Jump to content
Shipfriends

Εισιτήρια (Έκδοση, Ακύρωση, Στοιχεία, Έλεγχος κλπ)


Recommended Posts

Με αφορμή τη χθεσινή σύλληψη αλλοδαπού δραπέτη εντός του Ε/Γ- Ο/Γ Ελυρος στον Πειραιά, βλέπουμε ότι υπάρχει έλλειψη στη ταυτοποίηση των επιβατών είτε στα εκδοτήρια είτε στα πλοία από τις λιμενικές αρχές (είτε από το πλήρωμα που είχαν πετάξει το μπαλάκι οι λιμενικές αρχές πριν λίγο καιρό)!!

Quote

Στη σύλληψη αλλοδαπού δραπέτη προέβησαν χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής εντός Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνέλαβαν, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ» Ν.Χ. 31 στο λιμένα του Πειραιά, προερχόμενο από Χανιά, 31χρονο Αλβανό δραπέτη, ο οποίος επέβαινε επί του πλοίου με εισιτήριο εκδοθέν σε έτερο πρόσωπο.

Ο ανωτέρω είχε αποδράσει, πρωινές ώρες της 02-04-2017, από το αγροτικό κατάστημα κράτησης Αγιάς Χανίων, ενώ απογευματινές ώρες χθες παραδόθηκε από Στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής προς μεταγωγή και παράδοσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας Χανίων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Από τα μέσα περίπου Απριλίου αλλάζει η ονομασία (κωδικός) των θέσεων των πλοίων της Blue Star στο Open Seas. Για παράδειγμα, η οικονομική από OIK γίνεται ECO ενώ η Α' θέση από DKN γίνεται BSN, αντίστοιχες αλλαγές γίνονται για τις αριθμημένες θέσεις και τα early booking εισιτήρια (super οικονομική κλπ), η κατηγοριοποίηση των καμπινών παραμένει ως έχει μέχρι στιγμής.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως οι αλλαγές οφείλονται στο νέο σύστημα κρατήσεων της BS που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και σε αυτό ανεβαίνουν τα δρομολόγια από τα μέσα Απριλίου και μετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πραγματικά, επειδή κάθε μέρα κοιτάω τα δρομολόγια της Ραφήνας προς όλους τους προορισμούς, όταν το είδα κι εγώ έπαθα πλάκα! Το Openseas όσο πάει και χειρότερο γίνεται! Την επιλογή προς όλους τους προορισμούς την είχε κόψει ήδη εδώ και καιρό από την εφαρμογή του για κινητά, αλλά τουλάχιστον την είχε στο site του και το'βλεπα εκεί. Τώρα την έκοψε κι από το site! Έτσι έκανα μια μικρή έρευνα στο internet και ανακάλυψα ότι στο vrisko.gr έχει δρομολόγια πλοίων σχεδόν όπως ακριβώς τα είχε παλιά το Open, με διαφορετικό design βέβαια. Εκεί υπάρχει η επιλογή προς όλους τους προορισμούς, όπως και άλλες πολλές κατά μέρα, ημερομηνία, ώρα, νησιά, κτλ... Δεν ξέρω αν είναι τόσο έγκυρο βέβαια όσο το Open. Αυτό πιστεύω θα φανεί στην πορεία. Πάντως προς το παρόν τουλάχιστον πιστεύω είναι πολύ πρακτικό. Το link του vrisko για τη Ραφήνα πχ, είναι το παρακάτω:

https://www.vrisko.gr/dromologia-ploion/rafina/all/2018-01-27

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Με συγχωρείται οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Minoan ή το πιο λογικό είναι να επικοινωνήσει η Hellenic Seaways ή Minoan με τους επιβάτες για να κάνουν τις αλλαγές στα εισιτήρια τους?

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τι αλλαγες να κανουν στα εισιτηρια αφου θα ταξιδεψουν με το ιδιο πλοιο?Απλα πρεπει η μια εταιρεια να παραδωσει τις εισπραξεις στην αλλη.

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις λάθος Miltiadis!! Πρέπει να αλλαχτούν τα εισιτήρια που έχουν οι επιβάτες με τα στοιχεία της Hellenic Seaways σε εισιτήρια με στοιχεία της Minoan Lines!! Αλλιώς εάν δεν γίνει η αλλαγή είναι φορολογικά παράνομο αλλά και ότι δεν θα μπορεί να γίνει καταγραφή η λίστα των επιβατών στο πλοίο, μιας και η Minoan έχει διαφορετικό σύστημα για το check in στο λογιστήριο του πλοίου από τη HSW. Και διαφορετικό πλοίο της ίδιας εταιρείας να ήταν πρέπει να γίνει η αλλαγή στα εισιτήρια!! Όπως γίνεται με τους επιβάτες του Blue Star 1 που ταξιδεύουν με το Νήσος Ρόδος στη γραμμή Χίο Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

Συστημικά κατα το check in θα γίνεται αλλαγή Π100. Στο check in θα περνιούνται με το ίδιο barcode στο συστημα των μινωικών. Δεν χρειαζεται να αλλάξει το εισιτήριο. Εκτος αν έχει αλλαξει κατι τοσα χρόνια . Η αλλαγή αν γινει θα γινει τηλεφωνικά και όχι να υποχρεουται ο επιβατης να αλλαξει το εισιτηριο του ;)

Βεβαια που ξερεις οτι δεν επικοινώνησε ηδη η εταιρεία για αλλαγη εισιτηριων, ειτε η μία είτε η άλλη;

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Έμαθα ότι για φέτος θα κρατήσουν το ίδιο σύστημα εισιτηρίων. Από την επόμενη χρονιά θα γίνουν οι όποιες αλλαγές

Link to comment
Share on other sites

Ο επιβάτης που θα έρθει και θα ψάχνει το Hihgpseed 7, πως θα ξέρει ότι το πλοίο έχει γίνει Santorini Palace, εάν δεν τον ενημερώσει η εταιρεία του πλοίου?? Για αυτό υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε επιβάτη στη κράτηση του έτσι ώστε να έρθει σε επικοινωνία με τον επιβάτη για οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στο δρομολόγιο του πλοίου που έχει κλείσει το εισιτήριο του!! Όποια εισιτήρια δεν αλλαχτούν πριν την ημέρα της αναχώρησης, η λογική λέει θα τα εκδώσει η Minoan και θα τα έχουν στο λογιστήριο του πλοίου και θα γίνεται η αλλαγή κατά την ώρα της επιβίβασης!! Και το ίδιο σύστημα να κρατήσουν για φέτος στο Santorini Palace πάλι θα πρέπει να γίνει η αλλαγή στο εισιτήριο!!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, χαλαρώστε που είμαστε πρώτοι στο κράξιμο, τρομάρα μας. Προφανώς και θα επικοινώνησαν και με μενονωμένους επιβάτες και με operators που διαχειρίζονται και τους περισσότερους επιβάτες σε γκρουπ. Για το τυπικό της υπόθεσης θα έβαλαν και τη σημείωση στην ανακοίνωση, να επικοινωνήσουν οι επιβάτες, ώστε να εξαλειφθεί κάθε ενδεχόμενο κάποιος να μην ενημερώθηκε. 

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως σε ανακοινώσεις για αλλαγές στα δρομολόγια λένε ότι οι επιβάτες ενημερώνονται με μέριμνα της εταιρείας!! Και να αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας εάν κάποιος επιβάτης τύχει να διαβάσει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση σε κάποιο μέσο ενημέρωσης και να θελήσει από μόνος του να επικοινωνήσει!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πολλές οι ομοιότητες με την περίπτωση της Airfasttickets πριν από 4 χρόνια, έχει το νέο ηχηρό κανόνι της Tripsta (Airtickets και Travelplanet24) που χτύπησε την αεροπορική αγορά (τα απόνερα θα ακούμπησαν φαντάζομαι και κάποιες ακτοπλοικές).

Οι εποπτικές αρχές για ακόμα μία φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους ενώ οι συνέπειες θα πλήξουν δυστυχώς όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού στον ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή σχετικά με τα σχέδια των ΠΔ περί της υποχρεωτικής ναυτικής πρακτόρευσης στις πορθμειακές γραμμές, και περί του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΗΣΚΘΕΑ).

Quote

Συνάντηση με την Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού και εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Επιβατηγών -Οχηματαγωγών Σαλαμίνας είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας, Διονύση Τεμπονέρα, και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παράσχος Τσάγκαρης, ο Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Τσώκος, το μέλος Βαγγέλης Σοφράς και οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Επιβατηγών -Οχηματαγωγών Σαλαμίνας κκ. Νίκος Λουκάς και Γιώργος Παπανικολάου, έθεσαν αιτήματά σχετικά με τα σχέδια των ΠΔ περί της υποχρεωτικής ναυτικής πρακτόρευσης στις πορθμειακές γραμμές, και περί του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΗΣΚΘΕΑ).

Η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας η οποία έχει προωθήσει τα συγκεκριμένα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων και η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο, της υπό όρους εξαίρεσης των πορθμειακών γραμμών από την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση. Ως προς την εφαρμογή του ΗΣΚΘΕΑ ο κ. Κουρουμπλής ανέθεσε στα μέλη της Ομάδας Εργασίας, από κοινού με εκπροσώπους της Ένωσης Πορθμείων, να ερευνήσουν επί τόπου, κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις πορθμειακές γραμμές. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η πώληση της FORTHcrs μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την μεγαλύτερη εταιρεία διανομής ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθώς τα τελευταία χρόνια, κάτω από την ομπρέλα της Forthnet , θεωρώ πως είχε χάσει τον βηματισμό της.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...