Jump to content
Shipfriends

karystos11

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Uncategorized

  • Biography
    n/a
  • Interests
    pleasure yachts,fast cars,travelling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Νωρίς το πρωί αγκυροβόλησε στον κόλπο της Καρύστου το motor ship REINA 1 (IMO number:8802478) με σημαία Μάλτας που έχει προορισμό το Λιβόρνο(Ιταλία).Επίσης αγκυροβολημένο βρίσκεται το υπό Τουρκικής σημαίας δεξαμενόπλοιο COMANCHE (IMO number:7928639). Παραμένει στο λιμάνι της Καρύστου όπως κάθε χειμερινή σεζόν το επιβατηγό /τουριστικό ΑΝΔΡΕΑΣ Ι.Μ.(αξίζει να το δείτε στο site της εταιρείας www.andreas-im.gr) πλοιοκτησίας του cpt. Iωάννη Μοσχόβη καθώς και το ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του cpt. Mανώλη Μοσχόβη.Είναι δυο τουριστικά σκάφη τα οποία από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο πραγματοποιούν κρουαζιέρες σε όλα τα νησία της χώρας μας.Εδώ θα προσθέσω ότι το ΑΝΔΡΕΑΣ Ι.Μ. είναι καρυστινό σκαρί. Αξίζει επιπλέον να αναφέρουμε πλοία που προσεγγίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το λιμάνι της Καρύστου όπως είναι το ΑVANTIS & AVANTIS II της ευβοιώτικης εταιρείας AVANTIS SHIPPING CO.Μεταφέρουν πέτρα καρύστου σε λιμάνια της Μεσόγειου.Για να δείτε τα χαρακτηριστικά και τον στόλο της εταιρείας μπορείτε να επισκεφθείτε το site:www.avantis.gr Εδω μπορείτε να παρακολουθήσετε πως έφτασε το Άγιο φώς το Πάσχα του 2009 στο λιμάνι της Καρύστου. (www.in-karystos.gr/video.html) Διακρίνεται το αλιευτικό ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ του καρυστινού cpt. M.Κοκοκύρη όπου είναι και το καίκι που μεταφέρει το Άγιο Φως και το συνοδεύουν τα Α/Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ιδιοκτησίας Γ.Παγίδα,ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Παναγιώτη Μπαρού,ΑΡΧΟΝΤΑΣ,ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ και πολλά άλλα καρυστινά αλιευτικά!!!!
  2. Xρόνια πολλά φίλε Παντελή προφανώς το Μαρία Π θα έχει πάει για επισκευή.
  3. Καλησπέρα μήπως γνωρίζει κάποιος φίλος να αναφέρει ποιός είναι ύπαρχος στο ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α?
  4. Το Styra diamond πιστεύω πως είναι ένα πλοίο ιδανικό για την πορθμειακή γραμμή των Νέων Στύρων και επιπλέον αξίζει να τονίσουμε πως με το καράβι αυτό θα αναβαθμιστεί και η γραμμή.Αν δεν κάνω λάθος αυτην τη στιγμή εκτελούν δρομολόγια τα εγ/ογ Μελίνα ΙΙ & Μαρία Π.
  5. Το νέο λιμάνι της Καρύστου είναι έτοιμο να δεχθεί ιδιωτικά & επαγγελματικά mega yachts,αλιευτικά,επιβατηγά & ακτοπλοικά φορτηγά.Δυστυχώς δεν υπάρχει ακτοπλοική γραμμή από την ραφήνα.Κρίμα γιατί είναι ένα υπερσύγχρονο λιμάνι αρκετά μεγάλο και με όλες τις παροχές που διαθέτει κάθε ευρωπαικό λιμάνι.
  6. Επίσης έχει δύο κύριες μηχανές daihatsu 8 dml-32l,ισχύος 2.206 kw εκάστη και δύο ηλεκτρομηχανές daihatsu x 370 kw και μία emergency 150 kw.Tο γκαράζ είναι χωρητικότητας 125 Ι.Χ. και έχει πρωτόκολλο 630 επιβάτες χειμώνα & καλοκαίρι.Ωστόσο είναι 1498.35 κόρων.Αξίξει επιπλέον να αναφερθούν ο πλοίαρχος cpt. Τάσος Βλάμης και ο Α' μηχανικός Μιχάλης Παπαχατζής.
  7. Η γέφυρα του έχει πολλά εργαλεία όπως joy stick για το bow thruster,τα τιμόνια και τις προπέλες.Σπαστά τιμόνια τύπου becker γυρίζουν 90 μοίρες.Επιπλέον δύο πυξίδες (gyro),δύο αυτόματους πιλότους και ηλεκτρονικό χάρτη.Αξίζει να αναφερθεί τις κονσόλες που έχει με τα χειριστήρια και στις δύο βαρδιόλες όπου περιέχουν δύο ανεξάρτητα τιμόνια και επιπλέον το bow thruster.Ωστόσο για τον chief engineer του Αρτεμισία έχει engine control room ακριβώς πίσω από την γέφυρα εκτός από αυτό που έχει μέσα στο μηχανοστάσιο.Έχει άπαιχτη γέφυρα!!!
  8. Στην γραμμή αυτή ταξιδεύουν το εγ/ογ Αρτεμισία του Ιάκωβου Αλιφραγκή (karystia shipping) & το εγ/ογ Εύβοια Στάρ με πλοιοκτήτες τον Σπ. Καρνέση (ελίν) και τον πλοίαρχο Ε.Ν. Ιωάννη Μιλιλή της εταιρείας geraistos shipping.
  9. Tο Αρτεμισία έχει την καλύτερη γέφυρα που είχε ποτέ πλοίο δρομολογημένο για Μαρμάρι & Κάρυστο.Θα μπορούσαν να την ζηλέψουν ακόμα και πλοία που εκτελούν δρομολόγια στον σαρωνικό.
  10. Παραμένει πλοιάρχοs στο Εύβοια Στάρ ο Cpt. Γιάννης Μιλιλής και στο Αρτεμισία ο cpt Τάσος Βλάμης.
×
×
  • Create New...