.voyager

eMembers
 • Content count

  3,736
 • Joined

 • Last visited

About .voyager

 • Birthday 09/09/1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Athens

Uncategorized

 • Location
  Athens/Patras
 • Interests
  Gym, snowboard, photography, music, cinema
 • Occupation
  tourism / sales

Recent Profile Visitors

3,045 profile views
 1. Νόμιζα πως κατάλαβες ότι απλώς θα βάψουν τα πλοία με τον Batman και τους λοιπούς σούπερ ήρωες! Βέβαια, δεν ξέρω πόσο δραστικά θα αλλάξουν τα πλοία μέσα (θυμίζουν έντονα palace) και οι παροχές τους, ώστε να συνάδουν με τη φιλοσοφία... batman (λόγω του οποίου δίνω "συγχωροχάρτι" στο τολμηρό project και παραδόξως δεν έχω αυτή τη φορά ίδια άποψη με σένα στο αισθητικό κομμάτι ). Μένει να δούμε αν η γραφιστική απεικόνιση θα τους "βγει" και στην πραγματικότητα.
 2. Agrino, έχεις καταλάβει ότι θα γίνει στα πλοία τις Tirrenia; Γιατί έχω αντιλαμβάνομαι -ορμώμενος και από το post του Nick που έβαλα ως παράθεση, ίσως δεν το πρόσεξες- ότι τα πλοία θα αποκτήσουν "super heroes" επιρροές και εσωτερικά, οι οποίες θα συμπληρώνουν την εξωτερική του εμφάνιση και θα συνθέτουν ένα "super hero" experience. Κάνω λάθος; Ναι, απλώς εδώ δεν μιλάμε για το chocolate boxes με ειδυλλιακά τοπία του Thomas Kinkade που μπήκαν πάνω στα boxes απλώς για να κάνουν "μπαμ". Μιλάμε για πλοία με fun, απεικονίσεις κόμικ σε πλοία, οι οποίες αφενός συνάδουν με μια στρατηγική marketing (που ίσως δεν έχεις παρακολουθήσει) και δεν αποφασίστηκε από την εταιρεία αυθαίρετα, αφετέρου προϊδεάζει (αν ισχύει αυτό περί αλλαγών στο accommodation) για την on board εμπειρία που θα παράσχει στους επιβάτες του και τη συμπληρώνει. Επίσης, ό,τι δεν είναι "a work of true artistic merit" δεν είναι απαραίτητα kitsch, δεν υπάρχει μόνο το ένα ή το άλλο. Η παράθεσή σου πιο πάνω εξηγεί τι μπορεί να υπονοεί ("implies") ο χαρακτηρισμός ενός αποτελέσματος ως kitsch, κι όχι τι απαραίτητα καθιστά κάτι kitsch.
 3. Δεν "ανταγωνίζονται" Moby και Tirrenia, δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γραμμές και το κάθε brand έχει "χτιστεί" σε αυτές. H Minoan και η Finnlines δεν έγιναν Grimaldi Lines. Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, μην τα βλέπουμε όλα από τη σκοπιά το "καραβολάτρη".
 4. Ακριβώς επειδή πάνε για μια πιο family oriented προσέγγιση, ολοκληρωμένη (το έξω σε προδιαθέτει για το τι έπεται μέσα), δεν νομίζω ότι είναι απλώς μιας κιτς* και ελαφριά κίνηση το να βαφτούν όπως είναι να βαφτούν. Εξάλλου τα πλοία της Moby είναι αξιοπρεπέστατα μέσα. Δεν πάνε να θάψουν το ελλιπές accommodation κάτω από τα Looney Tunes. H Tirrenia δεν μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και αποφασίζει, βλέπουμε, να αλλάξει. *ο Batman δεν μπορεί να είναι ποτέ kitsch, άλλο αν δεν σου "κολλάει" πάνω σε πλοίο Άλλον όρο θα ήθελες να βάλεις.
 5. Ό,τι προλάβαμε, προλάβαμε από λευκό! Σύντομα πάλι Γένοβα για Batman και Joker... Απορώ πόσο εύκολο είναι να συντηρηθεί αυτό το εικαστικό και με αφορμή αυτή την απορία ποστάρω, γνωρίζει κανείς; Στις ήδη υπάρχουσες απεικονίσεις Looney Tunes στα πλοία της Moby για παράδειγμα.
 6. H εταιρεία -στα χνάρια της "συγγενούς" Moby και με τις "ευλογίες" του Ονοράτο- υπέγραψε συμφωνία κι αυτή με τη Warner Bros. Έτσι τα πλοία της θα ντυθούν με σκηνές δράσης ηρώων της -διαφορετικές μάλιστα στην κάθε μπάντα των πλοίων της Tirrenia, όπως ο Batman και το αιώνιος αντίπαλός του Joker, που θα απεικονίζονται σύντομα στο Sharden. Το πλοίο ετοιμάζεται αυτές τις μέρες στο Palumbo της Messina, ενώ τον Απρίλη θα ακολουθήσει το Nuraghes. Το 2018 θα ντυθεί με ήρωες το τρίδυμο Janas, Bithia and Athara και το 2018 το δίδυμο year Vincenzo Florio και Raffaele Rubattino. *Fu**ing hell, με πρόλαβες για δευτερόλεπτα
 7. Πράγματι, με το δελφίνι Ammari, μπορεί να δει κανείς εδώ τα δρομολόγια λεπτομερώς.
 8. Μια μικρή σημείωση -χωρίς να παίρνω θέση στο αν έπρεπε ή όχι να ακουστούν μπουρούδες- το Πάρος που αναχώρησε το πρωί χαιρέτισε για τα καλά, μου είπε φίλος που δουλεύει στο λιμάνι.
 9. O όμιλος, δια στόματος Emanuele, ανακοίνωσε σε συνέδριο στο Taranto ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε παραγγελία 10 ro/pax και ro/ro πλοίων, στα πλαίσια επένδυσης €1 δις.
 10. Έφυγε κι αυτό... Θαρρείς κι αυτοδύναμο.
 11. Τα σπάει το βίντεο, τα σπάει και το πλοίο!
 12. Συνεχίζει κανονικά με 22,2 τώρα... Δεν του το 'χα να τα πιάνει τόσα!
 13. Γιατί με τα διακριτικά της ταξιδεύουν. Γνωρίζει κανείς αν θα έχει επιπλέον δρομολόγια η εταιρεία το καλοκαίρι για Βενετία; Το σύστημα εμφανίζει 2 δρομολόγια μόνο την εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη.
 14. Svo, μεγαλύτερη εντύπωση δεν σημαίνει και καλύτερη εντύπωση. Μόλις πιο πάνω αναφέρουμε πολύ συγκεκριμένα τι είναι το πλοίο στα μάτια του επιβάτη (όχι μόνο στου shipfriend) Δεν χτυπά έντονα με την έννοια που θα ήθελε, είναι κακό και αδιάφορο.