Jump to content
Shipfriends

mikedds

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Το "Κάρυστος" για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάπου στη μέση της 10ετίας του 80 είχε εξυπηρετήσει και τη γραμμή της Άνδρου. Το θυμάμαι καλά.
  2. Στο ναυάγιο του Χρυσή Αυγή δεν έγιναν λάθη μόνο στην φόρτωση και την ασφάλιση των φορτιγών. Άτομα που δεν ήταν οδηγοί ή συνοδοί δεν θα έπρεπε να μπουν στο καράβι αφού το δρομολόγιο ήταν ΜΟΝΟ για φορτηγά αυτοκίνητα. Τραγικό παράδειγμα η γυναίκα με τα παιδάκια την οποία το Λιμεναρχείο άφησε να επιβιβαστεί στο πλοίο αν και το δρομολόγιο ήταν μόνο για φορτηγά.Σε ένα ναυτικό δυστύχημα είναι παολλοί οι εμπλεκόμενοι. Επίσης είναι πολλοί και οι παράγοντες που το προκαλούν!!!
  3. Τα χρόνια εκείνα οι κανονισμοί ασφαλείας στη θάλασσα ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι!!! Πράγματι το Χειμάρρα ήταν το πιο πολύνεκρο ναυάγιο. Όμως αυτό έλαβε χώρα στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Το πιο πολυνεκρο ναυάγιο σε καιρό ειρήνης είναι το Ηράκλειον.
  4. Φωτογραφίες του πλοίου από τότε που ήταν στην Άνδρο δεν υπάρχουν πουθενά. Γιατί;;; Κανένας δε συμπάθησε αυτό το καράβι;;; Κατα τη γνώμη μου δεν ήταν άσχημο για την εποχή του!!!
  5. Δυο από τα επιβατηγά που εξυπηρέτησαν τη γραμμή της Άνδρου τη δεκαετία του 80 ήταν τα επιβατηγά "Νήσος Άνδρος" και "Κύθνος". Σοιχεία και φωτογραφίες για τα δυο αυτά πλοία υπάρχουν; Κάθε βοήθεια δεκτή!
  6. Αν κατάλαβα καλ΄το Ιθάκι το καλοκαίρι δεν θα έχει απογευματινό δρομολόγιο για Άνδρο αλλά για Παροναξία;;; Καλά είναι δυνατό να μη έχει απογευματινό δρομολόγιο για Άνδρο;;; Αφού για Σύρο Παρο Νάξο θα περνάει ανοιχτά της Άνδρου. Ελπίζω τουλάχιστον για Άνδρο να πιάνει και το απόγευμα!! Μου κάνει εντύπωση να μην πιάνει Άνδρο το απόγευμα γιατί ειδικά το καλοκαίρι θα έχει τρελή κίνηση! Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας ενημερώσει!!!
  7. Μετά το ναυάγιο τροποποιήθηκαν οι κανονισμοί μεταφοράς των υγρών καυσίμων και Και απαγορεύεται σήμερα η επιβίβαση των βυτίων στα ποστάλια. Η μεταφορά των καυσίμων γίνεται με πετρελαιοφόρα. Επρεπε δηλαδή να πάθουν για να μάθουν!!! Επίσης αν δεν κάνω λάθος έγιναν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις έκδοσης απαγορευτικού απόπλου!!! Εκδίδεται αποκλειστικά από τα Λιμεναρχεία χωρίς να έχουν λόγο οι ποιοκτήτριες εταιρίες έτσι δεν είναι;;; Φωτογραφία του πλοίου υπάρχει;;; Δεν έχω ιδέα πώς ήταν γιατί όταν χάθηκε ήμουν 5 χρονών. Μπορεί να είναι και έτσι!!! Πάντως κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσησει το πλήρωμα του Χρυσή Άμμος Ι για αυτό!!! Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κυβερνηθεί ένα κατάφορτο φέρρυ με επιβάτες και αυτοκίνητα με αέρα 8-9 μποφόρ καταμεσίς στον Κάβο Ντόρο. Πάντως τον καπετάνιο του Χρυσή Αυγή τον βρήκαν λίγους μήνες μετά στον κόλπο της Παλαιόπολης με κομμένα τα πόδια.
  8. Εχω την εντύπωση πως μετά το ναυάγιο του Ηράκλειον καθιερώθηκε το απαγορευτικό απόπλου. Διορθώστε με αν κάνω λάθος
  9. Και μια δραματική παράμετρος του ναυαγίου. Στο μοιραίο πλοίο είχε επιβιβαστεί μια γυναίκα αν θυμάμαι καλά από τα Αποίκια της Άνδρου με τα δυο παιδιά της. Είχε παρακαλέσει να τους πάρουν ο άνδρας της για να πάνε τα παιδιά σχολείο. Μάλιστα όπως μου είχε πει η γιαγιά μου μια γυναίκα στο λιμάνι της Ραφήνας της είπε πως ο καιρός είνια πάρα πολύ άσχημος για να κάνει με τα παιδιά ένα τέτοιο ταξίδι. Δυστυχώς το πλήρωμα έκανε τα στραβά μάτια (γνωστή ας την εξυπηρετήσουμε κλπ όμορφα) και τους επέτρεψε την επιβίβαση αν και το δρομολόγιο ήταν μόνο για φορτηγά. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν και οι τρες... Σήμερα οι φωτογραφίες των δυο παιδιών βρίσκονται στο γραφείο του γυμνασιάρχη στο Γυμνάσιο της Χώρας Άνδρου. Μου έχουν πει επίσης πως από τα χωριά της Άνδρου από τη μεριά του Γαυρίου και από τα Απροβάτου για αρκετή ώρα έβλεπαν το πλοίο να καίγεται!!! Πάντως εγώ ακόμα κα σήμερα απορώ πώς το Λιμεναρχείο επέτρεψε τον απόπλου αν λάβουμε υποψι πως οι καιρικές συνθήκες ήταν άθλιες (χιονιάς και αέρας 8 με 9 μποφώρ)!!! Υπάρχει κάνα λινκ με τα ρεπορτάζ των τοτε τηλεοπτικών σταθμών;
  10. Μπορείς να ανεβάσεις το λινκ της εκπομπής;;;
  11. Καλησπέρα! Ψάχνω λεπτομέρειες στοιχεία κλπ για έναναυτικό δυστήχημα που έλαβε χώρα στον Τάμεση τον Αύγουστο του 1989 στον Τάμεση όταν φορτηγίδα συγκρούστηκε με τουριστικό σκάφος. Το μόνο που ξέρω για το δυστύχημα εκείνο είναι πως υπήρξαν πολλά θύματα!!!
  12. Μία φορά ταξίδεψα με το "Θεοσκέπαστη" από Γαύριο για Ραφήνα το καλοκαίρι του 1986. Ήταν πολύ καλό σκαρί για την εποχή του. Νομίζω πως τα αίτια της καταστροφής του δεν θα τα μάθουμε ποτέ! Πιστεύω πως το πλοίο αυτό χάθηκε άδικα!!!!
×
×
  • Create New...