Jump to content
Shipfriends

AQUA JEWEL

eMembers
  • Posts

    1,051
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

6,089 profile views
  1. Η επιδότηση είναι αρκετή, ώστε να είναι κάθε δρομολόγιο κερδοφόρο, ακόμη κι αν δεν μεταφέρει ούτε έναν επιβάτη.
  2. Σήμερα στο λιμάνι της Αίγινας έγινε απολύμανση τόσο στο πλοίο, όσο και στα Ι.Χ που αποβιβάστηκαν στο νησί. Νομίζω λιγάκι τραβηγμένο το δεύτερο. https://www.aeginaportal.gr/eidiseis/kathimerina/27778-o-dimos-aiginas-ekane-apolymansi-sta-aftokinita-pou-apovivastikan-apo-to-proino-dromologio.html
  3. Τους έχουν βάλει οι κόκκινοι και οι χρυσοί παίχτες της γραμμής να κράζουν συνέχεια, μπας και πέσει καμιά επιδότηση προς τις εταιρείες τους. Αυτό είναι όλο.
  4. Πράγματι, έγινε μεγάλος αγώνας για να κρατηθούν τα δύο δρομολόγια τις καθημερινές ημέρες, κυρίως για τους κατοίκους της Αίγινας που ταξιδεύουν στον Πειραιά για σοβαρά προβλήματα υγείας (αιμοκάθαρση κτλ) και να μπορούν να επιστρέψουν αυθημερόν στο νησί τους, αλλά και για την απρόσκοπτη μεταφορά των απορριμματοφόρων της Αίγινας και την διπλή προσέγγιση τις Τρίτες στο Αγκίστρι για το απορριμματοφόρο του νησιού. Αναμενόμενη ίσως και η απόφαση της ΚΠΣ να διατηρήσει ως ενεργό πλοίο μόνο τον Αχαιό, καθώς αν δεν κάνω λάθος είναι και το λιγότερο δαπανηρό από λειτουργικά έξοδα. Υ.Γ: Απ' τη στιγμή που έχει καταργηθεί η προέκταση του δρομολογίου προς Μέθανα και Πόρο, ενδεχομένως να δούμε κάποια ημερήσια ναύλωση παντόφλας (όπως έγινε πρόπερσι τον χειμώνα που είχε καταργηθεί η προέκταση για περίπου 2 μήνες) με σκοπό να φέρει τροφοδοσίες και κρέατα ενόψει του Πάσχα στο νησί, καθώς η Αίγινα προμηθεύεται αρκετά αγαθά απ' την Πελοπόννησο μέσω Μεθάνων.
  5. Πιστεύω πως ήταν λάθος η τοποθέτηση ογκόλιθων στο παλιό σημείο πρόσδεσης των διερχόμενων πλοίων. Κατέστρεψαν την παλιά εξωτερική θέση, ενώ θα μπορούσε να είναι ενεργή σε περιπτώσεις που δεν μπορείς να μπεις στην στρούγκα για να δέσεις στην νέα προβλήτα. Επίσης, δεν προβλέφθηκε η δημιουργία οπών εκτόνωσης του κυματισμού στην νέα μέσα προβλήτα (όπως σωστά έγινε στο νέο λιμάνι της Μυκόνου) με αποτέλεσμα ο κυματισμός να εγκλωβίζεται μέσα και να δημιουργεί πολύ σουέλ.
  6. Το Santorini Palace τόσο την Παρασκευή 5/6 όσο και την Δευτέρα 8/6 θα προσεγγίσει εκτάκτως και στη Φολέγανδρο στα πλαίσια μεταφοράς κρητικών εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βέβαια, μέχρι τότε μπορεί όλα να έχουν ανατραπεί και να μην γίνει απολύτως τίποτα. Απλά έτσι σαν γενική πληροφόρηση. SANTORINI PALACE ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ.
  7. Ο πίνακας δρομολογίων του Πρέβελης για την προσεχή πασχαλινή περίοδο.
  8. Off topic: Είναι γνωστό, εάν στις πτήσεις εσωτερικού (π.χ.: Αθήνα - Ρόδος) επιτρέπεται να ταξιδέψουν επιβάτες οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού;;;
  9. Αρκετές οι περικοπές δρομολογίων και απ' το Πορφυρούσα, όπου στην ουσία κρατάει μόνο τα δύο επιδοτούμενα δρομολόγια - προεκτάσεις μέχρι Αντικύθηρα.
  10. Ας δούμε ένα όμορφο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Aqua Jewel. https://www.soudaships.com/aquajewel
  11. Στο λιμάνι του Γυθείου θα διανυκτερεύσει απόψε το Aqua Jewel, ύστερα απ' την έκδοση απαγορευτικού απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων. Το πλοίο θα αναχωρήσει απ' το Γύθειο αύριο το πρωί, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: Πέμπτη 26/3: Γύθειο (08:00) - Κύθηρα (10:30 - 10:45) - Αντικύθηρα (12:15 - 12:30) - Κίσσαμος (14:30 - 15:15) - Κύθηρα (19:00 - 19:15) - Πειραιάς (01:45) Υ.Γ.: Ύστερα, απ' το μουδιασμένο ξεκίνημα, παρατηρούμε πως το πλοίο ταξιδεύει πλέον σταθερά με ταχύτητες 16+ knots και μάλιστα χωρίς να έχει κάνει φέτος δεξαμενισμό.
  12. Το Νήσος Ρόδος ή το Blue Horizon θα ξεκινούσε για φέτος στη γραμμή Πειραιάς - Σαντορίνη ή Βαθύ - Κως - Ρόδος; Πάντως γενικά η έναρξη του τρίτου πλοίου των Δωδεκανήσων από 7/4 μετατέθηκε για 7/6 και βλέπουμε.
  13. Πράγματι, η έναρξη των δρομολογίων του Speedrunner 3 μετατέθηκε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) για την Πέμπτη 30 Απριλίου.
  14. Και η ΚΠΣ μειώνει περαιτέρω τα δρομολόγιά της (σε μόλις 1 την ημέρα) πραγματοποιώντας μια άτυπη συνεργασία - μοίρασμα ημερών με την ΑΝΕΣ, ενώ η BSF τουλάχιστον μέχρι τις 31/3 σταματάει εντελώς όλα τα δρομολόγια με το δελφίνι για Αίγινα και Αγκίστρι!
×
×
  • Create New...