Jump to content
Shipfriends

STELIOS-

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Δηλαδή τι σοβαρό πρόβλημα να έχει , όταν η ευστάθεια του είναι αισθητά βελτιωμένη , λόγω χαμηλού κέντρου βάρους ;
  2. Καλησπερα!Στα πλοια υπαρχουν πολλοι για να τα ταξιδεψεις και για να κανεις μανουβρα.Οταν πας κοντρα στο ρεμα και στον ανεμο ενα ειναι σιγουρο οτι θα πρεπει να ανεβασεις στροφες καταναλωνοντας περισσοτερα καυσιμα που με αλλη πλευση μπορεις να τα γλιτωσεις! .Οταν αυτα τα πλοια με τα τεραστια αναλογικα με το βυθισμα τους εξαλλα, ταξιδευουν με τοσο χαμηλες ταχυτητες(περιπου 6 κομβους) στο κομπλα ειναι λογικο η συνισταμενη των δυναμεων οπτικα να παραξενευει καποιον που δεν εχει πιασει χειρηστηρια.
  3. Το Στέλιος Φιλιάγκος έχει υπηρεσιακή 14 και μέγιστη 15,7 κόμβους αλλά με σχεδόν διπλάσια μεταφορική ικανότητα.
  4. Εννοώ ότι τα άλλα δεν κατασκευάσθηκαν με έγκριση νηογνώμονα αλλά μόνο με έγκριση από Κ.Ε.Ε.Π.(επιθεώρηση). Σίγουρα υπάρχει μελέτη ευσταθείας και για τα 14 πλοία , αλλά το συγκεκριμένο είναι το μόνο που βγάζει επιτυχή υπολογισμό για 1000 άτομα(θέρος)κα 600 άτομα(χειμώνας) και μάλιστα εγκεκριμένο από νηογνώμονα ενώ τα άλλα 13 πλοία έχουν έγκριση μόνο από Κ.Ε.Ε.Π.(επιθεώρηση)και για πολύ μικρότερο αριθμό επιβατών.
  5. Το ταχύτερο από τα 14 ειναι το Στέλιος Φιλιάγκος. Το μεγαλύτερο σε μήκος ειναι το Στέλιος Φιλιάγκος και το Απόστολος Μ. με διαφορά λίγων cm μεταξί τους.
  6. Ψηφίζω το ''Στέλιος Φιλιάγκος'' ως το καλύτερο πλοίο "ανοικτού τύπου" του 2010 γιατί συνδιάζει πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά έναντι όλων των υπολοίπων που συμμετέχουν στην ψηφοφορία όπως : 1.Έχει υδατοστεγανότητα 2 διαμερισμάτων. 2.Έχει μόνωση πυρασφαλείας Α-60 σε όλους τους χώρους. 3.Διαθέτει emergency generator στο deck πάνω από το σαλόνι των επιβατών. 4.Διαθέτει Co2 room και δίκτυο Co2 για τα 2 μηχανοστάσια. 5.Διαθέτει ανεξάρτητο springler room και δικτυο springler σε ολους τους χώρους των επιβατών , ενδιαίτησης του πληρώματος και την γέφυρα. 6.Διαθέτει δίκτυο drencher στην οροφή του main deck και του lower garage. 7.Διαθέτει το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο σαλόνι. 8.Έχει εγκεκριμένα ολα τα σχέδια κατασκευής του από νηογνώμονα καθώς και μελέτη ευσταθείας για 1000 επιβάτες(θέρος). 9.Είναι το γρηγορότερο. 10.Εχει το μεγαλύτερο deadweight. 11.Όλα τα υλικά κατασκευής είναι πιστοποιμένα και η χρήση του ξύλου σχεδόν εξαφανισμένη. 12.Όλες οι εξωτερικές πόρτες είναι πιστοποιμένες Α-60.
×
×
  • Create New...