφονήσι Καταπολα, έτσι από τη Παρασκευή 29/6/18 και καθημερινά θα αναχωρεί στις 13:30 από τα Καταπολα αντί για τις 15:00 και θα φτάνει στο Πειραιά στις 19:20 αντί για τις 21:00. Ενώ τη Παρασκευή και τη Κυριακή δεν θα πιάνει στα Καταπολα, ένεκα του διπλού δρομολογίου που κάνει αυτές τις ημέρες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν επρόκειτο για κάποια έκτακτη αλλαγή, έτσι είχαν βγει τα δρομολόγια εξαρχής, από 29/6 θα γινόντουσαν κάποιες μικρές αλλαγές. 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Αλλαγές θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Εξπρές Σκοπελίτης για το διάστημα της προσεχούς καλοκαιρινής περιόδου (10/6 - 8/9).

Πιστεύω ότι με αυτές τις αλλαγές ο Σκοπελίτης προσπαθεί όσο είναι δυνατόν στο να μην συμπέφτουν οι ημέρες του μακρυτάξιδου δρομολογίου του (μέσω Δονούσας & Αιγιάλης) με εκείνες τις αντίστοιχες του μικρού Blue Star, όπως έγινε πέρσι το καλοκαίρι που η Blue Star έβαλε για πρώτη φορά αποκλειστικά πρωινά δρομολόγια για Μικρές Κυκλάδες.

Επίσης, η αλλαγή της πρωινής αναχώρησης απ' τα Κατάπολα απ' τις 07:00 στις 08:20 τις ημέρες του κοντοτάξιδου δρομολογίου (χωρίς Δονούσα & Αιγιάλη) πιστεύω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλει να προσφέρει μια εναλλακτική πιο αργή αναχώρηση από Κατάπολα (λόγω του Golden Express) και να μην παραμένει πολλές ώρες άπραγο στη Νάξο.

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
2 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Blue Star Patmos θα είναι στην άγονη των Δωδεκάνησων αντί για το Blue Star Chios αυτό το καλοκαίρι, που θα είναι στο απογευματινό δρομολόγιο της Πάροναξιας. 

Και αν πηγαίνει 3 απογεύματα την εβδομάδα το Χίος Παροναξία-Ικαροσαμία, για Μικρές Κυκλάδες, πότε θα γίνεται το δρομολόγιο;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...