Jump to content
Shipfriends

ithermos

eMembers
 • Content count

  266
 • Joined

 • Last visited

About ithermos

 • Birthday 05/07/1994

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

515 profile views
 1. Ο Πάνος Ξενοκώστας έδωσε μια συνέντευξη στην οποία πέρα των άλλων αναφέρει ότι σχεδιάζει την απόκτηση μιας νέας δεξαμενής καθώς και ότι προβλέπει πως οι εργαζόμενοι στον ναυπηγείο θα είναι 800-1000 άτομα.
 2. Φοίνιξ (ΙΜΟ 5283580)

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία του ρυμουλκού από τον Τάσο Μαυράκη ανεβασμένη στη σελίδα "Η παλιά Σύρος" στο facebook.
 3. Juan J Sister (ΙΜΟ 9039391)

  Με φόντο το Μονζουίκ
 4. Juan J. Sister

  Juan J. Sister on 08/03/2018 in Barcelona minutes before departure to Ibiza.

  © ithermos

 5. Όπως το πέτυχα την Κυριακή.
 6. Martin i Soler

  Martin i Soler in Barcelona 11/03/2018

  © ithermos

 7. Λέων 1 (Ν. Πειραιώς 5869)

  Δες εδώ
 8. Αναφορες ταξιδιων

  Η πολυπόθητη μέρα έφτασε και γύρω στις 16:00 ξεκίνησα για το Värtahamnen, δηλαδή το terminal της Tallink βορειοανατολικά του κέντρου της Στοκχόλμης. Αντίθετα το terminal της Viking είναι πολύ πιο κοντά στο κέντρο. Η είσοδος της πεζογέφυρας είναι λίγο ξέμπαρκη, στην ουσία συνέχεια του πεζοδρομίου. Η απόσταση μέχρι τη φυσούνα για το Baltic Queen είναι περίπου 800 μέτρα και όσο περπατάς βλέπεις από κάτω έναν αχανή χώρο ο οποίος μάλλον φιλοξενούσε κάτι άλλο στο παρελθόν. Αφού συναντηθήκαμε στο κυρίως terminal, παραλάβαμε τις κάρτες επιβίβασης/κλειδί καμπίνας/προσωπικός κωδικός Wi-Fi και περάσαμε έλεγχο διαβατηρίων. Μπήκαμε στο πλοίο κατευθείαν στο κατάστρωμα 5 ή 6 όπου με το ασανσέρ πήγαμε στο κατάστρωμα 8 όπου βρίσκεται και η καμπίνα μας. Αναχώρηση στην ώρα μας ενώ για τις επόμενες 3-4 ώρες θα πλέουμε με ταχύτητα μέχρι 12-13 κόμβων το πολύ, σε ορισμένα σκέλη πέφτει στους 6. Μόλις περάσαμε τα διάσπαρτα νησάκια παίρνουμε πορεία για τα νησιά Ολάντ αφού έχουμε ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Mariehamn με ταχύτητα 16-18 κόμβων. Θεωρώ πως αν κάποιος βρεθεί στα βόρεια αξίζει να κάνει αυτή τη διαδρομή ειδικά το καλοκαίρι όταν υπάρχει άπλετο φως και πιο φιλικές θερμοκρασίες καθώς το βαπόρι γλύφει τις στεριές και περνάει σε απόσταση αναπνοής από πολλές σημαδούρες που προφανώς οριοθετούν κάποιου είδους δίαυλο. Επιστρέφοντας πίσω στην πριγκηπέσσα, αναλώθηκα κυρίως στο να καταλάβω την διαρρύθμιση του βαποριού. Λόγω του ότι πέρασε αρκετός καιρός από το ταξίδι δεν θυμάμαι ακριβώς τι βρίσκεται που. Πέρα από το supermarket το οποίο έχει κυρίως αλκοόλ, τσιγάρα και σνακ σε τιμές 2 ή και 3 φορές κάτω από αυτές τις Σουηδίας, υπάρχουν διάφορα εστιατόρια (μπουφές, ρωσικό, steakhouse κλπ), μπαρ (pub, disco, Hawaii, καπνιζόντων με πούρα κλπ) και φυσικά μαγαζί με αξεσουάρ, με ρούχα και πάει λέγοντας. Μιλάμε για μια κινούμενη πόλη κυριολεκτικά. Εδώ να πούμε ότι το πλοίο δουλεύει σε ώρα Τάλλιν. Έτσι μετά το γύρω-γύρω και έχοντας εφοδιαστεί διάφορες λιχουδιές από το supermarket αράξαμε στη disco όπου είχε happy hour στα ποτά μέχρι τις 20:00 αν θυμάμαι καλά. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα happy-hour ποτά έβγαιναν μέσα από κάτι μάνικες, υποπτεύομαι πως ήταν συνδεδεμένες με το τάνκι του fuel, και ουχί από μπουκάλι. Γύρω στις 21:00 ξεκίνησε να παίζει γνωστά αγγλικά τραγούδια η Fairplay Band, ενώ αργότερα είχαμε διάφορα χορευτικά/ακροβατικά show και στο τέλος Deejay. Όλο αυτό το διάστημα εγώ το έσκαγα για έξω για να πάρω τη δόση μου βεβαίως-βεβαίως. Στις 00:50 πιάσαμε Mariehamn και πήραμε 4-5 ΙΧ εξ όσων θυμάμαι, μετά από λίγα λεπτά το βαπόρι πήρε πορεία για Τάλλιν και εμείς για τις καμπίνες μας. Συνεχίζεται…
 9. Mariehamn

  Mariehamn port form Baltic Queen

  © ithermos

 10. Baltic Queen

  Baltic Queen

  © ithermos

 11. Baltic Queen

  Baltic Queen Disco

  © ithermos

 12. Baltic Queen

  © ithermos

 13. Baltic Queen

  Baltic Queen B class cabin

  © ithermos

 14. Κρήτη - Κυκλάδες

  Δεν βρήκα να το έχουμε αναφέρει σε κάποιο άλλο θέμα, τα δρομολόγια του Sifnos Jet από Ρέθυμνο για Θήρα-Πάρο-Μύκονο και επιστροφή από την 01/06/18 έως 30/09/18 δεν φαίνεται καθόλου στο πρόγραμμα δρομολογίων της Seajets, στο booking της εταιρείας το έχει κάθε Τρίτη και Σάββατο μέχρι Σαντορίνη ενώ στο σύστημα είναι περασμένο όλο το δρομολόγιο (μέχρι Μύκονο) τις ίδιες μέρες.
×