Jump to content
Shipfriends

rapeza

eMembers
  • Posts

    189
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

2,166 profile views
  1. Πως και ακινητοποιημένο κοντά στον Άγιο Γεώργιο; Κάποια μηχανική βλάβη εν πλο;
  2. Προσωπική εκτίμηση! Η εν λόγω εταιρεία ως επι το πλείστον δεν μπαίνει σε έξοδα για τέτοιου είδους αλλαγές, είδωμεν!
  3. @Panagia Ekatontapiliani Μαρόκο θα παει; Δεν θα παει για την σεζόν Μπριντιζι - Ελλαδα; Απ’οτι εχω ακούσει έχουν ξεκινήσει και κόβουν και εισιτήρια!
  4. Και παλι δεν σε καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις! Τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα με τα ιταλικά σωματεία και με ένα ιταλικό άρθρο γενικό και αόριστο; Το δεν κόβετε δουλειά το αναφέρω για τους Έλληνες ναυτικού που δουλεύουν στα Γκριμαλδοπλοιο. Εσείς οι Έλληνες ναυτικοί δεν αφαιρείτε δουλειά από κανέναν.
  5. Δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο! Να διαβάζετε λίγο πιο προσεκτικά τα γραφόμενα!
  6. Δεν συμφωνώ μαζι σου, δεν κόβετε δουλειά απο κανέναν. Ίσα ίσα. Τα ιταλικά καράβια ως επι το πλείστον ελληνικών συμφερόντων φορτία μεταφέρουν. Χρήμα απο άλλο κράτος στην τσέπη τους μπαίνει. Ευγνώμονες πρέπει να είναι.
  7. Ενα τελευταίο θα ήθελα να επισημάνω, αν και ισως να είναι off topic, η Ιταλία περνάει και εκείνη φοβερή οικονομική κρίση, τα πράγματα και για τους Ιταλούς είναι πολύ δύσκολα. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο σοβαρά απ’οτι στην Ελλαδα. Η μόνη διαφορά είναι πως σιωπούν όλοι ( στην μούγκα που λέμε), κυβερνώντες, συνδικάτα και κανάλια. Το μονο που τους σώζει είναι το κοινωνικό κράτος που είχαν οικοδομήσει πριν δεκαετίες. Θα ήθελα να επισημάνω προς εκείνους που πιστεύουν πως έχοντας μια ιταλική σύμβαση ή συμβόλαιο οτι έχουν λύσει το πρόβλημα να μη ξεγελιούνται, δεν είναι η γη της επαγγελίας. Όλοι περνάμε εναν εργασιακό μεσαίωνα.
  8. @nikosa ζω είκοσι χρόνια στην Ιταλία. Επιμένω για τους μόνιμους κατοίκους Ιταλίας η υγεία είναι δωρεάν. Έχουν τον οικογενειακό γιατρό στον οποίο δεν πληρώνουν τίποτα , ούτε στα δημόσια νοσοκομεία πληρώνουν. Την tessera sanitaria την έχεις αυτόματα, δεν κάνεις καμία αίτηση πουθενά για να την ζητήσεις, σου έρχεται στο σπίτι. Για να είναι κάποιος μόνιμος κάτοικος Ιταλίας πρέπει να είναι ή ιταλός υπήκοος ή αν είναι ξένος πρέπει να έχει συμβόλαιο ή σύμβαση εργασίας, σε αυτήν την περίπτωση πας στον δήμο που μένεις δηλώνεις την διεύθυνση και έπειτα έρχεται η δημοτική αστυνομία μια , δύο ή και τρεις φορές έτσι ώστε να ελέγξει αν όντως μένεις εκεί που έχεις δηλώσει. Μετέπειτα πας στην αρμόδια υπηρεσία υγείας και επιλέγεις οικογενειακό γιατρό και παιδίατρο για παιδιά έως 16 ετών. Εν ολίγοις αυτό είναι το σύστημα. Εξήγησε μου πως ένας Έλληνας ναυτικός θα μπορέσει να πάρει μόνιμη κατοικία στην Ιταλία; Σε ξαναρωταω μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες στο μπάχαλο κοινωνικό ελληνικό κρατος; Ό Γκριμαλντι είναι επιχειρηματίας, όπως και ο Ωνάσης ο Στριντζης και άλλοι. Υ.Γ: Σε αυτά τα είκοσι χρόνια που ταξιδεύω στην Αδριατική ( περίπου 15 ταξίδια το χρόνο, απ'όλα τα λιμανια) προτιμούσα και προτιμώ πάντα τα ελληνικά καράβια (παρόλο που η συμπεριφορά πριν χρονια δεν ήταν σωστη) για τρεις λόγους. Καθαριότητα, στην ώρα τους και επαγγελματισμός.
  9. Δηλαδή οι Έλληνες που ανήκουν στην ΔΟΥ εξωτερικού πού δηλώνουν μόνιμη κατοικία; Όσον αφορά το ιταλικό μέρος της υπόθεσης δεν βλεπω καμία παρατυπία. Η υγεία είναι δωρεάν για τους μόνιμου κάτοικους Ιταλίας και οι εισφορές πάνε για το συνταξιοδοτικό. Μήπως το θέμα είναι λιγο ελληνικό, απο πλευράς υπουργείου νομοθεσίας και συνδικάτων;
  10. Δηλαδή ως επί το πλείστον όλοι, Έλληνες και ιταλοί ανεξαρτήτως, πληρώνονται μαύρα; Εάν είναι έτσι δεν θεωρούνται λαθρεπιβατες; Υπό ποιό καθεστώς βρίσκονται στο πλοιο; Σε περίπτωση ατυχήματος, βλέπε Νόρμαν Ατλάντικ, τι γίνετε;
  11. @nikosa Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις τα παίρνουν σε χρήμα στο χερι; Διότι δεν υπάρχει CCN ( σύμβαση) που να το προβλέπει. Η υγεία είναι καθ' όλα δωρεάν όπως επίσης η ανεργία δίδετε διαμέσου του φορέα INPS.
  12. @Μάκης Στεφανάτος υπήρχε διάκριση ως προς την σφάλιση και τις αμοιβές ανάμεσα στο ιταλικό και το ελληνικό πλήρωμα ή η συμπεριφορά ήταν ιδια;
×
×
  • Create New...