Jump to content
Shipfriends

Harry

eMembers
  • Posts

    488
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Harry

  1. Σας ευχαριστω. Πιο συγκεκριμενα θα ηθελα να αντλησω οσο το δυνατον πιο πολλες και εγκυρες πληροφοριες για πλοιοκτητες, πλοια και δρομολογια-γραμμες απο τις αρχες του 90 εώς οταν σιγα σιγα μαζευτηκε η ακτοπλοοια σε λιγους.

  2. Αν δεν κανω λαθος ειναι σιγουρα η δευτερη (μπορει και η τριτη) φορα που συμβαινει το ιδιο περιστατικο με συλληψη του πλοιαρχου στο συγκεκριμενο. Μιλαω για περασμενες σεζον προφανως.

  3. Μα ισα ισα για να το ριξεις στη θαλασσα θα πρεπει να ειναι με το μπροστα μερος προς την πορτα. Ειδικα αν εχει και ρυμουλκουμενο και ειναι αναποδα και μπροστα να το βαλεις υπο τετοιες συνθηκες πολυ δυσκολα θα το φερεις σε ευθεια.

  4. 14 minutes ago, Nikos_Chania said:

    Έχει παρατηρηθεί να χρεώνουν ολόκληρο το ποσό και το αναφέρετε;

    Ναι τον περασμενο Ιουλιο 2 φορες σε 2 εταιρειες. Ισως λογω υψηλης σεζον; Γενικοτερα υπαρχει καπου αυτος ο ορος η ο καθε υπαλληλος μπορει να επικαλεστει οτι θελει;

  5. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει (η ελλεινή κατ' εμε) πολίτικη των εταιρειών προς τους οπλίτες όταν αυτοί ταξιδεύουν για κατάταξη με κατάσταση επιβίβασης στην οικονομική και θέλουν να πάρουν καμπίνα αν τους χρεώνεται η διαφορά οικονομικής-καμπίνας η αν πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το εισιτήριο με καμπίνα;

  6. 1 hour ago, Petros P said:

    Στο Πορο που ήταν διπλα τα βαθικά τα έχει θαρρώ. 

    Ουτε για αστειο δεν μπαινει στον Πορο.

    Περαν αυτου ο Πειραιας εχει ρυμουλκα, πυροσβεστικα θαλασσια και επιγεια με λιγα λογια μονοδρομος ηταν ο Πειραιας.

  7. Διαβασα στο fb απο υποτιθεμενο επιβατη οτι το πληρωμα ηταν απων, οταν εμφανιστηκε ουρλιαζε στους επιβατες και επικρατουσε ενα χαος (αναφερει οτι ζητουσαν σωσιβια και δεν ηξεραν που βρισκονται).Επισης το playback του shiptracking.eu εχει προκαλεσει cuber-διαμαχεςγιατι το παλατι αν και γυρισε αμεσως επλεε με πολυ μικρη ταχυτητα. Κατι που οντως δημιουργησε αποριες και σε εμενα.

     

    Γνωριμα πραγματα που συμβαινουν σε καθε τετοιο ειδους περιστατικο.

     

    ΥΓ. Οι ειδικοι στο fb εχουν αποφασισει οτι το πλοιο θα παει για σκραπ, οπως ακριβως δηλαδη αποφασισαν και περσυ τετοιες μερες με το Πατμος.

     

  8. Σε επισημο αγωνα ιστιοπλοιας, με δηλωμενες στο ΛΣ ολες τις λεπτομεριες (αριθμο σκαφων, περιοχες διευλευσης, ωρες διελευσης κλπ) αγωνιζομενο σκαφος πλησιαζει κοντεινεραδικο νοτια της Ψυταλλειας αρχικα απο την αριστερη μπαντα του και με προθεση να περασει απο την πλωρη του και να κινηθει παραλληλα της ακτογραμμης της Σαλαμινας. Το ιστιοπλοικο δεν εκανε καμια  αλλαγη στην πορεια του ακομα και οταν το κοντεινεραδικο αρχισε να κορναρει ασταματητα, εως που εκοψε ταχυτητα και το ιστιοπλοικο περασε σε σχετικα μικτη αποσταση απο την πλωρη του.

    Δεδομενου οτι το ιστιοπλοικο ειχε μειωμενη ικανοτητα χειρισμου, το κοντεινεραδικο οφειλε να παραχωρησει προτεταιοτητα πιο εγκαιρα;

  9. On 12/9/2017 at 5:26 PM, Hastaroth said:

     αναρωτιέμαι κι'εγώ άν θα μπορέση να πλεύση αυτοδύναμο στο ναυπηγείο τής επισκευής,καθ'ότι έχει φάει πολύ σκίσιμο,έστω κι'άν δέν φαίνεται η υπό το ύδωρ ζημιά

    Εχει γινει προχειρο μεν αλλα αρκετα σοβαρο μπαλωμα.

     

    Αφου τα πετρελαια αφαιρεθηκαν τι χυθηκε στο περαμα;

    Επισηε αφου στην Ιο μπηκε φραγμα πως εφτασε στη Θηρασια μερες μετα;

  10. Σκεπτομενος λογικα μιας και δεν ειμαι ουτε ναυπηγος ουτε μηχανικος το να προσπαθησεις να παρεις τα οχηματα που δεν ειναι και πολλα, πιο πολλα προβληματα θα σου δημιουργησει παρα θα λυσει. Δεν εχει κατσει στο βυθο να ελαφρωσει να ξεκολλησει. Αναλογο περιστατικο εχουμε; Δεν μπορω να σκεφτω καποιο..

    Οσο για το αν δεν ειχε ακουμπησει θα πηγαινε ακλαφτο διαφωνω. Αν ενα πλοιο 5 ετων συντηρημενο και λειτουργωντας με τα στανταρς της Αττικα βυθιζοταν τοτε κανενα πλοιο δεν θα αντεχε απο αναλογο ατυχημα. Αν καταλαβαν αμεσως οτι εχουν "ακουμπησει" εδωσε πολυ καλο αβανταζ στο πληρωμα να επικεντρωθει στην εκκενωση, αν και πιστευω οτι θα πηρε ωρα να καταλαβουν σε τι θεση βρισκονται.

     

    Ειμαι της αποψης οτι η εταιρια θα εκμεταλλευτει την σοβαροτητα της καταστασης και οτι δεν ανοιξε μυτη προς οφελος της και πολυ καλα θα κανει.

  11. Ακουγεται οτι καθυστερησε να φυγει απο τον Πορο κατ' εντολη του λιμεναρχειου για να μεταφερει δειγμα λαδιων (???) απο τα PZL που επιχειρουν στο νησι και εμφανηστηκε ενα βανακι με πυροσβεστες. Για πυροσβεστικα οχηματα ουδεν λογος. 

    Δεν ειμαι υπερ της αποφασης να μην του μεταφερει αλλα εαν και εφοσον δεν υπαρχει συμβαση, εσκαγαν και 100 λιμενικοι η αστυνομικοι οι ζαχαροπλαστες θα επρεπε να τους μεταφερει; Δεν νομιζω.

     

×
×
  • Create New...