Jump to content
Shipfriends

babisbabis

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by babisbabis

  1. Μετα απο καιρο το ειδα, σορυ.... Τα λινκ βεβαια εχουν καταργηθει... Θα προσπαθησω να ψαξω για τα αρχεια σε παλιους σκληρους δισκους μηπως και υπαρχουν. Αλλα, μηπως μετα απο τοσα χρονια ειναι και λιγο ακυρα τα sceneries αυτα. Θα δουμε, να τα βρω πρωτα...
  2. Νομιζω μια χαρα ανεβηκε, στις ρυθμισεις εχει και επιλογη 2160p (4k), δεν τη δοκιμασα βεβαια γιατι δεν εχω το καταλληλο hardware...
  3. χαχαχαχα μολις το διαβασα πεθανα στα γελια
  4. Μια ιδεα απο εναν ασχετο με τετοιες διαδικασιες, αλλα νομιζω με αρκετη λογικη. (Μπορει να ειναι και βλακεια ). Αν τραβουσαν το πλοιο απο πισω, αντιθετα δηλαδη απο την κινηση που εκανε οταν "σκαλωσε", δεν υπαρχει περιπτωση να "ξεμπλεξει"? Τα διαφορα βραχια δηλαδη, να περασουν απο τα σημεια που ηδη εχουν "ανοιξει" στο σκαφος , τη στιγμη της προσαραξης. Θελει καποια ακριβεια βεβαια αυτη η διαδικασια που λεω...
  5. Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Θα το δοκιμασω. Το δοκιμασα ηδη. Ηταν ηδη τσεκαρισμενα αυτα που λες, δυστυχως... Τι να παιζεται αραγε... Τελικα, τσεκαρα και το "Check collision" και τα πλοια δεν καβαλανε τα τσιμεντα πλεον. Ομως αυτο δεν συνεβαινε στα default μικρα πλοιαρια. Αυτα συμπεριφερονται πιο φυσικα σε προσκρουση στον ντοκο.. Ισως κατι παιζεται ακομα, δεν ξερω. Thanks παντως.
  6. Καλημερα σας. Μια ερωτηση για οποιον ξερει: Οποιο πλοιο και να επιλεξω (απο αυτα που εχουν δωθει εδω στο φορουμ, π.χ. νησος χιος) περναει μεσα απο λιμανια, ντοκους σαν να ειναι αορατα. "Χωνεται" μεσα στα τσιμεντα κανονικα δηλαδη! Αυτο συμβαινει ακομα και σε πλοιο που κατεβασα απο την επισημη σελιδα (SS Rotterdam). Το scenery στο οποιο το δοκιμαζω αυτη τη στιγμη, ειναι ενα απο τα default του προγραμματος (corsica). Τα μικρα default πλοια του προγραμματος (cruiser, βαρκες κλπ), συμπεριφερονται σωστα (χτυπανε στο ντοκο, δεν ειναι "αορατος"). Καμια ιδεα??
  7. Φιλε Νησος Χιος που ακριβως το βλεπεις αυτο? Σε ποια σελιδα AIS?
  8. Καλημερα σε ολους / ολες. Ξαναβαζω την ερωτηση που ειχα κανει πριν καιρο εδω Οταν ημουν μικρος θυμαμαι πηγαιναμε και παραθεριζαμε στον Αγιο Κωνσταντινο (Φθιωτιδα). Αναφερομαι περιπου στα τελη δεκαετιας '70, αρχες '80, καπου εκει. Απο εκει εφευγαν 2 μικρα επιβατηγα για τον Αη Γιωργη (απεναντι δηλαδη, στη Λιχαδα). Θυμαμαι τα ονοματα τους ηταν "Κυριακος" και "Στελλα". Μηπως γνωριζει κανεις τι εγιναν αυτα, ή υπαρχουν τιποτα φωτογραφιες απο αυτα?
  9. Ευχαριστω το φιλο emmpapad για τη βοηθεια. Σε αυτο το σημειο να διευκρινισω οτι δεν ανοιξα εγω το θεμα αυτο, αλλα καποιος mod το δημιουργησε, προφανως επειδη βρεθηκε ακρη με ενα απο τα πλοια της ερωτησης μου και το πλοιo αυτο μπορει πλεον να εχει το δικο του thread. Φανταζομαι αυτο ειναι το σκεπτικο. Οι ερωτησεις που ειχα κανει (φαινονται στο πρωτο ποστ), ηταν στα "Μικρά επιβατηγά: Νέα, Κινήσεις, Απορίες κ.α." . Επειδη οι ερωτησεις που αφορουν στα πλοια "Κυριακος" και "Στελλα" (που εφευγαν απο Αγ. Κωνσταντινο προς Αη Γιωργη Λιχαδας τη δεκαετια του 70 ή και 80) δεν εχουν απαντηθει και ισχυουν ακομα, θα παρακαλουσα να παραμεινουν στο θεμα "Μικρά επιβατηγά: Νέα, Κινήσεις, Απορίες κ.α.". Αν αυτο δεν γινεται δεν υπαρχει προβλημα, μπορω να ξανακανω τις ερωτησεις εκει εκ νεου. Κανεις δεν θα μπει στο θεμα "Νεπτουνους" για να διαβασει τις ερωτησεις και να απαντησει, για τα ανω πλοια. Καταλαβαινω οτι καποιες αλλαγες γινονται για να ειναι τακτοποιημενο το φορουμ, αλλα καλο ειναι να υπαρχει ενημερωση οταν μεταφερεται καποιο θεμα, ποστ, ή τελος παντων οταν καποιος αλλαζει κατι, γιατι δημιουργειται μπλεξιμο. Για παραδειγμα, πριν εψαχνα να βρω το ποστ μου στο "Μικρά επιβατηγά: Νέα, Κινήσεις, Απορίες κ.α.", αλλα δεν το εβρισκα. Τελικα το ανακαλυψα εδω.
  10. Σε ευχαριστω πολυ φιλε emmpapad. Θα ψαξω μηπως βρω καμια φωτο, κατι... Νασαι καλα!
  11. Hi kityatyi. Please try this scenery that i made: http://rapidshare.com/files/444079720/Greece_Center-East.rar Προσπαθησα να ενωσω τα δυο αρχεια σε ενα, οπως ζητησε και ο φιλος kityatyi. Στο προγραμμα 3DEM με το οποιο εφτιαξα το scenery, δεν υπαρχει ακριβως αυτη η δυνατοτητα. Επρεπε να μετατραπουν τα αρχεια πρωτα σε αλλο φορματ και μετα να γινουν merge. Κι ετσι, δεν μπορω να ξερω αν το scenery ειναι ακριβες. Οποιος φιλος θελει, μπορει να το δοκιμασει. Ξανα το λινκ για download του scenery Greece_Center-East : http://rapidshare.com/files/444079720/Greece_Center-East.rar
  12. Hi GamemaniacGR. I think that in sceneries made for Vehicle Simulator, there is not any objects.txt file...
  13. Hi. I dont know what scenery is in the video you posted. But if you want to try, I have uploaded 2 Greece sceneries for Vehicle Simulator but they are very simple, without ports or anything. They are in this post: If you want, i can add some English basic instructions.
  14. Γεια σε ολους. Ετοιμασα 2 απλα scenery της Ελλαδας για το Vehicle Simulator. Δεν εχουν λιμανια, ειναι τελειως απλα. Τα εφτιαξα δοκιμαστικα για να δω ποσο αληθοφανη ειναι, και ειναι αρκετα. (Edit: Μολις ειδα οτι ο ισθμος της Κορινθου δεν υπαρχει... ισως επειδη ειναι ανθρωπινη κατασκευη και τα "υψομετρικα δειγματα" να μην τον αντιλαμβανονται). Επιτελους το νησακι διπλα απο τη Συμη (Νιμος λεγεται νομιζω) δεν ειναι ενωμενο με τη Συμη, οπως ειχα δει πιο παλια. Τα scenery εγιναν με τις οδηγιες του site του Vehicle Simulator και με το προγραμμα 3DEM. Εχω αφησει μονο τα αρχεια που δημιουργησε το προγραμμα 3DEM. Τα υπολοιπα θα τα δημιουργησει το Vehicle Simulator στον εκαστοτε υπολογιστη που θα μπει. Το εκανα αυτο γιατι δεν ξερω αν θα υπηρχαν δυσλειτουργιες αν εβαζα και τα αρχεια που δημιουργησε το δικο μου VS στο PC μου. Οδηγιες: Αποσυμπιεζετε το καθε rar αρχειο. Ετσι, εμφανιζεται ενας φακελος απο το καθε rar. Αυτους τους 2 φακελους (που με τη σειρα τους εχουν μεσα τους 2 αρχεια ο καθενας) τους ριχνετε στο φακελο "scenery" του Vehicle Simulator και αυτο ηταν . Τα ονοματα των scenery μπορειτε να τα αλλαξετε οπως θελετε, αν θελετε. Download Links: http://rapidshare.com/files/441870384/Greece_Center_Babis.rar http://rapidshare.com/files/441870385/Greece_East_Babis.rar Στις παρακατω εικονες μπορειτε να δειτε τι περιλαμβανει το καθε scenery στο χαρτη. Υ.Γ. Παρακαλω τον Mod/Admin η τελος παντων οποιον μετεφερε το ποστ εδω, να αναφερει στον τιτλο οτι ειναι για το Vehicle Simulator τα scenery αυτα. Δεν ξερω αν θα δουλεψουν και πως θα τα χειριστει το Virtual Sailor. Καλο ειναι επισης οταν μεταφερεται ενα ποστ, να αναφερεται το που μεταφερθηκε απο οποιον το μετεφερε γιατι γινεται το μπερδεμα της αρκουδας Ισως αυτο να μπορει να γινει αφηνοντας "ιχνος" η αλλιως "φαντασμα" του ποστ στο "λαθος" σημειο στο οποιο αρχικα δημοσιευτηκε.
  15. Οκ, θα ψαξω να δω αν υπαρχει κατι. Ευχαριστω για την απαντηση.
  16. Κατεβασα κι εγω το ιονιο και ευχαριστω για το scenery Ομως σαν κατι να συμβαινει.... Εβαλα το ionian sea στο Vehicle Simulator και πηγα να δω τον Πισαετο στην ιθακη... Και το αποτελεσμα ειναι αυτο της φωτο... To μικρο σημαδι στη θαλασσα ειναι προφανως το λιμανι. Μηπως το scenery αυτο ειναι συμβατο μονο με το Virtual Sailor και οχι με το Vehicle Simulator?...
  17. Καλωσηρθες. Αυτο συμβαινει επειδη προφανως κατεβασες τη demo εκδοση. Πρεπει να σου ηρθε ενα mail με το link για download.
  18. Καλημερα και καλη χρονια! Εχω μια ερωτηση. Γινεται να δημιουργηθει scenery απο το google earth για να ειναι πραγματικο ο,τι βλεπουμε στο vs? Υπαρχουν λαθη, οπως π.χ. το νησακι Νιμος (νομιζω ετσι λεγεται) που ειναι διπλα στη Συμη.. Το προγραμμα το δειχνει να ενωνεται με τη Συμη, ενω βεβαια στην πραγματικοτητα ειναι ξεχωριστο, υπαρχει ενα στενο αναμεσα στα 2 νησια. Επισης ειχα εισαγει πλοια και λιμανια απο το παλιο virtual sailor αλλα κατι δεν πρεπει να ειναι σωστο... Οταν πεσεις με το πλοιο σου σε ενα ντοκο, δεν γινεται τιποτα και το πλοιο συνεχιζει να κινειται στα τσιμεντα (!) μεχρι να βρει την καθεαυτου στερια του χαρτη του προγραμματος (οχι αυτα που φτιαχτηκαν μετα δηλαδη, λιμανια, ακομα και πλοια, κ.α.). Τοτε μονο σταματαει, οπως το Colossus Θελει πολυ ψαξιμο βεβαια το προγραμμα, απλα βρηκα αυτα τα 1-2 πραγματακια προς στιγμην. Αν εχει καποιος απαντηση, ευπροσδεκτη.
  19. Καλα Χριστουγεννα, καλες γιορτες! Υγεια και ευτυχια για το νεο ετος, αλλα και για ολα τα επομενα!
  20. Πραγματι, πολυ συγκινητικο το video και με πολυ καλη δουλεια βεβαια απο αυτους που το εφτιαξαν.
×
×
  • Create New...