Jump to content
Shipfriends

skartsis

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

  1. Καλημέρα σε όλους. Προσπαθώ εδώ και καιρό, και είναι αδύνατο να βρω φωτογραφία/ες των περιπολικών "Γουλανδρής" Ι και Ι (αναφέρονται σαν Ρ-22 κα Ρ-289) τα οποία ναυπηγήθηκαν στο Νεώριο και έγιναν δωρεά στο Π.Ν. το 1975 και 1977 αντίστοιχα (το ένα καταστράφηκε από φωτιά το 1983, το άλλα παροπλίσθηκε το 1990). Ακόμα και στο Νεώριο έστειλα επιστολή αλλά δεν έχω λάβει απάντηση. Είναι σχεδόν απίστευτο να μην υπάρχει διαθέσιμη απεικόνιση για έναν τόσο πρόσφατο τύπο. Υπάρχει κάποια τέτοια φωτο (ή παραπομπή στο πού μπορεί να βρεθεί); Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια !
  2. Ευχαριστώ, πολύ, είχα ήδη εντοπίσει αυτό το - εξαιρετικά ενδιαφέρον - thread. Άραγε ποιό ήταν το μεγαλύτερο πλοίο ελληνικής ναυπήγησης πριν το Β'ΠΠ ; Δεν βλέπω να έχει κατασκευασθεί κάτι πάνω από 40-50 m.
  3. Καλημέρα σε όλους. Εντελώς νέος στο forum σας, θέλω να ζητήσω τη βοήθεια των πλέον ειδικών που, από ό,τι βλέπω, συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις. Εστιάζοντας στην ελληνική τεχνική και τεχνολογία, αναζητώ "αξιόλογες" (από πλευράς μεγέθους, τεχνικής) ναυπηγήσεις στην Ελλάδα εμπορικών, επιβατικών ή άλλων πλοίων πριν το 1955 (όταν, από όσα έχω δει, εμφανίζονται τα πρώτα ελληνικά μεταλλικά φέρρυ - "παντόφλες"). Λογικά θα προέρχονται από Νεώριο και (παλαιότερα) Βασιλειάδη. Έχω π.χ. διαβάσει (χωρίς να έχω φωτο) για το "Σύρος" - αργότερα "Κύθνος" - και το "Κάρυστος" ναυπήγησης Βασιλειάδη 1918 και 1894 αντίστοιχα, καθώς και για το Ρυμουλκό "Τιτάν" (Ι) που ναυπηγήθηκε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας το 1937 και βυθίστηκε κατά το Β' ΠΠ. Υπάρχουν τέτοια στοιχεία και, ιδιαίτερα, φωτογραφίες ; Όσο πιο πίσω πάμε, τόσο μεγαλύτερη αξία, πιστεύω, έχουν. Υπάρχει απεικόνιση ελληνικής κατασκευής ατμόπλοιου του 19ου αι ; Σας ευχαριστώ θερμά προκαταβολικά για την οποιαδήποτε βοήθεια !
×
×
  • Create New...