Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Διαψεύδουν έξοδο από το Χ.Α.Α. και μεταφορά της έδρας οι Μινωικές

 

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί ενδεχομένης εξόδου της από το Χρηματιστήριο Αθηνών και μεταφοράς της έδρας της από την Κρήτη στο εξωτερικό διαψεύδει κατηγορηματικά η διοίκηση της Minoan Lines, κάνοντας λόγο για παραπλανητικούς ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

 

Σε ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, κ. Αντώνη Μανιαδάκη, τονίζεται επίσης ότι στα πλοία του εσωτερικού εργάζονται αποκλειστικά Έλληνες ναυτικοί ενώ και στα πλοία της που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Αδριατικής, η σύνθεση των πληρωμάτων αποτελείται από Έλληνες και Ιταλούς.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

το ποσοστο του Grimaldi ειναι πανω απο 98%

Στο 94% εκατσε τελικα η μπιλια της συμμετοχης του Γκριμαλντι στις Μινωικες μετα την προσφατη ΑΜΚ οπως ενημερωνει η εταιρεια με δελτιο της.

Η εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. (η Εταιρεία) ανακοινώνει τα ακόλουθα: 

Στις 26 Νοεμβρίου 2013, κοινοποιήθηκε στην Εταιρεία μας γνωστοποίηση μεταβολής δικαιωμάτων ψήφου σύμφωνα με την οποία, η εταιρεία GRIMALDI COMPAGNIA DI NAVIGAZIONE SpA μετέβαλε το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας και το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου από 90,123% σε 94,362% (δικαιώματα ψήφου και χρηματοπιστωτικά μέσα που παρέχουν δικαίωμα απόκτησης δικαιωμάτων ψήφου).

 

Σημειώνεται ότι το ποσοστό συμμετοχής του βασικού μετόχου 94,362% αναλύεται ως εξής: α) 83.578.021 μετοχές με δικαίωμα ψήφου (ποσοστό 89,498%) αποτελεί άμεση συμμετοχή από την GRIMALDI COMPAGNIA DI NAVIGAZIONE SpΑ β) 1.634.239 μετοχές με δικαίωμα ψήφου (ποσοστό 1,75%) αποτελεί έμμεση συμμετοχή μέσω της  100% θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Atlantica SpA Di Navigazione και γ) 2.907.966 μετοχές με δικαίωμα ψήφου, (ποσοστό 3,114%), επί των οποίων η μέτοχος GRIMALDI COMPAGNIA DI NAVIGAZIONE SpΑ διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης αγοράς για την περίοδο από 7/5/2010 έως 6/5/2015.  Επισημαίνεται ότι η μέτοχος GRIMALDI COMPAGNIA DI NAVIGAZIONE SpΑ δεν κατέχει σήμερα τις ως άνω 2.907.966 μετοχές της περίπτωσης (γ) της παρούσας,  ούτε ασκεί  τα δικαιώματα ψήφου επ’ αυτών.   

 

Η παραπάνω μεταβολή σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013 με την ολοκλήρωση της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας που είχε αποφασιστεί δυνάμει της από 21.06.2013 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

o μπαμπας ομιλος G τις τελευταιες εβδομαδες (τελευταια φορα 01/8) αγοραζει... μικροποσοτητες μετοχων

Επειδη μου ειχε γεννηθει η περιεργεια για πoιο λογο καθε τοσο εδω και 5 χρονια μετα απο τη δημοσια προσφορα εξαγορας του πλειοψηφικου πακετου εξακολουθουμε να βλεπουμε ανακοινωσεις για αγορες μικροποσοτητων μετοχων(κ σε ποιον ανηκουν αυτες εν τελει),εμαθα οτι στις αρχες των '00s ειχε μπει μετοχος στις Μινωικες με ενα σεβαστο ποσοστο η Ιταλικη Fritelli Maritime Group Spa,η εταιρεια η οποια εχει την ADRIA FERRIES(η γνωστη με τον Δαιδαλο).Πριν 3 χρονια λοιπον συμφωνηθηκε η πωληση των μετοχων αυτων στους εταιρους Ιταλους αλλα η συμφωνια προβλεπει η αγορα αυτη να γινει τμηματικα μεχρι το φθινοπωρο του 2015 εχοντας ομως ωστοσο ο Γκριμαλντι τα δικαιωματα ψηφων που αναλογουν στις μετοχες αυτες(ειναι μεσα στο ποσοστο που εμφανιζεται οτι κατεχει δηλαδη).Η Fritelli μαλιστα ειναι και ο κεντρικος πρακτορας των Μινωικων στην Ιταλια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως οι καθημερινές κινήσεις που βλέπουμε έχουν σχέση με αυτή την περίπτωση, καθώς δεν αφορούν πακέτα, αλλά πολύ μικρό αριθμό μετόχων που υποθέτω πως αφορούν ξεχασμένες μετοχές μικρομετόχων.

Link to comment
Share on other sites

Αλλα εκει δε μας περνει να μιλησουμε γιατι μας μεινανε μονο 2 παλατια.

Θα μας πεις και αλλα παραμυθια αποψε παππουλη? B)

Οι Μινωικες εχουν ιδιοκτητα 5 πλοια εκ των οποιων τα 2 απο τη ναυλωση τους καταφερνει η εταιρεια και ξεπληρωνει τα δανεια της,πραγμα που αν δεν ειχε συμβει θα ηταν σε πολυ χειροτερη κατασταση με δυο πλοια δεμενα και με υποχρεωσεις να τρεχουν(αναφερομαι στα παλατια που ειναι στην Ιταλια)

Το δε Ικαρος,το δουλευει η θυγατρικη μαζι με τη μητρικη εταιρεια και προσεξε γιατι στο μελλον ισως σε κανει να βγαζεις καπνους απο τα αυτια παλι. ^_^

 
Και το βασικοτερο συνοψιζετε σε αυτο που λεει ο proud.

τις κινησεις των μινωικων δεν θα επρεπε να τις βλεπουμε σαν κινησεις μια ανεξαρτητης εταιρειας, αλλα μεσα στη στρατηγικη του ομιλου γκριμαλντι
Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Συνεντευξη του Διευθυνοντος Συμβουλου Αντωνη Μανιαδακη σημερα στον 9,84 Fm του Ηρακλειου με αφορμη την χορηγια της εταιρειας για τους''Γιατρους του Αιγαιου''.

Υπηρξε ερωτηση και για τα Χανια

 

Ανοίγει πανιά η εταιρεία και προς άλλους προορισμούς;

 
 
«Κάθε χρόνο κοιτάμε πιο μπροστά, για να προσφέρουμε πιο πολλά. Στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε μέρη που έχουν ανάγκη την ποιότητα των πλοίων και των παρεχόμενων υπηρεσιών των Μινωικών Γραμμών.
 
 
Ελπίζουμε ότι το 2014 οι Μινωικές Γραμμές θα επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και στο φιλόξενο λιμάνι των Χανίων.
 
 
Θέλουμε να χαρίσουμε - να προσφέρουμε - στους συμπατριώτες μας στα Χανιά ταξίδια υψηλής ποιότητας με τη γνώση, την εμπειρία, το μεράκι και την αγάπη των Μινωικών Γραμμών».  
 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αγκαλιάζουν τους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-Π.Α.Γ.Ν.Η.» και «υιοθετούν» τη δράση τους

Στο πολυτελές και φιλόξενο συνεδριακό κέντρο του πλοίου H/S/F FESTOS PALACE, παρουσία τοπικών/πολιτικών/ θρησκευτικών/στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων του τραπεζικού χώρου, δημοσιογράφων, εκπροσώπων δημόσιων και συνεταιριστικών φορέων, του προέδρου και μελών του συλλόγου μετόχων των Μινωικών Γραμμών, του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου αθλητικού σωματείου γυναικών «ΚΑΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», στελεχών και υπαλλήλων των Μινωικών Γραμμών καθώς και μελών, συνεργατών και φίλων των «Γιατρών του Αιγαίου-Π.Α.Γ.Ν.Η.», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, η χορηγική στήριξη των Μινωικών Γραμμών στους «Γιατρούς του Αιγαίου-ΠΑ.Γ.Ν.Η.».

 
Τη χορηγική «υιοθεσία» των «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ» παρουσίασαν ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης και ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Αιγαίου-Π.Α.Γ.Ν.Η.» κ. Μανώλης Βεληβασάκης, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν για το έργο των «Γιατρών του Αιγαίου-Π.Α.Γ.Ν.Η.» και τη σημαντική χορηγική στήριξη της προσπάθειάς τους που θα τους προσφέρουν στο εξής οι Μινωικές Γραμμές.
 
Η χορηγική προσφορά των Μινωικών Γραμμών περιλαμβάνει:
 
από 01/01/2014 και για τα επόμενα δύο (2) χρόνια, τη στήριξη του σημαντικού, ουσιαστικού και κοινωνικού έργου των «Γιατρών του Αιγαίου-Π.Α.Γ.Ν.Η.» τόσο σε επίπεδο δωρεάν θαλάσσιων μετακινήσεων/μεταφορών ατόμων και οχημάτων στις γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία, όσο και σε επίπεδο αγοράς, μεταξύ άλλων, του παρακάτω απαιτούμενου ιατρικού εξοπλισμού:
 
Mεταφορικού μέσου (van) για την μεταφορά ιατρικών μηχανημάτων, υγειονομικού υλικού και προσωπικού
Φορητού οφθαλμολογικού εξοπλισμού
Tablets & H/Υ με WiFi σύνδεση Internet
Δύο μηχανημάτων φορητών υπερήχων
Φορητού απιδινωτή & καρδιογράφου
Εύκαμπτου κυστεοσκόπιου
Ηλεκτρονικού στηθοσκόπιου
Μηχανήματος Σπειρομέτρησης
Πριονιού κοπής γύψου με εργαλεία διάνοιξης γύψου
Σετ μικροεπεμβάσεων
Σετ εργαλείων για ΩΡΛΑ εξέταση
 
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του κ. Νίκου Αντωνακάκη και μουσική ομάδα των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Μινωικές Γραμμές προσέφεραν στους παριστάμενους πλούσιο κοκτέιλ μπουφέ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Υπαρχει μια οφειλη υψους 28 εκατ ευρω προς τη μητρικη η οποια αφορα προκαταβολη που ειχαν εισπραξει οι Μινωικες το 2011 για την πωληση στην πρωτη του Ικαρος Παλας.Η πωληση ομως ακυρωθηκε και ετσι απο περσι τετοιο καιρο εχει σχηματιστει προβλεψη για την επιστροφη των χρηματων αυτων στη μητρικη.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

μαθε τεχνη και ασ'τηνε και αν πεινασεις (ξανα) πιαστηνε B) .
 

...διαφορα περιστατικα προσωρινης αιμοδοσιας της μανας απο την κορη, με κορυφαια τη δηθεν προκαταβολη, για τη δηθεν πωληση του αρετουσα στην MFD...

 

αυτες η προκαταβολες για πωλησεις πια...

Link to comment
Share on other sites

Απο τα λεφτα της πρωτης αυξησης μετοχικου κεφαλαιου (γυρω στα 50εκ Ευρω) πηγαν τα 44 εκ Ευρω για αποπληρωμη ενδοομιλικων υποχρεωσεων συμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Επισημαίνεται ότι εντός του 2013 η Minoan Lines προχώρησε και σε άλλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 50,5 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την εν λόγω αύξηση διατέθηκαν όλα εντός του προηγούμενου έτους.

Τα 5,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για αποπληρωμή δόσης εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, ενώ 44,26 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για την αποπληρωμή απαραίτητων ενδοομιλικών υποχρεώσεων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το παλιο πρακτορειο των μινωικων απεναντι απο το θεατρακι, γωνια ηρ.πολυτεχνειου και 5πηγαδιων, εχει κλεισει τελειως και ο χωρος διατιθεται προς ενοικιαση. απο τοτε που λειτουργησε το νοτιο λιμανι, το πρακτορειο δεν λειτυοργουσε μεν, αλλα παρεμεναν οι ταμπελες και τα stands των μινωικων

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικό άνοιγμα των Μινωικών Γραμμών

 


Από τη 1η Φεβρουαρίου αναλαμβάνει τη ναυτική και εμπορική πρακτόρευση των φορτηγών πλοίων (Ro-Ro, Car & Truck Carriers)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Minoan Lines, μέλος του Ομίλου Grimaldi – παγκόσμιου ηγέτη στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών – ανακοινώνει ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2014 αναλαμβάνει τη ναυτική και εμπορική πρακτόρευση των φορτηγών πλοίων (Ro-Ro, Car & Truck Carriers) που ανήκουν ή είναι ναυλωμένα από τον Όμιλο Grimaldi στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Η σημαντική αυτή συνεργασία θα δώσει τη δυνατότητα στη MINOAN LINES να διευρύνει περεταίρω τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά στον τομέα των θαλάσσιων εμπορικών μεταφορών.

 

Ο όμιλος Grimaldi με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια. Ήδη προσφέρει δύο τακτικές θαλάσσιες συνδέσεις με οχηματαγωγά πλοία, στο χώρο της Μεσογείου και της Αδριατικής, για τη διακίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων, λοιπών οχημάτων ή εμπορευματοκιβωτίων. Εξυπηρετεί το λιμάνι του Πειραιά με 100 έως 120 προσεγγίσεις ετησίως.

 

Με την κίνηση αυτή, ενισχύεται επίσης και το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο θα αποτελέσει μέρος ενός θαλάσσιου δικτύου μεγαλύτερου των 130 λιμένων στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Ευρώπη, στη Δυτική Αφρική, στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική, το οποίο θα εξυπηρετείται από τα πλοία του Ομίλου Grimaldi.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο τμήμα Grimaldi Ro-Ro / Car Carrier, στα γραφεία της MINOAN LINES στον Πειραιά, Θερμοπυλών 6-10, Fax: 210 4145730, Κεντρικό E-mail: [email protected].  

Link to comment
Share on other sites

Αυτο εγινε λογω της αποφασης του πρακτορειου Allalouf να κλεισει το γραφειο στην Ελλαδα, που εκπροσωπουσε τον ομιλο Grimaldi στην Ελλαδα

Το άκουσμα της αναστολής λειτουργίας ενός εκ των παλιότερων και πλέον παραδοσιακών ναυτικών πρακτορείων του Πειραιά δεν χαροποιεί κανέναν στο λιμάνι, πόσο δε μάλλον όταν το εν λόγω ναυτικό πρακτορείο υπήρξε επί σειρά δεκαετιών πρωτοπόρο στον τομέα του.

Μετά από απόφαση της οικογένειας Αλλαλούφ απο το Ισραήλ, το ναυτικό πρακτορείο Allalouf Hellas Ltd που έδρευε στον Πειραιά, διέκοψε από την 1η Φεβρουαρίου 2014 τη λειτουργία του, ενώ το σύνολο των εργασιών του που συνδέονταν άμεσα με το car terminal και την εξυπηρέτηση των ro-ro του ιταλικού ομίλου Grimaldi, πέρασε υπό τον έλεγχο των Μινωϊκών Γραμμών, εταιρία μέλος του εν λόγω ιταλικού ναυτιλιακού ομίλου.

Με τον τρόπο αυτό έπεσαν οι τίτλοι τέλους σε έναν ιστορικό πλέον ναυτικό οίκο ο οποίος μετρούσε 95 χρόνια σταθερής και αδιάλειπτης παρουσίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ιστορία της εταιρία Allalouf ξεκινά το 1919 όταν ο Νέθαν Αλλαλούφ ιδρύει για πρώτη φορά ναυτικό πρακτορείο στην Ελλάδα.

Το 1955, δηλαδή 36 χρόνια αργότερα, η οικογένεια Αλλαλούφ από το Ισραήλ, προχωρά στην ίδρυση της ναυτιλιακής εταιρίας Alallouf & Co. με έδρα τον Πειραιά. Το 1968, πριν από 46 χρόνια, το ναυτικό πρακτορείο Alallouf & Co. αναλαμβάνει την πρακτόρευση των πλοίων μεταφοράς οχημάτων του ιταλικού ναυτιλιακού ομίλου Grimaldi.

Το 1993 η Allalouf & Co. μετεξελίχθηκε σε Allalouf Hellas Ltd, ενώ λίγο αργότερα, το 1996, την εκπροσώπηση της οικογένειας στην Ελλάδα μέσω της εταιρίας ανέλαβε ο κ. Ιωσήφ Αλλαλούφ.

Το 2000 καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην εταιρία αναλαμβάνει ο κ. Ανακρέων Ματαράγκας, νυν Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης (ΔΝΕ), στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα μεγάλα ναυτικά πρακτορεία που εδρεύουν στην Ελλάδα και εκπροσωπούν με τη σειρά τους μεγάλες γραμμές.

Το 2008 το ναυτικό πρακτορείο Αλλαλούφ λαμβάνει το Βραβείο του Ομίλου Grimaldi για το Ναυτικό Πρακτορείο της Χρονιάς.

Μεταξύ του 2003 και του 2012 η Allalouf hellas Ltd. είχε εξυπηρετήσει 1.500 αφιξο-αναχωρήσεις πλοίων, είχε διακινήσει 950.900 οχήματα, 16.630 rolling stock units, 21.700 κοντέινερς των 20 ποδών, ενώ είχε διαμετακομίσει 8.600 κοντέινερς των 20 ποδών, έχοντας ωστόσο ως κύρια δραστηριότητα της, την εξυπηρέτηση πλοίων μεταφοράς οχημάτων, με όλες τις άλλες δραστηριότητες να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Από το 1919 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2014 οπότε και διέκοψε επίσημα την δραστηριότητα της, η φίρμα Allalouf υπήρξε το συνώνυμο μιας εξαιρετικής εταιρίας το όραμα της οποίας υπηρέτησαν με συνέπεια και υψηλό επίπεδο αρτιότητας όλα τα στελέχη που πέρασαν από αυτήν.
Χτυπημένη από τις συγκυρίες της ύφεσης και την άρνηση των συνεχιστών της οικογένειας Allalouf από το Ισραήλ να στηρίξουν μια εταιρία που μετρούσε 95 χρόνια ζωής, μοιραία οδηγήθηκε στην αναστολή των δραστηριοτήτων της.

Αυτό που αφήνει πίσω της η Allalouf δεν είναι μόνο ένα κενό το οποίο αργά ή γρήγορα θα καλυφθεί μιας και ως γνωστόν η φύση απεχθάνεται τα κενά, αλλά αφήνει και μια παρακαταθήκη εντιμότητας, ήθους και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, στοιχεία που υπηρετήθηκαν με ιδιαίτερα υψηλή επάρκεια από όλους εκείνους που σήκωσαν το βάρος της ιστορίας της στον Πειραιά.

 

Πηγή: The Seanation

Link to comment
Share on other sites

Επίσημη παρουσίαση του νέου τμήματος Grimaldi roro/car carriers της Minoan Lines, θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι, επί το πλοίου «Knossos Palace» που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.


Link to comment
Share on other sites

Η επιτροπη κεφαλαιαγορας ενεκρινε το ενημερωτικο δελτιο της Minoan για Αυξηση Μετοχικου Κεφαλαιου κατα 30 εκ.ευρω.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 674/14.2.2014 συνεδρίασή του αποφάσισε:
 
• Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.» για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ετσι θα ενημερωθουν τις επομενες μερες και καποιοι περιεργοι. ^_^

 

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει μια οφειλη υψους 28 εκατ ευρω προς τη μητρικη η οποια αφορα προκαταβολη που ειχαν εισπραξει οι Μινωικες το 2011 για την πωληση στην πρωτη του Ικαρος Παλας.Η πωληση ομως ακυρωθηκε και ετσι απο περσι τετοιο καιρο εχει σχηματιστει προβλεψη για την επιστροφη των χρηματων αυτων στη μητρικη.

Στο ενημερωτικο δελτιο για την ΑΜΚ που δημοσιευτηκε σημερα μπορουμε να διαβασουμε οτι η συμφωνηθεισα προ 2ετιας πωληση του Ικαρος στη μητρικη του Γκριμαλντι ακυρωθηκε.Κατα τα αλλα δεν υπαρχει κατι το καινουριο στο δελτιο.

 

Α) Προσύμφωνο Αγοραπωλησίας 
Η Εταιρεία είχε συνάψει με την ιταλική εταιρεία «Atlantica di Navigazione S.p.A.», μέλος του ομίλου Grimaldi, το από 27 Δεκεμβρίου 2011 προσύμφωνο πώλησης (Memorandum of Agreement) του πλοίου της «ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ», αντί του ποσού των €57.330.000,00, έναντι του οποίου η Εταιρεία είχε λάβει ως προκαταβολή €28.000.000,00. Η οριστικοποίηση της πώλησης, σύμφωνα με την τροποποιητική πράξη της 18.06.2013 μετατέθηκε για την 30.09.2013 και, στη συνέχεια, με την τροποποιητική πράξη της 30.09.2013 μετατέθηκε για έως την 30.11.2013. Το ανωτέρω ποσό αποτελούσε προκαταβολή για πώληση πλοίου σε θυγατρική της υπερκείμενης μητρικής, η ολοκλήρωση της οποίας υπόκειτο, μεταξύ άλλων, στην έγκριση των δανειστριών τραπεζών. Η εν λόγω πώληση ακυρώθηκε τελικώς στις 30.11.2013  συμφωνήθηκε δε μεταξύ των συμβαλλομένων μερών η επιστροφή στην «Atlantica di Navigazione S.p.A.» της σχετικής προκαταβολής ατόκως έως την 30η Ιουνίου 2014.
 
Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτό το πόσο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι ουσιαστικά το πόσο που πρέπει να επιστρέψει η Minoan στη μητρική εταιρεία για την ακύρωση πώλησης του Ίκαρος Παλλάς. Δηλαδή θα τα βγάλει από τη μια τσέπη για να τα ξαναβάλει στη άλλη του τσέπη!!

Από το ενημερωτικό δελτίο για την ΑΜΚ της Minoan Lines βλέπουμε ότι η ναύλωση του Cruise Europa και του Cruise Olympia στη Minoan είναι μέχρι τις 30/9/14

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

Από το ενημερωτικό δελτίο για την ΑΜΚ της Minoan Lines βλέπουμε ότι η ναύλωση του Cruise Europa και του Cruise Olympia στη Minoan είναι μέχρι τις 30/9/14

Από το ενημερωτικό δελτίο για την ΑΜΚ της Minoan Lines βλέπουμε ότι η ναύλωση του Europalink στη Minoan είναι μέχρι τις 30/9/14

Ετσι γινεται παντα με τα ναυλωμενα βγαζουν μια ημερομηνια και τοτε ανανεωνουν τη ναυλωση.Οποτε τα πλοια θα συνεχισουν και μετα τις 30/9 στη γραμμη.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...