Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πάντως οι σημερινοί επιβάτες απόλαυσαν βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης. Σε συνδυασμό με τον ποδηλατικό γύρο ήταν μια αλλιώτικη μέρα.

Πέρα από την πλάκα, θα πρέπει να ξαναδούν τα δρομολόγια του Σαββάτου εκεί στην Attica.

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Nikos_Chania said:

Δε νομιζω οτι χωράει, αλλά και να χωρουσε, ποιος ο λογος να περιμενει να φυγει το ροδος;

Ότι χωράει είναι σίγουρο γιατί έχει δέσει το Νήσος Μύκονος (εκεί που δένουν τα τουρκικα). 

2 hours ago, Nikos_Chania said:

Και λέω εν μέρει διότι το Διαγόρας έχει άφιξη 10:50 και το Ρόδος αναχώρηση 11:00. Δεν δικαιολογεί την 2ωρη αλλαγή στο πρόγραμμα. 

Η σημερινή αλλαγή στην ώρα αναχώρησης του Διαγόρας από τη Μυτιλήνη από τις 11:45 σε 13:45 είναι λόγω του πανελλήνιου ποδηλατικού αγώνα στη Μυτιλήνη. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορια πολλες φορες εχει δεσει βαπορι μπορστα από το τελωνειο στο παρελθον

Περα από το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ μπορω να θυμηθώ παλιοτερερα το ΝΤΑΛΙΑΝΑ όταν εκανε την αγονη ή και καποιο ΝΕΛοπλοιο (συνηθως ΣΑΠΦΩ ή ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ).

Εναλλακτικα θα μπορουσε να παει και στο εμπορικο λιμανι ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα στο ίδιο θεατές στη Μυτιλήνη, με το ΔΙΑΓΟΡΑΣ (άφιξη 15:30) να εχει μειώσει ταχύτητα και να περιμένει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, το οποίο έχει αναχώρηση 15:45. Τις προηγούμενες δυο βδομάδες δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα καθώς στο πρώτο δρομολόγιο απο Πειραιά ειχε καθυστέρηση 2 ωρών και την προηγούμενη περίπου μια ώρα. 

Πιστεύω πως υπάρχει κάποιος λόγος που το ΔΙΑΓΟΡΑΣ, δεν δένει μπροστά απο το τελωνείο, όπως έκανε το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ παλαιότερα. Ωστόσο, ίσως πρέπει να τροποποιηθούν τα δρομολόγια του ενός από τα δυο πλοία, ώστε να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις περίοδο στην οποία η κίνηση επιβατών και οχημάτων αυξάνεται συνεχώς.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω ISPS δεν επιτρέπουν πλέον την πρόσδεση στη θέση του τελωνείου στα πλοία που κάνουν δρομολόγια ακτοπλοΐας εσωτερικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Όπως φαίνεται, οι θέσεις πρόσδεσης αλλάξανε προσωρινά και τα πλοία παράλληλα μεταξύ τους. Με καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται πως είναι πρακτική λύση, καθώς πλέον η πρόσδεση γίνεται γρηγορότερα, αλλά και τα πλοία της γραμμής δεν είναι της τάξης των 150 μέτρων, αλλά των Ιαπωνικών 192μετρων, οπότε οι χειρισμοί είναι δυσκολότεροι. Προϋπόθεση για αυτό φυσικά ήταν η εκκαθάριση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από τις παρκαρισμένες νταλίκες στο σημείο εκεί

.3%20%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CC%81%CE%B1

 

(πηγή φωτογραφίας: lesvosnews.net

Edited by Dimitris Egglezopoulos
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δεν δενουν.

Μενουν στη ραδα και βγαζουν τους επιβατες με τις λατζες τους

Συνηθως 1-2 φορες ολο το χρονο ειχαμε επισκεψεις απο τοσο μεγαλα κρουαζιεροπλοια, αλλα το τελευταιο πρεπει να ηταν πριν 2-3 χρονια

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Όντως αρόδο κάθονται τα κρουαζιερόπλοια αυτά, ακόμα και μικρότερα όπως το Marella Celebration (τότε Thompson Celebration) έμενε έξω. Αν δεν κάνω λάθος το τελευταίο μεγάλο κρουαζιερόπλοια (Σαν το Queen Victoria) πρέπει να ήταν το Nieuw Amsterdam που είχε έρθει πριν την προσφυγική κρίση του 2015-2016.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
1 hour ago, polmyt said:

Στη Σκαλα Πολιχνιτου Λεσβου βρεθηκε το πλοιο την προηγουμενη Κυριακη

To πλοιο κανει πλαγιοδετηση σε ενα ντοκο,οποιος δεν μπορει να φιλοξενησει πολυ μεγαλυτερα πλοια.Οπως μπορουμε να δουμε και απο την καταπλωρη φωτο το πλοιο ειναι τελειως ξεφορτωτο.Ο λογος της επισκεψης ηταν να φορτωσει αλατι απο τις τοπικες αλυκες

Δε βρίσκω καταλληλότερο τόπικ και για αυτό το γράφω έδω. Ενδιαφέροντα αυτά που περιγράφεις και δε γνώριζα ότι εκεί μπορεί να πέσει τέτοιου μεγέθους πλοίο.Επίσης συμπεραίνω πως στη θέση αυτή στη Σκάλα Πολυχνίτου μπορούν να πέσουν και μεγαλύτερα πλοία όπως εγ/ογ ακόμα και αρματαγωγά.(τίποτα δεν είναι τυχαίο το 2ο στρατιωτικό αεροδρόμιο Λέσβου είναι κοντά).Βλέπω ότι τα βάθη στη συγκεκριμένη θέση είναι 3,5-4 μέτρα.Δεν είναι λίγο.

Γενικό συμπέρσμα; Ότι η Λέσβος έχει 5!!! λιμάνια-προβλήτες όπου μπορούν να πέσουν έστω μικρά πλοία.Αριθμός εντυπωσιακός που δε νομίζω να υπάρχει σε άλλο νησί του Αιγαίου εκτός Κρήτης.Ποια είναι αυτά;Μυτιλήνη,Πέραμα,Σκάλα Πολυχνίτου,Σιγρί,Πέτρα.Και παίζει να υπάρχει και 6ο πχ Πλωμάρι..

Link to comment
Share on other sites

Στη Σκαλα Πολιχνιτου ,οσα χρονια θυμαμαι μπορουσε να πεσει μοτορσιπακι το οποιο φορτωνε αλατι.Θυμαμαι να ερχονται μοτορσιπακια αρκετα συχνα ακομα και μεσα στο καλοκαιρι.Μεχρι τα τελη του 90 ,αρχες 2000 το πλοιο εδενε καθετα βαζοντας την πρυμη εκει που ειναι η πρυμη του ΖΕΝΙΘ ΒΟΛΟΥ.Σε αυτη τη φωτο φαντασου οτι πλωρη εφτανε εκει που τελειωνει η προβλητα που φαινεται πισω απο το πλοιο.Παλιοτερα δουλευαν κυριως τα Μυτιλινια μορτορσιπ του Δημακη.Σκεψου οτι μεχρι και τη δεκαετια του 80 υπηρχε ενα μικρο οικημα που στεγαζε το τελωνειο,ενω υπηρχε και ενας ταρσανας οπου επισκευαζονταν τα ξυλινα καϊκια των ντοπιων.

Στα τελη του 90 ισως και λιγο αργοτερα διαμορφωθηκε ο χωρος που δενει τωρα το πλοιο,ασφαλτοστρωθηκε και χρησιμοποιειται για παρκινγκ.Το καλοκαιρι ειναι φισκα και δεν βρισκεις θεση να παρκαρεις.Κανονικο πλοιο δεν ξερω αν μπορει να πεσει,ισως οριακα καποιο με μικρο βυθισμα , αλλα αρματαγωγο και παντοφλα θεωρητικα ερχονται ανετα.Το στρατιωτικο αεροδρομιο κατασκευαστικε μεταγενεστερα και δεν νομιζω να εχει σχεση με το λιμανι.Ετσι κι αλλιως δεν θυμαμαι να εχει ερθει ποτε αρματαγωγο στη Σκαλα,ενω και το αεροδρομιο χρησιμοποιηται πλεον σπανιοτατα ακομα και για ασκησεις.

Στο Πλωμαρι δεν νομιζω οτι μπορει να πεσει εστω και μοτορσιπ.Στα υπολοιπα σιγουρα μπορουν

Ο αριθμος των λιμανιων μπορει να φαινεται μεγαλος ,αλλα σκεψου οτι μιλαμε και για ενα πολυ μεγαλο νησι

 

Link to comment
Share on other sites

Επίσης είναι και ένα νησί με πολύ κακό οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να είναι προτιμότερο να δένουν τα βαποράκια σε κατά τόπους μικρά λιμάνια παρά σε ένα κεντρικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Στη Μυτιλήνη χτες το Διαγόρας περίμενε την αναχώρηση του Μύκονος για να δέσει. Απ' ότι φαίνεται πλέον δύο πλοία μπορεί να εξυπηρετήσει το λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα μου έκανε εντύπωση. Η αλήθεια είναι πως στη θέση του τελωνίου ήταν τα τούρκικα αλλά και πάλι θυμάμαι πως και παλιά έδεναν και τα τρία έστω με το Μύκονος και το Διαγόρας κάθετα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τι ακριβως φτιαξανε στο λιμανι της Μυτιληνης;

Ειδα μια φωτογραφια απο το επιβατικο λιμανι ,οπου υπαρχει ενας κοκκινος διαδρομο ,ο οποιος φαινεται να ειναι σκεπασμενος με τεντες σε ενα μεγαλο τμημα του.

Link to comment
Share on other sites

Φτιάχνουν τον περιφραχτο χώρο του τελωνείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση και υποδοχή των επιβατών από Τουρκία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...