Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Ζαντε ειναι η χαρα του shipfriendαραιου για πολλους λογους. περαν των γνωστον ferries αποτελει περασμα κρουαζιεροπλοιων και εμπορικων καραβιων. οχι το λιμανι της βεβαια, αλλα τα νερα της.

το περασμενο σαββατο γυρω στις 15.00 περαγε πολυ κοντα απο τον αγ νικολα (ΝΑ Ζακυνθος) το costa victoria, τακτικα διερχομενο του ιονιου οπως καθε σαββατο. απο εκει περνανε πολλα κρουαζιεροπλοια που ανεβαινουν απο ανατολικη μεσογειο για αδριατικη.

επισης αργα το απογευμα του σαββατου εξω απο το πορτο λιμνιωνας περναγε ενα μεγαλο tanker. Πιθανοτατα ηταν product. μεσα σε 2 ωρες απο τον λιμνιωνα περασαν πανω απο 5 φορτηγα πλοια συνολικα ειτε προς βορρα (ενα general της γνωστης τουρκικης πορταδας 2 μικρα ρωσσικα? bulk carriers το τανκερ και ενα ακομη μακρυτερα).

το πορτο λιμνιωνας ειναι στα δυτικα του νησιου και απο εκει περνανε πολλα εμπορικα πλοια με κατεθυνση απο ιονιο για μεσογειο

post-13-128326958704_thumb.jpg

post-13-128326958706_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εντάξει, μπορεί το ποστ να μην έχει σχέση με την κίνηση, αλλά έχει με την Ζάκυνθο. :mad:

Κατά την έγκυρη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, τα σημαντικότερα ναυάγια στον Ελληνικό χώρο είναι:

Το ναυάγιο των Αντικυθήρων (έφηβος, μηχανισμός κλπ),

του Βρεττανικού, του Ηράκλειον, του Persia, του Σαμίνα και - κρατηθείτε- του... Παναγιώτη ;)

ΥΓ Η εγκυκλοπαίδεια ενημερώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς και αύριο μπορεί να εχει περισσότερα,

αλλά όχι ρε γαμ... και τον Παναγιώτη δίπλα στο Σαμίνα και στο Ηράκλειον...ξεφτίλα είναι!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

"πολυκοσμια" στο λιμανι του ζαντε. foscolo, ωκεανις (μονιμοι κατοικοι, αλλα για ποσο:confused:, σολωμος, ιονις, ζακυνθος Ι & ιονιαν σταρ κοιμονταν εν ειρηνη χτες βραδυ ημερα του αγιου διονυσιου μαζι με ενα ναρκαλιευτικο.

σημερα στη θεση του ναρκαλιευτικου στον τραπεζοειδη προβλητα ηταν το ρωσσικης κατασκευης, σημαιας και συμφεροντων Diamond, που ξεφορτωσε ξυλεια για το νησι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 8 months later...

Μετά τους οδικούς άξονες, σε αποκλεισμό λιμανιών με πρώτο εκείνο της Ζακύνθου προχωρούν οι αγρότες που έχουν εναντιωθεί στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ειδικότερα στο λιμάνι Ζακύνθου δεν έχει εκτελεσθεί το πρωινό δρομολόγιο και είναι άγνωστο αν θα γίνουν και τα μεσημεριανά.

Παράλληλα καθώς οι οδικοί άξονες είναι αποκλεισμένοι, πολλά φορτηγά με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά αλλά και το λιμάνι της Πάτρας, είναι μπλοκαρισμένα στους δρόμους.

www.seanews.gr

Link to comment
Share on other sites

Στη Ζακυνθο αποκλεισμος του λιμανιου συνεχιζεται.Δεν ξερω τι γινοταν τις προηγουμενες μερες αλλα σημερα απο οτι μου ειπε γνωστος μου δεν εχει περασει βαπορι και κανεις δεν ξερει ποτε θα ανοιξει

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Το Ζαντε ειναι η χαρα του shipfriendαραιου για πολλους λογους.

Έχει πλοία για όλα τα γούστα. Παροπλισμένα, ferries, κρουαζιερόπλοια, μικρά τουριστικά, ρώσικα μικρά επιβατηγά και καταμαράν επιβατηγά. Φυσικά έχει και ναυάγια...

Ας ξεκινήσουμε από τους τρείς σωματοφύλακες του λιμανιού, τα παροπλισμένα ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ΦΩΣ 1 και ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1.

Το πρώην VENA που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται στο προ μετασκευης/πώλησης στάδιο δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από το δελφίνι στα πλευρά και την όμορφη τσιμινιέρα. Μόνο καποια γκραφιτι έχουν κανει την εμφάνιση τους στην αριστερή πλευρά. Εσωτερικά το αυθαίρετο που ξεχωρίζει δεν έχει κάτι μέσα (αν είχε έχει ξηλωθεί) , όπως φαίνονται να έχουν ξηλωθεί και στο main deck εσωτερικά πολλά πράγματα (μέχρι και τα φινιστρίνια) .

Το πανέμορφο ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1, δεν έχει εμφανή σημάδια φθοράς από τον παροπλισμό, αν και είναι φρέσκο στο επάγγελμα.

Το ΦΩΣ 1 από την άλλη έχει τα μαύρα του τα χάλια σε όλα τα επίπεδα.

Ξεχωριστή παρουσία στο λιμάνι αποτελεί το μετασκευασμένο αλιευτικό ΑΖΑRT (αλλιώς το πλοίο των τρελών) , στην πλώρη του ΦΩΣ. Έξω από το πλοίο υπάρχουν κερκίδες και δίνονται παραστάσεις. Προσέξτε στην πλώρη τα μαχαιροπήρουνα.:D

Επιπλέον, στο κεντρικό λιμάνι υπήρχε το μικρό τουριστικό ΖΕΥΣ ΙΙ, που φόρτωνε κόσμο για κρουαζιέρα στο Ιόνιο. Αργά το απόγευμα μπήκε στο λιμάνι το τουριστικό ΔΕΛΦΙΝΙ, που έδεσε στο βόρειο κομμάτι, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα τουριστικά του νησιού (πληρώνει πιο πολλά λιμανιάτικα; ).

Όλα τα υπόλοιπα τουριστικά δένουν σε ένα λιμανάκι νότια του κεντρικού λιμένα. Εκεί είχαμε το γνωστό μας καταμαράν ΑΡΓΩ , που δεν είναι στις Σποράδες όπως περιμέναμε, αλλά ψάχνει χελώνες και ναυάγια. Επιπλέον το ξύλινο ΔΙΑΣ, και μετά ονομαστικά τα : ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Κ , EUROSTAR, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ , STELLA OKEANIS, ΑΝΝΟΥΛΑ ΙΙ και ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΘΩΝΙΤΙΣΑ.

Ελπίζω να μην σας εκούρασα, το δελτίο Ιθάκης του χρόνου...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Σημαντική μείωση παρουσιάζει η κίνηση στο λιμάνι της Ζακύνθου για τον φετινό Ιούνιο

Σημαντική μείωση παρουσιάζει η κίνηση στο λιμάνι της Ζακύνθου για τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, γεγονός που αποδεικνύει ότι τουριστική χρονιά που διανύουμε θα είναι ακόμη πιο δύσκολη κυρίως για τους Έλληνες, που πλήττονται έντονα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των μέτρων της Κυβέρνησης.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται για τον εσωτερικό τουρισμό είναι άκρως ανησυχητική. Μέσα σε λίγα χρόνια η πτώση των αφίξεων από το λιμάνι της Κυλλήνης είναι συνεχής, ιδιαίτερα από το 2007 και μετά, όπου τα νούμερα είναι… αποκαλυπτικά.

Από μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η κίνηση μειώθηκε τον φετινό Ιούνιο κατά 7.915 άτομα σε σχέση με τον περσινό, σε συνέχεια των πτωτικών τάσεων των προηγούμενων μηνών. Τον Ιούνιο του 2009 έφτασαν στη Ζάκυνθο από την Κυλλήνη, 53.132 επιβάτες, 11.056 Ι.Χ., 436 λεωφορεία, 2.428 φορτηγά και 598 δίκυκλα. Τα φετινά νούμερα ήταν: 45.217 επιβάτες, 8.564 Ι.Χ., 417 λεωφορεία, 2.322 φορτηγά και 526 δίκυκλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τεράστια πτώση στο λιμάνι της Ζακύνθου

Πηγη: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Οι αποβιβάσεις επιβατών από την Κυλλήνη, ήταν φέτος 117.152 άτομα, των Ι.Χ. 27.052, των λεωφορείων 580, των φορτηγών 2.173 και των δικύκλων 1.637. Πέρυσι για τον ίδιο μήνα και για την ίδια «διαδρομή», οι αφίξεις ήταν 127.000 άτομα, 32.334 Ι.Χ., 584 λεωφορεία, 2.586 φορτηγά και 1.715 δίκυκλα.

Συγκριτικά με το 2009, παρουσιάζεται μείωση μόνο για τον Αύγουστο 9.948 ατόμων και 5.275 Ι.Χ., ενώ ακόμη πιο αποκαλυπτικά για την κατάσταση του εσωτερικού τουρισμού, είναι τα στοιχεία του τριμήνου (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος), των δύο χρόνων.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2009 οι αφίξεις από την Κυλλήνη έφτασαν συνολικά τα 275.746 άτομα και τα 65.571 Ι.Χ. και φέτος μόλις τα 249.937 άτομα και τα 54.388 Ι.Χ., παρουσιάζοντας πτώση 25.809 επιβατών και 11.183 αυτοκινήτων…

Αντίστοιχη μείωση, τόσο για τον Αύγουστο, όσο και συνολικά για το προηγούμενο τρίμηνο, παρουσιάζεται και στις αναχωρήσεις από τη Ζάκυνθο. Φέτος, μόνο για τον προηγούμενο μήνα αποχώρησαν 129.524 άτομα, 30.763 Ι.Χ., 587 λεωφορεία, 2.794 φορτηγά και 1.765 δίκυκλα. Πέρυσι, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 136.854 άτομα, 34.336 Ι.Χ., 579 λεωφορεία 2.784 φορτηγά και 1.739 δίκυκλα.

Σημειώθηκε δηλαδή μείωση 7.330 ατόμων και 3.573 Ι.Χ.. Στα συνολικά συγκριτικά αποτελέσματα για τα δύο καλοκαίρια, πέρυσι αποχώρησαν από το νησί 264.625 επιβάτες και 62.079 Ι.Χ. και φέτος 239.328 επιβάτες και 52.739 Ι.Χ., παρουσιάζοντας πτώση 25.297 ατόμων και 9.340 αυτοκινήτων.

Προς τα κάτω και τα κρουαζιερόπλοια

Απογοητευτικά ήταν όμως και τα αποτελέσματα του θαλάσσιου τουρισμού, παρά το γεγονός ότι τόσο φέτος όσο και πέρυσι, τη Ζάκυνθο επισκέφθηκαν 7 κρουαζιερόπλοια και τους τρεις θερινούς μήνες.

Τον περσινό Ιούνιο το νησί προσέγγισε 1 κρουαζιερόπλοιο που αποβίβαση 1.711 επιβάτες και τον ίδιο μήνα φέτος ήταν 4 με 4.422 επιβάτες. Από εκεί και πέρα αρχίζει η πτώση. Τον Ιούλιο του 2009 ήταν 4 με 3.992 αποβιβάσεις σε αντίθεση με τα 2 φετινά και τις 699 αποβιβάσεις. Τον Αύγουστο του 2009 ήταν 2 με 5.331 (!) άτομα και φέτος μόλις 1 με 464 άτομα..

Συνολικά πέρυσι αποβιβάστηκαν 11.034 επιβάτες και φέτος μόλις 5.585 παρουσιάζοντας πτώση 5.449 ατόμων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

η πτωση στη γραμμη κυλληνης ζακυνθου εναντι του 2009, συνεχιστηκε και το Σεπτεμβιο.

τη δευτερα 4/10, προσεγγισε το Ζαντε το Queen Victoria και (εννοειται) εμεινε στην αγκυρα. οι ζακυνθινοι γκρινιαζουν που οι επιβατες βγαινουν με tenders, αντι να πεφτει διπλα το κρουαζιεροπλοιο. φαινεται δεν εχουν δει τι γινεται σε μυκονο και σαντορινη.

OL041549.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Τη Παρασκευή 15/4/11, το SEABOYRN SPIRIT θα προσέγγιζε στη Ζάκυνθο αλλά λόγω καιρού δεν έπιασε και συνέχισε για αλλού. Αυτό είναι το τρίτο κρουαζιερόπλοιο που δεν προσεγγίζει φέτος στο λιμάνι της Ζακύνθου. Περισσότερα στον ΕΡΜΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

πολλα ειναι που ακυρωνουν καθε χρονο τις προσεγγισεις στη ζακυνθο λογω καιρου. οπως εχουμε πει και στο τοπικ του λιμανιου της ζακυνθου, τα κρουαζιεροπλοια φουνταρουν μισο με ενα μιλι βορεια του λιμανιου και ο κοσμος βγαινει με λαντζες. οποιοσδηποτε καιρος ανω των 4 μποφωρ, σημαινει αντιο.

ΥΓ: δεν ειναι το τριτο που δεν προσεγγιζει. θα ηταν η τριτη προσεγγιση για φετος αν προσεγγιζε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αύξηση των επισκεπτών κατεγράφη το Πάσχα στη Ζακυνθο

Το Λιμεναρχείο κατέγραψε 18.607 επιβάτες τη Μεγάλη Εβδομάδα, 4.103 Ι.Χ., 451 φορτηγά, και 135 λεωφορεία. Το 2010, οι αριθμοί είχαν ως εξής: 16.463 επιβάτες, 3.810 Ι.Χ.,497 φορτηγά και 113 λεωφορεία.

Πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Λιμεναρχείο, ήρθαν 2.500 επιβάτες περισσότεροι σε σχέση με το 2010, ενώ υπήρξε αύξηση στα λεωφορεία και στα Ι.Χ.

“Από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Ιουνίου, είχαμε αυξημένη κίνηση, σε σχέση με τα παρελθόντα έτη. Φέτος, ήρθαν 8.026 επιβάτες, 1.500 Ι.Χ. και 53 λεωφορεία. Το 2010 μας επισκέφθηκαν 5.500 επιβάτες, 1.024 Ι.Χ. και 47 λεωφορεία. Δηλαδή, τώρα είχαμε μια αύξηση 2.500 επισκεπτών, ενώ σε σύγκριση με το 2009 ήρθαν 1.400 περισσότεροι επιβάτες. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αύξηση και των λεωφορείων, θεωρώ ότι αυτό αποτελεί μια φυσιολογική εξέλιξη, μιας και ο κόσμος προτιμά να ταξιδεύει με αυτόν τον τρόπο, επειδή είναι οικονομικός. Δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα με την εκτέλεση των δρομολογίων, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και ένα έκτακτο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος” υπογράμμισε ο κ. Κοκάλας.

Πηγη: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι καταγράφεται η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Ζακύνθου, για το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2010 από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, ταξίδεψαν με τα πλοία της γραμμής 45.217 επιβάτες και 8.564 Ι.Χ. Φέτος, τον Ιούνιο ταξίδεψαν από Κυλλήνη για Ζάκυνθο 45.735 επιβάτες και 8.195 Ι.Χ.

Πηγη: ΕΡΜΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ΚΕΝΤΕΡΗΣ και KING εφεραν πανω απο 1000 Ιταλους στο νησι σημερα

Δυναμική είσοδο έκαναν και φέτος στο νησί οι Ιταλοί τουρίστες χάρη στα δρομολόγια της γραμμής Πρίντεζι- Ζάκυνθος.

Σήμερα το μεσημέρι δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση στο λιμάνι καθώς, πολλοί τουρίστες περίμεναν το προγραμματισμένο δρομολόγιο των πλοίων IONIAN KING και ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ.

Το IONIAN KING έφτασε αργά το μεσημέρι στη Ζάκυνθο μεταφέροντας περίιπου 850 επιβάτες, ενώ άλλοι 450 είχαν προγραμματισθεί για το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ.

Τα πλοία - που έχουν ενδιάμεσες στάσεις σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Σάμη- θα συνεχίσουν τα δρομολόγια μέχρι τις 28 Αυγούστου.

http://www.ioniannews.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μειωμένος αναμένεται να είναι φέτος, ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Ζακύνθου. Μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες μόνο 5 προσεγγίσεις.

Πηγή: ΕΡΜΗΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συμφωνα με τον ΕΡΜΗ χτες ηταν να καταπλευσει στη Ζακυνθο και το πρωτο κρουαζιεροπλοιο για φετος το οποιο ειναι το DELPHIN

Την προσεχή Τετάρτη θα φτάσει στη Ζάκυνθο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή τουριστική σεζόν και ελπίδα των εμπόρων και καταστηματαρχών του νησιού, είναι ο καιρός να είναι ευχάριστος και να επιστρέψει στους επιβάτες του πλοίου να αποβιβαστούν στο λιμάνι και να κάνουν μια βόλτα στην Πόλη.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος, πρακτορεύει το γραφείο του κ. Κώστα Χιώνη και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον ίδιο, πρόκειται για το πλοίο Dolphin, με επιβάτες κατά κύριο λόγο από την Γερμανία.

Το Dolphin που έχει ξαναβρεθεί στη Ζάκυνθο, μεταφέρει περίπου 500 άτομα και προηγούμενος σταθμός του θα είναι η Βουλγαρία, ενώ επόμενος η Μάλτα.

Ο κ. Χιώνης, ανέφερε πως ο προγραμματισμός για φέτος περιλαμβάνει πολύ μικρό αριθμό κρουαζιεροπλοίων, ωστόσο εκτίμησε πως θα υπάρξουν πολλά ακόμη κρουαζιερόπλοια, που θα επισκεφτούν το νησί μας εκτάκτως , όπως θα συμβεί και την προσεχή Τετάρτη.

«Για τον μικρό αριθμό των κρουαζιεροπλοίων που θα προσεγγίσουν τη Ζάκυνθο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώνονται φέτος στην Μεγάλη Βρετανία. Πολλά κρουαζιερόπλοια λοιπόν θα οδηγηθούν εκεί. Επίσης το γεγονός ότι στη Ζάκυνθο δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορεί το νησί μας να το γνωρίζουν, αλλά οι εταιρείες θα το αποφύγουν αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές» σχολίασε ο κ. Χιώνης, ενώ ανέφερε πως γενικότερα οι προσεγγίσεις στην Ελλάδα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ίδια εικόνα θα υπάρχει και για την τουριστική σεζόν του 2013, αφού ήδη για τη Ζάκυνθο υπάρχει προγραμματισμός για 35 αφίξεις!

Τέλος, ο κ. Χιώνης σχολίασε πως υπάρχει συνεργασία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Τιμόθεο Ζώντο και καταβάλλονται προσπάθειες για την καθαριότητα και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος, μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- για τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων, υπογράμμισε πως προτεραιότητα δεν αποτελούν τόσο οι υποδομές όσο το πώς θα αναδείξουμε την Ζάκυνθο και ιδιαίτερα την Πόλη ως προορισμό. Μάλιστα, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Σαντορίνης, που χωρίς να διαθέτει λιμενικές υποδομές, προσελκύει μεγάλο αριθμό κρουαζιεροπλοίων.

«Φέτος η εικόνα με τις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων είναι αποκαρδιωτική, αλλά από του χρόνου βελτιώνεται και φιλοδοξούμε σιγά σιγά να την καλυτερεύσουμε. Μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτη Κολύρη προγραμματίζουμε κάποιες πρωτοβουλίες, αλλά για να ξεκινήσουμε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι! Θα πρέπει να δείξουμε τι υπηρεσίες παρέχουμε και τι θα έρθει ο επισκέπτης να δει στη Ζάκυνθο. Πρέπει να διευκρινιστεί πως το πρόγραμμα των κρουαζιεροπλοίων δεν οργανώνεται από τους πράκτορες στον Πειραιά αλλά από την έδρα των εταιρειών στο Εξωτερικό! Μάλιστα ο προγραμματισμός γίνεται ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα!» τόνισε ο κ. Ζώντος, ενώ για την προβλήτα σχολίασε:

«Η προβλήτα που μπορεί να δέσει το πλοίο με ασφάλεια βοηθά 100%! Όμως το πιο βασικό είναι ο προορισμός. Η Σαντορίνη δεν έχει λιμάνι, αλλά είναι προορισμός. Το Κατάκολο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας. Αν δεν προβάλουμε το νησί μας καλύτερα, δεν μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές».

.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ως μια απο τις χειροτερες χρονιες στον τομεα της αφιξης κρουαζιεροπλοιων στη Ζακυνθο ειναι η φετινη συμφωνα με τον Ερμη.Παρολαυτα σημαντικη αυξηση ανεμενεται για την νεα χρονια.

Μια από τις χειρότερες χρονιές στον τομέα της κρουαζιέρας είναι η φετινή για τη Ζάκυνθο και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, αφού βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν και στο νησί μας αγκυροβόλησαν κρουαζιερόπλοια που μετά βίας μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πληροφορίες όμως, που αφορούν το πρόγραμμα για την νέα τουριστική σεζόν, γεννούν αισιοδοξία αφού κάνουν λόγο αφενός για αύξηση στον αριθμό των αφίξεων, αφετέρου για αφίξεις που θα ξεκινήσουν ακόμη και από το μήνα Μάρτη.

Είναι γνωστό πως οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας οργανώνουν το πρόγραμμα κάθε σεζόν ακόμη και δύο χρόνια νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο για την προσέλκυση αυτού του είδους τουρισμού, θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Παναγιώτης Κολύρης, μιλώντας στον -Ε- έκανε γνωστό πως πρόσφατα συστήθηκε μια ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την χάραξη στρατηγικής για την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στο νησί μας. Στην επιτροπή αυτή μάλιστα, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Διονύσης Μήλεσης παρουσίασε τα αποτελέσματα του διεθνούς συνεδρίου που παρακολούθησε πρόσφατα στα πλαίσια της εκδήλωσης Ποσειδώνια στην Αθήνα και είχε αντικείμενο την κρουαζιέρα.

«Σχηματίστηκε μια νέα επιτροπή που έχει ξεκινήσει άτυπα συναντήσεις γι’ αυτό το θέμα που είναι πολύ σημαντικό για τη Ζάκυνθο. Η επιτροπή αυτή θα πάρει μια επίσημη μορφή και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Δήμο, από την Περιφέρεια, από το Επιμελητήριο, από τους επαγγελματίες της παραλιακής που επιδιώκουν κάποια οφέλη από την κρουαζιέρα. Ήδη έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κοινές απόψεις» ανέφερε ο κ. Κολύρης, συμπληρώνοντας πως πολύ σύντομα θα προχωρήσουν κάποιες βασικές δράσεις, όπως η πρόσκληση εκπροσώπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας στο νησί μας.

«Η Ζάκυνθος για διάφορους λόγους, όπως είναι η κοντινή απόσταση από το Κατάκολο, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα για την κρουαζιέρα τα οποία και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε! Αυτό συνδυάζεται με τον σχεδιασμό που κάνει ήδη ο Δήμος για την ανάπλαση της παραλιακής αλλά και του ΕΟΤ. Οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να βρουν και μια σύγχρονη αγορά για να κάνουν τα ψώνια τους. Χρειάζονται αναπλάσεις και αλλαγές» τόνισε ο κ. Κολύρης, υπογραμμίζοντας πως για παράδειγμα θα πρέπει να υπάρχουν πεζόδρομοι και περιοχές απαλλαγμένες από τα αυτοκίνητα.

Σύντομα, τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κολύρη, θα πρέπει να τεθεί και στη νέα Κυβέρνηση το αίτημα της ζακυνθινής κοινωνίας για λιμενικά έργα και υποδομές που θα αφορούν την μαρίνα, το λιμάνι και την προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

απο χτες και για καθε τριτη μεχρι 28/8 το queen θα πιανει και ζαντε

ιδου και το σχετικο βιντεακιαπο την πρωτη αφιξη του queen. εχει δηλωσεις των τουριστων, του πρακτορα, αλλα και του πλοιαρχου για τις δυσκολιες του λιμανιου.

[media=]

[/media]

φαινεται και το σταρ πισω

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...