Jump to content
Shipfriends

japetus

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. japetus

    Aeria

  2. Το 'Αερία' δεμένο στον κυματοθραύστη της μαρίνας του Λιμένα στη Θάσο. Να σημειώσουμε ότι σαν 'Αερία νήσος' αναφέρθηκε στην αρχαιότητα η Θάσος από το μαντείο των Δελφών, όταν αντιπροσωπεία των Παρίων ζήτησαν χρησμό για να εκστρατεύσουν και να εποικίσουν το νησί..
  3. Πολύ σωστά, είναι ιδιοκτησίας του δήμου του Ουσκουντάρ και το χρησιμοποιεί για δωρεάν τουριστικές κρουαζιέρες με δωρεάν τσάι και κουλούρι (!) για τους δημότες του, μετά από δήλωση που κάνουν σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα κράτησης θέσεων στο ιντερνετ. Δεν είμαι σίγουρος αν τουρίστες ή ακόμα κάτοικοι άλλων δήμων μπορούν να κλείσουν θέση.. Οι τούρκοι δήμαρχοι παίρνουν πολύ σοβαρά τους ψηφοφόρους τους 🙂
  4. Πόσο κρίμα να τα βλέπεις να σαπίζουν πια... Με τη λειτουργία της υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας στο Βόσπορο πέρασαν σε αχρηστία και το κρατάνε για περίπτωση έκτακτης ανάγκης μόνο.. Ένα πολύ όμορφο σιδηροδρομικό βιντεάκι παρακάτω, που τα πρώτα πέντε λεπτά είναι γυρισμένα μέσα από το Demiryolu II.
  5. Δεν ακυρώθηκε τελικά το πρότζεκτ γι αυτό; Το αφήνουν να πιάνει χώρο;
  6. Η κύρια δικαιολογία για τον μη αυστηρό έλεγχο της απαγόρευσης διανυκτέρευσης στα φορτηγά δεν είναι ούτε η έλλειψη καθαριότητας ούτε η πιθανότητα παρουσίας ακαρεων αλλά ο κορωνοϊός καθώς αναγκάζονται οι οδηγοί να μείνουν σε τετρακλινες. Δεν είναι εύκολο να υποχρεώσεις κάποιον να μείνει με έναν άγνωστο το διάστημα αυτό και πιθανόν το τελευταίο χρόνο να γίνονται επίσημα 'στραβά μάτια'.
  7. Δεν χρειάζεται, μόνο για τις αντλίες τους χρειάζονται τα πυροσβεστικά οχήματα, υπάρχει σύστημα που ρουφάνε θαλασσινό νερό και το εκτοξεύουν απευθείας..
  8. Για τους οδηγούς ψυγείων μόνο επιτρέπεται η είσοδος (και όχι η παραμονή) στα γκαράζ, καθώς χρειάζεται να ελέγχουν συχνά την ψύξη..
  9. Σε αρκετά δημοσιεύματα τουρκικών μέσων όπως πχ εδώ γίνεται λόγος για δηλώσεις αξιωματούχων για επικείμενη επανέναρξη δρομολογίων μεταξύ των δύο χωρών σύντομα με μειωμένη χωρητικότητα 49 επιβατών max. Υπάρχει κάποια εξέλιξη ή σχετική ανακοίνωση από μεριάς μας; Στο πρόσφατο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται ότι από 7/2 μέχρι 21/2 η κατάσταση παραμένει ως έχει με μή τέλεση δρομολογίων από ΕΓ/ΟΓ παρά μόνο δυνατότητα μετακίνησης με ιδιωτικά σκάφη αναψυχής..
  10. Μια ευχάριστη έκπληξη παρακολουθώντας μια παλιά γαλλική ταινία του 1975 γυρισμένη στην Ελλάδα, με το 'Γεώργιος Διόγος' να πρωταγωνιστεί σε αρκετές σκηνές για κανένα δεκάλεπτο. Στην ταινία αναχωρεί από το λιμάνι του Ναυπλίου για Πειραιά, υπήρχε παλιά τέτοιο δρομολόγιο ή έγινε για τις ανάγκες τις ταινίες; Από το La Faille (Το Ψεγάδι) στο νέτφλιξ, από 1:28:00 και μετά.
  11. Προχθές κατέβηκε το Βόσπορο το scarabeo 9, σταματώντας όλη την κίνηση όσο διάστημα διάρκησε η διέλευσή του. https://www.dailysabah.com/turkey/giant-oil-rigs-passage-through-bosporus-halts-istanbuls-maritime-traffic/news
  12. Μου κάνει εντύπωση πάντως στο άρθρο ότι τα εύσημα για την 'ανακαλυψη' του πλοίου τα δίνει στους ισραηλινούς (συμμαχη χώρα εκτός νάτο). Τη στιγμή που εδώ και πολύ καιρό έχει αναφερθεί ακόμα και από εδώ, δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι ελληνικές αρχές δεν γνώριζαν από την αρχή τί γίνεται. Εκτός κι αν ο ρόλος του Ισραήλ ήταν άλλος και γιαυτό δεν έγινε τελικά νηοψια.
  13. πλοιο φαντασμα, με  οπλα απο την τουρκια
  14. Άκουσα ότι σταμάτησαν μετά από δική μας πρωτοβουλία, όλες οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις νησιών μας με Τουρκία. Δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω, γνωρίζει κανείς αν ισχύει;
×
×
  • Create New...